Dagens namn: Holger, Holmfrid
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Man döms till sex års fängelse – för sitt skägg

En 38-årig man i Kina har dömts till sex års fängelse för att ha odlat skägg. Mannen kommer från den muslimska minoriteten uigurer och döms för att ha ”sökt gräl och provocerat fram trubbel”, skriver South China Morning Post. Mannens fru döms också till två års fängelse för att ha dolt sitt ansikte med en slöja.

Mystisk sjukdom plågar by – en av fyra somnar tvärt

Boende har börjat överge byn Kalachi i norra Kazakstan efter att en mystisk åkomma börjat drabba invånarna. Helt utan förvarning faller personer i sömn och kan förbli okontaktbara i dagar, skriver SVT. 21-åriga Olga Samusenko är en av de som oroas av sjukdomen som ännu inte kunnat få en förklaring. – Mina barn har inte varit ute sedan september, jag är rädd för att släppa ut dem, säger hon till The Siberian Times. Enligt The Guardian har var fjärde av de 600 invånarna drabbats någon gång sedan det första utbrottet registrerades för två år sedan.

165 000 par gjorde slut efter medicinskt test

Omkring 165 000 par bröt under förra årets sina förlovningar efter att hälsotest visat på ”genetisk oförenlighet” mellan de tilltänkta makarna, skriver Saudi Gazette. I Saudiarabien är hälsotesterna obligatoriska inför alla äktenskap och läkare undersöker bland annat om parterna har hiv eller anlag för blodsjukdomen sicklecellanemi. – Det höga antalet brutna förlovningar på grund av medicinska risker visar att samhället har blivit mer utbildat och medvetet om vikten av fysisk hälsa, säger Dr Mohammad al-Saidi från hälsodepartementet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida