Dagens namn: Inga, Ingalill
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 12.30 Alpint Världscupen, Storslalom damer 2:a åket 16.00 SHL Fyra matcher 18.00 La Liga Real Madrid–Barcelona 18.30 SHL Två matcher

Killslakten fortsätter: ”Tjejerna långt före”

TV+TEXT Två mot fem – för första gången någonsin: ”Det suger”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Analys: Syrien och Irak kan ge vika för nya stater

Konflikten i Irak Det är troligt att Syriens och Iraks befintliga gränser i Mellanöstern – vilka fastställts genom det länge hemliga Sykes-Picot-avtalet – kommer att upplösas och nya stater bildas i deras ställe. Det skriver den tidigare brittiske diplomaten Michael C. Williams i en analys hos nyhetsbyrån Reuters. Den rådande konflikten i de bägge länderna, driven av Islamiska statens offensiv, understryker att den snart hundra år gamla gränsdragningen har spelat ut sin roll, menar Williams och skriver: ”Hotet är överhängande att Syrien och Irak får ge vika för nya stater. Det är dock säkert att bilden av ett starkt Syrien och Irak, vilket föreställdes i Sykes-Picot-avtalet, aldrig blir verklighet.”

Ryska schackmästaren: Putin större hot än IS

Schackmästaren och aktivisten Garri Kasparov säger i en intervju i BBC om valet i Ukraina att Rysslands president Vladimir Putin är ett större hot mot världen än Islamiska staten, IS. – På lång väg. Han använder hot och destabilisering. Han sätter ekonomisk press på länder som Ukraina, säger han. Kasparov varnar för att Ryssland har kärnvapen och att Putins desperation att stanna vid makten kan pressa den ryska ledaren långt. I jämförelsen mellan Ryssland och Islamiska staten säger Kasparov att det ”åtminstone finns en militär lösning” för IS. Garri Kasparov kandiderade till presidentposten 2007. Politiskt företräder han en Putin-kritisk riktning.

Ebolasjuk flicka åkte buss 100 mil: ”Extra oroande”

Ebolaepidemin Den tvååriga flicka som i går dog i sviterna av ebola i Mali är det första bekräftade fallet i landet. Flickan ska ha rest med en buss 100 mil genom landet innan hon avled och nu växer oron för smittspridningen, skriver BBC. ”Att barnen hade symptom under bussresan är extra oroande, eftersom det innebär att många kan ha utsatts för smittorisk, inklusive högriskexponering”, konstaterar Världshälsoorganisationen WHO i ett pressmeddelande.

PAMELA I SVERIGE

Rullade in – flera timmar försenad

TV+TEXT Gick på shoppingrunda på NK – satt sedan i avspärrat hörn och drack champagne i Sandviken: ”Kommer definitivt tillbaka”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida