Dagens namn: Sigrid, Siri
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Kaxiga svaret till S-ledaren: ’Lycka till, du’

Alliansen samlades i SVT:s valsoffa – och Lööf gav klart svar till Löfven

”Påverkas av deras storlek”

Marie Demker, professor i statsvetenskap, om SD:s ökning: ”Svårare att hitta kompromisser”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Brittisk media: Otacksamt land fast i ”blöjstadie”

Omvärlden om valet Stefan Löfvens oerfarenhet lyfts fram i brittiska The Times. Den konservativa tidningen hyllar Fredrik Reinfeldts regering och hur den har ökat valfriheten. Samtidigt menar tidningen att väljarna felaktigt fastnat i skandalen som rör den privatiserade äldreomsorgen, med vägda blöjor. Budgetsdisciplinen, snarare än blöjorna, bör väljarna väga in, skriver tidningen. Även The Economist anser att svenska väljarkåren är otacksam när den väljer Socialdemokraternas Stefan Löfven framför Fredrik Reinfeldt. I en artikel slår tidningen fast vilken framgång Alliansens politik har varit.

Påven vigde par som ”levt i synd” i S:t Peterskyrkan

Påve Franciskus tillbringade sin söndag med att viga 20 par i S:t Peterskyrkan i Vatikanstaten. Det var på påvens eget initiativ som brudarna och brudgummarna vigdes i Vatikanen. De representerade alla ”mer moderna par” och ceremonin var den första i sitt slag på fjorton år. Ett par levde tillsammans och kvinnan hade sedan tidigare ett barn från ett tidigare förhållande. En man hade tidigare fått ett äktenskap annullerat.

Kerry: Samarbetar inte med Syrien i IS-attacker

Kampen mot IS Vita huset har tidigare deklarerat att USA ligger i krig mot terrororganisationen Islamiska staten, IS. I en intervju med CBS i dag säger utrikesminister John Kerry att USA inte kommer koordinera anfall mot IS med Syriens regim. Samtidigt betonar han att USA inte vill hamna i konflikt med Syrien. – Det är inte ett samarbete, sade Kerry till CBS.

Attacken: Reinfeldt försöker sno röster

TV+TEXT M-ledaren sågas för utspelet om vargjakt: ”Populistiskt”

TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida

SENASTE NYTT