Dagens namn: Angela, Angelika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

20 trådlösa lurar – dyrast inte bäst

PLUS STORT TEST: Hel- eller halvtäckande In-ear  Träningslurar ”Enormt skön känsla” Superfyndet: 1 000 kr billigare nu!

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

En kriminell om dagen i Europols julkalender

Inför jul har Europol lanserat en adventskalender där varje lucka döljer en eftersökt brottsling. Syftet är att upplysa allmänheten, skriver flera medier. Brottslingarna är efterlysta för bland annat mord, kidnappning och droghandel. Den 60-åriga österrikaren Tibor Foco, 60 år, som sköt en prostituerad i huvudet 1986, var först ut i kalendern – han har varit på flykt under 21 år. En svensk brottsling ska dölja sig bakom lucka nummer 22. Dagens lucka, 7 december, lyfter fram en dansk kriminell man som är efterlyst.

Våldsforskare: Det händer knappt att barn dödar

Dubbelmordet i Kristiansand Norge skakas av dubbelmordet i Kristiansand där en 15-årig pojke erkänt att han dödat 14-årige Jakob Abdullahi Hassan och förskolläraren Tone Ilebekk. Våldsforskare som NRK talat med säger att det är mycket ovanligt att barn dödar. – Det är ett fenomen som nästan inte förekommer, säger Ragnhild Bjørnebekk och menar att det är än mer ovanligt med gärningsmän som är 15 år och yngre. Kriminologen och mordforskaren Vibeke Ottesen säger att barn inte är immuna mot att hamna i extrema lägen som leder till extrema handlingar. – Men det norsk forskning har visat oss är att man redan i förskolan kan se om någon är mer våldsam än andra, och tydligt mindre rädd än andra, säger hon till NRK.

Före detta popstjärna befaras död i kraschen

Flygkraschen i Pakistan En av dem som befann sig ombord på det passagerarflygplan som kraschat i norra Pakistan var Junaid Jamshed, en före detta stor popstjärna i landet som efter sin artistkarriär blivit religiös predikant. Det rapporterar flera medier. Jamshed blev känd på 1980-talet som medlem i det pakistanska popbandet Vital Signs, skriver CNN. I sitt sista inlägg på Twitter har Jamsheed lagt upp bilder från Chitral, den ort i norra Pakistan som flygplanet avgick från. ”Himlen på jorden”, skriver Jamshed bredvid bilderna där han poserar med vänner på en strandbank. 47 människor befann sig på planet när det störtade. Ingen tros ha överlevt.

”Jag har ställt mig i kö för adoption”

PLUS Efter SVT:s ”Gift vid första ögonkastet” Utbränd i ett halvår: 'SVT gav inget stöd' Livvakt Därför överklagade han skilsmässan

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET