Dagens namn: Oskar, Ossian
Årets Dagstidning 2015.

SVT om stormen mot julkalendern

Programchefen: "Är det inte snöbrist så är det något annat"

FALLET SAMIR

Glädjebeskedet: ”Han blir friad”

tv+text Efter granskningen: Åklagaren yrkar på resning i hovrätten för morddömde Samir

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Rapport: IS mobilisering i USA ”saknar motstycke”

Kampen mot IS I en ny studie från George Washington University i USA hävdas att terrorgruppen Islamiska statens mobilisering i USA ”saknar motstycke”. Det skriver sajten Politico. Enligt studien, som genomförts under en sexmånadersperiod, har amerikanska myndigheter haft kontakt med omkring 250 personer som rest, eller försökt resa, till Syrien eller Irak för att ansluta sig till IS. FBI ska ha pågående undersökningar riktade mot 900 IS-sympatisörer. 56 gripanden för misstänkta terrorkopplingar ska ha gjorts under 2015, vilket är den högsta siffran sedan efter 11 september-attackerna. Politico skriver att rapporten betonar att den absoluta majoriteten av IS-sympatisörerna är amerikanska medborgare och att en minoritet haft planer på att utföra terrorattacker i USA.

Pistorius cell visas upp inför rättegångsbeslut

Pistorius dom I dag visades den före detta stjärnatleten Oscar Pistorius cell i Sydafrika upp för journalister. Pistorius spenderade ett år i cellen efter att han skjutit ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp. Sprintern har hävdat att han trodde att han sköt mot en inbrottstjuv som befann sig i badrummet. Pistorius släpptes i oktober ur fängelse för att avtjäna resten av sitt femåriga straff i husarrest. Åklagarna har överklagat domen och på torsdag kommer beslutet om det blir någon ny rättegång mot Oscar Pistorius.

Mordoffret var transkvinna – soldat fick mildare straff

Den amerikanske marinsoldaten på uppdrag i Filippinerna skulle gå hem med en prostituerad transkvinna. Men när han upptäckte att hon fortfarande hade det manliga könsorganet kvar blev han så arg att han dödade henne, skriver nyhetsbyrån AFP. På tisdagen dömdes korpralen Joseph Scott Pemberton av en filippinsk domstol till mellan sex och tolv års fängelse för dråp. Enligt domaren var det en förmildrande omständighet att han inte känt till att offret tidigare varit man. Fallet har skapat slitningar mellan ländernas regeringar och protester på gatorna i Filippinerna.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida