Dagens namn: Dag, Daga
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Våldtäktsman får dödshjälp efter vädjan

En man i Belgien som spenderat de senaste 30 åren i fängelse får efter många års vädjan rätt att dö av den belgiska staten. Mannen, som dömts till livstid för en serie våldtäkter samt sexmord får därmed sin önskan uppfylld att avluta det ”outhärliga psykiska lidande” han upplever, säger mannens advokat enligt nyhetsbyrån AFP. – Jag är en människa, och oavsett vad jag har gjort så är jag fortfarande människa. Så ja, ge mig dödshjälp, sa den 50-årige fången i en kommentar till belgisk tv.

”Politiken på Krim har börjat påminna om Sovjet”

Ett halvår efter Rysslands annektering har Krimhalvön hållit lokalval. Förenade Ryssland, partiet som står bakom president Vladimir Putin, ser ut att vinna en övertygande seger med över 70 procent av rösterna, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Valet beskylls dock för att inte ha gått rätt till och chefen för Krims valkommission, Michail Malysjev, medger för nyhetsbyrån Tass att det förekom brister vid röstningen, skriver DN. – Politiken på Krim har börjat påminna om det sovjetiska politiska landskapet sedan Ryssland annekterade Krim, säger Andrej Brezjnev, ledare för nybildade Kommunistpartiet för social rättvisa. Brezjnev hävdar att tjänstemän, förvaltningschefer, affärsidkare och vårdpersonal för ett par månader sedan ”frivilligt” tvingades bli medlemmar av Förenade Ryssland, skriver tidningen.

Clinton laddar inför valet: ”Jag är tillbaka”

USA-valet 2016 Hillary Clinton dök i går upp i Iowa, en av nyckelstaterna i USA:s valmaskineri. Det och hennes uttalanden spär på spekulationer om att hon åter tänker försöka bli partiets presidentkandidat. – Det är sant, jag tänker på det, ska hon ha sagt till anhängare i Iowa om ett eventuellt nytt försök inför valet 2016. Hon ropade också: – Hej Iowa! jag är tillbaka!

Platserna där SD är störst

LIVE-TV+TEXT Expo: ”Lockar väljare i periferin” Här fick de över 36 %

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida