Dagens namn: Carina, Carita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Bröder förbryllar läkarna: De paralyseras nattetid

Bröderna är 13 och 9 år gamla och har blivit något av ett mysterium. På dagen är de aktiva barn, men efter solnedgången går de båda in i ett vegetativt tillstånd: De slutar röra sig eller prata. Nu genomgår Shoaib Ahmed och Abdul Rasheed omfattande medicinska tester i Pakistans huvudstad Islamabad. Blodprover har skickats utomlands för analys, rapporterar The Guardian.

Obamas Trump-varning: Detta är inte en dokusåpa

Primärvalen USA:s president Barack Obama uppmanar allmänheten och medierna att granska vad Donald Trump, som förmodas bli presidentkandidat för Republikanerna, sagt genom åren. – Det är viktigt för oss att ta de uttalanden han gjort förr på allvar, säger Obama och betonar att presidentposten är ett seriöst arbete. – Detta är inte underhållning. Detta är inte en dokusåpa.

Reportrar kördes till fabrik – inte till Kim Jong-Un

Nordkoreas partikongress Nordkoreas enväldigt regerande parti håller kongress för första gången på 36 år och ett hundratal utländska journalister har bjudits in för att ”bevaka” tillställningen. Situationen är mycket märklig, konstaterar ABC News journalist Terry Moran som är på plats. Han beskriver hur han tillsammans med de många andra journalisterna på morgonen, inför befolkningens åsyn, fick marschera längs med avenyn som leder fram till den kongresshall där Kim Jong-Un senare skulle tala. Väl framme stoppades gruppen och blev stående i regnet under en timme. Men i stället för att släppas in i hallen, kördes alla journalisterna i stället tillbaka till sitt hotell med bussar. ”Det är en uppvisning för regimen, och en märklig sådan”, konstaterar Moran. LA Times reporter har en liknande redogörelse men berättar också att journalisterna senare under dagen kördes till en fabrik som tillverkade ståltråd – långt från partikongressen.

Sahlin: ”Jag var där på visning”

TV+TEXT Bekräftar att hon var på visning i lyxhuset – men förnekar uppgiften att livvakten var med

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida