Dagens namn: Selma, Fingal
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Höjdarna i Labour hoppar av i protest

Djupa splittringar – flera i skuggkabinettet vill pressa ledaren att avgå

SPRINGSTEEN I SVERIGE

Bruce tvingades fly fansen efter tumult

TV+TEXT Kaos när Bossen äntligen visade sig på söndagskvällen

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Påven: Kristna bör be om ursäkt till homosexuella

I ett samtal med journalister på väg hem från ett besök i Armenien fick påve Franciskus frågan om han tyckte att kyrkan bör be om ursäkt för hur man behandlat homosexuella. – Jag tycker inte bara att kyrkan bör be om ursäkt till homosexuella, vi måste också be om ursäkt till fattiga, till kvinnor som blivit utnyttjade, till barn som tvingats att arbeta, och för att ha välsignat så många vapen, löd svaret, enligt Reuters.

Flera knivshuggna under nazistmöte i USA

Flera personer har knivskurits under sammandrabbningar mellan nynazister och motdemonstranter i samband med en nazistmanifestation i Sacramento, Kalifornien, skriver LA Times. Minst fem personer har förts till sjukhus, flera av dem ska vara allvarligt skadade.

Brexit-ilska i Calais: ”Flytta flyktingar till Dover”

Omvärldens reaktioner Efter den brittiska EU-omröstningen – nu kräver boende och politiker i franska Calais att flyktinguppgörelsen mellan Storbritannien och Frankrike ses över, rapporterar The Guardian. Det så kallade Le Touquet-avtalet från 2003 ger brittisk gränspolis rätt att söka efter illegala invandrare i lastbilar och på färjor på den franska sidan, redan innan de kunnat ta sig över kanalen till Storbritannien. I samband med brexitomröstningen sa den franska regeringen att avtalet skulle stå kvar även om Storbritannien lämnade EU. Men nu kräver Calais borgmästare Natacha Bouchart att britterna ”tar konsekvenserna” av brexit, rapporterar The Guardian. Enligt tidningen vill hon att gränsavtalet upphör och att det stora flyktinglägret ”Djungeln” utanför Calais flyttas till brittiska Dover.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida