Dagens namn: Helena, Elin
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
EXTRA

Åska och tromber: ”Håll avståndet”

tv+text Kaosväder på flera håll i landet SMHI varnar: ”Kan fälla träd, plocka upp möbler och få takpannor att flyga av” Hit kommer ovädret

Grupp störde Prideparaden

tv+text Polisen avlägsnade 27 personer Så var folkfesten

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Minister: Interna strider inom IS – ledare vill fly

Kampen mot IS Många av IS ledare har sålt sina tillhörigheter för att tillsammans med sina familjer försöka fly från Mosul. Det säger Iraks försvarsminister Khaled al-Obeidi i en intervju med irakisk stats-tv: – Många av dem försöker smyga ut ur Mosul med avsikt att fly in i Syrien, Enligt al-Obeidi finns det även uppgifter om att att stämningen i terrorgruppens ledning blivit allt mer infekterad – särskilt i ekonomiska frågor. Mosul är de största stad som IS har kontroll över, Irak väntas mobilisera upp till 30 000 man för att återta staden i samarbeta med de USA-ledda koalitionstrupperna.

Här räddar polisen rånaren ur brinnande bil

Först jagade polismannen rånaren – sedan räddade han brottslingens liv. Polismannen Marc Povero hade bara hunnit jaga den flyende beväpnade rånaren i Fort Worth i Texas ett kort tag innan han hittade bilen – som stod i lågor, berättar han för tv-kanalen WFAA. På filmen från Poveros kroppskamera kan man se hur han kämpar för att dra ut rånaren som sitter medvetslös och fastklämd av en vit krockkudde. Till slut lyckades polismannen få ut den misstänkte rånaren, skriver AP. Mannen fick vård och mår nu bra, tack vara Poveros insats.

14-åring försökte skära halsen av sin brors flickvän

En 14-årig flicka i Wisconsin misstänks ha försökt döda sin brors flickvän genom att skära halsen av henne. Nu har hon åtalats för mordförsök och riskerar uppemot 40 år i fängelse om hon döms, skriver flera medier. Flickvännen, en 15-åring, hittades kraftigt blödande i sitt sovrum i onsdags. På sjukhuset vittnade hon om hur 14-åringen brukade cykla utanför hennes hem och att hon flera gånger sagt att hon är en ”galen psykopat” i jakt på sitt första mordoffer. Enligt flickvännen ska 14-åringen ha tagit sig in hennes sovrum och börjat kväva och slå henne, bland annat med skålar som gick sönder. Skärvorna ska 14-åringen ha använt för att försöka skära halsen av henne. 14-åringen har i förhör uppgett att hon var avundsjuk för att flickvännen hade en så bra relation med hennes bror. Hon ska också erkänt till delar av anklagelserna.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida