Dagens namn: Gunborg, Gunvor
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Stor razzia mot kinesiska bebisfabriker i USA

Polis har slagit till mot 20 adresser i Kalifornien, eftersom platserna misstänks ha fungerat som ”mödrahotell” för kinesiska kvinnor. Barn som föds i USA blir automatiskt amerikanska medborgare och det förekommer att gravida kvinnor från andra länder tar sig till USA för att föda. Det är inte olagligt att söka sig till USA för att föda, däremot letar myndigheterna efter brottslighet som uppstår i anslutning till verksamheten, till exempel skattebrott och penningtvätt.

Sällsynt haj hyllas: Är som en metalldetektor

En mycket ovanlig form av haj – som kallats ”havsdjupens alien” – har upptäckts utanför Australiens sydöstra kust. Arten lever på djupa havsnivåer och antas vara en levande fossil. Mark McGrouther, chef för fisksamlingen vid Australian Museum, är särskilt fascinerad av hajens käkparti: – Nosen fungerar som en metalldetektor – när den upptäcker en liten fisk så skjuter käkarna fram och -"wham!”, beskriver forskaren hajarten, som antas ha uråldriga anor.

Hotet från Mount Everest – bergsklättrarnas bajs

Myndigheterna i Nepal varnar nu för de sjukdomar som sprids från Mount Everest, världens högsta berg. Smittorisken har orsakats av de 700 bergsbestigare som tillbringar tid på toppen varje år. I brist på toaletter så brukar äventyrarna gräva små hål i snön där de sedan lämnar kvar sin avföring. Nu vill myndigheterna förmå dem att återvinna avföringen mer hygieniskt, rapporterar nyhetsbyrån AP. Det har ännu inte tagit fram detaljer kring hur de nya rutinerna bör se ut.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida