Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Erdogan fördömer USA:s stöd till kurdiska trupper

Syrienkriget Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fördömer Natopartnern USA för dess stöd till kurdiska trupper i Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Presidentens uttalande kommer efter att AFP:s uppmärksammade bilder visat att amerikanska soldater strider i Syrien med uniformstecken som tillhör YPG-gerillan – som Turkiet stämplat som terrorister. – Stödet de ger till YPG-milisen (...) fördömer jag. – De som är våra vänner, som är med oss i Nato, bör inte och får inte sända sina soldater till Syrien med YPG:s märke, säger han enligt nyhetsbyråer.

Hajen tog hans son – nu får han hjälp av ”Bite club”

Kevin Young glömmer aldrig när han fick beskedet: En tigerhaj hade attackerat hans 19-årige son Zacarias, Zac, som var ute och surfade på sin bodyboard vid revet The Well, utanför australiska Sapphire Beach. – Hajen grep tag i båda hans ben, drog ner honom, skakade honom från sida till sida, säger Kevin Young till TT. Zac lyckades ta sig i land, men dog på stranden i november 2013. Pappa Kevin berättar hur stödgruppen Bite club hjälpt honom. – Vi har alla olika erfarenheter och tro, men det som är överväldigande är kärleken som finns här.

Putin: Polen och Rumänien kan hamna i ryskt sikte

Det finns ingenting att diskutera när det gäller statusen för Krim som Ryssland annekterade 2014. Det säger Rysslands president Vladimir Putin. Den frågan är stängd för alltid, sa Putin i samband med att han besökte Greklands premiärminister Alexis Tsipras på fredagen. – Ryssland kommer inte att delta i några diskussioner med någon på det temat, sa Putin. Den ryske presidenten gjorde också klart att Ryssland inte har något val annat än att vidta motåtgärder mot USA:s robotsköld i Europa och varnade för att Rumänien och Polen kan hamna i ryskt sikte.

INTERNATIONELLA MENSDAGEN
 

”Skämdes aldrig när det hände...”

tv+text Berättar efter 10 år om mensvärken som ledde till tv-spyan: ”Jättestolt”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida