Dagens namn: Botvid, Seved
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kuppmakarna får egen kyrkogård för ”förrädare”

Efterspelet Hainler mezarligi betyder ”förrädarnas gravgård” på turkiska. Där ska nu alla upprorsmakare som dog under kuppförsöket begravas, rapporterar AP. – Må alla som passerar förbi förbanna dem och inte låta dem vila i sina gravar, säger Istanbuls borgmästare Kadir Topbas, enligt nyhetsbyrån Dogan. 24 av de 290 som dog under upproret den 15 juli tros ha varit kuppmakare.

Kunde inte betala skuld på 2 kronor – höggs ihjäl

Det äldre paret var skyldiga en butiksinnehavare motsvarande två kronor. När de under torsdagsmorgonen var på väg till jobbet krävde mannen att de skulle betala tillbaka, skriver AFP. – Han krävde pengar men de vädjade om att få betala senare. Då blev han ursinnig och angrep dem med en yxa, säger polisen Arun Kumar i den indiska regionen Uttar Pradesh till nyhetsbyrån. Skulden var på 15 rupie, vilket i svensk valuta är knappt två kronor. Paret tillhörde dalit-gruppen som betraktas som kastlösa. I Indien har attacker mot dalit uppmärksammats på senare tid, bland annat genom demonstrationer.

21-åring körde in i träd och dog – spelade Pokémon Go

Mobilspelet Pokémon Go Mobilspelet Pokémon Go har krävt sitt första dödsfall i Norden, skriver danska TV2. Det är 21-årig dansk man som kört in i ett träd söder om danska Ålborg samtidigt som han spelade Pokémon Go. När polisen kom till platsen var spelet fortfarande i gång i mannens telefon.

”Obama: Hon är mer kvalificerad än jag”

tv+text Barack Obamas hyllning till Clinton på Demokraternas konvent

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida