Dagens namn: Justus, Justina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

– Är inte värdig att leda Sverige

TV+TEXT Reinfeldts smocka efter debatten – angrep Löfven Ordkrig

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Putin är rätt citerad – men missförstådd”

Konflikten i Ukraina Kreml bekräftar nu Vladimir Putins uttalande om att ”han kan inta Kiev på två veckor” bekräftas nu av Kreml. Jurij Ushakov, rådgivare i utrikesfrågor, säger till nyhetsbyrån Itar-Tass att ”uttalandet var taget ur sitt sammanhang och har givits en helt annan innebörd”. Putin fällde kommentaren under ett telefonmöte med EU:s Jose Manuel Barroso. Denne får kritik av Ushakov, som menar att det var ”ovärdigt” av Barroso att öppet referera ett privat samtal.

Ashyas pappa: ”Därför förde jag bort honom”

Sökandet efter Ashya King I en Youtube-film berättar nu den svårt sjuke femåringen Ashya Kings pappa om varför han och hans fru förde bort pojken. Ashya vårdas för en hjärntumör. Pappan Brett King säger i videon att han var missnöjd med den vård pojken fick i Storbritannien och att de därför ville pröva en annan typ av behandling i Spanien. Paret King greps i Malaga i söndags. De väntas inom kort bli utlämnade till Storbritannien.

Ryska sexödlorna dog under rymdfärden

Ryska rymdödlorna Den ryska rymdmyndigheten Roscosmos bekräftar nu att alla de fem geckoödlor som skickats upp i rymden för att reproducera sig avled i samband med experimentet. I slutet av juli, när ödlorna befunnit sig en vecka i rymden, så förlorade rymdmyndigheten kontakten med farkosten. Nu har den landat som planerat. – Tyvärr har samtliga ödlor avlidit, kommenterar Roscosmos i ett officiellt uttalande.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida