Dagens namn: Desideria, Desirée
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sköts i magen – räddades av sin mobiltelefon

Den 25-årige mannen sköts i magen med ett avsågat hagelgevär när han konfronterade en grupp ungdomar som stängt av vattnet till bostadslängan där han bodde. Men tack vare sin iPhone som han hade i jackfickan, och som tog den största smällen, överlevde han. Det rapporterar ITV News. – Det här är anmärkningsvärt. Hade telefonen inte varit i hans ficka vid tillfället hade han med säkerhet dött, säger polisen Gary McIntyre i Cheshire.

Mystisk sol skrämde mexikaner att undergången är nära

En ovanlig gloria runt solen fick invånare i Mexiko att befara jordens undergång eller besök av utomjordingar under torsdagen. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. En del som var oroliga på riktigt ringde den nationella vädertjänsten. – Jag har fått ta emot ett 30-tal samtal från människor som är rädda och tror att det är ett dåligt omen. Andra tror att det betyder att det kommer att regna mer än väntat, säger samordnaren Juan Manuel Caballero till AFP. I själva verket uppstår fenomenet, halo, när solljus passerar genom iskristaller och är väldigt vanligt. – Grejen är att människor aldrig tittar upp, säger Caballero.

Polischef varnar: 5-åriga flickor vill bli IS-fruar

Flickor så unga som fem år drömmer om att lämna Storbritannien för att gifta sig med jihadister från terrorgruppen Islamiska staten. Det hävdar Simon Hayes, polischef i brittiska Hampshire, skriver Daily Mail. I en tv-intervju säger Hayes att han själv känner till flera unga flickor i Portsmouth som uttryckt en önskan om att bli IS-brudar i Syrien och att lokala myndigheter inte tagit tag i problemet. Enligt experter är det i nuläget ett 60-tal brittiska kvinnor och flickor som lämnat Storbritannien för att ansluta sig till IS. En siffra som ökat det senaste året och oroar allt mer, skriver tidningen.

Här pressas Måns – efter attacken

TV Svenske favoriten ställs till svars – så reagerar han

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida