Dagens namn: Olaus, Ola
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Fick Alzheimer vid 39

PLUS Mikael vårdas nu i hemmet av hustrun Eva: ”Läkarna säger att vi kan få fem till åtta år tillsammans. Nu försöker vi leva och njuta av livet”

PLUS  

Flickorna hittade
i bil – efter 43 år

PLUS Spårlöst borta sen 1971 – nu har de anhöriga äntligen fått svar på hur de dog: ”Vår resa är slut”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Första kropparna hämtade från vraket

Färjekatastrofen i Sydkorea Dykare krossade fönstret till en passagerarhytt innan midnatt koreansk tid och drog ut tre kroppar, enligt nyhetsbyrån AFP. Kropparna är de första som hämtas från den förlista sydkoreanska färjan. Samtidigt har familjemedlemmar fått lämna DNA-tester för att underlätta identifieringen av kropparna. Testerna blev en tydlig markering för anhöriga som tvingas förlika sig med att inte återse sina familjemedlemmar vid liv.

Rektorns vädjan: ”Skona mina elever”

Islamistupproret i Nigeria Några flickor hoppade av kidnapparnas lastbilar. Andra flydde efter att de satts i arbete med matlagning i kidnapparnas läger. De sista som lyckats fly utnyttjade islamisternas bönestund för att smita. Nu skriver BBC att 32 studenter har undkommit gisslantagarna, vilket betyder att merparten av de kidnappade skolflickorna fortfarande är i fångenskap. I en intervju med BBC vädjar flickornas rektor till kidnapparna som tros tillhöra islamistgruppen Boko Haram om att skona hennes elever.

Svenska Lenas guider dog på Everest

Dödslavinen på Mount Everest Svenska Lena, 41, var på Everest när lavinen slog till. 13 personer dog, tre saknas. Endast fyra av de tibetanska sherporna klarade sig med livet i behåll. Guiderna var uppe på berget för att förbereda en vandring åt Lena Sturebrands grupp när olyckan inträffade, skriver Expressen. ”Jag andas häftigt, tårarna kommer och jag sätter mig vid det klassiska monumentet. Jag sitter en stund och känslan är obeskrivbar. Jag tittar ut över glaciären och bergen. Jag vet att i dag ska 20 sherpor upp och fortsätta sätta rep upp i de högre camperna. Hur i hela friden tar de sig upp?”, skrev Sturebrand på sin blogg i fredags – ovetande om att minst 13 av sherporna aldrig skulle återvända.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida