Dagens namn: Bernhard, Bernt
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
TERRORGRUPPEN IS

Spåret: ”Låter som bödeln är från England”

Storbritannien och USA gör allt för att identifiera bödeln i propagandavideon

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Vita huset bekräftar: Videon är autentisk

IS avrättningsvideo Videon som visar hur den amerikanske journalisten James Foley avrättas av terrorgruppen Islamiska staten är autentisk. Det bekräftar Vita huset enligt nyhetsbyrån AFP.

Vrede efter att människor stängts in i ebolabyar

Ebolautbrottet i Västafrika Tungt beväpnad polis och soldater har stängt in och omringat ett eboladrabbat bostadsområde i Liberias huvudstad Monrovia, vilket väckt raseri bland de omkring 75 000 invånarna. Under onsdagen kastade boende i slumområdet West Point sten och skrek åt säkerhetsstyrkorna, som svarade med tårgas. Människor i området vittnar om att de inte fick någon information innan de sattes i karantän. – Jag har ingen mat och vi är rädda, säger fyrabarnspappan Barry, enligt Reuters. Ilskan är stor över president Ellen Johnson Sirleafs beslut att sätta två bostadsområden i karantän för att försöka motverka spridningen av ebola. – Vad den kvinnan gör mot oss är omänskligt. Du kan inte bara låsa in oss, utan förvarning, hur ska barnen få något att äta? säger invånaren Patrick Wesseh till AFP.

Bankkvinna åtalas för att ha stulit från MH370-offer

Försvunna Malaysiaplanet En malaysisk banktjänsteman och hennes make åtalas i dag misstänkta för att ha stulit över 30 000 dollar från konton tillhörande fyra personer som var ombord på det förvunna planet MH370. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. De åtalas även för bland annat förfalskning men hävdar att de är oskyldiga.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida