Dagens namn: Anneli, Annika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Forskare: Jättar har
existerat – i Europa

PLUS Är det ren galenskap eller sanning? Enligt arkeologer föll jättar från skyn – och landade i turistparadis

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

FN: Sydsudan närmar sig historisk svältkatastrof

Krisen i Sydsudan Oron för inbördeskrig växer. Och den viktiga sådden väntar. Redan i början av april varnade FN för att om ett enormt bistånd inte når landet inom 60 dagar så är den värsta svälten på den afrikanska kontinenten sedan 80-talet ett faktum. Jämförelsevis dog hundratusentals människor i Etiopien under 80-talets svält. Nu säger FN att var tredje sydsudanes – 3,7 miljoner människor – riskerar akut svält.

Kidnappade journalisterna fastkedjade i källare

Kidnappade franska journalisterna De fyra fransmännen som hållits fångna i Syrien kedjades ihop i en underjordisk cell utan ljus i tio månader. I morse återförenades de med sina familjer på en fransk flygbas utanför Paris. ”Det är en stor glädje och lättnad att vara fri. Under himmeln som vi inte sett på länge, att andas frisk luft och gå fritt”, sa 53-åriga Didier Francois till Guardian.

Malaysia Airlines-plan tvingades nödlanda

Enligt Malaysia Airlines fick Flight MH192 på väg från Kuala Lumpur till Bangalore problem med landningsställen. Flygbolaget skriver på sin Facebook-sida att Boeing 737:ans högra landningsställ krånglat. Men vid 20.10-tiden lyckades planet nödlanda i Kuala Lumpur och flygbolaget skriver att landningen gick enligt planerna.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida