Dagens namn: Johannes, Johan
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Flygande flodhäst förundrar Taiwan

En flodhäst fick panik under en transport i en lastbil i Taiwan och kastade sig ut och studsade på en parkerad bil innan den med brutet ben kollapsade på gatan. Händelsen inträffade i området Miaoli fredags, skriver nyhetsbyrån AFP. Vittnen berättar för lokala medier att de trodde det var ”en dinosaurie” som dök upp. Ägaren riskerar nu böter för brott mot djurskyddslagen.

Utländska medier: Svensk självbild har fått sig en törn

Röster om överenskommelsen Flera internationella medier har i dag uppmärksammat den så kallade decemberöverenskommelsen, som innebär att extravalet stoppas. AFP, en av världens största nyhetsbyråer, förklarar att det ”populistiska invandringsfientliga partiet Sverigedemokraterna” fällde regeringens budget och att den efterföljande regeringskrisen har slagit hårt mot den svenska självbilden som ett tolerant land. Financial Times skriver att uppgörelsen är ”ovanligt goda nyheter” för statsminister Stefan Löfven, som leder en regering som ”många experter anser vara den svagaste i mannaminne”.

Tjänstefolk torteras: ”Hällde kokhett vatten på mig”

Miljontals människor reser varje år till länder i Asien och Mellanöstern för att arbeta som tjänstefolk i hushåll. Många blir misshandlade, utnyttjade och kommer hem tomhänta och ärrade, skriver SvD Näringsliv. – Jag var tjänsteflicka i en familj i Malaysia, men pappan i familjen var alltid aggressiv mot mig. En dag blev han rasande och hällde kokhett vatten över mig. Över hela ryggen och låren. Nu är de fulla med hemska ärr efter brännskadan, berättar Sumasri, en kvinna i 50-årsåldern som blev misshandlad i Malaysia. Journalisten Karen Emmons och fotografen Steve McCurry har under ett år följt och intervjuat hushållsarbetare från Nepal, Indonesien och Filippinerna som arbetat i Mellanöstern, Hongkong, Malaysia samt Taiwan. Reportaget har publicerats exklusivt i New York Times och SvD Näringsliv.

TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER