Dagens namn: Elof, Leif
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Hyrde hemlös för att köa i fyra dagar efter lyxskor

När Kanye Wests exklusiva sneakers skulle säljas på butiken Wood Wood i Köpenhamn var hypen total, skiver Kvällsposten. En av dem som absolut ville ha ett par skor var Hannibal Laursen, 17. Problemet var bara att han inte hann – eller ville – köa i flera dagar för att få dem. Så istället hyrde han in Simon Nielsen, 28. – De hemlösa bor och sover på gatan ändå. Varför skulle de inte kunna tjäna pengar på det, säger Hannibal Laursen till Kvällsposten. För besväret med att köa i fyra dagar fick Nielsen 1000 danska kronor.

Vulkanutbrott nära Tokyo – beredskapsnivån höjs

Ett vulkanutbrott och närmare 300 mindre jordbävningar – varav cirka tio stycken kännbara – skakade på tisdagsmorgonen en liten semesterort cirka åtta mil sydväst om centrala Tokyo. Mount Hakone och orten med samma namn är känd för sina varma källor och fina utsikt över Fuji, men på tv-bilder kan man nu se moln med vulkanisk aska stiga upp mot skyn. Den japanska vädertjänsten har höjt beredskapsnivån från nivå två till tre, vilket innebär att ett större område runt vulkanen är avstängt för människor.

Avslöjat: IS djävulska strategi för att splittra

Syrienkriget Vid attacken i Kobane klädde IS infiltratörer ut sig i kurdiska uniformer inte bara för att kunna slå till i en överraskningsattack utan även som ett led i att så split mellan araber och kurder. Den strategin är noga genomtänkt av IS, enligt den syriske militären Abu Saif, som The Daily Beast intervjuat i en ambitiös kartläggning av IS strategier i krigföringen mot syrier, irakier, kurder, USA och dess allierade. IS har också satt i system att på ett synnerligen osentimentalt sätt offra soldater från de egna leden och överge intagna positioner förhållandevis lätt, samtidigt som man ”gräver ner sig” ordentligt på andra platser, som exempelvis i Raqqa.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia

Löfven vill att du är utvecklingsmoralisk – vad det nu innebär

LENA MELLIN om statsministerns tal i Almedalen

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida