Dagens namn: Teresia, Terese
Årets Dagstidning.
EXTRA

Joakim, 40: ”Skakar som fan – är panik”

TV+TEXT Nya skalv i Nepal Svensken om kaoset: ”Allt rör sig”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Grek hyllas som hjälte – ”glömmer aldrig henne”

Flyktingkatastroferna i Medelhavet Bilden av hur Antonis Deligiorgis räddar 24-årige Wegasi Nebiat ur vågorna har fått symbolisera alla greker som försökt hjälpa Medelhavsflyktingarna. Tvåbarnpappan Deligiorgis berättar för The Guardians söndagsmagasin Observer om hur han var på väg för köpa en kaffe på ett fik på Rhodos när båten med Nebiat ombord slog i revet bakom honom. – Vattnet var fullt av olja och stenarna var hårda och hala men det enda jag kunde tänka på var att rädda de stackars människorna, säger Deligiorgis som själv drog upp 20 av de 93 migranter som föll ur den kapsejsade båten. Han är långt ifrån den enda grek som sträckt ut en hjälpande hand. Fiskaren Babis Manias minns gråtande hur han räddade ett litet barn: ”De är mänskliga själar, som vi”.

Drev med Obama: Så vitt hår att du kan säga emot polisen

Värden för den årliga korrespondentmiddagen på Vita huset, komikern, Cecily Strong, hyllas för sina skämt om Barack Obama. – Nu har du så vitt hår att du kan säga emot polisen, sa Strong och fick Obama att börja gapskratta. Själv skämtade presidenten med det faktum att det fortfarande finns många som tror att han är muslim. – Det är inte lätt att vara president. Jag måste både fixa ett trasigt migrationssystem, förhandla med Iran och hinna be fem gånger om dagen.

Har burit handikappad vän till skolan i tre år

Varje dag i tre år har 18-årige Xie Xu burit sin ett år äldre klasskamrat Zhang Chi till och från skolan, för att se till att vännen kan fullfölja sin utbildning, rapporterar sajten Shanghaiist. Zhang lider av muskeldystrofi, vilket försvagar muskulaturen och gör det svårt för 19-åringen att gå och sköta vardagliga sysslor. Därför hjälper Xie även Zhang med matlagning och tvättning. – Berättelsen om de två studenterna är inspirerande och rörande. De är inte släkt, men Xie har gjort detta i tre år, säger vicerektorn Guo Chunxi på pojkarnas skola i Jiangsuprovinsen i Kina.

Kritiken efter abortutspelet: ’Oroväckande’

TV+TEXT KD-ledaren Ebba Busch Thor vill ge vårdpersonal möjlighet att vägra utföra aborter – sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S) rasar

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida