Dagens namn: Rudolf, Ralf
Årets Dagstidning.
EXTRA

Nobelpristagaren Tranströmer död

TV+TEXT Poeten Tomas blev 83 år  Akademiledamoten Kjell Espmark: ”Kär vän och stor diktare som har gått förlorad”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Hemligaste djuret hotas av utrotning

I vilt tillstånd har däggdjuret illi pika endast setts av 29 nu levande personer. Men sedan det teddybjörnsliknande djuret i norra Kina fångats på bild så varnar viltvårdare för den uppmärksamhet som blossat upp. För att skydda djuret har de länge hållit tyst om dess existens, rapporterar nyhetsbyrån TT. Men sedan National Geographic har skrivit om djuret så sprider sig uppmärksamheten. – Många har hört av sig och säger att de vill hjälpa till. Men mer uppmärksamhet betyder också ökad fara för dem. Att förlora en enda vore skadligt för hela gruppen, säger viltvårdaren Li Weidong.

Fick ingen bacon på burgaren – började skjuta

Shaneka Monique Torres riskerar upp till sju års fängelse efter att hon dömdes för flera åtalspunkter i onsdags. Domen kom efter att hon skjutit in på en McDonalds Drive-through när personalen glömt att lägga bacon på hennes cheeseburgare, rapporterar The Time. Ingen skadades av skottet.

Hon ljög om skador efter Bostonbomber – åtalas

Bostonbomberna Joanna Leigh åtalas för att ha ljugit om sina skador efter Bostonbomberna och beskylls för att ha stulit pengar från fonder som inrättats för offren. Myndigheterna hävdar att Leigh felaktigt fått nästan 40 000 dollar, motsvarande ungefär 340 000 kronor, efter att hon påstått sig fått en hjärnskada i samband med attacken. På måndag åtalas hon för den misstänkta lögnen, men Leigh själv säger att åtalet är en hämnd eftersom hon kritiserat ersättningen hon fått. Ingen bestrider att Leigh var på Boston Maraton dagen för attacken, men polisens utredare säger att hon inte skadades. – Leigh såg en möjlighet att dra nytta av godhjärtade människor som ville hjälpa dessa offer, säger polischefen William B. Evans till Boston Globe.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida