Dagens namn: Anneli, Annika
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Pitbullterrier dödade spädbarn i babysittern

En pitbullterrier-hund har dödat en två månader gammal pojke i Dallas i USA. Händelsen inträffade efter att pappan lämnat barnet, som satt i en babysitter, inomhus för att sätta på bevattningen till familjens hus. När mannen kom in i huset såg han att familjens pitbullterrier angripit sonen. Han försökte då få hunden att släppa taget om barnet. Efter en kamp med hunden lyckades pappan få ut hunden på gården och därefter skjuta ihjäl den. Barnet togs till sjukhus men livet gick inte att rädda.

Par med fyra barn på väg till IS – greps på hotell

Turkisk polis har gripit ett brittiskt par och deras fyra barn som misstänks ha varit på väg att ansluta sig till extremistgruppen Islamiska staten i Syrien. Familjen består av en 31-årig man, en 29-årig kvinna och fyra barn, varav det yngsta är under 1 år och det äldsta är 7 år. De greps på ett hotell i huvudstaden Ankara. Brittisk polis uppger att anhöriga larmat efter att familjen inte hörts av på ett par veckor. Enligt turkisk polis tog sig britterna in landvägen från Grekland den 16 april.

Robot upptäckte mystiskt grönt sken i Fukushima

Fukushima-olyckan Den första roboten som skulle undersöka de havererade reaktorerna vid kärnkraftverket Fukushima i Japan gav upp. Nu har energiföretaget Tepco skickat in en ny robot, som har tagit bilder på ett mystiskt grönt sken, skriver CNN. Roboten har även samlat in data som visar att strålningsnivåerna och temperaturen inne i reaktorn är mycket lägre än vad man trodde.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida