Dagens namn: Leo
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
SPRINGSTEEN I SVERIGE

”Ingen tvekan om vem som är bäst”

tv+text Så bra var andra spelningen – Markus Larsson sätter

EXKLUSIVT

Så tränas barnen att bli mördarmaskiner

PLUS Aftonbladet har träffat barnen som hjärntvättats av IS ”Tvingades att skära av kroppsdelar” ”En man slet sönder ett litet barn med sina bara händer” Varning för extremt starka vittnesmål

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

EU-ledaren retar England: ”Winter is coming”

Storbritanniens framtid Hanteringen av den brännande brexitfrågan stoppade inte EU-ordföranden Donald Tusk från att lägga ytterligare bränsle på elden, när han i natt valde att kommentera den största EM-skrällen på många år. Efter Islands sensationella seger mot England tog Tusk fram sin vassaste penna och avfyrade den odödliga frasen ”Winter is Coming” – som ska uppfattas som en varning om en sämre tid – från den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones. ”UK-Iceland 1-2. Winter is coming”, twittrade Tusk, som strax därefter rättade sig själv: ”England, of course. Sorry ;).” Felskrivningen uppfattas av många som medveten. Den ursprungliga tweeten fick bland annat svar av många skottar som bedyrade att landet faktiskt röstade för stanna-sidan i unionen, och att de därför inte ville klumpas samman med det förlorande laget. Englands premiärminister David Cameron ska inför EU-toppmötet senare i dag ha ett möte med Tusk.

Franska politiker: Sluta prata engelska i EU

EU:s framtid Efter att britterna bestämt sig för att lämna EU kräver flera franska politiker att engelska inte längre ska vara ett av språken som talas i parlamentet, rapporterar AFP. ”Det engelska språket har inte längre någon legitimitet i Bryssel”, twittrade Robert Menard, medlem i högerextrema Nationella fronten och borgmästare i staden Beziers. Även från vänster höjs liknande röster. ”Engelska kan inte längre vara det tredje arbetsspråket i Europaparlamentet”, twittrade socialistpolitikern Jean-Luc Melenchon.

Mamma sköt ihjäl okänd man i barnens sovrum

När en kvinna upptäckte en för henne okänd man i sina barns sovrum sköt hon honom. Den 59-årige mannen fick så svåra skador att han dog på platsen i Portland, Oregon, under helgen. – Husägaren samarbetar med polis och utgör ingen fara för allmänheten, säger polisen i ett uttalande. Kvinnan misstänks inte för brott.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida