Dagens namn: Arne, Arnold
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Var 14 när han mördade – hängdes i morse

Shafqat Hussain, som dömts för att 2004 ha mördat ett barn, avrättades i Pakistan före gryningen på tisdagen. Hans advokater som vädjat att han själv bara var 14 år när brottet begicks har fått stöd av FN i sin kamp för att Hussain skulle få slippa dödsstraffet. Det finns även uppgifter om att Hussain torterats till att erkänna. Pakistan tog bort sitt moratorium mot dödstraff efter att 150 elever och lärare dödades av en talibanattack mot en skola i december. Sedan dess har minst 193 personer hängt.

Giraffjägare försvarar sig: ”Vi respekterar djuren”

Troféjakten i Zimbabwe En amerikansk trofégägare har fått utstå hård kritik sedan hon berättat om sin hobby i Today Show, veckor efter att lejonet Cecils död upprört många. – Alla tror att vi är kallblodiga mördare, men så är det inte. Det finns en speciell samhörighet med djuret, och bara för att vi jagar dem så betyder det inte att vi inte respekterar dem, sa Sabrina Corgatelli. På bilder som hon delat på Facebook syns flera djur hon jagat i Krugerparken i Sydafrika, bland annat en död giraff.

SD:s engelska sågas av brittisk tidning

SD:s tiggerikampanj Stavfel, grammatikfel och felaktig användning av skiljetecken. Edinburgh-baserade tidningen The Scotsman konstaterar att SD:s uppmärksammade reklam i Stockholms tunnelbana är full av fel. Vid en närmare kontroll visar det sig att reklamen innehåller ”flera allvarliga språkfel”. Förutom att ha stavat fel till ordet ”government” har SD bland annat direktöversatt svensk grammatik. För en engelsktalande låter det konstigt, skriver tidningen, som inte kan hålla sig från att notera att Sverigedemokraterna kampanjat hårt för bland annat språktester för nyanlända.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida