Dagens namn: Helge
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Trumps nya attack mot Miss Universe: ”Är äcklig”

Valrörelsen Efterspelet till presidentvalsdebatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump i måndags fortsätter. Trump har av allt att döma ännu inte hämtat sig från Clintons attack om vad rivalen sagt om kvinnor. Miss Universe 1996, Alicia Machado från Venezuela, har Trump kallat både ”Miss Piggy” (för att hon enligt Trump vägde för mycket) och för ”Miss Housekeeper” (för att hon har latinamerikanskt ursprung). Senare släppte Hillary Clintons kampanjteam en reklamfilm med Alicia Machado där hon själv berättade vad hon fått höra av Donald Trump. Trump har medgett att han blev ”lite irriterad” av det hela och har försökt anlägga moteld. Senast småtimmarna natten till fredagen twittrade Trump att Machado var ”äcklig” och ställde frågan om Clinton hade sett till att den före detta modellen fått amerikanskt medborgarskap.

Farcsoldat om liv i fred: Måste lära mig mycket

Fredsprocessen i Colombia Washington Post har träffat några av de tusentals Farcsoldater som efter 50 års krig med regeringen ska införlivas i det colombianska samhället. Tidningen beskriver ett samtal med den 33-åriga gerillasoldaten Yurluey Mendoza som att ”tala med någon som klivit ur en tidsmaskin”. Hon har aldrig använt internet, sett havet, gått på bio eller cyklat. – Det är så mycket jag måste lära mig, säger hon när Washington Posts reporter visar henne en Iphone och förklarar dess funktioner.

USA Today väljer sida för första gången någonsin

Röster om ”Vi har aldrig valt sida tidigare. Det gör vi nu.” För första gången någonsin väljer USA Today sida i en presidentvalskampanj. I en ledare uppmanar tidningen sina läsare att inte rösta på ”den farlige demagogen” Donald Trump, eftersom han inte är ”lämplig att bli president”. Men samtidigt betonar tidningen att den inte öppet ger sitt stöd till Hillary Clinton. Ledarsidan listar åtta skäl till varför läsarna inte ska rösta på Trump. Bland annat att fastighetsmiljardären inte har vad som krävs för att agera överbefälhavare, att han styrs av sina fördomar – och att han är ”en serielögnare”. ”Vad du än gör, och hur du än gör det, motstå sirensången från den farlige demagogen. Rösta för all del, men bara inte på Donald Trump”, skriver USA Today. Tidigare i veckan meddelade den konservativa Arizona Republic att de stödjer en demokrat – Clinton – för första gången på 126 år. Nu har dödshot riktats mot tidningen, enligt AFP.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET