Dagens namn: Elias, Elis
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 19.00 LIVE Färjestad-Skellefteå, final 2:7 19.00 LIVE Göteborg-Åtvidaberg, Gefle-BP, Falkenb-Kalmar, Elfsborg-Helsingborg.

PLUS  

Mästerverkens dolda budskap

PLUS SUPERGRAFIK: Klicka dig runt i tio världsberömda konstverk och upptäck: Symbolerna Dolda budskapen Konstnärens misstag

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nya uppgifter: Bara en av 46 livbåtar användes

Färjekatastrofen i Sydkorea Ombord på färjan Sewol som sjönk utanför Sydkorea i går ska det ha funnits 46 livbåtar – men bara en av dem användes. Det rapporterar CNN som hänvisar till den sydkoreanska tv-kanalen YTN. Dödssiffran är nu uppe i nio personer och 287 personer saknas fortfarande. ”Jag är ledsen”, säger färjans kapten till reportrar och tillägger att han ”är mållös”.

Mexikanska trupper har befriat 179 kidnappade

Mexikanska knarkkriget 179 migranter som kidnappades när de var på väg från Centralamerika till USA har befriats av mexikanska trupper, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Soldater upptäckte migranterna i staten Tamaulipas i nordöstra delarna av landet. Fem av kidnapparna har gripits. Det är relativt vanligt att migranter som försöker ta sig in i USA via Tamaulipas blir bortförda av drogkarteller som rånar och våldtar dem.

FN varnar: En miljon riskerar svält i Sydsudan

Krisen i Sydsudan En miljon människor i Sydsudan riskerar svält inom loppet av några månader om det inte sätts in omedelbara hjälpinsatser, varnar FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon. Kvinnor och barn i området är extra utsatta. – Miljoner går hungriga i dag och vi ser bevis på extremt höga nivåer av undernäring bland hundratusentals människor som drivits på flykt av konflikten, säger han.

SKÄGGXTRA

Snart klippt för helskägg

Forskare: Därför tände vi på ett rejält skägg – och därför är det snart ute

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida