Dagens namn: Yngve, Inge
Årets Dagstidning 2015.

Hemliga budskapet: siffrorna på handen

Det betyder Isas mystiska koder på scenen: ”Blir känslosamt”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Polis sköt ihjäl 12-åring – familjen får ambulansnota

Polisvåldet i USA Familjen till den döde 12-årigen Tamir Rice krävs på 500 dollar för sonens ambulansfärd och den livsuppehållande vården. Det har staden Cleveland beslutet, rapporterar Cleveland.com. Tamir Rice sköts ihjäl av polis för två år sedan och beskedet om ersättningskravet kommer två månader efter att en jury beslutat om att ingen åtalas för pojkens död. Rice hade ett leksaksvapen i en park när ett vittne slog larm. Enligt vittnets uppgifter rörde det sig om en attrapp men försvaret har hävdat att information om det aldrig nådde fram till polisen som sköt.

Nordkorea: Krigsförklaring att stänga industrizonen

Nordkoreas kärnvapen Nordkorea säger att Sydkoreas beslut att stänga den gemensamma industrizonen Kaesong i praktiken är en krigsförklaring – och kräver nu att alla sydkoreaner lämnar området. Det var efter Nordkoreas kärnvapentest och raketuppskjutning som Sydkorea i går bestämde att stänga området, med motiveringen att det genererar intäkter till Nordkorea, vilket i förlängningen stärker atomprogrammet. Kaesong har setts som en symbol för försoningsprocessen mellan länderna, och har överlevt flera tidigare kriser. På onsdagen röstade också USA:s senat fram ett förslag om att skärpa sanktionerna mot Nordkorea efter det senaste kärnvapentestet. USA, Sydkorea och Japan har kommit överens om att koordinera säkerhetsinsatser efter det ökade hotet från Nordkorea, skriver TT. I ett gemensamt uttalande uppger de tre ländernas försvarsministrar att de ser Nordkoreas senaste kärnvapentest och uppskjutningen av en långdistansrobot som direkta brott mot FN:s resolutioner.

”Miss Texas” hittad död efter bikt – präst gripen

Senast den 25-åriga läraren och tidigare skönhetsdrottningen sågs i livet var samma kväll som hon biktade sig. Nu riskerar en tidigare katolsk präst att ställas inför rätta för mordet på Irene Garza, som hittades död i en kanal i Texas. Den tidigare prästen, som i dag är 83 år gammal, har länge varit huvudmisstänkt för det misstänkta mordet som ägde rum 1960, skriver CNN som bevakat fallet under flera år. Nu har han arresterats. Åklagaren vill inte säga vad de nya bevisen består i. – I det här skedet är jag väldigt försiktig med vilken information jag ger ut, säger han till CNN.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida