Dagens namn: Edit, Edgar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 LIVE Handboll Champions League damer Sävehof-Lokomotiva Zagreb 20.00 LIVE från ”Idol” 20.30 LIVE Internationell fotboll (Tyskland, Frankrike, England, Portugal) 22.45 LIVE-TV Eftersnack ”Idol”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sökandet efter kroppsdelar från MH17 återupptas

Flygkraschen i Ukraina Nederländska kriminalexperter har återvänt till platsen där passagerarplanet MH17 kraschade i östra Ukraina. Trots våldsamma sammandrabbningar i området ska experter återuppta sökandet efter ytterligare kroppsdelar. Det uppger premiärminister Mark Rutte enligt nyhetsbyrån AFP. – Omständigheterna i dag tillåter ett litet team att resa till haveriplatsen. Vi måste ta tillfället i akt, sa Rutte under en presskonferens. 298 personer dog när planet kraschade den 17 juli 2014. 193 offer var från Nederländerna. 289 kroppar har i nuläget identifierats, skriver AFP. Nederländerna leder den internationella utredningen som ska undersöka orsaken till att planet störtade.

Ny rapport: IS avrättade 600 fångar i öknen

Kampen mot IS Den 10 juni 2014 kördes omkring 600 manliga fångar från ett lokalt fängelse i norra Irak till öknen, där de radades upp vid en ravin och systematiskt avrättades av extremister från Islamiska staten. Det skriver människorättsorganisationen Human Rights Watch i en ny rapport. De flesta fångarna var shiamuslimer, men även kristna och yazidier dödades enligt rapporten. Nio män berättar för Human Rights Watch i ett tv-inslag om hur de överlevde genom att rulla ner för ravinen eller genom att ta skydd under döda kroppar. – Innan de började skjuta, lyckades jag ge männen bredvid mig var sin kyss, eftersom jag visste att vi skulle dö. Efter att vi sagt farväl till varandra, tog jag fram ett foto på min dotter och kysste det och jag bad till gud att rädda mig för hennes skull, berättar en överlevande.

Förbud mot skräckdräkter i Pekings t-bana

Polisen i Kinas huvudstad Peking har varnat allmänheten för att bära halloweenkostymer i tunnelbanan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Varningen görs samtidigt som staden förbereder ett ekonomiskt stormöte mellan asien- och stillahavsledare, APEC, och har höjt säkerheten i staden betydligt. Enligt polisen kan halloweenklädsel skapa ’panik’ i tunnelbanan, skriver Beijing News. ”Snälla, bär inte konstiga kläder på tunnelbanestationer eller i tåg, vilket lätt skulle kunna samla mycket folk och skapa kaos. Om ett allvarligt kaos bryter ut kommer polisen att hantera det enligt lagen”.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida