Dagens namn: Kristina, Kerstin
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
SOMMARÄGGSTRA

21.20: Tom knäcker 11:e ägget

Knäckte tio ägg och fick 20 gulor - hittills

Äggfantasten Tom, 48, köpte frukostägg – och alla har haft dubbelgula Men tre ägg fortfarande oknäckta – ska de OCKSÅ vara dubbla?

PLUS När du vill veta mer

Våldsam dödskamp när han avrättades

PLUS Något gick fel när Clayton Lockett, 38, skulle avrättas Incidenten som skrämde slag på fängelsechefer i USA De dödades i lagens namn

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Missiler från Vietnam stoppades av finska tullen

Konflikten i Ukraina Finska tullen har beslagtagit en flygcontainer med missiler som var på väg till Ukraina i juni, skriver Hufvudstadsbladet. Beslaget gjordes den 24 juni på Helsingfors flygplats. Lasten hade sänts från Vietnam och var på väg till Ukraina via Hong Kong och Finland, skriver tullen i ett pressmeddelande. Innehållet i containern på kring en kubik vägde drygt tusen kilo. Tullen utreder fallet som exportbrott.

CIA-fångar torterades i hemligt fängelse i Polen

Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna fördömer Polen för att ha hyst ett hemligt CIA-fängelse och därmed bidragit till olagliga fängslanden och tortyr av fångar. Domstolen tog upp fallet efter att två saudiska män – som nu befinner sig på den amerikanska fångbasen Guantánamo – hävdade att de flögs till fängelset i Polen och utsattes för tortyr. Enligt en av männens advokater ska hans klient ha tvingats stå naken i ett rum med ögonen övertäckta med en huva, samtidigt som förhörsledaren skrämde honom med en borrmaskin. Han ska även ha utsatts för en skenavrättning. Det är första gången som en domstol i Europa slår fast att CIA drivit ett fängelse på europeisk mark.

Anonymous förklarar cyberkrig mot Israel

Israel–Palestina-konflikten Nätverket Anonymous har i ett nytt meddelande gett tillkänna att de förklarar ”cyberkrig mot staten Israel”, skriver Metro. Enligt meddelandet ska nätaktivisterna dra igång sin offensiv på fredag och blir enligt magasinet Mother Jones därmed en del av ett större hackerangrepp mot israeliska sajter. Hur angreppet ska ske är inte klart men Anonymous skriver att ”fredagen blir en dag då det pirrar av rädsla i israeliska servrar och hem. En dag av solidaritet och motstånd”.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida