Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
EXTRA

Ministern om robotfartygen: ”Är oroande”

tv+text Försvarsminister Peter Hultqvist (S) om ryska korvetterna på väg in i Östersjön ”Vi har information och följer utvecklingen”

Svullen mage kan vara dold sjukdom

PLUS 10 symptom du ska ta på allvar Du snarkar, sover dåligt, magen svullnar… När ska du reagera? Vad händer sen?

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Mördade och våldtog student: ”Feg handling”

Den 21-åriga franska studenten Sophie Collombet hittades naken och död i en park i de södra delarna av den australiska miljonstaden Brisbane i mars 2014. Hon hade våldtagits och därefter slagits ihjäl. Gärningsmannen Benjamin Milward har nu dömts till livstids fängelse. Domaren Ann Lyons fördömde honom i starka ordalag under rättegången. – Du attackerade en försvarslös kvinna, du visade henne ingen respekt. Du behandlade henne fasansfullt och lämnade henne – du övergav en svårt skadad kvinna. Dina handlingar är ofattbara, sade hon, enligt det australiska mediebolaget ABC.

Sex åtalas för bilder på topless Kate Middleton

Bilderna på en topless Kate Middleton, som publicerades för fyra år sedan, får nu ett rättsligt efterspel. Sex personer från olika medier ställs under nästa år inför rätta i Frankrike för att reda ut om de kränkt den brittiska hertiginnan av Cambridges privatliv. Bilderna på den halvnakna prins Williams fru togs på långt avstånd när hon befann sig på en balkong till en privat bostad i Frankrike under en semester med maken prins William. Fotografierna publicerades i september 2012 i den franska tidningen La Provence för att en vecka senare dyka upp i magasinet Closer. Därefter fick de spridning i flera europeiska tidningar, även i Sverige. Under rättegången kommer bland annat chefredaktören för Closer, chefen för Mandadori press group (som äger tidningen) samt två fotografer vid en fransk agentur att få svara på frågor kring publiceringarna.

Två barn överlevde den dödliga turen: ”Ett mirakel”

Nöjesparksolyckan i Australien En pojke och en flicka överlevde olyckan på nöjesfältet Dreamworld i staden Gold Coast i Australien i går, uppger polisen. Barnen, 10 och 12 år gamla, satt i åkattraktionen Thunder River Rapids tillsammans med fyra vuxna när deras vagn krockade med en annan och välte. Två män och två kvinnor, mellan 30 och 40 år, omkom. Enligt polisen ska de ha ”fastnat i maskineriet”. – Det verkar, från vad jag har sett, nästan som ett mirakel att någon överlevde, säger Brian Codd vid polisen i Queensland, efter att ha tittat på material från övervakningskameror som filmat olyckan.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET