Dagens namn: Ursula, Yrsa
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-omgång 20.45 LIVE Champions League-omgång

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Syrisk man stenar dotter till döds i IS-video

Syrienkriget Islamiska staten har postat en video på sociala medier i vilken en äldre syrisk man ses stena sin unga dotter till döds, rapporter AFP. Kvinnan, från den IS-kontrollerade Hamaprovinsen, dödas för att hon påstås ha begått äktenskapsbrott. Enligt Syriska människorättsobservatoriet filmades dådet i augusti eller september i år. ”Du måste acceptera guds straff”, säger en av IS-krigarna till kvinnan som ber om förlåtelse innan fadern binder henne och sedan deltar i dödandet. Videon har mötts med stark kritik av den moderata syriska oppositionen. ”Vi fördömer detta förskräckliga brott. Det har inget med den syriska revolutionen att göra”, heter det i ett uttalande från Syriens nationella koalition.

Italiensk gruvarbetare undvek att jobba i 35 år

En gruvarbetare på Sardinien har erkänt att han knappt lyft ett finger under de 35 år som han var anställd i kolgruvan, innan han gick i pension som 52-åring 2006. Carlo Cani tog jobb i gruvan 1980 men upptäckte snabbt att han led av klaustrofobi. – Jag hatade att vara under jord redan från början, jag hade ingen förkärlek för kol, säger han enligt The Telegraph. Fallet har satt ny fart på den italienska debatten om att landets socialförsäkringssystem är allt för generösa.

Guide: Hemliga koderna på Rysslands fängelser

Världen över är tatueringar ett sätt att kommunicera. Inte minst på fängelser, där en kroppsbesmyckning kan avslöja mycket om vem du är – eller vad du kan tänkas ta dig till. Magasinet Vice radar i ett reportage upp en del betydelser, som i stort baseras på en ny bok om pensionerade polisen Arkady Bronnikovs iakttagelser och fotografier. I Ryssland, till exempel, innebär en tatuering med en dolk genom halsen att en fånge har mördat någon i fängelset och att denne dessutom är tillgänglig för att utföra fler dåd. Antalet blodsdroppar anger antalet mord. Och en dödskalle på fångens skuldra tyder på att han avtjänar ett livstidsstraff. En naken kvinna på ett brinnande kors betyder att du mördat en kvinna. Antalet vedträn under korset visar hur många års fängelse du dömts till.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida