Dagens namn: Laila, Ritva
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS-video: Barn och ungdomar mördar soldater

IS avrättningsvideor Terrorgruppen Islamiska staten har släppt en ny brutal avrättningsvideo, rapporterar flera medier. Filmen uppges visa hur 25 syriska regeringssoldater skjuts ihjäl av vad som ser ut att vara barn och ungdomar, skriver nyhetsbyrån AFP. Massavrättningen ska ha filmats i en antik amfiteater i ruinstaden Palmyra i Syrien. IS har plundrat och förstört fornminnen i världsarvsstaden sedan den intogs i maj, då massavrättningen ska ha ägt rum.

Glömde bort sin bebis – flöt ut på öppet hav

En tio månader gammal bebis flöt ut på öppet hav i Turkiet efter att föräldrarna glömt henne i flytringen, rapporterar Sky News. Den lilla flickan hade drivit ut en kilometer från stranden när kustbevakningen räddade henne. Den dramatiska händelsen utspelade utanför Ayvacik i nordvästra Turkiet i fredags. Enligt uppgifter i lokala medier upptäckte föräldrarna att deras barn var borta först när räddningsinsatsen inleddes, skriver Sky News.

Fyraårig flicka hittad mystiskt död i sopsäck

En kvinna som var ute och promenerade med sin hund hittade kroppen av en fyraårig flicka insvept i en fleecefilt i en sopsäck på en strand på Deer Island i Boston. Hundratals tips har strömmat in sedan polisen gick ut med en datorgenererad bild på hur flickan troligen sett ut i livet, rapporterar Boston Globe. Men hennes identitet är fortfarande okänd.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia

”Kan bli mardröm – för regeringen”

LENA MELLIN V-ledaren Jonas Sjöstedt ställer krav – höstens budgetförhandlingar kan bli jobbiga för S och MP

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida