Dagens namn: Signe, Signhild
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Pamela Anderson vägrar Ice bucket challenge

Ice Bucket Challenge Baywatch-stjärnan Pamela Anderson ifrågasätter Ice bucket challenge, kampanjen mot ALS som blivit en viral succé de senaste veckorna. Anderson utmanar i stället organisationen ALS Association att sluta finansiera djurförsök i jakt på ett botemedel mot sjukdomen, skriver Expressen. ”Man har injicerat apor med kemikalier, rakt in i hjärnan och ryggen, och efter det dödat och dissekerat dem”, skriver hon på Facebook. Sen årsskiftet har ALS Association fått in 53 miljoner dollar i donationer. Motsvarande period förra året, innan Ice bucket challenge, var summan 2 miljoner dollar.

Hamas visade upp spioner på gatan innan avrättning

Israel–Palestina-konflikten Innan Hamas i dag avrättade 18 personer som pekats ut som spioner åt Israel paraderades de misstänkta på gator och torg, rapporterar Reuters. Den offentliga rättsskipningen är ingen slump, enligt Björn Brenner, Mellanösternanalytiker vid Försvarshögskolan. Han säger till SvD att avrättningarna sker offentligt för att avskräcka andra palestinier från att prata med fienden. – Problemet är att Hamas tar sig rätten att döma ut dödsstraff och dessutom utan att det föregås av någon som helst rättsprocess, säger han.

Mamma hittad död i väska efter pengabråk

Resväskemordet Ett bråk om vem som skulle betala en hotellräkning föregick mordet på en amerikansk turist som hittades död i en resväska på Bali i förra veckan, skriver CBS News. Heather Mack och pojkvännen Tommy Schaefer misstänks ha mördat 62-åriga Sheila von Wiese-Mack, stoppat kroppen i en väska och sedan lämnat den på en parkeringsplats. Paret greps dagen efter. 19-åriga Mack, som är gravid i andra månaden, har vägrat att svara på utredarnas frågor.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida