Dagens namn: Agne, Ove
Årets Dagstidning 2015.

”Kringgår det – hon sjunger fram påan”

Charlotte Perrellis roll är väldigt lik programledarens

DEBATT

Nu vet vi – så mycket näthatar män kvinnor

Debattören: Mäns hat mot kvinnor förstör liv – deras brott måste bekämpas med hårda tag, hårda straff

’Kontakta en verkstad om du har en sådan bil’

tv+text Volvo försöker reda ut varför bilar av en viss modell självdör: ”Har man en sådan bil ska man ta kontakt med en verkstad”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Mamman om skulden: Sonen blev massmördare

För 17 år sedan dödade hennes son 12 personer på Columbine High School i USA. Nu berättar Sue Klebold för första gången i en tv-intervju om skulden som hon levt med i alla år – att ha uppfostrat ett barn som blev en massmördare. Det var den 20 april 1999 som Dylan Klebold och skolkamraten Eric Harris genomförde den dödligaste skolskjutningen i amerikansk historia. – Jag tyckte att jag var en bra mamma. Att han kunde prata med mig om vad som helst. En del av chocken bestod i att jag var tvungen att inse att mitt föräldraskap och hur jag såg på saker, bara fanns i mitt huvud. Han levde i en helt annan verklighet, säger Sue Klebold i intervjun.

Zika hittat i spermier efter att symtomen försvunnit

Zikaviruset Zikavirus har påträffats i spermierna hos en brittisk man två månader efter att symtomen först visade sig, skriver TT. Upptäckten indikerar att zikaviruset lever kvar ett bra tag efter att infektionens symptom försvinner, uppger företrädare för brittiska hälsomyndigheter. Samtidigt meddelar Världshälsoorganisationen (WHO) att storskaliga tester av zikavaccin ligger åtminstone 18 månader in i framtiden. Däremot väntas det misstänkta sambandet mellan zikaviruset och mikrocefali hos nyfödda samt Guillain-Barrés syndrom hos vuxna bli klarlagt inom kort.

Skippade jobbet i sex år – upptäcktes vid avtackning

En 69-årig tjänsteman i Spanien skulle avtackas för lång och trogen tjänst. Först då upptäckte hans arbetsgivare att han inte befunnit sig på sitt arbete under de senaste sex åren. Nu krävs han på närmare 300 000 kronor, vilket motsvarar ett års löneutbetalningar. Själv nekar mannen till anklagelserna och menar att han utsatts för mobbning. Personer i mannens närhet säger till den spanska tidningen El Mundo att han gick till jobbet men inte var där hela arbetsdagar – i stället lade han tid på att studera filosofi.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida