Dagens namn: Hans, Hampus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS När du vill veta mer

Familjen gick ut - är spårlöst borta

PLUS 3 MÅNADER HAR GÅTT Polisen: Det är ett mysterium Vad hände med mamman, styvpappan, de två små flickorna och deras hund?

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Femåring med hjärntumör kidnappad från sjukhus

Brittisk och fransk polis bedriver via Interpol en desperat jakt efter femårige Ashya King, som kidnappades av sina föräldrar från ett sjukhus i Southampton i torsdags. Brittisk polis är säker på att föräldrarna har tagit Ashya till Frankrike. Femåringen är svårt sjuk med en hjärntumör och kan bara ta emot näring via en batteridriven apparat, som upphör att fungera på fredagen. – Situationen är mycket allvarlig för honom. Tiden håller på att rinna ut, säger Chris Shead vid Southamptonpolisen. Ashyas föräldrar är Jehovas vittnen, men enligt uppgifter i brittiska media finns det inga bevis för att det är deras religiösa övertygelse som ligger bakom deras handlande.

Fullastad oljetanker ”försvann” utanför Texas

En oljetanker lastad med råolja från Kurdistan värd nästan 700 miljoner kronor har mystiskt ”försvunnit” utanför Galveston, Texas. På torsdagen upphörde fartygets AIS-transponder att sända den signal som talar om var fartyget befinner sig. Händelsen följer ett mönster med flera oljetankers med kurdisk olja som ”försvunnit” för att lastas av i hemlighet. Fartygen dyker i allmänhet upp efter ett tag, olastade. Anledningen till hemlighetsmakeriet lär vara att Irak gör anspråk på att äga oljan som kommer från Kurdistan. Irakiska staten har också vänt sig till en domstol i USA för att få hjälp, men nu har fartyget alltså försvunnit.

Tyngd från kärleksgest hotar klassisk bro

I Venedig pågår en kampanj för att stoppa turister från att fästa hänglås på den klassiska Rialtobron. – Det är viktigt att få folk att förstå att det inte är en söt gest utan en helt banal handling, säger Alberg Toso Fei, som driver kampanjen, till Gazzetta del Sud. Han menar att tyngden från hänglåsen hotar stadens gamla byggnader och delar därför ut flygblad på flera platser i Venedig. Samtidigt pågår ett arbete med att få bort 20 000 hänglås från den gamla träbron Ponte dell'Accademia, enligt BBC.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida