Dagens namn: Natanael, Jonatan
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Knarkkung som jobbat för Farc och karteller gripen

En knarkhandlare som påstås ha kopplingar till Farc-gerillan och mexikanska karteller har gripits av colombianska myndigheter, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Hermes Casanova, även känd som ”Mega” eller ”Megatronico” är också efterlyst av USA, anklagad för att arbeta för en kartell som sysslar med pengatvätt och exporterar nära 100 ton kokain varje år. Gripandet av Casanova ses som en stor framgång i Colombia. – Det här innebär ett förkrossande slag mot den internationella organiserade brottsligheten och narkotikahandeln, säger militärbefälhavaren Jaime Lasprilla.

Greps för ”gayorgie” – nu ställs 26 män inför rätta

26 män greps i en räd mot ett badhus Kairo efter ett tips om att männen deltagit i ”gayorgier”. Männen är anklagade för osedlighet och i dag ställdes de inför egyptisk domstol. De fördes till rättssalen i handfängsel och många av dem grät, rapporterar nyhetsbyrån AFP. – Jag är oskyldig. Jag var i hamamen för terapi, jag svär i Allahs namn, sade en av männen och förklarade att han varit på badhuset för att lindra sina ryggsmärtor. Männen anklagar polisen för att ha misshandlat dem. – Poliserna slog oss varje dag och tvingade oss att sova på magen, sade en av männen till AFP.

Mamman kan ha kvävt de åtta barnen

Barnmorden i Cairns Kvinnan som misstänks ha mördat sina sju barn och sitt brorsbarn i Cairns i Australien har formellt delgivits misstanke. Hur barnen dött är fortfarande oklart, men en av polisens teorier är att de kvävts. – Vi tittar på om det kan handla om kvävning och det är därför det tar lite tid, säger kriminalinspektören Bruno Asnicar, enligt nyhetsbyrån AFP.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Monica Gunne

TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida