Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
AFTONBLADET GRANSKAR

”De jämställer henne med en frisk tvååring”

TV+TEXT Elvira, 2, är blind och svårt hjärnskadad – försäkringskassan säger ändå nej till personlig assistans

Här räddas 10-åring från IS: ’Så tacksam’

tv+text Irakiska styrkor intog byn Kafer som varit belägrad i två år Hör flickans vittnesmål: ”Jag är så tacksam” Striderna blir alltmer intensiva

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Orättvist av medierna att hävda att valet är över”

Valrörelsen Kellyanne Conway, kampanjchef för Donald Trump, medger i en intervju med NBC:s Meet the Press att Hillary Clinton ser ut att segra i presidentvalet. – Vi ligger under, sa Conway men underströk att Trump fortfarande kan vinna, huvudsakligen genom att locka de väljare som ännu inte bestämt sig. I en intervju med CNN uttrycker Conway kritik mot att medier slår fast att kampen om Vita huset är över. – Det är inte rättvist mot väljarna som fortfarande ska gå till valurnorna, sa hon.

IS barnsoldater: ”Jag var hungrig, de hade mat”

Kampen mot IS Barn som bor i de IS-kontrollerade områdena blir lätta offer för terrorsektens rekryterare. Genom mat och godsaker kan dessa värva minderåriga att bli soldater som ska utföra självmordsdåd, skriver SvD. Nioåriga Amin höll i ett vapen första gången när han var fem. Han berättar för tidningen hur han hamnade i terroristernas klor. – Jag var hungrig. De hade mat. Amin och hans äldre bror var ofta ensamma hemma, utan någonting att äta. Pappan arbetade på ett vattenverk och mamman som sjuksköterska. Det fortsatte föräldrarna med när IS tog kontroll över området i utkanterna av Deir Ezzor i östra Syrien, men den här gången utan lön. Bröderna har en äldre syster. Hon deltog inte i vapenträning men var, precis som resten av familjen, tvingad att genomgå utbildning i IS religiösa lag.

Första kvinnan att bestiga Everest död – blev 77 år

Den första kvinnan att bestiga världens högsta topp, Mount Everest, är död. Japanska Junko Tabei, som tog sig till toppen 1975, blev 77 år gammal. Tabei var på flera sätt en kvinnlig pionjär inom bergsbestigning. I början av 1990-talet blev hon även den första kvinnan att bestiga alla de högsta topparna på de sju kontinenterna. Tabei föddes i Fukushima och efter jordbävningen och tsunamin 2011 besteg hon bergområdet nära staden i syfte att hjälpa offren, skriver The Japan Times. Junko Tabei dog av bukhinnecancer.

”Vi kommer se något omöjligt hända i år”

TV+TEXT MARKUS LARSSON Så bra var premiären av ”Så mycket bättre” Betyg på tolkningarna ”Får se något omöjligt hända”

Högskoleprovet: Så maxar du poängen

PLUS Bara en vecka kvar! Testa dig själv Här är alla prov sedan 1982 Experten: Bästa sättet att förbereda sig på

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET