Dagens namn: Filip, Filippa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
KRISEN I MP

’Har grävt sin grop djupare’

TV+TEXT Ödesvecka för Fridolin och Romson Anna Kelemen i MP:s valberedning: ”Har fått en hel del förslag – vi har många att välja på”

Löfven ljuger om Alliansen

LENA MELLIN När han ska nita sina motståndare tar han hjälp av halvsanningar eller rena lögner Alternativet är inte en ”blåbrun sörja”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tyskt ytterparti vill förbjuda böneutrop

Högerextema AFD:s partidagar Det tyska högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) har antagit ett anti-islamskt manifest på dess partidagar i Stuttgart, skriver TT. Partiet kräver bland annat att böneutrop från minareter och moskéer förbjuds. AFD vill även förbjuda heltäckande religiös klädsel på allmän plats. I det politiska programmet kräver partiet dessutom att migrationen till Tyskland begränsas. Opinionsmätningarna visar att AFD, som bildades för tre år sedan, numera är Tysklands tredje största parti.

Åt förgiftade sötsaker – minst 33 personer döda

Minst 33 personer, däribland fem barn, har dött i Pakistan sedan de ätit sötsaker som innehöll insektsbekämpningsmedel, rapporterar AFP. Massförgiftningen ska ha inträffat i en liten stad i provinsen Punjab den 17 april. En man på orten hade köpt sötsakerna till vänner och familj för att fira födseln av hans barnbarn. Enligt polisen har konditoriets två ägare och en av de anställda gripits och ska ställas inför rätta på måndag.

Tvåbarnspappa och erfaren pilot bland offren

Helikopterkraschen i Norge En av de omkomna i helikopterkraschen vid Turøy i Norge var den 41-årige tvåbarnspappan Iain Stuart från Skottland, skriver norska medier. Han arbetade vid oljeföretaget Halliburton. ”Iain var en kärleksfull make och en hängiven pappa till sina två barn, och vi som familj är förkrossade. Han var en omtänksam son, bror och vän till många”, skriver familjen i ett uttalande enligt NRK. Ett annat dödsoffer som har identifierats är den 44-årige italienske piloten Michele Vimercati, rapporterar VG. Hans familj är underrättad och på väg till Norge, uppger det italienska konsulatet. Han var en av företaget CHC Helicopters mest erfarna piloter. Det var vid lunchtid i fredags som en helikopter på väg från oljeplattformen Gullfaks B störtade utanför Bergen. Samtliga 13 personer ombord, varav elva var norrmän, dog. Det rörde sig om tolv män och en kvinna i åldrarna 32–60 år, enligt den norska polisen.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida