Dagens namn: Kristina, Kerstin
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
SPRINGSTEEN I SVERIGE

”Det är den absoluta höjdpunkten, Bruce”

TV+TEXT Så bra var Bossens tredje Ullevi-spelning – Markus Larsson sätter betyg

ATTACKEN I MÜNCHEN

Grannen: ”Jag såg honom aldrig med några kompisar”

TV+TEXT Gärningsmannen Ali Sonboly, 18, beskrivs som ”en vanlig pojke” i bostadsområdet Delade ut tidningar Syntes ofta ensam

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

8-åriga flickor gripna i Thailand

Två 8-åriga thailändska flickor har gripits för att ha brutit mot landets regler för politiskt kampanjande efter att ha rivit ner en röstningslista som var kopplad till landets kommande folkomröstning. Det rapporterar flera nyhetsbyråer. Militärjuntan i Thailand har inför folkomröstningen den 7 augusti förbjudit all politiskt kampanjande och kritisk diskussion om omröstningen. Men de åttaåriga flickorna, som rev ner listan eftersom de gillade papprets rosa färg, kommer inte att hamna i fängelse eftersom de är så pass unga. Folkomröstningen handlar om landets nya konstitution och kritiker menar att, om det blir ett ja i folkomröstningen, så kommer mer makt att koncentreras kring miliärjuntan.

Hundratals mammor ammar i protest

Hundratals kvinnor samlades för att amma offentligt i centrala Buenos Aires i en protest mot att en kvinna tidigare i veckan flyttats av polisen från ett torg när hon ammade sin niomånadersbebis. Demonstranterna bar skyltar med slagord som ”mina bröst, mina rättigheter – jag är inte intresserad av dina åsikter”.

Filmade skytten: ”Kastade min ölflaska mot honom”

Skjutningen i köpcentret 57-årige Thomas Salbey filmade Münchenskytten Ali David Sonboly, 18, från sin balkong. För tyska tidningen Bild berättar han att han satt och drack en öl när skottlossningen bröt ut på McDonalds vid köpcentret på gatan nedanför, skriver Guardian. – Sedan sprang människorna ut från köpcentret. Därefter såg han Sonboly komma ut på ett tak och ladda om sin pistol. – Jag kastade min ölflaska mot honom. Glaset splittrades på taket, men jag tror inte att han hörde det. Sedan började en ordväxling där Salbey skrek till gärningsmannen att han var galen. – Pistolmannen svarade: “Jag är tysk!” Enligt Salbey sköt 18-åringen sedan mot hans balkong och för tyska Bild visar han upp såväl kulhål som fragment av en kula.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida