Dagens namn: Albert, Albertina
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS När du vill veta mer

Gåtan med dolda budskapet är löst

PLUS Mystisk sifferkod har smugit sig in i mängder av Disney- och Pixarfilmer Nu har den märkliga gåtan till slut fått sitt svar

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Putin: ”Det är bäst att inte bråka med oss”

Konflikten i Ukraina Rysslands president Vladimir Putin uppger att landet står redo att möta vilken som helst aggression utifrån, i ett uttalande på ett ungdomsläger utanför Moskva på fredagen. Putin hänvisade bland annat till landets kärnvapenarsenal och sade att utländska stater måste förstå att ”det är bäst att inte bråka med oss”. Putin förklarade också att Ryssland kommer att försöka skjuta fram sina positioner i framtiden när det gäller att exploatera naturresurserna i Arktis.

Femåring med hjärntumör kidnappad från sjukhus

Brittisk och fransk polis bedriver via Interpol en desperat jakt efter femårige Ashya King, som kidnappades av sina föräldrar från ett sjukhus i Southampton i torsdags. Brittisk polis är säker på att föräldrarna har tagit Ashya till Frankrike. Femåringen är svårt sjuk med en hjärntumör och kan bara ta emot näring via en batteridriven apparat, som upphör att fungera på fredagen. – Situationen är mycket allvarlig för honom. Tiden håller på att rinna ut, säger Chris Shead vid Southamptonpolisen. Ashyas föräldrar är Jehovas vittnen, men enligt uppgifter i brittiska media finns det inga bevis för att det är deras religiösa övertygelse som ligger bakom deras handlande.

Fullastad oljetanker ”försvann” utanför Texas

En oljetanker lastad med råolja från Kurdistan värd nästan 700 miljoner kronor har mystiskt ”försvunnit” utanför Galveston, Texas. På torsdagen upphörde fartygets AIS-transponder att sända den signal som talar om var fartyget befinner sig. Händelsen följer ett mönster med flera oljetankers med kurdisk olja som ”försvunnit” för att lastas av i hemlighet. Fartygen dyker i allmänhet upp efter ett tag, olastade. Anledningen till hemlighetsmakeriet lär vara att Irak gör anspråk på att äga oljan som kommer från Kurdistan. Irakiska staten har också vänt sig till en domstol i USA för att få hjälp, men nu har fartyget alltså försvunnit.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida