Dagens namn: Elsa, Isabella
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

14-åring giftes bort – kan få dödsstraff för mord

En 14-årig flicka från Nigeria, som anklagas för att ha dödat sin 35-årige make med råttgift, riskerar dödsstraff för mord. Wasila Tasi'u kommer från en fattig familj som har fördömt dotterns påstådda handling, som ska ha ägt rum två veckor efter bröllopet i april. Åtalet har väckt en hätsk debatt om barnäktenskap i den konservativa muslimska regionen, rapporterar AFP. Aktivister från landets södra delar kräver att Tasi'u släpps fri och i stället får rehabilitering för det våld som hon kan ha utsatts för under äktenskapet.

Ebolapanik når Nordkorea – alla utlänningar isoleras

Ebolaepidemin Alla utländska medborgare som befinner sig i Nordkorea kommer att sättas i en 21 dagar lång karantän, oavsett var de kommer ifrån. Orsaken är att nordkoreanska myndigheter befarar att utlänningarna kan vara smittade av ebola. Man har dessutom stoppat all internationell turism. Något ironiskt, noterar nyhetsbyrån AP, eftersom diktaturstaten knappt släpper in några turister alls.

Svensk IS-krigare dödad av amerikansk bomb

Syrienkriget En göteborgare som åkt till Syrien för att strida tillsammans med Islamiska staten ska ha dödats i ett amerikanskt flyganfall mot Kobane i tisdags, uppger gp.se. Dessutom ska tre män i 20–25-årsåldern från Skåne har dödats i en amerikansk attack i Irak i helgen. Utrikesdepartementet kan inte bekräfta uppgifterna. – Vi får nästan aldrig uppgifter om svenskar som dör i strid, möjligtvis lång tid senare, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst.

Slag i luften om inte andra följer

Wolfgang Hansson Riskerar att bli en symbolhandling utan praktisk betydelse Kontroversiellt för att det retar Israel

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida