Dagens namn: Edit, Edgar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 11.00 LIVE TV-pucken 19.00 LIVE Handboll Champions League damer Sävehof-Lokomotiva Zagreb 20.00 LIVE från ”Idol” 20.00 LIVE Formel 1-träning 20.30 LIVE Internationell fotboll (Tyskland, Frankrike, England, Portugal)

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

USA tvingas införa feta dockor vid krocktester

USA:s största tillverkare av dockor för krocktester har tvingats börjat tillverka överviktiga versioner av amerikanerna. Detta för att simulera bilolyckor på ett realistiskt sätt när befolkningen blir allt fetare. De nya feta dockmodellerna har utformats så att de ska motsvara en ny, och ganska skrämmande, vikt på 123 kilo. Dockorna har motsvarande ett BMI på 35, vilket är väl över de amerikanska gränsen för att klassas som överviktig och motsvarar den svenska gränsen för att få genomgå en fetmaoperation. Enligt amerikanska myndigheten Centers for Disease Control and Prevention är en tredjedel av den amerikanska befolkningen nu överviktig.

Tonårsmamma fick 30 års fängelse för missfall

I det starkt kristna El Salvador är varken våldtäkt, incest eller fara för kvinnans liv ett giltigt skäl till att göra abort, rapporterar SVT. Inte heller missfall ses med blida ögon, utan kan straffas som abort med fängelse på upp till 50 år. – Vi vet att de försökt ta ut sina foster och slagit dem och bankat på dem, trots att de hävdar att de haft komplikationer vid graviditeten, säger en anti-abortaktivist i salvadoriansk tv. Christina Quintanilla var 17 år när hon fick missfall i sjunde månaden. Väl på sjukhus möttes hon inte av läkare, utan poliser som grep henne för mord på barnet. – Jag visste inte vad jag skulle säga, berättar Christina som dömdes till 30 års fängelse, för amerikanska NPR.

Regering sparkas och militären tar makten

Upploppen i Burkina Faso På bara några dagar tycks president Blaise Compaorés 27-åriga styre i Burkina Faso ha rämnat. De senaste dagarnas stegrande protester i det utfattiga landet möttes först med tårgas och undantagstillstånd. I kväll meddelar arméchefen Nabéré Honoré Traoré att regeringen och parlamentet upplöses och utegångsförbud införs nattetid. I kaoset splittras också den politiska oppositionen över sin inställning till militärens agerande. ”Vi är totalt emot en statskupp i Burkina Faso. Vi måste förbli demokratiska”, skrev oppositionsledaren Zéphrin Diabré på Twitter, samtidigt som en annan ledande regimkritiker, Bénéwendé Sankara hävdade att ”armén är enig med folket”.

TVVIRAL TV SPÖKSPECIAL

Kissie: ”Jag har dödat tio kaniner”

Tänk om de har kommit tillbaka? ”En imploderade och blev helt platt”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida