Dagens namn: Botvid, Seved
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS När du vill veta mer

”Min drog är anonymt sex”

PLUS Småbarnsmamman Jenny, 35, berättar om sitt sexmissbruk – och sitt tärande dubbelliv Experten: ”Det handlar om att fly verkligheten”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Liberia stänger gränserna – testar resande för ebola

Ebolautbrottet i Västafrika Det västafrikanska landet Liberia har nu stängt de flesta gränsövergångarna till grannländerna och infört restriktioner för offentliga sammankomster, i syfte att hindra spridningen av det dödliga ebolaviruset. Vid flygplatser och gränsövergångar kommer de som reser in i landet att testas, berättar president Ellen Johnson Sirleaf.

Costa Concordia i hamn – ”Kapten ynkrygg” festar

Costa Concordia Efter en fyra dagar lång bärgningsoperation har katastroffartyget Costa Concordia äntligen förts i hamn, två och ett halvt år efter att det förliste. De farhågor som fanns om att skrovet skulle brytas upp under den 28 mil långa färden till Genua visade sig var ogrundade. – Vi kan äntligen dra en lättnadens suck, sa miljöminister Gian Luca Galletti till reportrar på plats, rapporterar AFP. Samtidigt kritiseras kaptenen Francesco Schettino i italiensk media för att han varit ute och festat i samband med bärgningen. 32 personer omkom i haveriet och Schettino riskerar 20 års fängelse.

Japansk skolflicka mördade klasskamrat

En 15-årig japansk flicka har gripits, misstänkt för att ha mördat och sedan styckat en jämnårig klasskamrat, skriver nyhetsbyrån Kyodo. Klasskamratens föräldrar kontaktade myndigheterna när hon inte kom hem i går kväll. Tidigt i morse gjorde polisen det makabra fyndet i en lägenhet i Sasebo. Staden har tidigare hamnat i strålkastarljuset för ett brutalt mord då en mellanstadieelev högg ihjäl sin klasskamrat 2004.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida