Dagens namn: Algot
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

14-åring försökte skära halsen av sin brors flickvän

En 14-årig flicka i Wisconsin misstänks ha försökt döda sin brors flickvän genom att skära halsen av henne. Nu har hon åtalats för mordförsök och riskerar uppemot 40 år i fängelse om hon döms, skriver flera medier. Flickvännen, en 15-åring, hittades kraftigt blödande i sitt sovrum i onsdags. På sjukhuset vittnade hon om hur 14-åringen brukade cykla utanför hennes hem och att hon flera gånger sagt att hon är en ”galen psykopat” i jakt på sitt första mordoffer. Enligt flickvännen ska 14-åringen ha tagit sig in hennes sovrum och börjat kväva och slå henne, bland annat med skålar som gick sönder. Skärvorna ska 14-åringen ha använt för att försöka skära halsen av henne. 14-åringen har i förhör uppgett att hon var avundsjuk för att flickvännen hade en så bra relation med hennes bror. Hon ska också erkänt till delar av anklagelserna.

Analys: Instabilt Turkiet riskerar att bli som Syrien

Efterspelet För fem år sedan var Turkiet det stabilaste landet i Mellanöstern och ett föredöme för grannländerna. I dag påminner det mer om Syrien eller Irak, sett till politiska och etniska motsättningar. Det skriver The Independents journalist Patrick Cockburn i en analys. President Recep Tayyip Erdogan må ha stärkt sin auktoritet efter den misslyckade militärkuppen, men att det överhuvudtaget inträffade är inget lovande tecken, konstaterar Cockburn. Samtidigt som regeringen nu lägger alla resurser på att rensa ut personer som misstänks ha kopplingar till kuppförsöket, så är Turkiet pressat från flera håll. De krigar med kurdiska gerillan, är inblandade i Syrienkriget och måste hantera terrorhotet från IS. ”Erdogan trivs när det kris och konfrontation och kuppförsöket är ett exempel på det. Men ett permanent tillstånd av kris kommer försvaga och destabilisera Turkiet i en tid när resten av regionen är i krig”, avslutar Cockburn.

”Stötande” målning av halvnaken Clinton tas bort

Valrörelsen En väggmålning i Australien som föreställer Hillary Clinton i en avslöjande baddräkt ska tas bort eftersom den anses vara stötande, rapporterar AFP. Gatukonstnären ”Lushsux”, som tidigare gjort provokativa målningar av bland andra Donald Trump och Kim Kardashian, kallar det hela patetiskt. Målningen är gjord på sidan av en butiksvägg i förorten Footscray utanför Melbourne. Enligt uppgifter till lokala medier har butiksägarna klagat till kommunen, som nu beslutat att den ska tas bort. – Vi tycker att den är kränkande eftersom den visar en i princip naken kvinna, säger kommunalrådet Stephen Wall som hävdar att det inte har något att göra med att det är en amerikansk presidentkandidat som är avbildad.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida