Dagens namn: Botvid, Seved
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS-man tänkte spränga bomb på strand i Florida

En 23-årig man från Florida har gripits av polis, misstänkt för att ha förberett att använda ett massförstörelsevapen. Enligt åklagare planerade mannen att bygga en bomb fylld med spikar. Den skulle sedan grävas ned på en strand i Key West och detoneras på håll via en mobiltelefon. FBI ska ha kommit honom på spåren sedan han uttryckt extrema åsikter på Facebook. Åklagarna hävdar att mannen uttryckt sympatier för terrorgruppen Islamiska staten.

Dödförklarad kvinna vaknade på begravningsbyrå

En läkare har ställts inför rätta misstänkt för vållande till kroppsskada efter att han dödförklarat en 92-årig kvinna som sedan vaknade upp på en begravningsbyrå i tyska Essen. Kvinnan dödförklarades efter att hon hittats utan vare sig andhämtning eller puls i mars. Misstaget upptäcktes senare samma kväll när en anställd på begravningsbyrån hörde kvinna skrika inifrån ett nedkylt rum. Två dagar senare avled kvinnan, skriver AP.

Amerikansk tandläkare dödade kändislejonet

Troféjakten i Zimbabwe En amerikansk tandläkare var den som sköt ihjäl Cecil, som kallats Afrikas mest kända lejon. Det uppger två av varandra oberoende källor för The Telegraph. Enligt dem är mannen tidigare dömd för jaktbrott. Cecil hittades flådd och utan huvud i en park i Zimbabwe tidigare i juli. Enligt tidigare uppgifter ska jägaren fått betala motsvarande en halv miljon kronor för att få döda djuret. Två personer, en professionell jägare och en markägare, som kopplas till skjutningen kommer att ställas inför rätta för tjuvjakt, skriver AFP.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida