Dagens namn: Arvid, Vidar
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

USA bekräftar räd mot IS-topp – kan vara al-Adnani

Kampen mot IS USA har genomfört en flygattack i al-Bab i provinsen Aleppo, riktad mot vad som beskrivs ha varit en högt uppsatt IS-ledare. Det uppger en amerikansk försvarskälla, enligt AFP. Några timmar tidigare uppgav terrorgruppen själva att deras talesperson Abu Muhammad al-Adnani dödats någonstans i Aleppo-provinsen. Påståendet har ännu inte kunnat bekräftas av någon oberoende källa, och det är oklart om händelsen kan kopplas ihop med de amerikanska uppgifterna.

Protester mot ”rasistiska hårregler” på skola

Elever på Pretoria high school i Sydafrika vittnar om att de tvingats platta sitt hår, förbjudits från att ha afrofrisyr och kallats för ”apor” av lärare. Nu har en grupp elever på skolan inlett en uppmärksammad protest mot vad de beskriver som en rasistisk kultur på den väl ansedda skolan, som tillät svarta elever först 1994, efter att apartheid hade avskaffats. – Eleverna upplever att de inte får ha vissa frisyrer, som afro, säger Panyaza Lesufi, utbildningsminister i provinsen. Efter att ha besökt skolan på måndagen säger Lesufi att han ska inleda en utredning om bakgrunden till anklagelserna.

Turk-kurdiska strider upphör: ”Fokuserar på IS”

Syrienkriget Turkiska och kurdiska styrkor har enats om att striderna i norra Syrien ska upphöra. Det uppger en talesperson från USA:s säkerhetstjänst för AFP. – De senaste timmarna har alla parter försäkrat att de ska sluta skjuta på varandra och fokusera på hotet från IS, säger han. Överenskommelsen ska till en början gälla för de närmaste dagarna.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida