Dagens namn: Olof
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

8-åring fick två nya händer i unik transplantation

Åttaårige Zion Harvey i USA förlorade sina händer och fötter vid en allvarlig blodförgiftning när han bara var ett spädbarn. Nu är han den yngsta patienten i världen som fått två nya händer transplanterade, enligt internationella medier. – Jag vill säga tack till alla som hjälpt mig på den här skakiga färden, sa Zion vid en presskonferens på barnsjukhuset i Philadelphia. Zion har sedan innan proteser i stället för fötter och kan hoppa och springa.

Barnen dödade pappans flickvän – frias 30 år gamla

12-årige Curtis Jones och hans 13-åriga storasyster Catherine Jones dömdes 1999 för mord på sin pappas flickvän. De båda barnen blev de två yngsta någonsin att åtalas för mord i USA, rapporterar Florida Today. På tisdagen släpptes den nu 29-årige Curtis Jones fri och på lördag släpps hans syster Catherine, som i dag är 30 år. Barnens försvar hävdade att de utsatts för sexuella övergrepp av en manlig släkting och tagit till extrema åtgärder som svar på att pappan och hans flickvän inte erbjöd skydd. Men enligt åklagarna var syskonen svartsjuka på att flickvännen fick all uppmärksamhet.

Dödförklarad kvinna vaknade på begravningsbyrå

En läkare har ställts inför rätta misstänkt för vållande till kroppsskada efter att han dödförklarat en 92-årig kvinna som sedan vaknade upp på en begravningsbyrå i tyska Essen. Kvinnan dödförklarades efter att hon hittats utan vare sig andhämtning eller puls i mars. Misstaget upptäcktes senare samma kväll när en anställd på begravningsbyrån hörde kvinna skrika inifrån ett nedkylt rum. Två dagar senare avled kvinnan, skriver AP.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida