Dagens namn: Emma
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Redaren hittad död med sprit och förstoringsglas

Färjekatastrofen i Sydkorea Ägaren till det rederi som katastroffärjan i Sydkorea tillhörde hittades för sex veckor sedan på en åker. Den 73-åringe redaren Yoo Byung-Eun har eftersökts av polisen sedan olyckan. Nu har DNA från kroppen visat att det verkligen är han som hittats död. – Vi vet ännu inte om det är mord eller självmord, säger polischefen som utreder ärendet, skriver AFP. Intill kroppen hittades tre tomma spritflaskor, en väska, ett förstoringsglas och en bok skriven av Yoo Byung-Eun själv, rapporterar Reuters. Polisen har fått hård kritik för att de inte tidigare kände igen boken och förstod att kroppen kunde vara den försvunne redaren.

Styrde om plan efter kraschen – till Syrien

Flygkraschen i Ukraina Efter kraschen i Ukraina valde flygbolaget Malaysia Airlines att styra om ett av sina flygplan, på väg från från Kuala Lumpur till London, på en rutt som gick över det krigshärjade Syrien. Det rapporterar CNN och hänvisar till data från Flightradar24 som spårar världens flygtrafik. Beslutet har kritiserats i sociala medier, skriver CNN, men försvaras av flygbolaget. – Färdplanen är i enlighet med Internationella civila luftfartsorganisationens (ICAO) godkända rutter, säger Malaysia Airlines i ett uttalande.

160 Sverige-resenärer strandade i Tel Aviv

Israel–Palestina-konflikten SAS har stoppat flyg till och från Israel. Därmed är 160 passagerare strandade i Tel Aviv i väntan på flyg mot Stockholm, skriver SVT. – Vi försöker omboka alla passagerare men vi vet inte i nuläget vad vi kan erbjuda, säger Trine Kromann på SAS. Ett stort antal flygbolat stoppade flyg till och från Israel efter att en raket slagit ner nära Ben Gurio-flygplatsen utanför Tel Aviv.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida