Dagens namn: Israel, Moses
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Bekräftat: Massutbrott av hiv i kambodjansk by

Minst 90 bybor i Battambang i nordvästra Kambodja har hiv. Det bekräftar en tredje omgång med provtagningar, rapporterar Al Jazeera. FN:s samlade program mot hiv/aids, UNAIDS, ska tillsammans med landets hälsodepartement genomföra en särskild epidemiologisk utredning av utbrottet. Situationen kompliceras av att Kambodjas premiärminister Hun Sen bara för några dagar sedan höll ett tal där han sa att han inte trodde på att så många kunde vara smittade.

Stannade för ankungar – dödade två människor

Kanadensiskan Emma Czornobaj dömdes på torsdagen till 90 dagars fängelse för att ha orsakat en trafikolycka 2010 som krävde två liv. 26-åriga Emma Czornobaj körde på en motorväg i Quebec och tvärnitade när hon såg en grupp ankungar korsa vägen. En motorcykel som körde bakom kraschade då rakt in i hennes bil. En 50-årig man, som körde motorcykeln, och hans 16-åriga dotter avled.

35 000 barn bortgifta i Marocko på ett år

Under förra året ingicks fler än 35 000 äktenskap med minderåriga i Marocko. Värst utsatta är flickor under 17, som stod för den övervägande majoriteten av fallen. Det konstaterar en rapport från FN:s barnfond Unicef, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Sedan 2004 har antalet barnäktenskap i landet ökat med 91 procent, enligt rapporten. Unicef likställer giftermålen med sexuellt våld.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida