Dagens namn: Fatima, Leila
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Skrev ”SOS” i sanden – räddades efter åtta dagar

I åtta dagar var de två seglarna strandsatta på en öde ö. För att räddningspersonalen skulle hitta dem skrev de ”SOS” i sanden – en signal som uppfattades av ett av den amerikanska marinens flygplan som spanade i området, skriver CNN. De två männen från Guam var försvunna sedan den 17 augusti. Ombord på båten hade de begränsat med mat och nödutrustning. Männen kunder räddas och föras till Nomwinatollen.

Norge planerar bygga stängsel mot asylsökande

Flykten till Europa Norge planerar att bygga ett 200 meter långt och 3,5 meter högt stängsel vid Storskogens gränsstation, nära Ryssland. Syftet är att stoppa människor som försöker ta sig in i landet för att söka asyl. Enligt Reuters kom förra året 5 500 flyktingar, främst från Syrien, över gränsen från Ryssland. Den uppmärksammades då i medier eftersom rysk lagstiftning tvingade flyktingar att cykla in i Norge.

Trump: Kommer att skicka ut papperslösa från dag ett

Valrörelsen Den senaste veckan har det tyckts om om republikanernas presidentkandidat Donald Trump börjat svänga från sin hårda linje mot invandrare. Men i ett tal i natt står han fast vid sin gamla linje. – Från dag ett kommer jag snabbt att börja förflytta kriminella illegala invandrare från det här landet, inklusive hundratusentals kriminella illegala invandrare som har släppts in i amerikanska samhällen under Obama-Clintons administration. Han säger också att han kommer att bygga en mur mot gränsen mot Mexiko och ta fram ett spårsystem för att säkra att de som överträder sitt visum snabbt kan föras ut ur landet. Han säger att media – ”som vanligt” – missat hela poängen med invandring och bara vill tala om de 11 miljoner papperslösa som befinner sig i landet, skriver Wall Street Journal. – Min prioritet är välbefinnandet för de 300 miljoner amerikanska medborgarna, inklusive miljoner latinamerikaner och invånare som vill ha en säker gräns, och jag menar säker.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida