Dagens namn: Hans, Hampus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Från älskad till avskydd: ”Mest korrupt någonsin”

Valrörelsen Hillary Clinton sågs som den mest populära politikern i amerikansk historia när hon lämnade posten som utrikesminister för tre år sedan. Nu är förtroendet rekordlågt, även om hon leder i opinionsmätningar över rivalen Donald Trump. Ted Harvey, republikansk delstatssenator i Colorado och ledare för lobbyorganisationen Stop Hillary Pac, säger till SVT Agenda att Clintons styrka är att hon lyckats undvika åtal. – Tittar du på spåren av korruption som följt Hillary och Bill Clinton de senaste 40 åren så kan du se att hon är den mest korrupta individ som någonsin ställt upp i presidentvalet. Den senaste veckan har medier rapporterat att personer som donerat pengar till familjens välgörenhetsstiftelse fick möten med Clinton under hennes tid som utrikesminister. Clinton själv har förnekat att mötena på något sätt påverkat hennes agenda.

Maffiaexperten: Håll dem borta från byggkontrakten

Skalvet i Italien Under återuppbyggnaden efter jordskalvet i Irpinia nära Neapel 1980 infiltrerade den italienska maffian byggnadsindustrin. Nu måste myndigheterna försäkra sig om att det inte händer igen. Den varningen lyfter nu åklagaren Franco Roberti, chef för Italiens nationella anti-maffiaenhet. – Det finns ingen anledning att hymla. Risken för infiltration är stor. Byggarbete efter jordbävningar är en guldgruva för kriminella organisationer och affärsintressen, säger han till La Repubblica.

”EU-länder får inte vägra ta emot muslimska flyktingar”

Flykten till Europa Att vissa EU-länder vägrar ta emot muslimska flyktingar är ”oacceptabelt”. Det sa Tysklands förbundskansler Angela Merkel på söndagen. I en intervju med den tyska public service-kanalen ARD underströk Merkel att ”alla måste göra sin del” och att ”en gemensam lösning krävs”, skriver AFP. Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien har alla motsatt sig att vara del av ett EU-gemensamt kvotsystem och frågan ska diskuteras vid ett EU-möte nästa månad. Samtidigt pressas Merkel hårt på hemmaplan och tidigare i dag sa Sigmar Gabriel, ledare för de tyska socialdemokraterna, i en intervju att förbundskanslern underskattat utmaningen i att integrera de flyktingar som söker sig till Tyskland.

Så vet du att det är dags att separera

PLUS DEL 1 Terapeuten: Frågorna du behöver ställa dig

  Tecknen som fick Magnus, 53, att förstå  Därför skiljer vi oss

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET
Senaste nytt

Gör Aftonbladet till din startsida

Senaste TV-klippen