Dagens namn: Lovisa, Louise
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kim Jong-Un: USA:s fastland är inom räckhåll

Nordkoreas kärnvapen Efter den senaste uppskjutningen av en ballistisk robot från en ubåt talar Nordkoreas diktator Kim Jong-Un om ”den största framgången och segern”. Nu säger han att USA:s fastland är inom räckhåll, skriver CNN. Han varnar USA och Sydkorea från att kränka Nordkoreas ”värdighet och säkerhet”, om länderna vill undvika dödliga attacker. Uppskjutningen ägde rum i närheten av kuststaden Sinpo på onsdagsmorgonen.

Assange lovar ny Clinton-läcka: ”Betydande effekt”

Valrörelsen Wikileaks planerar att släppa ”tusentals” dokument med koppling till demokraterna i USA och partiets presidentkandidat Hillary Clinton. Det säger Julian Assange i en intervju med Fox News. Enligt Assange kommer läckan få ”betydande” effekt på valet. – Det är en blandning av dokument från olika typer av institutioner som är kopplade till kampanjen. Vissa ganska oväntade vinklar, vissa intressanta, vissa till och med underhållande, säger Assange på videolänk i intervjun.

Efter attacken: Slipper betala sjukhusräkningar

Masskjutningen i Orlando För överlevande som fått sjukhusvård efter massakern i Orlando, där gärningsmannen Omar Mateen sköt ihjäl 49 personer och skadade ännu fler, väntade en ny prövning: växande sjukhusräkningar. Nu har sjukhusen beslutat att inte ta betalt av offren för skjutningen på nattklubben Pulse, skriver CNN. Sammanlagt rör det sig om omkring 5,5 miljoner dollar, motsvarande drygt 45 miljoner svenska kronor. – Under den här svåra tiden har många organisationer, individer och välgörenhetsorganisationer visat sitt stöd för sjukvården i Orlando. Det här är helt enkelt vårt sätt att återgälda den vänligheten, säger David Strong vd vid ett av sjukhusen till Orlando Sentinel.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida