Dagens namn: Malte
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 12.00 LIVE-TV Moderaternas eftervalsanalys. 19.00 SHL Luleå-Skellefteå, Leksand-Örebro, Färjestad-Linköping 20.00 LIVE Idol

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Dansk folkeparti största parti i Danmark

Dansk folkepartis framgångar Invandringsfientliga Dansk folkeparti är för första gången Danmarks största parti med 21,2 procent av väljarsympatierna. Det enligt en ny opinionsmätning i Politiken och TV2. Landet går sannolikt till val under de närmast sju-åtta månaderna och det ökande antalet flyktingar är en stor fråga i valrörelsen. DF agerade stödparti till en borgerlig regering 2001-2011 men har avvisat tankarna på att ingå i en borgerlig regering. – Men om valresultatet ser ut såhär kommer pressen på DF att öka: kan partiet verkligen säga nej till regeringsansvar om de är landets största parti, undrar Peter Lautrup Larsen, politisk kommentator i TV2. Opinionsmätningen ger det borgerliga blocket 55,2 procent och är gjord av Megafon för Politiken och TV2 sista veckan i november.

Fergusonprotester tog sikte på Black Friday-rea

”Black Friday” Demonstranter i Ferguson i USA siktade på fredagen in sig på Black Friday-shoppingen hos större återförsäljare, i en ny taktik att uttrycka vreden över dödsskjutningen av Michael Brown. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Protesterna har fått nytt liv efter att domstolen på måndagen beslöt att inte åtala den polis som sköt ihjäl Brown. 75 demonstranter avhystes från Walmart i en närliggande St. Loius-förort efter att ha stört prisjägarna, och fler protester planeras under dagen.

Två pojkar begravdes under 1,5 meter snö

Två pojkar, 9 och 7 år gamla, begravdes levande under 1,5 meter snö efter att en plog skyfflat snömassor över dem när de lekte i en snöbank i Newburgh, New York, skriver CNN. Pojkarna byggde ett snöfort vid en parkeringsplats nära deras hem och det var först efter att pojkarna inte kommit hem på flera timmar som familjerna började söka efter dem. Pojkarna hittades när någon upptäckte att snöskyffel stack upp ur snön och familjerna kunde konstatera att båda vid medvetande. ”Hur än snön föll över dem så var det som en kupol kring deras huvuden, så det fanns luft därinne”, säger polisen Aaron Weaver till CNN.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida