Dagens namn: Ernst, Erna
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kvinnlig IS-polis sätter skräck i Raqqas kvinnor

Syrienkriget SVT:s Agenda rapporterar om hur kvinnor i den syriska staden Raqqa lever i skräck. Sedan ett år kontrollerar terrorgruppen Islamiska staten staden och har infört hårda lagar för hur invånarna får leva. Bland annat patrullerar IS kvinnliga sedlighetspolis Hisbah gatorna. – De kontrollerar så att vi bär handskar, att vår hijab sitter rätt, att våra ögon inte är för synliga. Minsta lilla anmärkning kan göra att man förs bort och blir misshandlad, säger Nada till Agenda. Enligt henne är kvinnorna som arbetar för Hisbah ofta utländska kvinnor som konverterat till islam och är extra stränga.

Skola kritiserade pojke för ”opassande” Zlatanfrisyr

11-årige Joe Head är ett stort fan av Zlatan Ibrahimovic och hyllade nyligen sin idol genom att skaffa en likadan frisyr som fotbollsstjärnan. Men den korta hästsvansen roade inte hans lärare på skolan i brittiska Potters Bar som skrev till föräldrarna att frisyren var ”opassande” och ”förknippad med narkotikamissbruk”. Mamman Mandy Head säger till BBC att hon först tyckte att lärarens inställning var löjlig. – Men efteråt blev jag upprörd över att hon kopplade samman min son med narkotikamissbruk.

Flicka misstogs för terrorist – klubbades ihjäl

Islamistupproret i Nigeria En tonårsflicka blev i dag ihjälslagen och bränd i ett däck av en folksamling som trodde att hon var på väg att utföra en självmordsdåd i nordöstra Nigeria. Men enligt polischefen i Bauchi var flickan troligtvis ingen självmordsbombare, skriver nyhetsbyrån AP. Nigeria har skakats av en rad självmordsdåd på senare tid, flera av dem utförda av unga flickor. Islamistgerillan Boko Haram tros ligga bakom dåden.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida