Dagens namn: Algot
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Peta om lejonjägaren: ”Han måste hängas”

Troféjakten i Zimbabwe Den amerikanske tandläkaren Walter Palmer mordhotas på nätet efter att det blivit känt att han dödade lejonhannen Cecil i Zimbabwe. Djurrättsorganisationen Peta skriver i ett uttalande att Palmer bör hängas, rapporterar AP. ”Om det som har rapporterats stämmer, att tandläkaren och hans guider lurade ut Cecil ur parken med mat för att skjuta honom på privat egendom, eftersom det är olagligt att skjuta honom i parken, då måste han utlämnas, ställas inför rätta och företrädesvis hängas”, skriver Petas ordförande Ingrid Newkirk i ett uttalande. Den 13 år gamla lejonhannen levde i nationalparken Hwange, där han var en av de stora attraktionerna, uppmärksammad för sin svarta man. Den 1 juli sköts lejonet, flåddes och halshöggs.

Tonåringen sköts ihjäl – 911: ”Lös det själv”

17-årige Jaydon Chavez-Silver dog efter att ha skjutits med fem skott i samband med en fest. När hans vän, som försökte hålla liv i honom, ringde till 911 lade operatören på, skriver The Huffington Post. I samtalet hörs Chavez-Silvers vän ge första hjälpen och ropar samtidigt att ”min vän håller på att dö”. Flera gånger får hon frågan om ifall den skadade andas. ”Han andas knappt, hur jävla många gånger måste jag säga det?” Svaret från larmoperatören? ”Okej, vet du vad? Du kan lösa det på egen hand. Jag släpper det här.” Det är oklart vem som sköt men tonåringen befann sig i ett hus med tio andra personer.

Yngsta morddömda barnen släpps fria efter 18 år

12-årige Curtis Jones och hans 13-åriga storasyster Catherine Jones dömdes 1999 för mord på sin pappas flickvän. De båda barnen blev de två yngsta någonsin att åtalas för mord i USA, rapporterar Florida Today. På tisdagen släpptes den nu 29-årige Curtis Jones fri och på lördag släpps hans syster Catherine, som i dag är 30 år. Barnens försvar hävdade att de utsatts för sexuella övergrepp av en manlig släkting och tagit till extrema åtgärder som svar på att pappan och hans flickvän inte erbjöd skydd. Men enligt åklagarna var syskonen svartsjuka på att flickvännen fick all uppmärksamhet.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida