Dagens namn: Arne, Arnold
Årets Dagstidning 2015.

Över 10.000 sluter upp mot kampanj

LIVE-TV+TEXT Jättedemonstration mot SD:s affischer i Stockholms t-bana

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tecknarens vrede efter pojkens självmord: ”Vill bränna ner skolan”

Efter att en pojke tagit sitt liv blev serietecknaren Lise Myhre, känd för serien Nemi, inbjuden av pojkens skola för att prata med hans klasskamrater. Men i ett inlägg på Facebook, som delats flitigt i Norge, kritiserar Myhre mobbare och vad hon anser är passiva lärare. ”Ännu en tonåring har drivits till självmord”, inleder hon texten, enligt Omtalat. ”De bad mig prata för de andra på skolan. Säga några få ord om hur det är okej att vara annorlunda, att vi måste ta hand om varandra och att vi aldrig får tolerera mobbning. Men jag gråter. Och jag vill inte prata på hans skola. Jag vill bränna ner den.”

Rysk tonårsflicka död efter ny farlig selfie-trend

Ännu ett fall då en tonårig dött efter att hon försökt ta en selfie på ett farligt ställe skakar Ryssland. Brittiska The Independent skriver om en 14-årig flicka som dött efter att hon försökte fotografera sig själv på taket på ett godståg i Moskvaregionen. Enligt myndigheter ska tre flickor ha befunnit sig vid tågen för att försöka ta ”en spännande selfie”. Trenden med farliga självporträtt bland Rysslands unga bidrar till ett redan alarmerande dödstal vid tågspåren. Hittills i år har 556 personer dött vid tågstationer i centrala Ryssland, enligt statistik från ryska myndigheter.

Forskare: Män orsak till att kvinnor fryser på jobbet

Kvinnor som alltid fryser på jobbet har nu vetenskapen på sin sida. Enligt en ny rapport som den amerikanska vetenskapstidningen Nature publicerat har forskare kommit fram till att temperaturen i de flesta kontorsbyggnader ställts in med en flera decennier gammal formel för ”termisk komfort” som utgår från vad som är bäst för en 40-årig man på 70 kilo. Kvinnor väger i genomsnitt mindre än män, har mer kroppsfett och långsammare matsmältning. Enligt forskarna kan standardtemperaturen på arbetsplatser överskatta kvinnors kroppsvärme med 35 procent.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida