Dagens namn: Isak
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Två män avrättade efter brutal skolmassaker

Skolmassakern i Pakistan Pakistans regering har återinfört dödsstraff efter terroristattacken mot en skola i tisdags som tog 149 liv. Nu har de första dödsstraffen verkställts. Två män, som uppges vara militanta islamister, har avrättats i Punjab-provinsen.

Stoppade för ankungar – råkade döda två personer

En kanadensisk kvinna dömdes på torsdagen till 90 dagars fängelse för att ha orsakat en trafikolycka 2010 som krävde två liv. 26-åriga Emma Czornobaj körde på en motorväg i Quebec och tvärnitade när hon såg en grupp ankungar korsa vägen. En motorcykel som körde bakom kraschade då rakt in i hennes bil. En 50-årig man, som körde motorcykeln, och hans 16-åriga dotter avled.

Hjärnan bakom massakern – volleybollspelande pappa

Skolmassakern i Pakistan Pakistans mest hatade man just nu är 36-årige Umar Mansoor som uppges vara hjärnan bakom skolmassakern där 132 barn dödades, skriver nyhetsbyrån Reuters. Mansoor är trebarnspappa och volleybollspelare. På en video som pakistanska talibaner lagt upp syns en man med långt skägg, som identifierats som Mansoor, försvara attentatet. – Om våra kvinnor och barn dör som martyrer ska inte era barn få slippa undan. Vi kommer slåss mot er så som ni attackerar oss och hämnas våra oskyldiga, säger han på filmen.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida