Dagens namn: Ingrid, Inger
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ryska kosmonauter kan få cheeseburgare på tub

Ryska kosmonauter har hittills fått nöja sig med frystorkade rätter med rysk prägel, exempelvis borsjtj, keso och kaviar. Men snart kan de få cheeseburgare på tub på menyn, rapporterar AP och hänvisar till ryska medier. Det forskningsinstitut som ansvarar för att utforma de ryska rymdfararnas måltider är inte emot idén, som kom från snabbmatskedjan Burger Kings chef i Ryssland. – Vi är inte emot den här möjligheten, särskilt inte om maten smakar bra och kosmonauterna gillar det, säger Lyudmila Pavlova, chef för matdivisionen på forskningsinstitutet, till den statsägda nyhetsbyrån Itar-Tass.

Norge vill kunna skicka tillbaka flyktingar

EU-politiken Asylsökande som fått uppehållstillstånd i Norge ska kunna utvisas efter fem år om förhållandena i hemlandet förbättrats, rapporterar norska medier. – I praktiken innebär det att grunderna för asylansökan kommer att omvärderas efter fem år, innan det blir aktuellt med permanent uppehållstillstånd, säger Jøran Kallmyr, statssekreterare justitiedepartementet, till NRK. Om kriget i Syrien tar slut, eller situationen i Irak förbättrats, måste flyktingarna därifrån förbereda sig på ett återvända, fastslår Kallmyr. De nya riktlinjerna har förmedlats till den norska motsvarigheten till Migrationsverket.

Ryska missiler på väg mot Syrien kraschade i Iran

Syrienkriget Flera kryssningsmissiler som avfyrats från ryska fartyg mot syriska mål har kraschat i Iran, uppger amerikanska tjänstemän för CNN. Amerikanska underrättelsekällor uppger att det rör sig om minst fyra missiler. Det är oklart var i Iran missilerna landade och om någon har skadats.

NOBELPRISET 2015

Efter utmärkelsen: ’Kan inte avfärda mig med en handviftning’

TV+TEXT Hon fick Nobelpriset i litteratur – nu berättar hon om känslorna

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida