Dagens namn: Jesper
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sjuksköterna avslöjad på film: Högg pojke med nål

En sjuksköterska fastnade på film när hon flera gånger högg en autistisk pojke med en injektionsnål, skriver nyhetsbyrån AP. Sköterskan från New Jersey i USA högg pojken sex gånger i armen, knät och benet, och anklagas också för att ha böjt bak hans finger och trampat på hans fot. Efter sköterskans agerande har hon fått sin licens indragen och händelsen utreds av polisen.

Präst tvingades ned på knä och fick halsen avskuren

Gisslandramat vid kyrkan Den 84-årige prästen Jacques Hamel dödades under gisslandramat i kyrkan i franska Saint-Etienne-du-Rouvray tidigare i dag. Enligt en av nunnorna som hölls som gisslan ska han ha tvingats ned på knä och fått halsen avskuren, rapporterar nyhetsbyrån AP. Hon uppger också att gärningsmännen filmade mordet på prästen. – Han ville försvara sig själv. Och det var då som tragedin inträffade, säger syster Danielle. Påve Franciskus har uttryckt sin bestörtning över dådet och en italiensk politiker vill att Hamel helgonförklaras. Terrorgruppen IS hävdar att de ligger bakom attacken och att de två gärningsmännen, som sköts till döds av polis på kyrktrappan, var deras ”soldater”.

Pojke dog av tortyrliknande våldtäkt på jobbet

En 10-årig pojke har dött efter att hans kollegor våldfört sig på honom med en lufttryckskompressor, skriver flera medier. Händelsen inträffade på en textilfabrik i Bangladeshs huvudstad Dhaka och en person har gripits. TT skriver att det inträffade påminner om ett liknande mord på en 13-årig pojke förra året. Den händelsen ledde till kraftiga krav på ökade rättigheter för barn i landet. Unicef uppskattar att drygt fem miljoner barn arbetar på industrier runt om i Bangladesh, trots att det är olagligt.

”Måste bli USA:s nästa president”

tv+text Publiken i tårar under Bernies tal på demokraternas konvent

14 OS-spelare kan ha dopat sig i Sotji
SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida