Dagens namn: Severin, Sören
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 08.00 LIVE-TV Regeringens budget presenteras 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-matcher 11.30 TV Viral TV, nytt avsnitt

EXTRA

S sviker ett av
sina vallöften

LIVE-TV+TEXT Levererar en riktig snyting i sin första budget

UBÅTSJAKTEN

”Såg ut som att de bogserade något”

Ryska forskningsfartyget Professor Logachev fortsätter förbrylla

PLUS När du vill veta mer

– Jag behöver helt enkelt ha mer sex

PLUS otro, hopp & kärlek: Del 1 Aftonbladets reporter registrerar sig på en otrohetssajt – och träffar en medlem ”Inte beredd på porren”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Röda korset: Ebolakrisen avvärjd inom sex månader

Ebolaepidemin Ebolakrisen kommer vara under kontroll inom fyra till sex månader, enligt Röda korsets generalsekreterare Elhadj As Sy. Förutsättningen är att isoleringen av sjuka fungerar, att de som är sjuka behandlas och att de som avlidit begravs på ett säkert sätt. Det rapporterar CBS News. Samtidigt uppger Världshälsoorganisationen, WHO, att patienter i de tre hårdast drabbade länderna Sierra Leone, Liberia och Guinea kommer att börja behandlas med blod från patienter som tillfrisknat inom några veckor, enligt The Guardian. Den metoden, skriver Al Jazeera, användes under ebolautrbrottet i Kongo-Kinshasa 1995 och gjorde så att i snitt sju av åtta tillfrisknade. Vid sidan av blodbehandling kämpar läkemedelsbolagen nu sida vid sida för att påskynda ett ebolavaccin. Enligt nyhetsbyrån Reuters har Johnson & Johnson diskuterat ett samarbete med konkurrenten GlaxoSmithKline om utveckling av vaccinet.

IS åter vid Sinjarberget – FN varnar för folkmord

Konflikten i Irak Islamiska staten har återigen omringat Sinjarberget i norra Irak där tusentals civila fångades i somras. Det uppger militär enligt nyhetsbyrån AFP. IS ska ha påbörjat belägringen av berget i måndags, där uppemot 2 000 familjer lever under hårda förhållanden. – Vi är bara beväpnade med lättare vapen, säger Dawud Jundi, som leder en av styrkorna som försvarar berget, till AFP på telefon. Situationen är allvarlig och FN menar att IS attacker mot yazidierna i Norra Irak kan handla om ett ”försök till folkmord”, enligt nyhetsbyrån AP.

Sverige stoppade ryskt spionplan över Östersjön

Rysslands provokationer Svenska stridsplan deltog när flera Natoländer i tisdags jagade bort ett ryskt spionplan som därefter kränkte estniskt luftrum. Det uppger Nato enligt flera internationella nyhetsbyråer. Danska och portugisiska plan skickades först upp efter att man upptäckt ett oidentifierat flygplan nära Natos luftrum över Östersjön. Planet identifierades som ett ryskt spaningsflygplan av modellen IL-20, på väg mot Danmark. Planet hejdades först av danska F-16-plan och senare av svenskt stridsflyg då det fortsatte norrut. Planet vände senare söderut och befann sig i estniskt luftrum i mindre än en minut. Estniska UD ser allvarligt på incidenten och kräver en rysk förklaring, skriver nyhetsbyrån AP.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida