Dagens namn: Algot
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Video: Saknade nummerplåt – sköts i huvudet av polis

Polisvåldet i USA Den 19 juli stoppades Sam DuBose i Cincinnati vid en trafikkontroll eftersom en av registreringsskyltarna på hans bil saknades. En ordväxling uppstod, där DuBose inte visade sitt körkort för polisen. Enligt polisen Ray Tensing började bilen sedan röra sig och han trodde att han ska hamna under den, men uniformskamerans bilder visar inte att han var i någon akut fara. Däremot visar videon hur Tensing drar sitt tjänstevapen och skjuter DuBose i huvudet. Nu åtalas Tensing för mord på 43-årige DuBose. Händelsen är den senaste i en rad, där övervåld inom polisen diskuteras som ett exempel på strukturellt våld mot svarta personer.

Modellen strandfilmas – avbryts av migrantbåt

Ekaterina Juskowski filmar sin modellvän på stranden tidigt på morgonen, när en båt plötsligt kommer in i bild. Nio män hoppar ut i vågorna och tar sig upp på stranden. Händelsen inträffade i Miami Beach i USA och rapporteras av flera internationella medier. The Independent skriver att migranter kommer bland annat från Kuba och Haiti söder om Florida, och det är inte ovanligt att flyktingsmugglare kräver stora summor pengar för att ta med människor på de farliga resorna.

Kandidaten: Ett dött lejon inte värre än aborter

Troféjakten i Zimbabwe Den amerikanske politikern Marco Rubio, som också är en av de många republikaner som vill bli partiets kandidat i presidentvalet 2016, rasade i går på sitt Twitterkonto över det faktum att så många upprörts av att det kända lejonet Cecil dödats i Zimbabwe. ”Se på all ilska över ett dött lejon” börjar hans tweet för att sedan rikta spjutspetsen mot organisationen Planned Paranthood, som arbetar med reproduktiv hälsa och förespråkar kvinnors rätt till abort: ”...men var är all ilska över Planned Parenthoods döda bebisar?”

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida