Dagens namn: Amalia, Amelie
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Forskare: Jättar har
existerat – i Europa

PLUS Är det ren galenskap eller sanning? Enligt arkeologer föll jättar från skyn – och landade i turistparadis

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kidnappade journalisterna fastkedjade i källare

Kidnappade franska journalisterna De fyra fransmännen som hållits fångna i Syrien kedjades ihop i en underjordisk cell utan ljus i tio månader. I morse återförenades de med sina familjer på en fransk flygbas utanför Paris. ”Det är en stor glädje och lättnad att vara fri. Under himmeln som vi inte sett på länge, att andas frisk luft och gå fritt”, sa 53-åriga Didier Francois till Guardian.

Malaysia Airlines-plan tvingades nödlanda

Enligt Malaysia Airlines fick Flight MH192 på väg från Kuala Lumpur till Bangalore problem med landningsställen. Flygbolaget skriver på sin Facebook-sida att Boeing 737:ans högra landningsställ krånglat. Men vid 20.10-tiden lyckades planet nödlanda i Kuala Lumpur och flygbolaget skriver att landningen gick enligt planerna.

”Dragon” dockade med rymdstationen

SpaceX väg till rymden ”Mina herrar, påsk-draken knackar på dörren”, sa Nasas befälhavare i eftermiddags. Astronauterna på Internationella rymdstationen, ISS, fick ett oväntat påskägg: Rymdfarkosten Dragon lastad med vetenskapliga experiment. Bland annat fick astronauterna en liten kryddträdgård, ben till sin robot Robonaut2 och en satellit driven av en smartphone. Det är fjärde gången som privata bolaget SpaceX:s farkost Dragon dockar med ISS men första gången som företaget testat en återanvändningsbar raket – något som är tänkt att kraftigt reducera kostnaderna för rymdresor i framtiden.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida