Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Trump till attack mot porrstjärnan

tv+text Utspel i radio efter sexanklagelserna ”Som om ingen tagit på henne”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

CNN: Här är IS metoder för att vinna kriget om Mosul

Kampen mot IS Striden om Mosul har pågått i en dryg vecka och de Irakledda koalitionsstyrkorna har gjort snabba framryckningar i vad som beskrivs som terrorgruppen IS sista fäste. 78 byar ska ha återtagits och nära 800 IS-krigare ska ha dödats under striderna – men terrororganisationen bjuder fortfarande på hårt motstånd. I en artikel beskriver CNN de olika krigsmetoder IS använder för att klamra sig fast vid Mosul. Bomber, självmordsattacker, hemliga tunnlar, avrättningar, brinnande oljedepåer och mänskliga sköldar är några av knepen. CNN skriver att terrorgruppen bland annat har placerat flera bomber längs vägar och i många hem i byarna som omger staden och att upprensningen kan ta flera månader. De nämner också hur IS tänt eld på oljebrunnar och svaveldepåer för att skapa giftiga bränder sikten från luften. Bybor berättar också hur IS-krigare gömt sig i en ”befriad” by nära staden Nimrud. När regeringsstyrkorna lämnat byn, så återvände medlemmar ur terrorgruppen för att genomföra hämndavrättningar.

Vittne om olyckan: ”Alla skrek när flotten välte”

Nöjesparksolyckan i Australien Fyra personer har bekräftats döda efter en olycka i en åkattraktion i nöjesparken Dreamworld i staden Gold Coast i Australien. Ett vittne som stod i kön till åkturen berättar hur ”alla skrek” när en flotte i vattenattraktionen Thunder River Rapids välte. I ett uttalande säger Dreamworld att händelsen ska utredas ”så fort som möjligt” men att fokus ligger på att ta hand om anhöriga till offren.

Misstänkt filmade tortyren: ”Jag dödade kvinnan”

En brittisk bankman anklagas för att ha torterat och sedan dödat två indonesiska kvinnor i sin lyxlägenhet i Hongkong för två år sedan. Allt ska ha filmats med hans mobilkamera. Rurik Jutting står nu inför rätta för de bestialiska brotten. När rättegången inleddes på måndagen varnade domaren för att en del av bevismaterialet är ”extremt upprörande”. Närvarande reportar fick endast lyssna till en ljudupptagning, men jurymedlemmar fick genomlida 20 minuter videomaterial där Jutting går till attack mot det första offret, 23.åriga Sumatri Nigsih. Hon ska ha torterats i tre dagar innan han skar halsen av henne. ”För fem minuter sedan dödade jag den här kvinnan. Jag har tagit mycket kokain”, uppges Jutting säga i mobilklippet som spelades upp.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET