Dagens namn: Kjell
Årets Dagstidning 2015.
KRISEN I GREKLAND

”Det viktigaste ögonblicket i EU:s historia”

Europeiska rådets ordförande skärper tonen inför ödesmötet

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Onoufrios, 88, skänker pensionen till Grekland

Reaktioner på grekiska krisen Onoufrios Michaelides, 88 år gammal och boende i Limassol, Cypern, har skänkt sin pension på drygt 500 euro, motsvarande knappt 5 000 kronor, till Grekland som ett bidrag till den tomma statskassan. Det rapporterar den cypriotiska dagstidningen Cyprus Mail. – Det är inte mycket pengar, men den grekiska regeringen kan använda dem där de behövs bättre, till föräldralösa eller till fattiga familjer, säger han.

Dödade Bandidos bankir med bara händerna

Bandidosmedlemmen Poul Joachim ”Big Mac” Hansen, 42, dödades på en krog i Helsinge på norra Själland förra sommaren. Nu har en 24-åring dömts till fängelse på obestämd tid, skriver Expressen. 24-åringen har överklagat domen om grov misshandel och vållande till annans död. Mannen, som uppges ha tränat boxning, menar att han inte startade bråket och dessutom inte svarat med mer än två till tre slag, skriver tidningen. Enligt den rättsmedicinska undersökningen dog Bandidosmedlemmen av hjärtstillestånd, troligen utlöst av hårda slag mot hals och bröstkorg. Big Mac har pekats ut som mc-gängets bankir och fick en välbesökt begravning, skriver Expressen. Däremot fick han gravstenen felstavad: ”Vaya con dios” – ungefär Gud vare med dig – hade blivit ”vaya con dias”, som betyder ”gå med dagar”.

Hade sex på stranden – mannen får fängelse

”Sex on the beach” är okej så länge det handlar om namnet på en populär drink. Men i går dömdes en man i 40-årsåldern till två och ett halvt års fängelse efter att ha haft sex på stranden i Bradenton utanför Tampa i Florida, skriver DN. Eftersom en fyraåring blivit vittne till akten riskerade mannen hela 15 års fängelse för sexuellt ofredande, skriver The Guardian. Barnets mamma ska ha bett paret att sluta – förgäves. Den sexidkande 20-åriga kvinnan fick sitt straff reducerat till de dagar hon redan suttit häktad. Båda förövarna är nu registrerade som dömda sexförbrytare, skriver DN.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
ALLSÅNG PÅ SKANSEN

– Hon borde ta över Allsången

LIVE-TV Så var hela allsångskvällen: Stoppades av bakterie Ringde upp klasskompisar Bluffade under sången ”Helt vilse”

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida