Dagens namn: Severin, Sören
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-matcher 11.30 TV Viral TV, nytt avsnitt

NYA BUDGETEN

Totalkaos på promenaden

TV+TEXT Tumult när finansministern gick på stan: ”Blev inte som vi tänkt”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Forskare: Vulkanutbrott hotar ödelägga Japan

Japan, och dess befolkning om 127 miljoner människor, hotas av ett massivt vulkanutbrott under det kommande århundradet, enligt en studie som genomförts vid universitetet i Kobe och som publicerades under onsdagen. – Det är inte överdrivet att påstå att ett kolossalt vulkanutbrott skulle kunna utrota Japan. Det är heller inte otänkbart att ett sådant utbrott kan inträffa när som helst, säger professorn Yoshiyuki Tatsumi. Forskarna har studerat seismisk aktivitet över de senaste 120 000 åren och beräknar att sannolikheten för ett ödeläggande vulkanutbrott motsvarar en procent för det kommande århundradet. Studien efterlyser satsning på teknik för att kunna förutse ett utbrott.

USA ska bomba pipeline för att stoppa IS rikedom

Kampen mot IS I ett försök att strypa Islamiska statens försäljning av olja, som uppskattas ge jihdistgruppen 2 miljoner dollar om dagen, överväger USA att rikta flyganfall mot pipelines i Syrien. Det rapporterar The Independent. IS kontrollerar flera stora oljefält i Syrien och en del av jihadistgruppens oljeförsäljning går tillbaka till den syriska regimen. En annan säljs på den svarta marknaden efter att ha smugglats till Turkiet. Samtidigt uppger tjänstemän för Obamaadministrationen under torsdagen att IS har blivit världens rikaste terrorgrupp, enligt nyhetsbyrån AFP.

Nordkorea första land att stänga gräns mot ebola

Ebolaepidemin Under fredagen stängs den nordkoreanska gränsen. Turister kommer hädanefter, oavsett från vilket land de kommer, att nekas inträde i landet. Anledningen är rädsla för ebola, skriver nyhetsbyrån Reuters. Turismen i landet är begränsad, men Nick Bonner på ett Beijingbaserat resebolag hoppas att beslutet är kortvarigt. – Vi vet inte hur länge gränsen kommer vara stängd, med tanke på Nordkoreas ofta föränderliga politiska beslut. Vi hoppas dock kunna genomföra de tre resor som vi har inbokade under den kvarvarande delen av året, säger han enligt Reuters.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida