Dagens namn: Malte
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 SHL Luleå-Skellefteå, Leksand-Örebro, Färjestad-Linköping 20.00 LIVE Idol

Test: Så bra är Årets julklapp

15 smarta band mellan 499 och 1 799 kr. De får flest

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Stort tillslag mot jihadist-rekryterare i Österrike

Polisen i Österrike har gripit 13 personer misstänkta för att rekrytera frivilliga till väpnade islamistiska rörelser i Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Operationen omfattade 900 poliser i städerna Wien, Graz och Linz. Polisen har i två år undersökt ett antal personer som är misstänkta för att värva ungdomar till krigets Syrien, skriver TT.

Dansk folkeparti största parti i Danmark

Dansk folkepartis framgångar Invandringsfientliga Dansk folkeparti är för första gången Danmarks största parti med 21,2 procent av väljarsympatierna. Det enligt en ny opinionsmätning i Politiken och TV2. Landet går sannolikt till val under de närmast sju-åtta månaderna och det ökande antalet flyktingar är en stor fråga i valrörelsen. DF agerade stödparti till en borgerlig regering 2001-2011 men har avvisat tankarna på att ingå i en borgerlig regering. – Men om valresultatet ser ut såhär kommer pressen på DF att öka: kan partiet verkligen säga nej till regeringsansvar om de är landets största parti, undrar Peter Lautrup Larsen, politisk kommentator i TV2. Opinionsmätningen ger det borgerliga blocket 55,2 procent och är gjord av Megafon för Politiken och TV2 sista veckan i november.

Fergusonprotester tog sikte på Black Friday-rea

”Black Friday” Demonstranter i Ferguson i USA siktade på fredagen in sig på Black Friday-shoppingen hos större återförsäljare, i en ny taktik att uttrycka vreden över dödsskjutningen av Michael Brown. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Protesterna har fått nytt liv efter att domstolen på måndagen beslöt att inte åtala den polis som sköt ihjäl Brown. 75 demonstranter avhystes från Walmart i en närliggande St. Loius-förort efter att ha stört prisjägarna, och fler protester planeras under dagen.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida