Dagens namn: Harald, Hervor
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Supertyfon på väg mot Filippinerna – se rymdbilderna

Supertyfonen över Stilla havet Tyfonen Maysak befinner sig just nu över Stilla havet och befaras träffa Filippinerna inom några dagar. Landet har satt trupper i beredskap och förvarnat boende och turister i områden som riskerar att drabbas. Tyfonen har en vindstyrka på upp emot 250 km/h och när den i söndags passerade Mikronesien dog fem personer. Samtidigt som Filippinerna rustar för en ovanligt kraftfull tyfon, ovanligt tidigt på året, så sprider tyfonen fascination omkring sig. Bland annat har astronauter på Internationella rymdstationen publicerat bilder på tyfonen tagna från rymden.

20 års fängelse för att ha slängt foster i soporna

En kvinna i Indiana i USA har dömts till 20 års fängelse för att ha dödat sitt foster, så kallad ”feticide”. Det är första gången en person i USA döms för ett brott med den rubriceringen. Enligt åklagaren hade 33-åriga Purvi Patel avsiktligt avbrutit sin graviditet med hjälp av läkemedel som hon beställt på internet, och därefter kastat sitt 25 veckor gamla foster i soporna. Själv menade Patel att hon fått missfall och i skärrat tillstånd slängt fostret i en soptunna i närheten av familjens restaurang. Fallet har väckt starka reaktioner bland annat från kvinnorättsgrupper som menar att Patel straffats grymt av rättssystemet för sitt missfall.

Skrev på Facebook om kung – får 25 års fängelse

Människorättsorganisationer fördömer Thailands militärdomstol för att ha dömt en affärsman till 25 års fängelse för påstått majestätsbrott. Den 58-årige Theinsutham Suthijittaserani påstås ha skrivit nedsättande kommentarer på Facebook om monarkin och fälldes i domstolen i går. Theinsutham fick tio års fängelse för vardera fem förseelser, men fick straffet halverat eftersom han erkände.

Kommer till Sverige – med 700 kr i fickan

Efter bussresan från Rumänien tvingas familjen med fyra barn att bo i en gammal Volvo på en parkeringsplats: ”Allt är bättre i Sverige”

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida