Dagens namn: Evert, Eilert
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 18.30 Superettan Syrianska–Ljungskile 19.00 SHL Färjestad–Djurgården, Frölunda–Örebro, Luleå–Modo. 19.00 Bandy Elitseriepremiär, sju matcher

EBOLA-EPIDEMIN

’De backade när läkaren kom ut’

TV+TEXT Svenska Jenny filmade när ebolasmittade läkaren omhändertogs

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Hemliga hotet mot Kim Jong-un: Chokladkakor

Koreakonflikten Med hjälp av ballonger skickas chokladkakor över gränsen in till Nordkorea. Syftet är att väcka en längtan efter marknadsekonomi i diktaturen, rapporterar BBC. Sydkoreanska företag som driver verksamhet i den särskilda industrizonen på den nordkoreanska sidan av gränsen har upptäckt att kakor av märket Choco Pie har stor dragningskraft på de nordkoreanska invånarna. Varorna uppges säljas svart, till ett pris långt över det ursprungliga. Ballongerna fraktar även flygblad med budskapet att Kim Jong-un använt biståndspengar till att köpa vapen. Där finns även karikatyrbilder där Kim Jong-un skildras som en tjock, komisk diktator. De nordkoreanska myndigheterna har reagerat mycket negativt på chokladballongerna. Militären har fått order att skjuta på nedslagsplatserna.

Patienter får nytt liv med döda hjärtan

Kirurger vid ett sjukhus i Australien har för första gången lyckats transplantera ”döda” hjärtan in i patienter. Organen hade inte fungerat på 20 minuter innan operationerna gjordes. Två av patienterna uppges nu må bra, den tredje får fortfarande intensivvård. Ingreppet beskrivs som banbrytande. På sikt antas mängden lyckade hjärttransplantationer nu öka med 30 procent. Fram till nu har endast hjärndöda personers hjärtan kunnat transplanteras.

Överlevde bilkrasch – kröp genom djungeln i tre dygn

Malaysiern Nicholas Andrew störtade med sin bil ned i en ravin. han blev svårt skadad – men överlevde. Hans medpassagerade avled i olyckan. Med en bruten arm och ett brutet ben kravlade sig Nicholas sedan genom djunglerna i tre dygn tills han kom fram till en by. – Efter kraschen ropade jag på min vän. När han inte svarade beslöt jag mig för att krpa efter hjälp, säger han rapporterar The Guardian.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida