Dagens namn: Ivan, Vanja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Obama åt på gatukrog – notan: 50 kronor

Restaurangägaren i Hanoi säger att hon inte trodde sina ögon när plötsligt USA:s president Barack Obama kom in i lokalen, drog ut en plaststol, slog sig ner vid ett bord och beställde en tallrik Bun cha, rapporterar The Guardian. Obama, som är på ett tredagarsbesök i Vietnam, besökte restaurangen tillsammans med kocken och matkritikern Anthony Bourdain. ”Total kostnad för Bun cha-middag med presidenten: 6 dollar. Jag tog notan”, twittrade Bourdain efter besöket.

Satellitbilder: IS tros ha förstört ryska helikoptrar

Syrienkriget En strategiskt viktig flygbas i Syrien tycks ha blivit helt förstörd. Det visar satellitbilder som BBC tagit del av. Tiyasbasen, utanför Palmyra, används av Ryssland och på bilderna syns hur flera helikoptrar och ett 20-tal servicefordon förstörts. Terrororganisationen IS tros ligga bakom attacken. Det är inte känt om några personer mist livet i attacken.

Brännskadad sköldpadda får 3D-printat skal

Sköldpaddan Freddy hittades vid en väg i början av förra året, svårt brännskadad efter en skogsbrand i Brasilien. 85 procent av hennes skal hade förstörts, men Freddy levde. En grupp bestående av bland annat veterinärer och en 3D-designer tog sig an henne, och har nu skrivit ut ett nytt skal till Freddy i en 3D-skrivare, som opererats fast på sköldpaddan, rapporterar ABC News. – Det är den första 3D-protes som opererats fast på en sköldpadda någonsin, säger Rodrigo Manello till den brasilianska tidningen Fantastico.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida