Dagens namn: Mikael, Mikaela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Svullen mage kan vara dold sjukdom

PLUS 10 symptom du ska ta på allvar Du snarkar, sover dåligt, magen svullnar… När ska du reagera? Vad händer sen?

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tog fram e-cigarett ur fickan – dödades av polis

Polisvåldet i USA Demonstranter skrek ”mord” och krävde på onsdagen en federal utredning av polisens dödsskjutning av en obeväpnad svart man i södra Kalifornien på tisdagen. En polispatrull larmades till förorten El Cajon i San Diego angående en ”psykiskt instabil människa”. När polisen anlände till platsen påträffade de Alfred Okwera Olango gående ute i trafiken. När de konfronterade honom, drog han enligt den lokala polisen ”ett föremål ur byxfickan” och antog ”en skjutställning”. Han sköts till döds på platsen. Myndigheter uppgav på onsdagen att föremålet i Olangos hand var en e-cigarett.

Johnson kunde inte nämna en enda världsledare

Valrörelsen Libertarianen Gary Johnson, som ställer upp mot Donald Trump och Hillary Clinton i USA-valet, fick ett nytt ”Aleppo-ögonblick” på onsdagen. Under en publikutfrågning i MSNBC ombads Johnson nämna en ledare han respekterar eller ser upp till i ett annat land. Svaret blev tystnad – Johnson inte ens kunde nämna namnet på något annat lands ledare, än mindre någon han respekterade. – Ja, jag har väl ännu ett ”Aleppo-ögonblick”, sa Johnson, med hänvisning till en annan utfrågning då han motfrågade ”Vad är Aleppo” på en fråga om den krigshärjade syriska staden. Programledaren Chris Matthews förtydligade att Johnson fick nämna vem som helst. – Från någon av kontinenterna eller något land...Kanada, Mexiko, Europa, Asien, Sydamerika, Afrika – namnge en utländsk ledare som du respekterar, hetsade Matthews. Till slut kom svaret från Johnson: – Mexikos förre president.

Tonåring tros ha dödat sin pappa före skolskjutning

Skolskjutningen i South Carolina Den tonårspojke som tros ha öppnat eld på en låg-och mellanstadieskola i Townville i South Carolina misstänkts ha dödat sin pappa strax före skottlossningen, skriver amerikanska medier. Ungefär en halvmil från skolan har en person hittats död. Två sexåriga barn och en lärare blev skottskadade på skolan, och för ett av barnen är tillståndet kritiskt. En elev blev skjuten i benet och den andra i foten. Läraren blev träffad i axeln. Enligt polisen använde gärningsmannen, som kunde gripas på platsen, ett handeldvapen.

EXTRA

Mönstringsplikt – redan nästa år

tv+text Det föreslår regeringens utredare ”Vi ska håva bland de som är intresserade” De födda 1999 och 2000 de första som berörs

EXTRA

Generalsekreteraren: ”Är inte acceptabelt”

tv+text Efter Aftonbladets avslöjande: Nu förbjuder kyrkan alkohol – och sparkar chef

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET