Dagens namn: Olof
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Bybor beväpnar sig – tror läkarna bär på ebola

Ebolautbrottet i Västafrika I Guinea har åtta ungdomar ställt sig för att vakta en by beväpnade med machetes och slangbellor. Trots att flera bybor tros ha blivit smittade med ebola-viruset vägrar de släppa in vårdpersonal, som de misstänker är bärare av sjukdomen. The New York Times skriver om hur ebola-smittan har stigmatiserat vårdpersonal i Västafrika. – Överallt där dessa människor har varit, har samhällen drabbats av sjukdom, säger 17-årige Faya Iroundouna, som vaktar utanför byn, om hjälporganisationen Läkare utan gränser.

Skolflicka erkänner mord – ville ”dissekera” någon

En 16-årig japansk skolflicka har gripits misstänkt för mordet på en 15-årig skolkamrat. I förhör med polisen har flickan erkänt att hon ströp sin skolkamrat innan hon lemlästade kroppen. Enligt uppgifter i japansk media ville hon ”dissekera någon”. Flickan har inte namngetts i Japan eftersom hon är minderårig.

Texasbo misstänks ha skickat 500 falska giftbrev

En 66-årig man i Texas är misstänkt för att ha skickat hundratals brev med vitt pulver i. Breven var adresserade till president Obama, medlemmar ur kongressen, hotell nära Super Bowl-arenor, företag och skolor. Även om inga av breven innehöll verkligt gift blev de ändå föremål för utredningar.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida