Dagens namn: Tekla, Tea
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

”Jag kan bara se på medan mitt barn går under”

Anhöriga till missbrukare berättar: ”Min dotter blev alkoholist”

”Jag är inte redo för åtta nya år”

TV+TEXT Fredrik Reinfeldt i New York för FN:s klimatmöte Svarar på kritiken efter avgången – och vad han ska göra nu

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kidnappad britt ber för sitt liv i ljudinspelning

IS avrättningsvideor Frun till den kidnappade britten Alan Henning har fått en ljudinspelning där hennes man hörs be för sitt liv, rapporterar brittiska medier. Henning, 47, kidnappades i Syrien förra året och hålls fången av Islamiska staten. Han visades nyligen upp i slutet av ett videoklipp där en annan gisslan avrättades av IS.

Kinesiska företag säljer förbjudna tortyrredskap

Industrin för tortyrredskap växer så det knakar i Kina, visar en rapport från Amnesty International. Sen 2003 har antalet tillverkare och säljföretag ökat från 28 till över 130 stycken. De exporterar bland annat elpistoler, fotbojor med tyngder och spikbatonger som är olagliga inom EU. Ett av de granskade företagen, det statligt ägda China Xinxing Import and Export Corporation, har sålt varor till olika afrikanska länder för ett värde av 100 miljoner dollar. Det kinesiska utrikesdepartementet avfärdar innehållet i Amnestys rapport. – Jag påminner er gärna om att den här organisationen alltid är partiska mot Kina och jag ifrågasätter verkligen den här rapportens sanningshalt, sa taleskvinnan Hua Chunying under en presskonferens.

Förlorad stad i djungeln hittades med laser

Med ny arkeologisk teknik har en hemlig stad hittats i Kambodjas djupa djungler bortanför tempelområdet Angkor Wat. Ett forskarteam har med hjälp av en särskild typ av laserteknik undersökt det vildvuxna området runt de kända byggnaderna. De miljontals laserstrålarna som skickats ut från helikoptrar har avslöjat tidigare helt okända tempel och vägar. – Det var ett eureka-ögonblick att få upp informationen på skärmen för första gången och se den urgamla staden framför sig, säger forskningsledaren Damian Evans till BBC. Tidigare hade forskare hittat inskriptioner som antydde att den fanns en äldre stad på en platå nära Angkor Wat men ingen har kunnat bekräfta det fram tills nu.

Mobbade syskon riskerar depression

Barnpsykologen: Otroligt vanligt att föräldrar bagatelliserar syskonbråk.   Gnabb eller mobning - så vet du   Tips! Så löser vi syskongräl

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida