Dagens namn: Vera, Veronika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hemliga beskedet till Löfven efter debatten

tv+text Statsministerns hårda ord om Ebba Busch Thor fick hans stab att agera Pressekreteraren: ”Det är mellan honom och mig”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Flicka, 15, gängvåldtagen – hängdes i träd

Kvinnovåldet i Indien Indisk polis har gripit två män som misstänks ha gängvåldtagit och mördat en 15-årig flicka utanför en by i delstaten Uttar Pradesh i norra Indien, rapporterar AFP. Mordet och det brutala övergreppet beskrivs som barbariskt. Efter att ha blivit våldtagen av tre män ska flickan ha strypts och hängts upp i ett träd. Attacker mot kvinnor och barn är inte ovanliga i Indien. För två år sedan gruppvåldtogs och lynchades två flickor, 12 och 14 år gamla, i samma delstat.

”Dirty Harry” utsedd till ny president i Filippinerna

I dag utropade Filippinernas parlament Rodrigo Duterte till landets nya president. Den kontroversielle Duterte har jämförts både med Donald Trump och Clint Eastwood-karaktären ”Dirty Harry”. Men jämförelsen med filmpolisen kommer från hans hårda metoder och Duterte har blivit kritiserad av både FN och Amnesty International och människorättsorganisationen Human Rights Watch har krävt en utredning av morden på över 1 000 personer under hans tid som borgmästare staden Davao i södra Fillippinerna. – Hur tror ni att jag gjorde det? Hur lyckades jag nå titeln som en av världens säkraste städer? Genom att döda dem alla, sade Duterte själv för ett år sedan, enligt tidningen The Philippine Star, rapporterar TT.

IS-medlemmar dödade i granatangrepp

Kampen mot IS Minst 28 medlemmar av den extrema jihadistgruppen Islamiska staten, IS, har dödats norr om den syriska staden Aleppo i granatbeskjutning från Turkiet, uppger den turkiska militären. Det rapporterar Reuters och hänvisar till den turkiska tv-kanalen CNN Türk.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida