Dagens namn: Stig
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
TV+TEXT VARNING: Viktigt om bluffmejl i Aftonbladets namn
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Dawood, 15, försov sig – klassen dog i massakern

Skolmassakern i Pakistan 15-årige Dawood Ibrahim försov sig när han skulle till skolan i går morse – väckarklockan fungerade inte. Det räddade hans liv. Alla Dawood Ibrahims klasskamrater dog i skolmassakern i Peshawar i Pakistan tidigare i veckan. – Han försov sig för att vi var på bröllop kvällen före. Det här är ödet, säger hans bror Sufyan till den indiska tidningen Express Tribune.

Död kvinna ville begravas med levande hund

När Connie Lay i staden Aurora i USA avled i november så hade hon en sista önskan: hennes schäfer Bella skulle begravas tillsammans med henne. Problemet är att Bella fortfarande lever. Även den möljigheten hade Lay tagit höjd för i testamentet: i så fall ville hon nämligen att hunden ska avlivas och kremeras och sedan begravas. Nu har hundens öde väckt engagemang på Twitter. Under hashtaggen #SaveBella samlas vädjanden om att schäferns liv ska skonas.

Satsningen: snart blir Sverige en ö i Dubai

Snart finns chansen att shotta snaps, äta köttbullar och dricka glögg på svenskt vis i Dubai. Sverige är nämligen nästa land att återskapas i Dubais konstgjorda ögrupp ”Världen” – komplett med svensk arkitektur och design, svensk mat och möjlighet att fira valborgsmässoafton, midsommar och gå på kräftskiva. Det skriver DN som citerar sajten Emirates 24/7. På den svenska ön ska också tio villor i skandinavisk stil byggas och för att efterlikna ”svenska historiska skatter” ska villornas tak bestå av upp och nedvända skrov från vikingaskepp, skriver tidningen.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida