Dagens namn: Algot
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Förmultnad bebiskropp hittad i säng – pappa gripen

Förmultnande kvarlevor från en ettårig bebis har hittats i en spjälsäng i en lägenhet i Medina i den amerikanska delstaten Ohio. Polisen uppger att en man som skulle installera kabel-tv i byggnaden hittade flickans kropp i onsdags. Flickans pappa Eric Warfel har gripits efter fyndet. Hans andra sjuåriga dotter har omhändertagits och placerats hos släktingar, rapporterar AP.

Finland förberett på rysk ockupation av Åland

Finland har förberett sig på en eventuell rysk ockupation av Åland. Det uppger den sannfinländske försvarsministern Jussi Niinistö till Yle. Han säger att den finska Försvarsmakten vidtagit åtgärder för att vara redo inför en situation liknande den på Krim i fjol, då ”små gröna gubbar” intog den ukrainska halvön. Uttrycket syftar på ryska trupper utan nationalitetsbeteckning, skriver Yle. – Vi vill sätta vår lit till internationell rätt, och Finland agerar alltid i enlighet med det. Men i en krissituation kan vi inte lita på det till hundra procent. Det bara är så. Det måste vi beakta i planeringen, säger Niinistö.

Modellen strandfilmas – avbryts av migrantbåt

Ekaterina Juskowski filmar sin modellvän på stranden tidigt på morgonen, när en båt plötsligt kommer in i bild. Nio män hoppar ut i vågorna och tar sig upp på stranden. Händelsen inträffade i Miami Beach i USA och rapporteras av flera internationella medier. The Independent skriver att migranter kommer bland annat från Kuba och Haiti söder om Florida, och det är inte ovanligt att flyktingsmugglare kräver stora summor pengar för att ta med människor på de farliga resorna.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida