Dagens namn: Jenny, Jennifer
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Krisplanen: Hårdare tag mot människosmugglare

EU-politiken Enligt den krisplan som EU och Turkiet kommit överens om ska landets kustbevakning stärkas, skriver AFP. Det är bland annat organisationen av arbetet mot människosmuggling som ska förbättras med stöd av EU. Enligt TT ska Turkiet också utöka samarbetet med sina grannländer och flyktingar som kommer till Grekland, Bulgarien och Rumänien ska lättare kunna skickas tillbaka till Turkiet. EU har också gått med på att ta emot fler flyktingar från Turkiet, som tagit emot närmare 2,2 miljoner syriska flyktingar. Däremot nämndes inga siffror om hur många människor det kan röra sig om.

Tusentals lejon föds upp – för att dödas av jägare

Jägare från hela världen kommer till jaktparken i Kimberley i Sydafrika för att få med sig en trofé hem. Många av de uppemot 6 000 lejonen i Sydafrika som är uppfödda i fångenskap föds upp enbart för att jagas, skriver SVT. Jaktparkens ägare Randy Westraadt försvarar den lukrativa men hårt kritiserade jaktindustrin. – Vi spenderar miljoner på att hålla lejonstammen vid liv. Om man stoppar jakten på lejon kommer de att dö ut, säger han och menar att jakt är en del av viltvården som ska skydda lejonen.

Källa: Mördarens mamma ”stolt” över sonens vapen

Skolskjutningen i Roseburg Mamman till 26-årige Chris Harper-Mercer, som sköt ihjäl nio människor på en skola i Oregon, ska i flera års tid ha delat sin sons vapenintresse. Källor till New York Times säger att mamman under flera års tid skrev inlägg på sociala medier om att hon var stolt över sin vapenarsenal och över sin sons kunskap om vapen och vapenlagarna. I intervjuer direkt efter skottlossningen sa en chockad pappa till Harper-Mercer att han inte hade någon aning om sonens vapeninnehav.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida