Dagens namn: Tora, Tove
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 19.00 SHL Sex matcher 19.00 Hockeyallsv slutspelsserien Tre matcher

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nya attacker mot IS – 28 000 flyr från Tikrit

Kampen mot IS Just nu genomför den irakiska armén en stor aktion mot den strategiskt viktiga staden Tikrit. Staden kontrolleras av terrorgruppen Islamiska staten. 30 000 soldater deltar i aktionen. FN meddelar nu att omkring 28 000 människor flyr från sina hem. Koalitionsstyrkorna deltar i operationen. Som en följd av attacken har oljekällor utanför staden satts i brand. Rökmolnen ska skymma de tänkbara målen för bombplanen.

Anklagelsen: ”USA konspirerar mot Putin”

Det ryska säkerhetsrådet anklagar USA för att agera för att Rysslands president Vladimir Putin ska störtas från makten. Rådets chef Nikolaj Patrushev menar att USA ger ekonomiskt stöd till oppositionen och uppmuntrar till massdemonstrationer för att försvaga Putins inflytande. Samtidigt menar han att sanktionerna med anledning av Ukrainakonflikten är ett ”svepskäl” för att göda missnöjet i landet. Det skriver Washington Post.

80 kilo hund - är ”Hulk” världens största pitbull?

Ni som är rädda för hundar kan sluta läsa här. Amerikanska medier rapporterar nämligen om vad som kan vara världens största Pitbull. ”Hulk” bor hemma hos familjen Grannan i New Hampshire, är bara 18 månader gammal men väger redan rekordartade 80 kilo. Trots sitt skräckinjagande yttre betecknar husse och matte ”Hulk” som världens snällaste och han är bästa vän med familjens treåring.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida