Dagens namn: Fatima, Leila
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 17.45 LIVE Malmös lottning i Champions League 18.00 LIVE-TV Direkt från Rockbjörnen på Gröna Lund

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Var nervös inför prov – jagades av polis i timtal

Polisen i Köpenhamn jagade en man under flera timmar i dag. En passagerare på ett pendeltåg hade rapporterat in att mannen uppträdde ”mystiskt”. Beväpnade vakter skickades till tågstationen Nørreport. Danska och internationella medier bevakade jakten. Efter att polisen kontaktats av mannens familj så kunde han identifieras. Enligt polisen tyder allt på att han var nervös inför ett prov, skriver tidningen Politiken.

Politiker gör isutmaning – med haschplantan bredvid

Ice Bucket Challenge När den tyske miljöpartistiske politikern Cem Özdemir skulle hälla en hink iskallt vatten över sig så gjorde han det på ett annorlunda sätt. Bredvid honom på filmen finns en rejäl cannabisplanta. Filmen är nu en viral sensation i Tyskland. I efterhand har Özdemir menat att platsen för utmaningen var avsiktligt vald. – Vi gröna gillar frihet. Om någon vill konsumera cannabis – trots riskerna – så ska medborgaren själv kunna bestämma det, sade han till tidningen Bild.

Femårig flicka begravdes levande av sina grannar

Polisen söker efter ett par som i måndags rövade bort en femårig indisk flicka i en by i delstaten Uttar Pradesh. Flickan attackerades, utsattes för strypningsförsök och begravdes sedan levande. Hon räddades av jordbruksarbetare som hann gräva fram henne i tid. Flickan har senare sagt till polis att det var två av hennes grannar som rövade bort henne.

Reinfeldt: ”Faror lurar runt hörnet”

Stor intervju med Fredrik Reinfeldt (M) om Att inte ge upp Hur han kopplar av  Valfjärilar i magen  Motståndaren han respekterar

Så vill Alliansen skärpa straffen

TV+TEXT Partiledarna presenterade en rad nya åtgärder som de vill genomföra nästa mandatperiod

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida