Dagens namn: Vega
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 10.50 LIVE-TV Åtal väcks mot 14 personer misstänkta för grovt narkotikabrott 11.30 TV Viral TV 14.00 TV OMG

PLUS  

Fotografens tips – för bäst selfies

PLUS Bingo Rimérs fotoskola: Vanligaste misstagen Instagramtips Så tar du en supersefie Tävla om plats i fotoskola, värde 3 000 kr

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Filippinskt flygbolag vägrar flyga hajfenor

Philippine Airlines gör nu som flera andra flygbolag och slutar att flyga hajfenor. Fenorna används i hajfenssoppa och är en mycket uppskattad delikatess i Hong Kong och Kina. Men naturvårdare är kritiska till att den stora efterfrågan på fenor hotar världens hajpopulation och efterlyser åtgärder för att begränsa handeln. Flygbolagens vägran att transportera fenorna är alltså ett sätt att ta ställning för att bevara den utrotningshotade hajen.

Rebellstrider i Ukraina – stadshus återtogs

Konflikten i Ukraina Ukrainas militär har drabbat samman med pro-ryska rebeller i två östliga städer i natt, uppger landets tillförordnade inrikesminister Arsen Avakov. Ukrainska soldater återtog kontrollen över stadshuset i den sydöstra hamnstaden Mariupol och drev tillbaka en attack mot en armébas i den östra staden Artemivsk. En soldat ska ha skadats i attacken.

Arga föräldrar kräver obduktion av färjeoffren

Färjekatastrofen i Sydkorea Föräldrar till de tonåringar som dog efter färjekatastrofen i Sydkorea kräver nu att deras barn obduceras för att se om det är möjligt att fastställa dödsorsak och tidpunkten för dödsfallet, rapporterar APF. De hoppas genom obduktionerna kunna bevisa att barnen levde ombord på färjan och dog eftersom räddningsarbetet tog för lång tid. Samtidigt uppger nu besättningen, som kritiserats för sitt agerande, att de blev beordrade att lämna den sjunkande färjan. Det bekräftade dödstalet är nu 169 medan 133 fortfarande saknas.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida