Dagens namn: Sam, Samuel
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kinesiskor i Paris tvingade i turister ”zombiedrog”

Tre personer, varav två är kinesiska kvinnor, har gripits misstänkta för att ha drogat asiatiska turister i Paris med en ”zombiedrog” för att sedan råna dem. Det skriver franska The Local som hänvisar till dagstidningen Le Parisien. Polisen har inte utrett exakt vilken drog som kvinnorna tvingade sina offer att inhalera men efter att myndigheter upptäckt att en av dem nyligen rest till Mexiko väcktes misstankar om att de använt något som liknar en substans kallad ”djävulsandedräkt” i Colombia. I det latinamerikanska landet är den hallucinogena drogen mytomspunnen. Den uppges förvandla människor till viljelösa ”zombies”.

Ilska mot ”fuktduschar” i Auschwitz

Flera som besökt koncentrationslägret Auschwitz i Polen har blivit upprörda efter att museet installerat fuktsprinklers vid ingången där varma besökare kan svalka av sig, skriver CNN. Judiska besökare har jämfört ”duscharna” med den avrättningsmetod som nazisterna använde för lägerfångar under 1940-talet. Museets ledning tillbakavisar kritiken med hänvisning till den värmebölja som sköljt över Europa under sommaren.

Mamma bodde med sin mördade bebis i månader

En kvinna i delstaten New York har åtalats misstänkt för mord efter att en bekant hittat hennes döda spädbarn i hemmet och larmat polisen. Enligt polisen ska kvinnan, Christina Colantonio, ha dödat sin flicka ”kort efter födseln” och sedan levt med kroppen i tre månader. Myndigheterna vet ännu inte hur barnet dog men säger sig ha nog med bevis för att flickan inte dog av naturliga orsaker.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida