Dagens namn: Tora, Tove
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 19.00 SHL Sex matcher 19.00 Hockeyallsv slutspelsserien Tre matcher

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ryska mordet: Misstänkt bil tillhör regeringstjänst

Mordet på Boris Nemtsov Den bil som söks av rysk polis för inblandning i mordet på regimkritkern Boris Nemtsov tillhör en säkerhetstjänst som arbetar för det ryska finansdepartementet. Det bekräftar departementet själva, enligt nyhetsbyrån Tass. ”Den bil av märket Ford som söks tillhör inte departementet direkt men används av en intern men oberoende säkerhetstjänst som vi anlitar”, heter det bland annat i ett departementsuttalande till TASS. Bilen ska ha försvunnit från platsen i hög fart strax efter mordet och kan ha använts av Nemtsovs mördare. Uppgifterna väcker mer frågetecken kring Kremls inblandning i mordet på Nemtsov.

Busringd tog sitt liv – nu döms radiokanalen

Den radiostation som 2012 busringde till ett sjukhus i London där prins Williams fru Kate var inlagd, och utgav sig för att vara drottning Elizabeth och prins Charles, kan få sin sändningslicens indragen. Tre dagar efter att busringningen hade sänts i australisk radio begick den sköterska som tog emot samtalet, Jacintha Saldanha, självmord. Nu har Australiens högsta domstol slagit fast att radiostationen 2DayFM brutit mot lagen för att de sände busringningen utan samtycke från sjukhusets personal. Radiostationen kan få sitt sändningstillstånd indraget som straff.

Microsoftmiljardär fann krigsfartyg på havsbotten

Miljardären och Microsoft-medgrundaren Paul Allen uppger på Twitter att han lyckats lokalisera ett av världens största slagskepp, japanska ”Musashi”. Det 72 000 ton tunga fartyget sänktes i oktober 1944 av amerikanska styrkor under slaget vid Leytebukten, ett havsområde i östra delen av Filippinerna, skriver Dagens Nyheter.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida