Dagens namn: Helena, Elin
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Flygpersonal smugglade Nepaloffer för sexarbete

Jordbävningen i Nepal Två personer anställda på flygbolaget Air India har gripits av indisk polis. De misstänks för att ha deltagit i trafficking av kvinnor som drabbats av den allvarliga jordbävningen i Nepal. De anställda greps i Indien efter att sju kvinnor upptäckts ha falska papper, skriver Time. Magasinet skriver att trafficking är ett stort problem i området och att 10 000–15 000 kvinnor och barn varje år smugglas från Nepal, enligt siffror från FN.

Låtsades vilja gifta sig – blåste IS-män på pengar

En trio kvinnor kvinnor i den autonoma ryska delrepubliken Tjetjenien skapade falska konton på sociala medier och hävdade att de ville åka till Syrien, ansluta sig till Islamiska staten och gifta sig med IS-jihadister. Syftet var att lura de extrema islamisterna på pengar som de tänkt använda till en semesterresa, rapporterar flera brittiska medier med hänvisning till ryska tidningar. Kvinnorna ska har lyckats lura till sig 3 300 dollar och har gripits och misstänks för bedrägeri, skriver brittiska Metro.

Kidnappade sin dotter – ville inte vaccinera

Myndigheterna i USA letar just nu efter Megan Everett som försvunnit tillsammans med sin 3-åriga dotter Lilly. När flickans pappa, som har delad vårdnad, kom för att hämta upp dottern berättade Everetts nya pojkvän att hon försvunnit och tagit dottern med sig. På en lapp som hon lämnat efter sig till pojkvännen stod det: ”Det vore fel av mig att låta dem ta henne, vaccinera henne och hjärntvätta henne. Jag kan inte låta en domare bestämma hur min dotter ska uppfostras. Vi kommer sakna dig, men måste åka härifrån.” 3-åriga Lillys pappa berättar för CNN att han chockats svårt av händelsen.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida