Dagens namn: Gotthard, Erhard
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

CIA-chef: USA:s misstag har stärkt al-Qaida

CIA:s misstag ledde USA in i krig i Mellanöstern. Det medger den före detta biträdande CIA-chefen Michael Morell i en ny bok som släpps nästa vecka, rapporterar amerikanska medier. I boken listar han flera grova felsteg från myndigheten: CIA:s uppgifter om att Saddam Hussein samarbetade med al-Qaida och att Irak hade massförstörelsevapen saknade grund, skriver han. Morell ber i boken om ursäkt till dåvarande utrikesminister Colin Powell som använde informationen som skäl till att invadera Irak.

4-årig flicka mördad – ”kroppen hittas aldrig”

Polisen misstänker att en fyraårig flicka från Bulgarien mördades av sin pappa i Aten i slutet av april. Nu säger grekiska polisen att man troligen aldrig kommer att hitta hennes kvarlevor. Polischefen Christos Papazafiri säger till AP att flickans kvarlevor dumpats i olika papperskorgar runtom i Aten ”på ett sätt som gör det omöjligt att avgöra om det var kroppsdelar.”

Ryska arméns skrytbygge – 2 300 nya stridsvagnar

Den ryska armén har presenterat sitt nya skrytbygge: Armata-stridsvagnen, som enligt experter slår alla tidigare tanks. Armén släppte de första bilderna på stridsvagnen från en repetition inför segerparaden den 9 maj, som markerar 70 år sedan andra världskrigets slut. Bland detaljerna på de nya Armata-tanksen märks ett obemannat torn och en oräfflad kanon som kan avfyra robotprojektiler. Militärparaden på Röda Torget i Moskva väntas bli den största någonsin, skriver BBC.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida