Dagens namn: Albin, Elvira
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Flicka misstogs för terrorist – klubbades ihjäl

Islamistupproret i Nigeria En tonårsflicka blev i dag ihjälslagen och bränd i ett däck av en folksamling som trodde att hon var på väg att utföra en självmordsdåd i nordöstra Nigeria. Men enligt polischefen i Bauchi var flickan troligtvis ingen självmordsbombare, skriver nyhetsbyrån AP. Nigeria har skakats av en rad självmordsdåd på senare tid, flera av dem utförda av unga flickor. Islamistgerillan Boko Haram tros ligga bakom dåden.

Lurade i exet abortmedel – kan få 21 års fängelse

En 25-årig man i Norge riskerar 21 års fängelse efter att ha lurat i sin 20-åriga gravida ex-flickvän abortmedel som han köpt på internet, vilket gjorde att hon fick missfall. Det skriver norska Adresseavisen och NRK. Det var kvinnans läkare som upptäckte saken och slog larm till polisen. Ex-pojkvännen har erkänt att han blandat abortmedlet i kvinnans dryck vid två tillfällen. Åklagaren i målet, Kaia Strandjord, säger att det saknas rättspraxis på området. – Det finns en gammal paragraf som mycket sällan används. På så sätt är detta lite av ett pionjärarbete, säger hon till NRK.

14-årig flicka vädjar till president om att få dö

”Jag ber om att så snart som möjligt få prata med presidenten, eftersom jag är trött på att leva med den här sjukdomen. Hon kan godkänna injektionen som låter mig somna in för alltid.” Så säger Valentina Maureira i en Youtube-video riktad till Chiles president Michelle Bachelet. Den 14-åriga flickan lider av cystisk fibros, en ovanlig men allvarlig sjukdom som leder till problem med lungorna och näringsupptagningen. Maureira har genomgått fem operationer utan att bli bättre. – Hon fick löftet om att hennes tillstånd skulle förbättras, men det har bara blivit värre, säger pappan Freddy Maureira.

Måns scenshow kan vara kopia

TV Kolla in succéklippet och döm själva Plus Hånglet Lyckotårarna Champagnebluffen Sprutkaoset

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida