Dagens namn: Malte
Årets Dagstidning 2015.

Åkessons förlust mot Björn Söder

Ombuden röstade ned partiledarens förslag: ”Väljer att behålla sina demokratiska möjligheter”

idol semifinal 2015

Bagge: ”Därför gjorde vi det”

Berättar om superskrällen: ”Aldrig varit med om en sån semifinal”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Greker säljer sex för en bit mat i krisens spår

Grekiska skuldkrisen Ersättningen för sexuella tjänster i Grekland har fallit drastiskt under den ekonomiska krisen i landet. Det visar en ny studie där 17 000 personer som säljer sex intervjuats, skriver Washington Post. – En del kvinnor säljer sig för en bit paj eller en smörgås. De behöver äta för att de är hungriga, säger Gregory Laxos, professor i sociologi vid Panteionuniversitetet i Aten. Studien visar också att östeuropeiska kvinnor inte längre är den största gruppen bland prostituerade i landet. I stället är majoriteten nu greker. Prostitution är lagligt i Grekland men få av landets bordeller uppges ha den licens som krävs.

Ryssland tonar ner planer på samarbete: ”Inte redo”

Kampen mot IS Moskva uttrycker nu tveksamhet inför en bred koalition med Väst i kampen mot terrorgruppen Islamiska staten, skriver Washington Post. Tidningen hänvisar till ett uttalande som Dmitry Peskov, president Valdimir Putins personliga talesperson, ska ha gjort vid en presskonferens på fredagen. – För tillfället är våra samarbetspartners inte redo för en koalition, sa Pesko. USA och Frankrike har fört samtal med Putin om Syrien och avvisandet från rysk sida kommer bara ett dygn efter att Putin själv lovat samarbete i kampen mot IS.

Hämnden mot pappan: Sköt ihjäl sonen i gränd

En 27-årig man greps på fredagen i Chicago misstänkt för mordet på 9-årige Tyshawn Lee. Lee, vars pappa har kopplingar till gängmiljöer, dödades tidigare i november på väg till sin basketträning när han lurades in en gränd bakom sin farmors hus och sköts i ansiktet. BBC beskriver förloppet som en avrättning. Polis har utrett om dödsskjutningen var avsiktlig, eller om Tyshawn Lee hamnat i skottlinjen av misstag, men kommit fram till att 9-åringen var en måltavla på grund av sin fars gängkontakter. Ytterligare två personer misstänks för inblandning i mordet. En av dem sitter redan frihetsberövad och den andre söks av polis. – Med tanke på det här brottets förfärliga karaktär så är det förmodligen bättre att vi tar honom än att någon annan gör det, säger Garry McCarthy från Chicagopolisen i ett uttalande.

EXTRA

SD skyddas – med taggtråd

tv+text Stort säkerhetspådrag under SD-mötet Ombuden får inte gå ut Polisen: ”Vi vet att det förbereds aktioner”

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida