Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Siare förutsåg kvinnas död – åtalas för mordet

Sektledaren Daniel U. Perez i Kansas, USA, sa sig ha övernaturliga krafter och kunna se in i framtiden. Nu står han åtalad för mord på en av gruppens medlemmar – efter att själv ha förutspått hennes död. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Genom att sektens medlemmar tecknade livförsäkringar som efter deras död utföll till gruppens förmån, tros Perez ha dragit in pengar till gruppen. Och nu misstänker alltså myndigheterna att han själv hjälpt till med att få sina dödsprofetior att slå in. En tidigare medlem ur gruppen har klivit fram och berättat om hur Perez arrangerade en 26-årig kvinnlig medlems död till att se ut som en drunkningsolycka, medan han i själva verket ska ha dränkt henne. Vittnet, som var tolv år vid tillfället, tvingades då larma polisen och ljuga om händelsen. Daniel U. Perez ställs inför rätta dels för att ha mördat 26-åringen men också för att ha utnyttjat flera av kvinnorna i sekten sexuellt.

Jordanien hotar med att hänga IS-fångar

IS-gisslan Oron är stor för den jordanske piloten Moaz al Kasasbeh, som hålls som gisslan av terrorgruppen Islamiska staten, sedan gruppen i går publicerade en video som visar halshuggningen av den japanske gisslan Kenji Goto. Nu hotar Jordanien med att hänga sina IS-fångar, bland annat den kvinnliga jihadisten Sajida Rishawi, om IS inte släpper al Kasasbeh fri. Det rapporterar Ekot. IS har tidigare sagt sig vara villiga att släppa den jordanske piloten i utbyte mot Sajida Rishawi. Jordaniens regering är fortfarande beredd att släppa den kvinnliga jihadisten genom ett sådant utbyte.

Kvinna sålde knark till polis av misstag – greps

Den 30-åriga kvinnan hade tidigare haft kontakt med polisen i samband med ett brottmål, men när hon ringde numret till en av polismännen i amerikanska Albuquerque hade hon uppenbarligen inte koll på vem som svarade. Kvinnan frågade om polisen ”behövde något” och erbjöd honom att köpa knark. Det ledde till att de två bestämde tid för ett möte, och kvinnan greps. Det rapporterar KOB-TV, skriver nyhetsbyrån AP.

Efter terrordådet: Här hedras offren

Med kärlek från Paris Svenska kyrkan höll unik mässa Se hyllningen här Predikan ord för ord Özz Nûjens tal

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida