Dagens namn: Fredrika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 13.00 LIVE Uefa presenterar värdstäderna till Fotbolls-EM 2020 19.00 LIVE Göteborg-Gefle 20.15 LIVE-TV Hockeystudion

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

EU fördömer Eritrea: ”Så klart bra att Dawit nämns”

Fallet Dawit Isaak EU fördömer Eritreas brott mot mänskliga rättigheter och nämner i ett uttalande från Bryssel den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak, som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001. I uttalandet skriver EU att man ser med djup oro på att Eritrea fortsätter att kränka mänskliga rättigheter, särskilt vad gäller frihetsberövande av människor under rättsvidriga former och avsaknad av religionsfrihet och yttrandefrihet. – Att Dawit nämns i texten är så klart väldigt bra. Men hans situation är inte unik i Eritrea. Det är tusentals som sitter fängslade på obestämd tid, säger hans bror Esayas Isaak till Expressen.

Filippinska skyfall stänger huvudstad – tvååring död

Översvämmningarna i Manila Många områden i Filippinernas huvudstad Manila har drabbats av översvämningar efter skyfall. Skolor, kontor och banker har tvingats stänga. Tusentals människor som bor i låglänta områden evakuerades sedan det kommit lika mycket regn på sex timmar som det normalt faller på en halv månad. En tvåårig flicka har drunknat i väntan på räddning.

Biskop: Boko Haram kontrollerar 25 städer

Islamistupproret i Nigeria Islamistgruppen Boko Haram kontrollerar minst 25 städer och byar i nordöstra Nigeria. Det uppger regionens katolska biskop Oliver Dashe. Nigerias regering har tidigare förnekat att de förlorat områden till Boko Haram. Men enligt Dashe håller situationen på att urarta i landet.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida