Dagens namn: Klemens
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 20.45 Serie A Milan-Inter

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

12-åring bar soft air gun – sköts till döds av polis

En tolvårig pojke med en luftpistol, så kallat soft air gun, sköts till döds av polismän i Cleveland i USA i dag. Det uppger polisen i ett uttalande. Polisen hade fått ett larm om att en person bar ett vapen på en lekplats. När pojken inte ville sträcka upp sina händer i luften, utan istället sträckte sig efter sin leksakspistol, sköts han i magen, enligt uttalandet. Pojken fördes svårt skadad till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

IS rekryterar barnsoldater – vissa under 14 år

Syrienkriget Aktivister har noterat att flera barn stridit med terrorgruppen Islamiska staten i den kurdiska staden Kobane i Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AP. Två barnsoldater som hittats döda där ska vara under 14 år. Exakt hur många barnsoldater som totalt finns i IS-led finns inga uppgifter om. Däremot har en FN-panel kommit fram till att rekryteringen av barn handlar om krigsbrott på en ”massiv skala” och att det utförs systematiskt och organiserat.

Boko Haram dränkte och halshögg 48 fiskförsäljare

Islamistupproret i Nigeria Islamistmilisen Boko Haram har dödat 48 fiskförsäljare i staten Borno i Nigeria. Det uppger en talesperson för fiskarnas fackförbund för nyhetsbyrån AFP. – De skar halsen av vissa och bakband andra som de sedan dränkte i sjön, säger talespersonen Abubakar Gamandi. Att de inte använde skjutvapen var enligt honom avsiktligt eftersom de ville undvika uppmärksamhet från de närbelägna MNJTF-trupperna. MNJTF är ett samarbete med soldater från Nigeria, Tchad och Niger som tillkom 1998 för att bekämpa gränsrelaterat våld. De har senare fått utökat sitt ansvar till att stävja Boko Haram.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida