Dagens namn: Rolf, Raoul
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Rådgivare: Ångrar HUR jag sa att Clinton borde skjutas

Valrörelsen Donald Trumps rådgivare i veteranfrågor, Al Baldasaro, hamnade i juli i blåsväder för att i en radiointervju ha sagt att Hillary Clinton borde ”ställas framför en patrull och skjutas för förräderi”. Det republikanska partiet tog avstånd från uttalandet men först nu säger Baldasaro själv att han ångrar hur han uttryckte sig. – Det är synd för vad jag borde ha sagt var att hon måste dömas som skyldig. Vi har lagar i det här landet – om förräderi. Jag använde ordet ’borde’ och medierna gick igång på det, säger Baldasaro till Buzzfeed News.

”Omänsklig behandling” av Breivik prövas i januari

Breiviks fängelsestraff Tingsrätten i Oslo har kommit fram till att delar av behandlingen av terroristen Anders Behring Breivik i fängelset bryter mot människorättsreglerna om omänsklig och nedvärderande behandling. Norska staten och Breivik har överklagat domen. Fallet skulle ha tagits upp den 29 november men skjuts nu upp till januari. – Det är av praktiska orsaker och det är ingen dramatik i det, säger Mari Fjærtoft Trondsen vid rätten till VG.

Zika kan spridas sexuellt trots att symtom saknas

Zikautbrottet Läkemedelsmyndigheten i USA, FDA, har beslutat att allt donerat blod ska testas för zikaviruset. – Det finns fortfarande stor osäkerhet gällande karaktären och omfattningen i spridningen, säger Peter Marks vid FDA:s center för biologisk utvärdering och forskning. Beslutet kommer efter att en ny studie visat att män kan sprida viruset genom sexuella kontakter – även om de saknar symtom. Tidigare rekommenderade FDA aktiv screening av donerat blod enbart i områden där zikavirus fanns.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida