Dagens namn: Emma
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ALLSVENSKAN

Så bra har din klubb värvat nu i sommar

PLUS Per Bohman rankar 10 bästa sommarköpen i allsvenskan ”Han kan bli skyttekung” ”Erfarenhet ingen kan matcha” ”Bästa spelaren”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Blev hjälte under attacken i Nice: ”Var beredd att dö”

Lastbilsdådet Franck befann sig på strandpromenaden tillsammans med sin fru när attacken i Nice inträffade förra veckan. Istället för att fly undan lastbilens framfart satte han sig på en motorcykel och körde ikapp. – Jag förstod snabbt att det var ett blodbad, säger han i en intervju med France 2. Franck lyckades hänga sig fast i lastbilens dörr och gick i närkamp med gärningsmannen. – Jag slog honom i huvudet och på kroppen. Jag försökte få ut honom ur förarhytten och jag var ansikte mot ansikte med honom. Han försökte dra fram pistolen som han hade i handen men det gick inte. Hans blick var kall. Jag var beredd att dö, berättar han för France 2.

Oro norr om Paris: ”Min bror dödades av polisen”

Våldsamma scener utbröt i Beaumont-sur-Oise, strax norr om Paris, under fredagskvällen, rapporterar AFP. Polis ska ha beskjutits med grovhagel och en fabrik samt flera bilar och papperskorgar ska ha satts i brand. Protester har pågått hela veckan, sedan 24-årige Adama Traore dött kort efter att han gripits av fransk polis. I obduktionsrapporten konstateras att det inte ”fanns spår efter betydande våld”, utan att Traore dött av en infektion som påverkade hans organ. Men de 1 500 personer som samlats för att protestera under fredagen vill inte acceptera polisens förklaring: ”Min bror blev dödad, han utsattes för våld”, säger Adama Traores syster Assa till AFP.

Undanhållen uppgift: MH370-pilot övade på sista resan

Försvunna MH370 Piloten på försvunna MH370 – Zaharie Ahmad Shah – flög en rutt i en hemmabygd flygsimulator liknande den som flygplanet tros ha färdats på under sin sista resa en månad senare. Det framgår av hemliga dokument från den malaysiska polisens utredning av planets försvinnande som New York magazine har tagit del av. Uppgifterna beskrivs som det första konkreta beviset som riktar misstanke mot piloten.

SPRINGSTEEN I SVERIGE

”Bruce lämnar Sverige i natt”

Har inte ens landat än Uppgifter: Blir en blixtvisit för Bossen

Succén: Flera tusen på pokémon-jakten

TV+TEXT Rusning till första stora Pokémon Go-evenemanget i Sverige

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida