Dagens namn: Orvar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 18.00 LIVE-TV Valspecial 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE Skellefteå-Linköping, Färjestad-Modo, HV71-Frölunda.

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Stor studie: Schimpanser är födda att döda

Att döda bland schimpanser är ett normalt beteende och har inte med mänsklig inblandning att göra, visar en stor studie. Schimpanser är de enda primater, vid sidan av människor, som är kända för att döda sin egna art – men forskare har länge varit oense om de bakomliggande orsakerna. Ett förklaring har varit att mänsklig aktivitet förstör deras livsmiljöer och bidrar till ökad aggressivitet. Men studien bevisar nu att schimpanser inte drivs till våld på grund av mänskliga kontakter utan är födda att döda, skriver Washington Post.

Thailands ledare: Vackra turister i bikini inte säkra

Strandmordet i Thailand Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Chas har sagt att kvinnliga turister i bikini löper större risk för angrepp än andra. Uttalandet kommer efter att britterna David Miller och Hannah Witheridge hittades mördade på den thailändska ön Koh Tao i måndags. – De tror att vårt land är vackert och säkert så att de kan göra vad de vill, bära bikini och gå överallt. Men kan de vara säkra i bikini ... såvida de inte är fula?, säger Chan-O-Cha enligt AFP. Uttalandet har mötts av starka reaktioner och fördömts från Storbritannien, vilket lett till att Chan-O-Cha bett om ursäkt för att han sårat personer.

Kärleksparet som hållit varandra i handen i 700 år

Arkeologer vid universitet i Leicester har hittat kvarlevor från två skelett som håller varandra i händerna och tros ha legat så i minst 700 år. Totalt hittades kvarlevor från 11 personer under ett kapell i den lilla byn Hallaton.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida