VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Pilotens kusliga förutsägelse om kraschen

Flygkraschen i Alperna Två månader innan Germanwingsplanet kraschade så skrev den nederländske piloten Jan Cocheret en krönika i en branschtidning där han varnade för risken att en kapten skulle kunna låsas ute från cockpit. ”Jag hoppas att jag aldrig hamnar i den situationen att jag går till toaletten och återvänder till en dörr som inte går att öppna” skrev han i tidningen Piloot en Vliegtug. I artikeln uttryckte han oro för att en andrepilot skulle ta över kontrollen: ”Jag undrar på allvar vem det är som sitter bredvid mig” skrev Jan Cocheret.

Svenska ”Miss Kurdistan” kämpar för IS offer

När svenska Dalia Hassan deltog i en stor skönhetstävling så hotades hon av radikala islamister. – ”Vi borde överlämna dig till IS”sa de och ”Du har ingen heder”, säger Dalia Hassan till Metro. Som Kurdistans första deltagare i en internationell skönhetstävling så mötte hon även hyllningar. Nu har hon startat en hjälporganisation och i hemlighet besökt terrorgruppen Islamiska statens offer i Kobane i Syrien.

Anonymous hotar Israel: ”Elektronisk förintelse”

Hackernätverket Anonymous hotar Israel. De lovar en ”elektronisk förintelse” och att ”radera Israel från cyberspace” nästa vecka, skriver The Independent. Hotet framkommer i en video som heter ”Anonymous meddelande till Israel” där de säger att de ska ta ner serverar och webbplatser som tillhör staten, militären och banker. ”Vi kommer tillbaka för att straffa er för era brott i de palestinska områdena”, säger nätverket i klippet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida