Dagens namn: Jesper
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Beyoncés tack till svenskarna

LIVE Linn Elmervik chattar från Friends Arena

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Barn på anstalt utsatta för ”Guantanamo-behandling”

Videoklipp från ett ungdomsfängelse visar hur pojkar utsatts för tortyrliknande övergrepp på institutionen Don Dale i Australiens norra delar. Bland annat spänns en pojke fast i en stol och får en så kallad spotthuva placerad över ansiktet. Så lämnas han sedan sittande i timmar ensam i en cell, avslöjar tv-kanalen ABC:s program Four corners. Advokaten John Lawrence jämför handlingarna med de som fångar på Guantanamobasen utsatts för. – Vi pratar om barn som fängslas till händer, fötter och vid midjan. Premiärminister Malcolm Turnbull lovar nu att händelserna utreds. – Som alla australier har jag blivit djupt chockad av bilderna av missförhållandena på Don Dale-institutionen.

Nederländare varnas för terrorister från 1970-talet

Befolkningen i Nederländerna varnas av myndigheterna för att tre efterlysta värdetransportrånare från Tyskland kan befinna sig i landet, skriver AFP. ”Brotten begicks vid den tysk-nederländska gränsen och de har inte gripits i Tyskland. En mobiltelefon tillhörande en av de efterlysta stängdes av i Nederländerna”, heter det i ett uttalande från polisen Ernst-Volker Staub, 61, Burkhard Garweg, 47 och 57-åriga Daniela Klette är på rymmen och var tidigare medlemmar i terrorgruppen Röda armé-fraktionen, som genomförde en rad dödliga attentat under 1970- och 80-talen. De gick även under namnet Baader-Meinhof-ligan. De tre misstänks ha medverkat vid ett bombattentat mot en fängelse 1993.

Sjuksköterna avslöjad på film: Högg pojke med nål

En sjuksköterska fastnade på film när hon flera gånger högg en autistisk pojke med en injektionsnål, skriver nyhetsbyrån AP. Sköterskan från New Jersey i USA högg pojken sex gånger i armen, knät och benet, och anklagas också för att ha böjt bak hans finger och trampat på hans fot. Efter sköterskans agerande har hon fått sin licens indragen och händelsen utreds av polisen.

”Måste bli USA:s nästa president”

tv+text Publiken i tårar under Bernies tal på demokraternas konvent

Zlatan är på plats – då börjar han träna
SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida

Senaste TV-klippen