Dagens namn: Beda, Blenda
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Prinsens present bryter mot lagen

I dag döps prins Oscar men redan nu är det problem med presenterna

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Vandrare gick vilse – skrev dagbok om sin död

Den 66-åriga kvinnan gick vilse under sin vandring genom den amerikanska delstaten Maine. Då passade hon på att skriva dagbok under de cirka tre veckor som hon tros ha lyckats hålla sig vid liv. Tre år senare hittades Geraldine Largay i veckan död, skriver flera medier. Även hennes dagbok återfanns – och kastar nu nytt ljus över försvinnandet. Largay skulle ha sammanstrålat med sin man, men dök aldrig upp. Av dagboken framgår det att hon försökte sms:a maken, men saknade täckning. Ett par veckor efter att hon gick vilse skrev hon i dagboken: ”När ni hittar min kropp, vänligen ring min man George och min dotter Kerry. Det vore mycket betydelsefullt för dem att få veta att jag är död och var ni hittade mig – oavsett hur många år som passerat.”

Små barn klättrar till skolan – på 800 meters höjd

Kinesiska myndigheter säger att de ska komma till undsättning till de barn som bor i den isolerade bergsbyn Atuler i Sichuan-provinsen i Kina. Det efter att fotografier avslöjat att barn som bor i byn, vissa så unga som sex år, tvingats klättra rätt ner, på skakiga stegar, från en 800 meter hög klippa för att ta sig till sina skollektioner. Bilderna har tagits av den prisbelönte fotografen Chen Jie. Det skriver The Guardian som har publicerat de minst sagt svindlande bilderna. Bilden här ovanför är en genrébild och har ingenting med barnen att göra.

Nordkorea kopplas till flera digitala bankrån

I vad som beskrivs som första gången någonsin, har ett land digitalt attackerat banker för ekonomisk vinning, skriver The New York Times. Landet i fråga är Nordkorea, enligt säkerhetsanalytiker på Symantec. Tre attacker ska nyligen ha utförts på flera asiatiska banker med ovanlig kod som enbart är känd att ha använts vid två tillfällen tidigare – vid attacken på Sony förra året och attacker på sydkoreanska banker 2013. – Det är första gången någonsin som vi ser att en stat har stulit pengar, säger Eric Chien, på Symantec till NYT.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida