Dagens namn: Ivan, Vanja
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sköts till döds med 47 skott – polisen frias

Polisvåldet i USA Malissa Williams och Timothy Russell sköts till döds av polisen i Ohio efter en långdragen biljakt 2012. På lördagen friade en domstol den vite polismannen Michael Brelo från dråpanklagelser, rapporterar flera medier. Efter att bilen som det obeväpnade paret färdades i stannat avlossade Brelo 49 skott mot Williams och Russel, varav 15 ståendes på bilens motorhuv. Domaren i fallet sa inför friandet att polisens agerande, att stå på huven och skjuta in genom vindrutan mot paret i bilen, var rimligt utifrån förutsättningarna.

Finsk topless-biltvätt möter kritik: ”Sexistiskt”

En bilreservdelsaffär i finska Kyrkslätt anordnar i helgen ”topless biltvätt”, då kvinnor i bar överkropp tvättar bilar för att locka kunder. Det skriver Yle. Företagaren bakom idén, Henrik Rönnberg, anser inte att kritiken om att tilltaget skulle vara sexistiskt och otidsenligt är befogad. – Om någon tycker det så behöver man inte komma hit i dag. Man ska inte göra så stor sak av det, säger han till Ekot. Om en av kvinnorna i annonsen säger han till Yle: – Det är inte bara det att hon har grymma silikonbollar som bröst. Hon är en trevlig människa och många kvinnor kommer hit för att diskutera med henne.

Kvinnor köper rekordmycket sex – på grund av tidsbrist

Brittiska kvinnor köper mer sex än någonsin tidigare – och orsaken är att de inte har tid för eller inte vill ha ett vanligt förhållande. Det hävdar en ny studie vid brittiska Lancaster University och Manchester Metropolitan University, rapporterar flera medier. Forskarna har intervjuat 21 manliga prostituerade om deras erfarenheter av sina kvinnliga kunder. Nu vill man komma i kontakt med de kvinnor som köper sex för att gå vidare i studien. Forskarna lovar att det kommer bli den mest djupgående studien i ämnet som någonsin genomförts i Storbritannien, där det är lagligt att köpa och sälja sex. Enligt de första resultaten representerar kvinnorna som köper sex alla möjliga bakgrunder olika åldrar.

MÄKLARFUSKET

Anmäler mäklaren – efter avslöjandet

Charlott vill ha upprättelse efter Aftonbladets avslöjande om fejkade bud: ”Är för jävligt att ingen tar tag i det här”

TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida

SENASTE NYTT