Dagens namn: Teresia, Terese
Årets Dagstidning.
EXTRA

Google-chef död i lavin på Everest

TV+TEXT Amerikanen Dan Fredinburg en av de döda efter jordskalvet Systern: ”Han var allt för oss”

Kritiken efter abortutspelet: ’Oroväckande’

TV+TEXT KD-ledaren Ebba Busch Thor vill ge vårdpersonal möjlighet att vägra utföra aborter – sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S) rasar

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Har burit handikappad vän till skolan i tre år

Varje dag i tre år har 18-årige Xie Xu burit sin ett år äldre klasskamrat Zhang Chi till och från skolan, för att se till att vännen kan fullfölja sin utbildning, rapporterar sajten Shanghaiist. Zhang lider av muskeldystrofi, vilket försvagar muskulaturen och gör det svårt för 19-åringen att gå och sköta vardagliga sysslor. Därför hjälper Xie även Zhang med matlagning och tvättning. – Berättelsen om de två studenterna är inspirerande och rörande. De är inte släkt, men Xie har gjort detta i tre år, säger vicerektorn Guo Chunxi på pojkarnas skola i Jiangsuprovinsen i Kina.

Kaptenens bror: Han tvingades att styra båten

Flyktingkatastroferna i Medelhavet Tunisiern Mohammed Ali Malek, som misstänks ha varit kapten på båten som förliste förra helgen, är själv en migrant som tvingades att styra båten mot sin vilja. Det säger hans bror i en exklusiv intervju med nyhetsbyrån Reuters. 27-årige Malek tog sig enligt brodern in i Europa utan giltiga dokument för fem år sedan och bodde i Italien och i Frankrike innan han deporterades hem. Några dagar innan katastrofen på Medelhavet ringde han familjen och sa att män med kalasjnikovs tvingat honom att ta befälet på båten. – De tog honom till båten. När han ringde var han i chock och grät, säger brodern. Malek häktades i går av en italiensk domstol för att ha orsakat förlisningen som ledde till att över 800 personer dog.

Miljonböter för bagare som vägrade lesbiska tårta

En domare i den amerikanska delstaten Oregon har beslutat att ägarna till ett bageri ska betala motsvarande 1,1 miljoner kronor i skadestånd till ett lesbiskt par. Orsaken är att de vägrade tillverka en bröllopstårta åt Rachel och Laurel Bowman-Cryer, eftersom de anser att äktenskapet bara är ett förbund mellan en man och en kvinna, skriver flera medier. Fallet har rört upp känslor i båda läger. En insamling till förmån för bageriägarna hann få in 100 000 dollar innan sajten Go fund me stängde ned insamlingen.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida