Dagens namn: Vilhelmina, Vilma
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Förvirrad älg besökte finsk bank – hoppade in i fönster

En älg förvirrade sig tidigt på torsdagsmorgonen in i centrala Helsingfors. – Den fortsatte till Museigatan där den plötsligt hoppade in genom fönstret till en bank och skadades illa, säger jourhavande kommissarien Arto Laitinen på Helsingforspolisen till TT. Älgen fortsatte sedan till Tempelplatsens kyrka, där polisen avlivade den. Ingen människa skadades under älgens framfart, rapporterar Yle.

Planer och beskrivningar av terrordåd hittade i dator

Polisen har hittat en lista över flera tänkta terrormål och beskrivningar över hur attackerna skulle gå till i en dator som tros tillhöra den misstänkte Paris-terroristen Salah Abdeslam. Bland planerna märks en tänkt massaker med automatvapen mot Europaparlamentet i Strasbourg, och självmordsattacker mot flygplatsen i Toulouse rapporterar TV-kanalen BFMTV. Terrorexperten Anne Giudicelli säger till Ekot i Sveriges Radio att det behövs en global lösning på terrorismen. – Europeiska länder satsar mycket på säkerhetsåtgärder nu men det behövs också sociala och ekonomiska insatser bland annat mot utsatta områden och grupper.

Tre vrakdelar hittade – kan vara från försvunna MH370

Försvunna MH370 Nya vrakdelar som hittats i Mauritius och Mocambique kan komma från det försvunna passagerarplanet MH370. Det uppger Australiens transportminister Darren Chester. – De här föremålen är intressanta och kommer att undersökas av experter, säger han enligt den australiensiska nyhetssajten News.com.au. Tidigare har fem delar som tros komma från planet hittats. Alla har upptäckts långt från det område väster om Australien där man letat efter planet.

NYA MINISTRARNA

Här berättar han: ’Det var en slump’

TV+TEXT Peter Eriksson om mötet med Mona Sahlin - timmarna innan han blev minister ”Sa grattis och hoppades det skulle gå bra för mig”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida