Dagens namn: Hans, Hampus
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kvinna, 80, trampades ihjäl i kön till mataffären

Krisen i Venezuela En 80-årig kvinna har dött och ytterligare 75 skadats i det kaos som uppstod utanför en statlig matbutik som sålde subventionerad mat i Venezuela, skriver Reuters, som hänvisar till flera lokala medier. Utanför matbutiken försökte nationella säkerhetsstyrkor kontrollera en folksamling på 5 000 personer med tårgas, enligt tidningarna El Universal och El Nacional. Maria Aguirre, 80, ska ha dött i tumultet antingen genom att hon knuffades ner till marken eller genom att hon trampades ihjäl. Oppositionella uppger att bristen på mat i det ekonomiskt hårt prövade latinamerikanska landet lett till stor desperation. Venezuelanska myndigheter har inte bekräftat dödsfallet.

Sålde pennor med dottern – får halv miljon i kampanj

Nyligen började bilden på en man som säljer pennor på gatorna i Beirut, bärandes sin dotter över axeln, spridas på sociala medier. Det berörde bland andra Gissur Simonarson som sökte upp mannen, Abdul Halim Attar, via internet och under torsdagen startade en crowdfunding-kampanj för att hjälpa honom starta ett nytt liv. Målet var att samla in 5 000 dollar på 15 dagar. Fredag eftermiddag hade kampanjen genererat 60 752 dollar, motsvarande en halv miljon kronor. Det rapporterar BBC.

Sexåring ramlade under skidlektion – stäms på 320 000

En sexårig flicka i Österrike har stämts på 25 000 pund, motsvarande drygt 320 000 kronor, för att ha orsakat en olycka i en skidbacke. Det rapporterar The Local. Vid händelsen ska flickan ha ramlat under en skidlektion framför en annan skidåkare som ramlade. Vid fallet ska kvinnan ha skadat sig så illa att hon inte kunnat åka skidor sedan dess. Enligt Österrikisk lag kan personer under 14 år endast i undantagsfall hållas skyldiga för personskador vid olyckor. Om ett sådant undantag ska göras i detta fall ska domstolen nu besluta.

Åklagaren: Ligan kan bli utlämnad

TV+TEXT Barn bland de döda i lastbilskatastrofen Flera gripna Ban Ki-moon: Mitt hjärta är brustet

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida