Dagens namn: Inga, Ingalill
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Norskt berg på väg att rasa – invånare evakueras

Det norska berget ”Mannen” sydväst om Trondheim håller på att rasa. Enligt norska myndigheter och geologer har delar av berget spruckit upp och kan rasa. Närboende har evakuerats, uppger NRK. De delar som riskerar att lossna uppges motsvara ungefär 12 000 lastbilslass med sten.

Ung iransk kvinna avrättad trots massiva protester

Enligt 26-åriga Reyhaneh Jabbari försökte mannen droga och våldta henne. Hon dödade honom i självförsvar och flydde från platsen. I går avrättades hon i Iran, trots högljudda protester från internationella människorättsorganisationer.

USA söker svar på varför omtyckt elev blev mördare

Skolskjutningen i Seattle Skolkamrater berättar att den 14-årige pojken, Jaylan Fryberg, som sköt ihjäl en annan elev och skadade fyra innan han tog sitt eget liv, var snäll, utåtriktad och populär. Myndigheter i delstaten Washington söker nu efter motiv till varför den omtyckta pojken, som bryter mönster från andra skolskjutningar, valde att skjuta. På pojkens sociala medier finns inget som direkt tyder på att eleven planerade något men i tisdags skrev han ett förtvivlat meddelande på Twitter efter att han hade gjort slut med en flickvän.

KIM ANDERZON DÖD

Samlade vännerna – till en sista fest

TV+TEXT Kim Anderzon bjöd in ett 70-tal vänner till en restaurang i måndags ”Det modigaste jag har varit med om”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida