Dagens namn: Alfhild, Alva
Årets Dagstidning 2015.

Han hittade Aylan: ”Jag stängde hans ögon försiktigt”

Adil, 18, hittade Aylan och en liten flicka i närheten av hotellet där han jobbar ”Jag kan inte sova – fortsätter bara att tänka på de två barnen”

Stefan Löfven: ’En mänsklig tragedi’

tv+text Berörs – men slår samtidigt ifrån sig kritiken om regeringens passivitet: ”Har agerat från dag ett”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Politiker: Kondomreklam leder till våldtäktsvåg

Kvinnovåldet i Indien En kampanj där Bollywood-skådespelerskan och porrstjärnan Sunny Leone gör reklam för kondomer har hamnat i blåsväder i Indien. Politikern Atul Kumar Anjan sa under torsdagen att reklamen borde förbjudas eftersom den, om den visas i indisk tv, kommer öka mängden våldtäkter. Det rapporterar AFP. – Det här måste stoppas, sa han vid ett politiskt möte. Uttalandet orsakade en storm i sociala medier. ”Våldtäkt orsakas av män (...) Inte av pornografi, nakna kvinnor eller andra typer av ’provokationer’”, skrev kvinnorättsaktivisten Kavita Krishnan på sin Facebooksida.

71 människor dog – Tsvetan: ”Visste inte”

Lastbilstragedin i Österrike 32-årige Tsvetan Tsvetanov, en av de män som misstänks ha kört den lastbil som hittades övergiven i Österrike med 71 döda människor inuti, säger att han inte visste om att det fanns några människor i lastbilsutrymmet. Det rapporterar AFP. Tsvetanov tros ha kört lastbilen åtminstone en del av sträckan mellan Ungern och Österrike.

Sonen bråkade – då åkte paret till flyget utan honom

Ett brittiskt par greps i går på Palma Airport på Mallorca efter att ha försökt resa hem utan sitt äldsta barn, en 17-årig pojke med en mental funktionsnedsättning. De har erkänt att de övergav barnet på turisthotellet eftersom han fått ett raserianfall och vägrat gå på transferbussen. Paret har erkänt att de med avsikt lämnade sitt barn. Nu har de återförenats och fått resa hem till Storbritannien.

EXTRA

Eniga om att EU ska dela på flyktingkvot

Angela Merkel och Francois Hollande kräver obligatoriska kvoter för flyktingmottagandet

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida