Dagens namn: Monika, Mona
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
KRISEN I MILJÖPARTIET

’Många som vill byta ut båda två’

tv+text Stödet för Romson och Fridolin vacklar i Stockholms län: ”Tydligt att Åsa och Gustav har underskattat hur stort missnöjet är”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Indisk kvinna brutalt mördad och våldtagen

Kvinnovåldet i Indien Tre män har gripits misstänkta för ett brutalt mord och våldtäkt på en kvinna i delstaten Kerala i Indien. Den 30-åriga kvinnan, som studerade juridik, hittades av sin mamma i en blodpöl i familjens gemensamma hem. En obduktion visar att hon knivhuggits över 30 gånger efter att ha blivit våldtagen, skriver The Hindustan Times. Mordet väcker minnen av den uppmärksammade gängvåldtäkten i Delhi 2012, som ledde till omfattande protester över hela landet. I Keralas huvudstad Thiruvananthapuram gick flera ut på gatorna i dag för att protestera mot sexuellt våld och kräva rättvisa för offret.

USA bekräftar: Amerikansk elitsoldat dödad av IS

Kampen mot IS En amerikansk soldat som tränade kurdiska peshmergastyrkor i närheten av Mosul i Irak har dödats av jihadistgruppen IS, uppger en talesperson för försvarsdepartementet för Wall Street Journal. – Fienden trängde igenom de kurdiska frontlinjerna. De tog sig runt fem kilometer bakom den främre raden av trupper med några bilbomber, säger Steve Warren, talesperson för den USA-ledda alliansen mot IS. Den dödade soldaten tillhörde specialförbandet Navy Seal, skriver Reuters. Han är den tredje amerikanska soldaten som dödats i Irak sedan USA drog tillbaka sina styrkor från landet 2011.

Bybor hyllade sexleksak – misstog för fallen ängel

När bybor på de indonesiska Banggai-öarna hittade en uppblåsbar, kvinnlig ”docka” på stranden utgick de från att det var en ängel som fallit från himlen. Det rapporterar AFP. Ryktet ska ha spridits snabbt och en solförmörkelse dagen innan ledde till ytterligare vidskepliga spekulationer. En familj tog med sig dockan, fyllde upp den, placerade den på en stol hemma och bytte kläder på den dagligen. Till slut kallades polis in för att reda ut om det var ett gudomligt ingripande eller inte. – När våra konstaplar kom fram såg de att den fallna ängeln bara var en docka, det var en sexleksak, säger den lokala polischefen Heru Pramukarno till AFP.

– Man behöver inte åka utomlands, man kan åka till Bredäng

Rektorn Terhi, 59: ”Bredängsvägen är som en mur, den klättrar man inte över hur lätt som helst” Åk med – så här ser klassklyftorna ut

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida