Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
EXTRA

Före och efter: Här är bilderna på förödelsen

TV+TEXT 120 döda – dödssiffran stiger efter jordbävningen i Italien Svensk skadad Löfven: ”Sverige redo att skicka nödhjälp”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Mätning: Clinton skulle vinna om det var val i dag

Valrörelsen Om det var presidentval i USA i dag skulle Demokraternas kandidat Hillary Clinton vinna i Florida, Ohio och Virginia, alla viktiga så kallade swing states, enligt Reuters/Ipsos mätning som kombinerar opinionsundersökningar med väljarmönster. Enligt analysen kommer Republikanernas kandidat Donald Trump med största sannolikhet förlora kampen om Vita huset om han inte lyckas locka betydligt fler kvinnliga väljare, mindre konservativa republikanska väljare och minoriteter.

Forskare: Jordlik planet med chans till liv upptäckt

En jordlik planet med förutsättningar för liv har upptäckts på 4,2 ljusårs avstånd från jorden. Planeten ligger bredvid vår sols närmaste granne i rymden, dvärgstjärnan Proxima Centauri. Den nya planeten som döpts till Proxima b har en nästan exakt lika stor massa som jorden, bara 1,3 gånger större, och temperaturerna ligger ungefär på samma nivå. – Vi har undrat vilken planet som vi först ska leta efter liv på. Nu vet vi, säger forskaren Rory Barnes enligt The Economist. Planeten, som beskrivs i vetenskapstidskriften Nature, hittades av ett internationellt forskarlag med hjälp av spektrografer vid Europeiska sydobservatoriets teleskop i Chile.

Siamesiska tvillingar dog – väntade på sina pass

Syrienkriget De månadsgamla tvillingpojkarna Nawraz och Moaz har dött på ett privatsjukhus i Syriens huvudstad Damaskus. Tvillingarna, vars bröstkorgar var sammanvuxna, evakuerades från en belägrad förort tidigare i augusti och enligt Wall Street Journal har de syriska myndigheterna upprepade gånger lovat att utfärda pass och dokument som skulle det göra möjligt att föra ut barnen ur landet och ge dem rätt vård. Godkännandet ska ha kommit i måndags men tvillingarnas hälsotillstånd hade då redan förvärrats.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida