Dagens namn: Jonas, Jens
Årets Dagstidning.
Flygkraschen i Alperna

Paniken: ”Öppna den jävla dörren!”

Svarta lådan avslöjar piloternas samtal – ord för ord

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Knox gick fri för att hon är en rik amerikan”

Knox-domen Den kongolesiske barägare som först anklagades för mordet på Meredith Kercher tycker att beslutet att frige Amanda Knox i högsta instans är ett bevis på att hon är rik och amerikan snarare än på rättvisa. – Det här är inte bra för rättvisan. Det visar vilken makt rika har. Jag tror att Italien fick diplomatiska problem med USA och därför släppte henne fri, säger Patrick Lumumba till The Observer. Lumumba greps för mordet på den 21-årige utbytesstudenten Kercher efter att Knox sagt att hon ”höll för öronen när Lumumba dödade Kercher inne i sovrummet”. Det påståendet visade sig senare vara falskt och Knox har uppgett att hon haft skuldkänslor över anklagelsen. – Jag vet inte vad Amanda gjorde men jag tror hon vet varför Meredith mördades, säger Lumumba.

FN:s biståndspengar leder till avrättningar i Iran

FN:s Iranstöd FN:s organ mot brott och narkotika, UNODC, är på väg att färdigställa ett nytt femårigt bidragspaket till Iran som ska gå till att bekämpa narkotikahandeln. Detta trots att narkotikabrott är belagt med dödsstraff i Iran och flera organisationer visat på sambandet mellan biståndet och avrättningar, skriver SVT Nyheter. – Det här är ett system som tydligt inte går ihop med vad europeiska länder anser vara standard när det kommer till mänskliga rättigheter, säger Dan Dolan från organisationen Reprieve, som arbetar mot dödsstraff, till kanalen.

Nygifta mördare får inte dela cell i Storbritannien

Två fångar som är det första homoparet att gifta sig bakom galler i Storbritannien får inte dela cell. Marc Goodwin, som avtjänar livstidsstraff för att ha mördat en homosexuell man i vad rätten ansåg var ett hatbrott, gifte sig med den dömde mördaren och pedofilen Mikhail Gallatinov. – Vi är mycket tydliga med att när fångar gifter sig så är det inte skattebetalarna som står för kostnaden och de får definitivt inte dela cell, säger fängelsets talesman enligt Sky News.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida