Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
EXTRA

73 döda efter svåra skalvet

TV+TEXT Dödssiffran stiger efter jordbävningen i Italien Svensk skadad Löfven: ”Sverige redo att skicka nödhjälp”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Siamesiska tvillingarna väntade på sina pass – dog

Syrienkriget De månadsgamla tvillingpojkarna Nawraz och Moaz har dött på ett privatsjukhus i Syriens huvudstad Damaskus. Tvillingarna, vars bröstkorgar var sammanvuxna, evakuerades från en belägrad förort tidigare i augusti och enligt Wall Street Journal har de syriska myndigheterna upprepade gånger lovat att utfärda pass och dokument som skulle det göra möjligt att föra ut barnen ur landet och ge dem rätt vård. Godkännandet ska ha kommit i måndags men tvillingarnas hälsotillstånd hade då redan förvärrats.

Räddningschef: ”Tror bara vi kommer att hitta döda”

Skalvet i Italien Dödssiffran har stigit successivt efter jordbävningen som skakade Italiens centrala delar på onsdagsmorgonen. Vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen bekräftade myndigheterna att minst 73 människor dött. Förödelsen i flera bergsbyar i Apenninerna är stor. Räddningsarbetet har försvårats av jordskred och förstörd infrastruktur i bergen. – Det mest kritiska läget är när vi kommer fram till husen, vi kommer säkert bara att hitta döda kroppar, säger Paolo Crescenzi, chefen för räddningstjänsten i Velinodalen, till La Repubblica, enligt SvD. Stefano Petrucci, borgmästare i Accumoli, säger till Rai 24 att det är de nyaste byggnaderna som skadats värst medan de äldre klarat sig bättre. – Vi gräver och gräver, och hoppas hitta fler vid liv, säger han.

Känsliga uppgifter läckta om ubåtar: ”Hackerattack”

Indien utreder i vilken mån hemligheter om deras ubåtar blivit spridda efter att känsliga dokument från den franska tillverkaren DCNS läckt ut. – Jag förstår att det skett en hackerattack, säger Indiens försvarsminister Manohar Parrikar. – Vi kommer att reda ut vad som har hänt. Enligt tidningen The Australian, som var först att berätta om nyheten, finns bland annat beskrivningar om vilka frekvenser ubåtarna använder för att samla in information, och detaljer om torpedavfyrningssystemet i dokumenten.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida