Dagens namn: Kristina, Kerstin
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
CHRISTIAN FALK DÖD

Christian Falk är död

Artisten och musikern har dött Sjuk i cancer Skulle sommarprata

PLUS När du vill veta mer

Våldsam dödskamp när han avrättades

PLUS Något gick fel när Clayton Lockett, 38, skulle avrättas Incidenten som skrämde slag på fängelsechefer i USA De dödades i lagens namn

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

CIA-fångar torterades i hemligt fängelse i Polen

Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna fördömer Polen för att ha hyst ett hemligt CIA-fängelse och därmed bidragit till olagliga fängslanden och tortyr av fångar. Domstolen tog upp fallet efter att två saudiska män – som nu befinner sig på den amerikanska fångbasen Guantánamo – hävdade att de flögs till fängelset i Polen och utsattes för tortyr. Enligt en av männens advokater ska hans klient ha tvingats stå naken i ett rum med ögonen övertäckta med en huva, samtidigt som förhörsledaren skrämde honom med en borrmaskin. Han ska även ha utsatts för en skenavrättning. Det är första gången som en domstol i Europa slår fast att CIA drivit ett fängelse på europeisk mark.

Anonymous förklarar cyberkrig mot Israel

Israel–Palestina-konflikten Nätverket Anonymous har i ett nytt meddelande gett tillkänna att de förklarar ”cyberkrig mot staten Israel”, skriver Metro. Enligt meddelandet ska nätaktivisterna dra igång sin offensiv på fredag och blir enligt magasinet Mother Jones därmed en del av ett större hackerangrepp mot israeliska sajter. Hur angreppet ska ske är inte klart men Anonymous skriver att ”fredagen blir en dag då det pirrar av rädsla i israeliska servrar och hem. En dag av solidaritet och motstånd”.

Klockan är slagen för ”världens högsta slum”

Davids torn – Torres de David – i Venezuelas huvudstad Caracas har länge varit känt som ”världens högsta slum”. Men nu verkar det vara slut på det. Invånarna har börjat köras ut och bussas i väg till nya bostäder utanför Caracas. Det var på 1990-talet som bygget av skyskrapan övergavs på grund av pengabrist och övertogs av husockupanter. Under årens lopp har tusentals människor bosatt sig där, butiker och verksamheter har öppnat, el har dragits in och ett enkelt vatten- och avloppssystem har byggts. Men det har också varit en farlig plats – inte bara för barn som skadats när de fallit på grund av att det saknats fönster och väggar – utan tornet har också beskrivits som en plats där kidnappningsoffer förvaras och där knarkaffärer görs upp.

MH17-KATASTROFEN

”Mamma, tänk om planet kraschar?”

Miguel, 11, vägrade släppa taget om sin mamma innan han gick på planet – två timmar senare var han död

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida