Dagens namn: Fanny, Franciska
Årets Dagstidning 2015.

Attacken mot Cruz: Han är en ”pussy”

WOLFGANG HANSSON: Detta är scener som aldrig tidigare utspelat sig i en amerikansk presidentvalrörelse

EXTRA

’Hade järnrör och yxa i bilen – greps även förra veckan’

TV+TEXT Uppgifter: Flera av de 14 som misstänks ha planerat attack mot asylboende är polska huliganer  Minst en greps efter demonstrationen mot flyktingar i Stockholm

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

FN larmar: Miljoner kan dö i plötslig global pandemi

Zikaviruset Miljontals människor riskerar att dö i en global pandemi långt värre än ebolautbrottet i Västafrika 2014 om inte världen blir bättre på att hantera den plötsliga uppkomsten av överförbara sjukdomar. Den slutsatsen dras i FN-rapport som The Guardian tagit del av, samtidigt som länder i främst Latinamerika kämpar med att stoppa spridningen av zikaviruset. ”Risken för en omfattande hälsokris är gravt underskattad och världens beredskap och handlingskraft är bedrövlig. […] För många gånger har en världsomspännande panik kring en epidemi följts av belåtenhet och passivitet”, skriver FN-panelens ordförande Jakaya Mrisho Kikwete i förordet till rapporten.

Läkare dödade patient med slag mot halspulsådern

Dödade patienten i Belgorod Den patient som dog när han blev slagen av sin läkare på ett sjukhus i ryska Belgorod i december har nu obducerats. Och enligt Moscow Times slår rapporten fast att 57-åringen dog av ett slag mot halspulsådern. Samtidigt konstaterar utredningen att läkaren, som nu riskerar uppemot 15 års fängelse, kan ha känt till faran med att slå patienten på det känsliga stället. Händelsen har väckt frågor om kulturen inom den statliga ryska sjukvården. Exempelvis har patienter haft mycket små möjligheter att få ersättning för felaktig behandling.

Vittne ska ha sett jagade Abdeslam på en tågstation

Jakten på terroristerna En av Europas mest jagade brottslingar, terroristen Salah Abdeslam, ska ha setts av ett vittne på en tågstation i belgiska Genk, skriver The Telegraph. Men när polisen anlände till platsen hittades inga spår av 26-åringen, som tros vara den enda överlevande gärningsmannen från de blodiga attackerna i Paris den 13 november. Marleen Smeyers, talesperson för polisen i Genk, säger till den brittiska tidningen att de inte tror att det rört sig om något skämt. – Vi vet att den här personen är pålitlig och att hen var övertygad om hen sett Abdeslam, säger Smeyers.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida