Dagens namn: Ludvig, Love
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 11.30 LIVE-TV Fråga Lena 13.45 LIVE-TV Löfven väljs till statsminister 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-omgång

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Draculas fängelsehåla upptäckt av arkeologer

En grupp arkeologer har hittat djupa fängelsehålor, tunnlar och ett skyddsrum i ett forntida slott i staden Tokat i norra Turkiet. Slottet ska vara den plats där Vlad III Dracula, förlagan till Dracula, hölls fångad under 1400-talet. Upptäckten gjordes nyligen i samband med ett restaurerings- och utgrävningsprojekt som pågått i fem år. Enligt den turkiska tidningen Hurriyet Daily News är arkeologer inte helt säkra på exakt vilken fängelsehåla Dracula hållits fången i men de är säkra på att han befunnit sig där.

Kina varnar USA för att ”blanda sig i”

Studentprotesterna i Hongkong En öppen strid pågår mellan USA och Kina om de intensifierade protesterna i Hongkong. När Kinas utrikesminister Wang Yi i går var på besök i Washington ska Barack Obama ha tittat in på ett möte och sagt att ”USA följer utvecklingen i Hongkong noggrant”. Vid en presskonferens i USA markerade Wang Yi mot USA:s utrikesminister John Kerry. – Hongkongs angelägenheter är kinesisk inrikespolitik. Alla länder borde respektera Kinas självständighet, sade Wang Yi, enligt nyhetsbyrån AFP. Kerry svarade att USA förväntar sig att myndigheterna ”uppträder återhållsamt och respekterar de protesterandes rätt att fredligt uttrycka sina åsikter”.

Skolbarn övervakas efter kontakt med ebolasmittad

Ebolautbrottet Barn har kommit i kontakt med den ebolasmittade mannen i Texas, som är den första personen att få diagnosen för den allvarliga sjukdomen i landet. Enligt Texas guvernör Rick Perry övervakas nu de fem skolbarn, som mannen kommit i kontakt med, i hemmet för att se om de utvecklar några symptom på sjukdomen. Det rapporterar BBC. Enligt uppgifter till Washington Post brast sjukhuset i Texas i sina rutiner när mannen först sökte läkarvård för sina symptom. Han skickades då hem med antibiotika trots att han meddelat att han rest till Liberia. Mannens tillstånd ska för tillfället vara mycket allvarligt.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida