Dagens namn: Amanda, Rasmus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 12.30 Alpin 2:a åket 13.00 Superettan Gais–Hammarby 17.00 Premier League Man United–Chelsea 17.30 Allsvenskan Elfsborg–Dif, HBK–Falkenberg

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS förlorar kontrollen över flera städer

Kampen mot IS Irakiska regeringsstyrkor har tagit kontroll över den strategiskt viktiga staden Jurf al-Sakhr nära Bagdad efter månader av strider mot Islamiska staten, IS. Det skriver nyhetsbyrån Reuters. Under lördagen tog även kurdiska styrkor åter kontroll över staden Zumar i norra Irak och flera andra byar som kontrollerats av IS. Samtidigt har USA under fredagen och lördagen genomfört totalt 22 flyganfall mot islamisterna i Irak.

Ottawa-skyttens mamma: ”Han var mentalt sjuk”

Skottlossningarna i Ottawa Michael Zehaf-Bibeau som sköts ihjäl efter att han hade öppnat eld i parlamentsbyggnaden i Ottawa i Kanada var mentalt sjuk och ville dö. Det berättar hans mamma i ett brev till National Post. Hon skriver att Zehaf-Bibeau, trots rapporteringen, troligtvis inte ville strida i Syrien. Hans motiv var inte ideologiska. I stället beskriver hon skottlossningen som en ”sista desperat handling” av någon som var ”mentalt ur balans”.

Dog av djungeldrog – nu vill mamman varna andra

18-årige amerikanen Kyle Nolan åkte till Amazonas regnskog i Peru under augusti 2012 för att testa ayahuasca, en hallucinogen drog som blivit allt mer populär bland unga turister. Han kom aldrig tillbaka. Enligt de uppgifter hans mamma Ingeborg Oswald fått hittades han död under en buske i närheten av det center där han testade drogen. Han tros ha dött till följd av att ha tagit för mycket ayahuasca, enligt lokala medier. Oswald säger till CNN att hon fortfarande sörjer men att hon vill tala om sin sons död för att belysa problemet och varna andra unga resenärer. – Det här måste övervakas på något sätt. Det är en hallucinogen drog... Det kallas medicin, men det är en hallucinogen drog, säger hon till CNN.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida