Dagens namn: Elof, Leif
Årets Dagstidning 2015.

”Skicka svenska Jas-plan mot IS”

TV+TEXT KD-ledaren Ebba Busch Thor i utspel om försvaret i sitt tal

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Operapubliken buade ut brutal våldtäkt

Många som satt i publiken när Royal opera house i London framförde Rossinis ”Wilhelm Tell” tog så illa vid sig av en naken våldtäktsscen att de buade ut föreställningen, skriver SVT. Operachefen Kasper Holten säger till BBC att scenen är tänkt att vara obehaglig, men ber om ursäkt till dem som tog illa vid sig. – Scenen kastar ljus på den brutalitet som är verklighet för kvinnor som utnyttjas i krig, och sexuellt våld som ett tragiskt faktum i krig.

Larm: IS halshugger även kvinnor – för ”trollkonst”

Syrienkriget För första gången – såvitt känt – har terrororganisationen Islamiska staten halshuggit två civila kvinnor, rapporterar Reuters. Halshuggningarna ägde rum i Deir al-Zor-provinsen i östra Syrien, uppger det syriska människorättsobservatoriet. Båda kvinnorna halshöggs tillsammans med sina män. Samtliga fyra anklagades för häxeri eller trolldom.

Hyrde hemlös för att köa i fyra dagar efter lyxskor

När Kanye Wests exklusiva sneakers skulle säljas på butiken Wood Wood i Köpenhamn var hypen total, skiver Kvällsposten. En av dem som absolut ville ha ett par skor var Hannibal Laursen, 17. Problemet var bara att han inte hann – eller ville – köa i flera dagar för att få dem. Så istället hyrde han in Simon Nielsen, 28. – De hemlösa bor och sover på gatan ändå. Varför skulle de inte kunna tjäna pengar på det, säger Hannibal Laursen till Kvällsposten. För besväret med att köa i fyra dagar fick Nielsen 1000 danska kronor.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida