Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Polio kan vara utrotat om sex månader

Inom sex månader kan polio vara utrotat från jorden. Det rapporterar Ekot med hänvisning till medicinska experter. 1988 satte WHO, Unicef och Rotary upp målet att eliminera alla fall av polioinfektion i världen. Då var 350 000 smittade i världen – hittills i år har färre än 30 smittats. I dag finns sjukdomen bara i tre länder: Afghanistan, Pakistan och Nigeria.

Piraternas fångar berättar: ”Tvungna att äta råttor”

Piraterna i Somalia Flera av de 26 sjömän som släpptes i lördags efter att ha varit fångna av somaliska pirater har talat ut om de över fyra åren i fångenskap. – Vi känner oss som levande döda (...) De gav oss bara små mängder vatten. Vi åt råttor. Vi åt allt. Allt, säger filippiniern Arnel Balbero till BBC. De 26 sjömännen var de sista gisslan att släppas fria från de somaliska piraterna, skriver The Guardian.

Trumps problem fortsätter: Jämnt i Texas

Valrörelsen Texas har inte röstat på Demokraternas presidentkandidat sedan Jimmy Carter 1976. Men i årets val är det plötsligt jämnt i delstaten. Flera mätningar den senaste veckan tyder på att Donald Trump endast leder med några få procentenheter över Hillary Clinton. Den ofta citerade politiksajten Realclearpolitics ändrade delstatens status på måndagsmorgonen från ”lutar republikanskt” till ”vågmästarstat”. I Texas bor Republikanernas två levande ex-presidenter, George H.W. Bush och George W Bush. George Bush den äldre, president 1989–93 bidrar själv till att valet i Texas blir en rysare, då han sagt att han kommer att rösta på Hillary Clinton.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET