Dagens namn: Mariana
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Glädjerop när bebis räddades ur rasmassorna

Husraset i Nairobi Flera timmar efter att sexvåningshuset i Nairobi rasat samman drog en man fram en liten bebis inlindad i en rosa filt ur rasmassorna, rapporterar CNN. Han höll triumferade upp barnet samtidigt som räddningspersonal och andra åskådare hurrade och applåderade. Strax därpå räddades ytterligare ett litet barn ur bråtet. Båda barnen fördes akut till sjukhus. Husraset inträffade på fredagskvällen efter flera dagars kraftigt regn och översvämningar i området. Minst 12 personer har bekräftats döda. Över 60 människor saknas fortfarande.

Föddes ombord på plan – döps efter flygbolaget

En liten pojke föddes ombord på ett av Jetstar Airways flygplan på väg från Singapore till burmesiska Rangoon i förra veckan. Mamman har nu valt att döpa sin nyfödde son till Saw Jet Star, som en hyllning till flygbolaget, rapporterar flera medier. Pojken, som vägde 2 900 gram, föddes utan komplikationer med hjälp av tre läkare ombord på planet och kabinpersonal. Övriga passagerare ombord välkomnade honom till världen med en stor applåd.

Sköterska skar ut foster – får 100 års fängelse

Med hjälp av en annons för barnkläder lurade den före detta sjuksköterskan Dynel Lane hem gravida Michelle Wilkins till sig. Lane gick till attack mot Wilkins och skar ut det nästan åtta månader gamla fostret. Wilkins överlevde, men det gjorde inte den lilla flickan. Lane har har hävdat att hon slogs i självförsvar och erkänt att hon skar ut det ofödda barnet men menar att det var i ett försök att rädda dess liv. Rätten gick inte på hennes linje utan har nu dömt Lane till ett 100 år långt fängelsestraff, rapporterar CNN. Hennes mamma uppgav under rättegången att dottern aldrig återhämtade sig efter att hennes son råkade ut för en drunkningsolycka och längtade desperat efter att få ett nytt barn.

LET'S DANCE

Tvingades lämna: ”Känns orättvist”

TV+TEXT Tilltaget i showen hjälpte inte när tittarna röstade

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida