Dagens namn: Jon, Jonna
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

JUST NU: Sverige tappade guldet

Ledde stort – föll igenom på sista sträckan i EM-stafetten

Han slår tillbaka efter kritiken: ’Hatar rasism’

LIVE-TV  Anklagats för cynism efter att han tog upp flyktingfrågan – svarar

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS mailade Foleys föräldrar – hotade döda deras son

Avrättade USA-journalisten Innan avrättningen av den amerikanska journalisten James Foley skickade kidnapparna från terrorgruppen IS mail till Foleys familj med hot om att sonen skulle mördas. I mailet framgår att kidnapparna var rasande på USA:s flyganfall mot IS och att journalisten skulle dö som hämnd mot USA. Det rapporterar bland andra Sky News. Foleys tidigare arbetsgivare, Philip Balboni på Global Post, säger att tidningen förgäves vädjade till kidnapparna om nåd. När James Foleys föräldar, John och Diane Foley, i går framträdde tillsammans uttryckte de hur stolta de är över sin son. – Det är svårt att finna tröst vid denna tidpunkt, men Jim är fri. Vi vet att han är i Guds händer och vi vet att han är i himlen, sa James Foleys pappa. – Han var en modig och orädd journalist, sa Foleys mamma.

Video: Urtida monsterfisk slukar en hel haj

En grupp fiskare utanför Florida har fångat på film hur en haj som de fått på kroken äts upp i ett nafs av en enorm fisk. Den urtidsliknande fisken är en goliath grouper, skriver The Guardian.

Ebolapatienter från USA nu friskförklarade

Ebolautbrottet i Västafrika De amerikanska hjälparbetarna Kent Brantly och Nancy Writebol som smittades av ebola i Västafrika är nu friska och har skrivits ut från sjukhuset, rapporterar CNN. – I dag är en mirakulös dag. Jag är glad att vara vid liv, sa Kent Brantly på en presskonferens efteråt.

– Vi kan inte kräva att barn söker hjälp

TV+TEXT Kattis Ahlström: ”Vi märker av en helt annan press”

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida