VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Skrek för sitt liv: Drogs 3 kilometer under spårvagn

En 20-årig man skadades allvarligt när han skulle kliva på spårvagnen, tappade balansen och fastnade mellan två vagnar i Dortmund i lördags. Han släpades under spårvagnen i över tre kilometer, och trots att passagerare hörde hans rop på hjälp förstod de inte var det kom ifrån. Till slut – efter att han släpats med sju hållplatser – drog någon i nödbromsen, rapporterar tidningen Bild.

14-åring skulle spränga järnvägsstation i luften

En 14-årig pojke planerade att spränga Wiens järnvägsstation i luften. På tisdagen dömdes han till två års ungdomsfängelse, varav fjorton månader villkorligt, för sina terrorplaner. Pojken radikaliserades av islamistiska jihadister och hade också planer på att söka upp extremistiska rörelser i Mellanöstern.

Sannfinländare: Afrikanska män borde steriliseras

Afrikanska män som kommer som flyktingar till Finland borde tvångssteriliseras för att inte belasta det finska socialsystemet så hårt. Det skriver 67-årige Olli Sademies från det finska högerpopulistiska partiet Sannfinländarna på Facebook. Han anser att afrikanska män inte ska få ha fler än tre barn och att det ska uppnås genom sterilisering, skriver Hufvudstadsbladet. Sannfinländarnas gruppordförande i Helsingfors, Seppo Kanerva, kallar inlägget för fascism. – Hitler tänkte på samma vis. Jag förstår inte varför han skrev så. Det är inte partiets åsikt, säger han till svenska Yle. Sademies är suppleant i Helsingfors stadsfullmäktige och ställde upp i riksdagsvalet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida