Dagens namn: Pontus, Marina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Ministern sågar groominglagen

Efter Aftonbladets avslöjande – justitieminister Morgan Johansson starkt kritisk mot groominglagen: ”Svårt att komma åt”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS-ledare uppges ha dödats vid flygattack i Irak

Kampen mot IS En högt uppsatt ledare för terrorgruppen Islamiska staten har dödats i en flygattack i norra Irak, uppger boende samt en lokal sjukvårdskälla för nyhetsbyrån Reuters. Radwan Taleb al-Hamdouni, som beskrivs som IS ledare i Mosul, ska ha dödats tillsammans med sin chaufför när deras bil träffades i den västra delen av staden på onsdagseftermiddagen.

Egyptisk läkare friad för stympad flickas död

Den 13-åriga egyptiska flickan Sohair al-Bataa dog efter att hennes pappa tagit henne till en klinik för att bli könsstympad. Både läkaren som utförde ingreppet och pappan friades av en egyptisk domstol på torsdagen – trots att kvinnlig omskärelse har varit förbjudet i landet sedan 2008. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Trots att obduktionsprotokollet slår fast att flickan könsstympats, och föräldrarna vittnat om att de tagit flickan till läkaren för att omskära henne frias läkaren i brist på bevis, skriver SVT Nyheter.

Estland: ”Vi kommer att slåss av bara helvete”

Rysslands provokationer Spänningarna i Europa och runt Östersjön ökar i takt med att Rysslands militära provokationer blir allt tydligare. Nu talar företrädare för de baltiska staterna i ett stort reportage i amerikanska Newsweek öppet om det hot de känner från sin granne i öst. Estlands biträdande försvarsminister Sven Sakkov berättar hur man förbereder sig för att stoppa en eventuell rysk militär intervention. – Om Estland attackeras kommer vi att slåss av bara helvete. Vi har lärt oss av lektionerna från 1939 och 1940, och det är att man måste strida oavsett vilka odds man ställs inför. Att man behöver allierade och att man måste vara en demokrati, säger Sakkov till Newsweek. I reportaget konstateras också att Baltikum har bättre chans än i historien att klara påtryckningar eftersom man idag har allierade i väst.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida