Dagens namn: Botvid, Seved
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Arlandaplan inställt efter blixtnedslag

Planet träffades av blixten – passagerarna strandade: ”Så ledsamt”

PLUS När du vill veta mer

– Så blev jag av med vuxenaknen

PLUS Michael, 29: ”Det enda som gett resultat” Läkarens tips: Så skyddar du dig Under sommaren är besvären som allra värst

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

MH370-anhöriga ger stöd till sörjande efter MH17

Flygkraschen i Ukraina Kvarlevorna av de som omkom i passagerarplanet MH17 som störtade i Ukraina förväntas inte återföras till Malaysia under den närmsta tiden eftersom rättsmedicinska undersökningar fortfarande pågår i Nederländerna. Sedan planet störtade för tio dagar sedan har anhöriga till passagerare från planet MH370, som försvann i våras, klivit fram för att erbjuda stöd. – Ingen förtjänar att gå igenom det som de går igenom, säger Jacquita Gonzalez, fru till besättningsmedlemmen Patrick Francis Gomez på MH370, till The Guardian.

Israel-ambassadör till FN: "Vi slåss mot ondska”

Israel–Palestina-konflikten Israel svarar nu på FN-rådets krav på omedelbar, villkorslös och humanitär vapenvila. ”Vi vilar, men de tar till vapen”, sade landets FN-ambassadör Ron Prosor, som menade att Hamas finansieras av Qatar och Iran. Han uppmanade även de övriga FN-medlemmarna att stå tillsammans med Israel ”mot ondska” och ”mot terrorism”.

Costa Concordia i hamn – ”Kapten ynkrygg” festar

Costa Concordia Efter en fyra dagar lång bärgningsoperation har katastroffartyget Costa Concordia äntligen förts i hamn, två och ett halvt år efter att det förliste. De farhågor som fanns om att skrovet skulle brytas upp under den 28 mil långa färden till Genua visade sig var ogrundade. – Vi kan äntligen dra en lättnadens suck, sa miljöminister Gian Luca Galletti till reportrar på plats, rapporterar AFP. Samtidigt kritiseras kaptenen Francesco Schettino i italiensk media för att han varit ute och festat i samband med bärgningen. 32 personer omkom i haveriet och Schettino riskerar 20 års fängelse.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida