Dagens namn: Georg, Göran
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Huskurerna som faktiskt fungerar

PLUS LISTA Honung på såret och vitlök i örat? Tv-läkaren reder ut vilka kurer som funkar Dessutom: Bästa tipset mot magsjuka

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Berlusconi: ”Nu ska jag hjälpa gamla”

Berlusconis skandaler Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi, 77, meddelade idag att han inleder sin samhällstjänst under nästa vecka. En domstol har tidigare beslutat att mediemogulen ska arbeta ideellt på ett katolskt äldreboende i utkanten av Milano. Berlusconi har dömts till ett års samhällstjänst för skattebedrägeri.

Förlorade i ”Call of Duty” – ringde insatsstyrka

En armé av poliser, helikopter, ambulanser och insatspoliser slog i går till mot ett hus i Long Island, New York, skriver New York Post. Enligt larmet hade en tonåring precis mördat sin mamma. Men när polisen efter mycket om och men insåg att mamman stod i köket och lagade lunch och sonen satt och spelade dataspel, stod det klart att det hela var ett så kallat ”swatting”-skämt, en ny trend där folk ringer in falska larm för att se hur stor insatsstyrka (SWAT-team) som svarar på larmet. Polisen letar nu efter den person som skickade in det falska larmet i Long Island, troligtvis var det en dålig förlorare som precis fått stryk av sonen i dataspelet Call of Duty.

13-åring smittad av mers-virus – 81 har dött

Nya mers-viruset Det sarsliknande viruset mers har fortsatt att spridas. Inom loppet av två dagar har ytterligare elva personer insjuknat i Saudiarabien där smittan först upptäcktes. En av dessa är en 13-årig flicka i hamnstaden Jeddah. För några dagar sedan upptäcktes även fyra fall i Egypten. Totalt är nu antalet smittade uppe i 272, varav 81 har avlidit.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida