Dagens namn: Gunborg, Gunvor
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nemtsovs flickvän Hanna Durytska flyr till Ukraina

Mordet på Boris Nemtsov Nyckelvittnet till mordet på Boris Nemtsov, hans flickvän Hanna Durytska, har nu kunnat lämna Moskva och resa till sitt hemland Ukraina. Tidigare hade utredarna hindrat henne från att lämna Ryssland. Under tisdagen kommer Boris Nemtsov att begravas i Moskva.

Dömd för bussvåldtäkt i Indien: ”Var hennes fel”

Kvinnovåldet i Indien En av männen som dömdes för den brutala och uppmärksammade våldtäkten på en kvinna på en buss i Indien 2012 har orsakat stor vrede efter en intervju där han säger att det 23-åriga offret får skylla sig själv för att hon blev gängvåldtagen och mördad. Intervjun är en del av den brittiska dokumentärfilmen ”India's daughter” som kommer att sändas på BBC på internationella kvinnodagen den 8 mars. I intervjun från fängelset säger den dömde, Mukesh Singh, bland annat att ”kvinnor är långt mer ansvariga för en våldtäkt än män”, skriver The Telegraph och BBC. Singh säger också att kvinnors plats är i hemmet med hushållssysslor och att kvinnor inte bör röra sig ute sent, gå på diskotek, barer eller bära ”fel kläder”. Den 23-åriga studenten Jyoti Singh var på väg hem efter ett biobesök med en manlig vän när de båda erbjöds skjuts av männen i minibuss. Efter den brutala händelsen dömdes fem män, inklusive den nu intervjuade mannen, till döden genom hängning.

Mammabloggare dömd – mördade sonen med salt

Morddömda mammabloggaren En domstol i New York har dömt en 27-årig kvinna för mord för att med salt ha förgiftat sin femårige son till döds, rapporterar amerikanska medier. Pojken fördes i januari 2014 till sjukhus med extremt hög natriumhalt i blodet och dog fem dagar senare. Enligt åklagaren tillförde mamman, Lacey Spears, salt i sonens sondnäring under tiden han vårdades på sjukhus. Spears bloggade och skrev aktivt om sonens ”mystiska sjukdom” i sociala medier och enligt åklagaren var motivet till mordet att hon sökte uppmärksamhet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida