Dagens namn: Ragnar, Ragna
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Ebola i Dallas betyder inte alla i USA smittas”

Ebolautbrottet Infektionsforskaren Tara C Smith har skrivit en vida spridd debattartikel i The Guardian angående det första ebolafallet som konstaterats utanför Västafrika. ”Nej, ebola i Dallas betyder inte att du eller alla i USA kommer att drabbas också”, skriver hon. Hon uppmanar i stället folk i USA som vill vara oroliga att oroa sig över situationen i Afrika och inte över att själva bli smittade. Smith tar bland annat upp att personen som senare insjuknade i Texas inte hade några symptom när han eller hon flög dit från Liberia – vilket betyder att ingen ombord kan ha smittas.

15-årig flicka ska ha dödats av militärer

Misstänkta massmordet i Tlatlaya I Mexiko ska tre soldater åtalas för att ha dödats 22 misstänkta gängmedlemmar. Personerna dödades 30 juni när militären gjorde en räd i byn Tlatlaya. Ett vittne har uppgett att det var soldaterna som sköt först. Mamman till en 15-årig flicka som är en av de som ska ha dödats berättar att 21 av de infångade kapitulerade och sedan blev kallblodigt avrättade av soldaterna.

Ebolan lämnar tusentals barn föräldralösa

Ebolautbrottet Minst 3 700 barn i Guinea, Liberia och Sierra Leone har blivit föräldralösa efter att ha förlorat en eller båda sina föräldrar i Ebola. Det uppger FN-organet Unicef i dag. Vanligtvis så tas föräldralösa barn om hand av släktingar till familjen men rädslan för att drabbas av smittan har gjort att barnen förskjuts av släktingar. – Rädslan för Ebola är större än familjeband. Sjukdomen förvandlar den basala mänskliga reaktionen att ta hand om ett barn till en dödsdom, säger Manuel Fontaine, Unicefs regionschef i väst- och centralafrika.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida