Dagens namn: Bodil, Boel
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS När du vill veta mer

Kostexperten: Du går ner 3 kg på en vecka

PLUS Kickstarta viktraset med superfood! Erica Palmcrantz Aziz: ”En vecka räcker för fantastiska resultat”  Så äter du – veckoprogram

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Calise hjälte när epileptisk mamma skulle föda

”Hon skakar och hon håller på att få en bebis”. Det meddelade fyraåriga Calise Manning i Michigan i USA lugnt efter att själv ha ringt 911. Hennes mamma Centerria Manning hade fallit ihop på golvet i ett epilepsianfall samtidigt som förlossningsvärkarna drog i gång. – Jag var så stolt över henne, vi hade tränat på hur man ringer till 911 eftersom jag är epileptisk, berättar Centerria Manning för den lokala tv-stationen WWMT.

Malaysia Airlines hackat i IS namn

Försvunna Malaysiaplanet Det hårt drabbade flygbolaget Malaysia Airlines har råkat ut för ännu en motgång. Företagets webbsida har blivit hackad och visar nu en stor bild på en ödla klädd i hög hatt under texten ”404 – Plane Not Found”. Texten syftar på flighten MH370 som försvann förra året med 239 personer ombord. Det står även att hacket ska ha utförts av Lizard Squad, en grupp som legat bakom en rad tidigare attacker, med tillägget ”official cyber caliphate”. Tidigare ska textraden ”IS ska segra” ha visats på webbplatsen, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Terroristens mobil kopierad – filmer läckta

Terrortillslaget i Belgien 27-årige Abelhamid Abaaoud misstänks vara hjärnan bakom den belgiska terrorcell som planerade attentat i landet. Belgisk polis slog till mot cellen för drygt en vecka sedan, men fick inte tag på den huvudmisstänkte, som fortfarande är på fri fot. Nu har bilder och filmer från Abelhamid Abaaoud, en Europas mest efterspanade personer, läckt ut efter att hans mobiltelefon i hemlighet kopierats när den laddades på ett internetkafé i Syrien, rapporterar SVT. SVT:s Agenda sände på söndagen ett belgiskt tv-reportage som bygger på bilder och filmer från mannens mobiltelefon.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida