Dagens namn: Henrietta, Henrika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Diktatorns dotter vädjar: ”Behandlas som hundar”

Tidigare var Gulnara Karimova, dotter till den uzbekiske diktatorn Islam Karimov, en av Centralasiens mäktigaste personer. Sen hon fallit i onåd med sin pappa hålls hon nu i husarrest av regimen. I en ljudinspelning som BBC tagit del av vädjar hon om hjälp. – Vi kan inte gå ut, vi behandlas värre än hundar. De försökte slita av mitt finger och den psykiska pressen är hård, säger Karimova. Hon säger också sig vara orolig för sin 16-åriga dotter som hon hävdar lider av hjärtfel och också ska vara inlåst i huset.

Åtalas för kannibalmord – ”Ren skräck”

En 56-årig polis har åtalats för att ha styckat en man som han träffat på en sajt för kannibalism. Det avgörande beviset är en 50 minuter lång film där polisen – som bor i Dresden i Tyskland – endast iförd kalsonger – styckar sitt offer efter att ha hängt upp honom på en krok i taket. En undersökningsledare beskriver filmen som ”ren skräck”, rapporterar TT. Det finns inga bevis för att offret sedan blivit uppätet. Försvaret menar att mannen tagit livet av sig genom hängning.

Levande organismer hittade utanpå rymdskepp

Ryska astronauter har upptäckt att sjöplankton och andra mikroorganismer lever på utsidan av den internationella rymdstationen ISS. Astronauterna Olek Artemyev och Alexander Skvortsov gjorde upptäckten under en rutinmässig rymdpromenad då de tog prover från ytan. Det rapporterar bland annat den ryska nyhetsbyrån Itar Tass. Resultaten beskrivs som ”absolut unika” av chefen för de ryska astronauterna.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida