Dagens namn: Tyko
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Charleston-mördarens vän erkänner: Kände till allt

Kyrkomassakern i Charleston Efter att Dylann Roof skjutit ihjäl nio personer under bibelstudierna i en kyrka i Charleston, South Carolina, framträdde hans rumskamrat och vän Joey Meek i medier och berättade att han inte reagerat när Roof sagt att han skulle ”göra något galet”. Sedan dess har Meek själv åtalats – och i dag väntas han erkänna att han kände till planerna i sin helhet, och att han i stället för att larma myndigheterna ljög för dem. Rättegången mot Dylann Roof väntas dra igång i januari nästa år och han åtalas för nio mord och flera andra punkter, däribland hatbrott. Kyrkan han attackerade var en afroamerikansk kyrka, alla offer var mörkhyade och Roof hade uttryckt rasistiska tankar på sin egen hemsida.

Amerikan dömd till tio års straffarbete i Nordkorea

En koreansk-amerikansk 62-åring döms till tio års straffarbete i Nordkorea för spioneri och ”omstörtande verksamhet”, rapporterar den kinesiska statliga nyhetsbyrån Nya Kina från Pyongyang. Mannen greps i oktober förra året. Enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån ska han ha erkänt brotten, som bland annat ska innefatta att ha försökt föra ett usb-minne med militär- och kärnvapenuppgifter ut ur landet.

Video: IS-medlem filmade panikstrider innan sin död

Kampen mot IS En man som stred för terrorgruppen IS filmade vid frontlinjen med en kamera på sin hjälm – fram till det att han dödades. Nu har Vice News publicerat filmklipp från striderna. Till skillnad från den propaganda terroristerna själva skickar ut visar klippet panik, kaos och män som avfyrar vapen i blindo över ett fält. Det hela utspelar sig strax norr om den irakiska staden Mosul och terroristerna strider mot kurdiska Peshmerga-styrkor. Till sist träffas deras fordon av en raket och IS-krigarna retirerar genom att rulla sig fram över fältet. Sedan visar klippet inte mer. IS har använt klipp filmade från soldaters hjälmar i sin egen propaganda – men då hårt redigerat, så att enbart de framgångsrika ögonblicken visas. Vice avslöjar inte hur de kom över filmmaterialet.

KRISEN I MP

Romson måste bort – frågan är bara när

tv+text LENA MELLIN Ju snabbare desto bättre – för Miljöpartiet

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida