Dagens namn: Gotthard, Erhard
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Mamman: ”Det är en enorm tomhet”

tv+text Misse Ljungström om sorgen efter sonen Olles död

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Analundersöktes av polis – nu tas fallet till domstol

Två män i Kenya som vittnat om att de av polis utsatts för anala undersökningar, i syfte att bevisa påstådd homosexualitet, tar sitt fall till domstol. Det rapporterar BBC. Männen vill att rätten slår fast att det inträffade strider mot landets konstitution. ”Anala undersökningar bevisar inget, och de uppnår ingenting, annat än att de är förnedrande...”, skriver Human Rights Watch i ett uttalande. Homosexuella handlingar är förbjudna i Kenya och kan ge upp till 14 års fängelse.

Erdoğan om Kaplan: Se vad man gjorde mot en muslim

Krisen inom MP I ett tal på onsdagen kommenterade Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan den svenske bostadsministern Mehmet Kaplans (MP) avgång. Uttalandet gjordes i samband med att Erdoğan varnade för hur muslimer behandlas i västvärlden. – Se bara vad man gjorde i Sverige mot en muslim som nått en ministerpost, sa presidenten, enligt den turkiska nyhetssajten Milat Gazetesi, skriver TT. Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet, anser inte att det är konstigt att Erdoğan lyfter exemplet. – Det var ju en ganska stor nyhet i Turkiet med Kaplan.

Torterade kvinnor till döds – lurades med annons

En 51-årig kvinna har berättat för tysk polis att hon under tre månaders tid hållits fången och utsatts för fysiska övergrepp av en man och hans ex-fru, rapporterar nyhetsbyrån AP. Paret, som i medier kallas Wilfried W och Angelika B, är centralgestalter i en tortyrhärva som just nu rullas upp i tyska medier. De utreds för att ha frihetsberövat och begått dödliga fysiska övergrepp mot två andra kvinnor. En av dem ska även ha styckats. Medierapporteringen ska ha fått 51-åringen att kontakta polis om händelsen som hon uppger inträffade 2012. Kvinnan har berättat att hon kommit i kontakt med paret genom en kontaktannons. Bakgrunden till de misstänkta gärningarna är okänt men enligt polisen ska det snarare röra sig om sadism och kontroll än om sexuella motiv.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida