Dagens namn: Rolf, Raoul
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 19.00 LIVE-TV Partiprogrammet 20.00 LIVE-TV Brottscentralen 20.45 LIVE Malmö-Salzburg, CL-kval

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Fransmän uppmanas att undvika ebolaländer

Ebolautbrottet i Västafrika Den franska regeringen har rekommenderat sina medborgare att undvika Sierra Leone och Liberia på grund av risken för att smittas av ebola. Enligt regeringen så riktas uppmaningen till de som absolut inte måste vistas i länderna de närmaste två månaderna. Samtidigt har också flygbolaget Air France uppmanats att avbryta sina flygningar till Sierra Leones huvudstad Freetown. Nyligen meddelade bolaget att de tänker dra in sina flighter tillsvidare.

Panda fejkade graviditet för mer bullar

Jättepandan Ai Hins förlossning skulle ha livesänts i tv men nu har teamet bakom programmet tvingats tänkta om – det visar sig att Ai Hin varit skengravid. Pandans djurskötare misstänker att hon har fejkat graviditeten för att ”höja sin livskvalitet”. Sedan i våras har pandan visat tecken på att hon ska vara gravid genom att röra på sig mindre och få ökad aptit. Men efter observation under två månader ska hon ha börjat betett sig normalt igen. Enligt experter som CNN citerar är det inte ovanligt med fejkade graviditeter hos pandor. ”Gravida får mer bullar, frukt och bambu vilket flera smarta pandor använder till sin fördel”, säger Wu Kongju expert på Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.

1 400 barn tros ha utnyttjats i sexskandal

Minst 1 400 barn misstänks för att ha blivit sexuellt utnyttjade i Rotherham mellan 1997 och 2013 trots att det ska ha kommit in flera anmälningar om att en liga utnyttjat barn sexuellt i staden. Polis eller sociala myndigheter har inte agerat, det visar en utredning som presenterades på tisdagen. Bakgrunden är en dom mot fem män 2010 och avslöjanden efteråt om att polisen ska ha struntat i anmälningar som kommit in. Men utredaren Alexis Jay fastslår att det kan röra sig om att så många som 1 400 barn har blivit sexuellt utnyttjade, vilket chockar Storbritannien. Nu kräver flera att South Yorkshires polischef ska avgå.

Skuldsätter sig för livet – för att bo i en hundkoja

Bostadsnöden gör att unga betalar miljoner för att bo i en liten etta

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida