Dagens namn: Mariana
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Victorias rörande tal till sin ”kära pappa”

Familj, kungligheter och politiker när kungen firades med konsert Norska kungahuset ställer in på grund av svåra helikopterkraschen

Ledaren: De kommer få en rejäl avhyvling

Soldiers of Odins Sverigeledare Mikael Johansson svarar efter Aftonbladets granskning – medlemmarna avslöjades med grov sexism och rasism

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS pekar ut tusentals New York-bor som måltavlor

En hackergrupp som påstås ha kopplingar till Islamiska staten har lagt ut en lista på tusentals New York-bor som terrornätverket ska ha pekat ut som måltavlor. Det skriver Reuters och hänvisar till en anonym FBI-källa som jobbar med utredningen. På listan finns namn, adresser och mejladresser. De uthängda ska ha varnats av polis och andra myndigheter, men källan uppger samtidigt att hotet inte uppfattas som trovärdigt.

Auschwitzvakt talar ut: ”Jag är verkligen ledsen”

SS-vaktens rättegång Den 94-årige före detta SS-vakten Reinhold Hanning står åtalad för att ha medverkat till 170 000 mord i förintelselägret Auschwitz. I dag uttalande han sig för första gången om anklagelserna. – Jag är verkligen ledsen, sa han inför en tysk domstol, rapporterar AFP. Hanning erkände att han visste att fångar i blev skjutna, ihjälgasade och kremerade i förintelselägret i det ockuperade Polen. – Jag tror att varje vakt visste vad som pågick. Varken Hannings hustru, barn eller barnbarn kände till de grymheter han bevittnat i lägret, sade han i rätten. – Ingen i min familj visste att jag arbetade i Auschwitz. Jag kunde helt enkelt inte prata om det. Jag skämdes.

Charleston-mördarens vän erkänner: Kände till allt

Kyrkomassakern i Charleston Efter att Dylann Roof skjutit ihjäl nio personer under bibelstudierna i en kyrka i Charleston, South Carolina, framträdde hans rumskamrat och vän Joey Meek i medier och berättade att han inte reagerat när Roof sagt att han skulle ”göra något galet”. Sedan dess har Meek själv åtalats – och i dag väntas han erkänna att han kände till planerna i sin helhet, och att han i stället för att larma myndigheterna ljög för dem. Rättegången mot Dylann Roof väntas dra igång i januari nästa år och han åtalas för nio mord och flera andra punkter, däribland hatbrott. Kyrkan han attackerade var en afroamerikansk kyrka, alla offer var mörkhyade och Roof hade uttryckt rasistiska tankar på sin egen hemsida.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida