Dagens namn: Dag, Daga
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 11.30 LIVE-TV Fråga Aftonbladets Lena Mellin om valet 18.00 LIVE-TV Valspecial 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 20.45 LIVE Juventus-Malmö, Champions League

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

New York Times: ”Sverige har gått in i en ny era”

Omvärlden om valet Det svenska valet fortsätter att engagera i utlandet. New York Times David Crouch skriver att Sverige, som tidigare varit synonymt med en stabil regering, i och med valet och SD:s framgång gått in i en ny era. Alliansens förlust förklaras med att ojämlikheten i Sverige har ökat. ”Det finns en rädsla för att den fria marknaden misslyckas ge de välfärdstjänster som svenskarna förväntar sig. Vänstern lockade väljare genom att lova en skarp brytning med regeringens ekonomiska åtstramningspolitik”, skriver tidningen. Crouch skriver också om demonstrationerna mot Sverigedemokraterna som följde efter valet och Löfvens nej till Vänsterpartiet.

Polis: Turisterna mördades med trädgårdshacka

Mördade britterna De två brittiska turisterna David Miller, 24, och Hannah Withe, 23, hittades i går mördade på stranden på den populära ön Koh Tao i södra Thailand. De hittades halvnakna i närheten av sin bungalow och ska dödats med en trädgårdhacka, uppger thailändsk polis. En riksomfattande polisjakt har nu satt igång och polisen söker efter en brittisk man som reste tillsammans med Miller, men som nu uppges ha flytt till Bangkok.

Våldtäktsman får dödshjälp efter vädjan

En man i Belgien som spenderat de senaste 30 åren i fängelse får efter många års vädjan rätt att dö av den belgiska staten. Mannen, som dömts till livstid för en serie våldtäkter samt sexmord får därmed sin önskan uppfylld att avluta det ”outhärliga psykiska lidande” han upplever, säger mannens advokat enligt nyhetsbyrån AFP. – Jag är en människa, och oavsett vad jag har gjort så är jag fortfarande människa. Så ja, ge mig dödshjälp, sa den 50-årige fången i en kommentar till belgisk tv.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida