Dagens namn: Göte, Göta
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
TV+TEXT VARNING: Viktigt om bluffmejl i Aftonbladets namn
70 år sedan Auschwitz

Ledarna möts – då stannar Putin hemma

Samlas för att hedra förintelsens offer – men Putin bjöds inte in

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tvingade döttrar till diet och skidåkning – döms

En italiensk pappa tvingade sina tonårsdöttrar att tävla i skidåkning och att hålla en strikt makrobiotisk diet eftersom han var orolig för att de skulle bli överviktiga. Han har nu dömts för psykiska övergrepp och har fått ett nio månader långt fängelsestraff. Barnens föräldrar är skilda och rättsfallet tog sin början när döttrarna berättade för sin mamma att deras pappa ”behandlade dem illa”.

13-årig flicka könstympad av läkare – dog

Könstympningsdomen i Egypten En läkare i Egypten har dömts för att ha utfört en kvinnokönsstympning, FGM, på en 13-årig flicka. Läkaren ska ha utfört operationen på hennes pappas begäran. Flickan dog efter operationen. Domen är den första i sitt slag och nu välkomnas den av människorättsgrupper som hoppas att domen ska avskräcka fler läkare till att utföra FGM. ”En monumental seger för flickor och kvinnor i Egypten”, kommenterar människorrättsgruppen Equality Now domen. Det skriver Dagens Nyheter.

Stalins barnbarn: ”Putin en skrytmåns utan hjärna”

Josef Stalins barnbarn Yevgeny Dzhugashvili vill aktivt rentvå sin farfar och kritiserar i samma veva Rysslands president Vladimir Putin. – Vi får se hur han åker skidor, flyger flygplan eller åker ubåt, och barbröstad. Han är en skrytmåns utan hjärna, säger Dzhugashvili i en intervju med Daily Mail. Under januari har Europadomstolen avslagit Dzhugashvili förfrågan om att åtala den ryska tidningen Novaya Gazeta för förtal efter en artikel där Stalin beskrevs som en ”blodtörstig kannibal”. Om Stalin bara hade levt ytterligare fem år hade han enligt Dzhugashvili kunnat se till att den ”oreda som nu råder” hade undvikits.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida