Dagens namn: Iris
Årets Dagstidning 2015.
Aftonbladet avslöjar

Migrationsverket: Fattade fel beslut

TV+TEXT Efter Aftonbladets avslöjande om att verksamhetschefen drev privat flyktingbolag  – Migrationsverket startar en utredning

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nyhetssajt: Ni valde sexisten och rasisten Trump

Primärvalen ”En rasistisk, sexistisk, agitator vann just primärvalen i New Hampshire”. Nyhetssajten Huffington Post skred inte orden när man skrev rubriken till nyheten om att Donald Trump drog det längsta strået bland republikanerna i det första primärvalet i USA. Sajten har under en lång tid brottats med hur man ska bevaka Trumps kampanj, skriver Politico. Nyligen började man bifoga en kommentar till artiklar om Trump för att påminna läsaren om att presidentkandidaten bland annat föreslagit att muslimer inte ska släppas in i USA.

Turkiet krävde mer från EU – hotade med ’flyktingvåg’

EU-politiken I slutet av ett hätskt möte med Europeiska rådets ordförande Donald Tusk och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i november hotade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan med att överösa Europa med flyktingar. Det hävdade en grekisk finansnyhetssajt under måndagen enligt Reuters. – Vi kan öppna dörrarna mot Grekland och Bulgarien när som helst och sätta flyktingarna på bussar. Hur ska ni då hantera situationen? Döda flyktingar? uppges Erdogan ha sa sagt. Uppgifterna gör gällande att Turkiet krävde 6 miljarder euro över två år, vilket var dubbelt så mycket som den summa EU till slut betalade för att förbättra flyktingars situation i Turkiet.

Forskare ska presentera bevis för gravitationsvåg

På torsdag kan en av Einsteins teorier bekräftas när amerikanska forskare, efter decennier av sökande, väntas presentera bevis för förekomsten av gravitationsvågor, skriver The Guardian. Upptäckten kan förbättra förståelsen för hur universum bildades. – Vi skulle kunna se saker på ett helt nytt sätt. De skulle hjälpa oss att förstå vad som händer när svarta hål imploderar i varandra, säger Pedro Ferreira, astrofysiker vid Oxford University. Förhoppningen är att de resultat som presenteras på torsdag är otvetydiga. För några år sedan påstod sig en annan forskargrupp ha gjort en liknande upptäckt, men det resultatet avfärdades.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida