Dagens namn: Arvid, Vidar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

”Alla frågor läggs ut på nätet – och så får man rösta”

Småpartier del 7: Direktdemokraterna

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ku Klux Klan i ny offensiv – lockar med godis

Under de senaste månaderna har den amerikanska hatrörelsen Ku Klux Klan inlett en rekryteringsoffensiv över delar av USA, rapporterar CNN. Rörelsen har bombarderat flera amerikanska städer med plastpåsar innehållande pamfletter, anmälningsblanketter och, som en extra lockelse till nya medlemmar, godis. Enligt organisationer som CNN talat med kan klanens förnyade ansträngningar ses som att man tar chansen till nyrekryteringar i efterdyningarna av upploppen i Ferguson efter att en svart ung man skjutits ihjäl av polisen. Bland annat reste medlemmar ur klanen till Ferguson för att visa sitt öppna stöd med polisen.

Malmöbo döms till 14 års fängelse i Indonesien

Knarkdömde svensken i Indonesien En 60-årig man från Malmö greps i vintras på flygplatsen i Indonesiens huvudstad Jakarta med en väska som innehöll över tre kilo metamfetamin. Han riskerade dödsstraff och livstids fängelse, men domen stannade vid 14 års fängelse, rapporterar Kvällsposten. – Han kommer inte att överklaga domen, säger Lena Tranberg på svenska utrikesdepartementet till tidningen.

IS sprider ny video – halshugger soldat

Jihadistiska Islamiska staten, IS, har lagt upp en video som visar hur de halshugger en libanesisk soldat, uppger nyhetsbyrån Reuters. Soldaten ska vara en av 19 personer som tillfångatogs av IS när de intog en libanesisk gränsstad. Enligt Reuters heter den dödade mannen Ali al-Sayyed och är en sunnimuslim från norra Libanon. På torsdagen skrev en företrädare för IS på Twitter att de dödat en libanesisk soldat, vilket utlöste protester i Libanon, skriver Al Arabiya. Filmens autenticitet har ännu inte bekräftats.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida