Dagens namn: Fredrika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 19.00 LIVE Göteborg-Gefle 20.15 LIVE-TV Hockeystudion

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Putin vill kunna koppla bort Ryssland från internet

Konflikten i Ukraina Rysslands president Vladimir Putin överväger att ta fram en handlingsplan för hur ryska internetanvändare ska skyddas från västliga influenser i samband med krig eller demonstrationer, rapporterar den ryska tidningen Vedomosti. Enligt tidningen undersöker regeringen möjligheterna att helt kunna koppla bort ryska användare från det globala nätet. Beslut väntas på måndag, när det ryska säkerhetsrådet ska ha sammanträde.

Islamiska staten vill värva krigare med GTA-kopia

Konflikten i Irak Jihadistgruppen Islamiska staten, IS, har tagit fram en video baserad på det populära spelet Grand Theft Auto för att rekrytera nya medlemmar. I filmen skjuter virtuella jihadister på amerikanska trupper samtidigt som de ropar ”Allahu Akbar!” rapporterar brittiska The Telegraph.

Iranska ungdomar döms till spöstraff för nätdans

Irans Happy-gripanden Sju unga iranier har dömts till spöstraff och fängelse för att de lagt upp en video på nätet där de dansar till Pharrell Williams låt ”Happy”. Straffet – på 91 rapp och sex månaders fängelse per person – förblir villkorligt så länge de inte begår nya brott, skriver nyhetsbyrån AP. Ungdomarna greps i maj sedan de lagt ut videon av sig själva på Youtube.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida