Dagens namn: Inga, Ingalill
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Finland sågar svensk hantering av ubåtsjakt

Undervattensjakten i skärgården Svenska försvarsmaktens agerande i sökandet efter en misstänkt ubåt får kritik av Finlands försvarsminister Carl Haglund. I Finland skulle försvaret visserligen agera, men inte informera om lösa observationer som inte är hundra procent säkra, säger Haglund till finska Yle. – Går observationer inte att leda i bevis, så tänker vi inte ställa till med farser. Det är inte ett sätt att öka trovärdigheten för försvaret och dessutom vill vi inte visa för dem som eventuellt rör sig i våra vatten vilken vår förmåga är att observera det som händer vid vår kust. Det kan alltså finnas goda skäl att inte alltid komma ut i offentligheten.

Norskt berg på väg att rasa – invånare evakueras

Det norska berget ”Mannen” sydväst om Trondheim håller på att rasa. Enligt norska myndigheter och geologer har delar av berget spruckit upp och kan rasa. Närboende har evakuerats, uppger NRK. De delar som riskerar att lossna uppges motsvara ungefär 12 000 lastbilslass med sten.

Ung iransk kvinna avrättad trots massiva protester

Enligt 26-åriga Reyhaneh Jabbari försökte mannen droga och våldta henne. Hon dödade honom i självförsvar och flydde från platsen. I går avrättades hon i Iran, trots högljudda protester från internationella människorättsorganisationer.

KIM ANDERZON DÖD

Samlade vännerna – till en sista fest

TV+TEXT Kim Anderzon bjöd in ett 70-tal vänner till en restaurang i måndags ”Det modigaste jag har varit med om”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida