Dagens namn: Max, Maximilian
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Efter terrordådet: Här hedras offren

Med kärlek från Paris Svenska kyrkan höll unik mässa Se hyllningen här Predikan ord för ord Özz Nûjens tal

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kvinna sålde knark till polis av misstag – greps

Den 30-åriga kvinnan hade tidigare haft kontakt med polisen i samband med ett brottmål, men när hon ringde numret till en av polismännen i amerikanska Albuquerque hade hon uppenbarligen inte koll på vem som svarade. Kvinnan frågade om polisen ”behövde något” och erbjöd honom att köpa knark. Det ledde till att de två bestämde tid för ett möte, och kvinnan greps. Det rapporterar KOB-TV, skriver nyhetsbyrån AP.

Rysk småbarnsmamma fängslad för spioneri

Konflikten i Ukraina Den ryska småbarnsmamman hörde soldater i sin hemstad säga att de skulle skickas civilklädda till Ukraina, där allt tyngre strider rasar mellan de proryska rebellerna och ukrainska styrkor. Efter att ha ringt och tipsat den ukrainska ambassaden greps hon av den ryska säkerhetstjänsten FSB i sitt hem och fängslades, anklagad för spioneri. Det rapporterar Ekot. Fallet har väckt stor uppmärksamhet i ryska medier, bland annat för polisens agerande då de grep mamman medan hon ammade och lämnade kvar pappan ensam med sju barn. Rysslands officiella linje är att det inte finns några ryska soldater i Ukraina, men Rysslands agerande mot kvinnan är ett bevis för att det visst gör det, konstaterar människorättsadvokater.

3-åring sköt pappa och gravid mamma i USA

En pojke kom åt sin mammas pistol och avlossade ett skott som gick genom pappans höft in i mammans axel. Den tragiska händelsen inträffade på ett hotellrum i New Mexico i USA. Mamman, som precis som pappan klarade sig utan kritiska skador, var gravid i åttonde månaden. Nu riskerar föräldrarna åtal för vårdslöshet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida