Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Nato bekräftar: Har gått in i Östersjön

tv+text Försvarsminister Peter Hultqvist (S) om ryska krigsskeppen

”Det är oroande”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Boende i Mosul: IS-män rakar av sig skäggen

Kampen mot IS Irakiska styrkor befinner sig nu bara några kilometer från IS-fästet Mosul, enligt AFP. Boende i den belägrade staden vittnar om att terrorgruppen tycks förbereda sig för striden om staden: – IS-medlemmar har rakat sina skägg och bytt kläder. De är nog rädda, antagligen förbereder de sig för att fly, berättar Abu Saif, boende i östra Mosul, för nyhetsbyrån. Mellan 3 000 och 5 000 IS-soldater tros befinna sig inne i staden, tillsammans med över en miljon fångade civila.

Forskare: Donald Trump pratar som en kvinna

Röster om Även om Donald Trump flera gånger understrukit hur manlig han är pratar Republikanernas presidentkandidat som en kvinna. Det menar Jennifer Jones som är doktorand i politisk psykologi vid University of California i Irvine. Baserat på kartläggningar av hur kvinnor respektive män pratar har hon undersökt 35 amerikanska politiker och konstaterar att Trump har den mest feminina språkstilen av dem alla, skriver Politico. Skillnaden mellan hans språkliga stil och den näst mest feminina kandidaten, republikanen Ben Carson, är lika stor som den mellan Carson och den minst feminina kandidaten, demokraten Jim Webb. Samtidigt visar Jones undersökning att Hillary Clintons språkliga stil är över genomsnittet, mer kvinnlig än George W Bushs men mindre än Barack Obamas.

Iran presenterade ny ”självmordsdrönare”

Iranska revolutionsgardet presenterade på onsdagen vad de kallar en ”självmordsdrönare”, som uppges kunna transportera sprängämnen och förinta mål både på land och till havs. Den nya drönaren ska primärt användas för övervakning till sjöss och uppges inte vara ”byggd för att utrustas med missiler”, men ska kunna ”bära stora mängder sprängämnen och utföra självmordsattacker”, en, rapporterar AFP med hänvisning till nyhetsbyrån Tasnim, som har täta kopplingar till gardet. AFP konstaterar att inga bilder visar drönaren i luften. Nyhetsbyrån AP förtydligar att påståendet innebär att drönaren kan styras så den kraschar in i fartyg.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET