Dagens namn: Alfhild, Alva
Årets Dagstidning 2015.

Riksbanken: Så blir nya räntan

Nytt räntebesked – kvar på rekordlåg nivå

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Varningarna: ”Du kan dö av selfies"

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att allt fler länder börjar betrakta selfies som ett allvarligt säkerhetshot. Många tar alltför stora risker – och utsätter andra för fara – när de ska ta intressanta mobilbilder av sig själva. Flera länder förbereder upplysningskampanjer – likt sådana som görs för rökning – i ett försök att få kontroll över situationen. EU har nyligen föreslagit en lag som göra det förbjudet att ta selfies i farliga situationer.

Annonsen: ”Anställ min son – så får du 5 000 euro”

En annons i den spanska tidningen El Heraldo de Aragón väcker stor uppmärksamhet. En 68-årig pensionär vädjar där till företag att anställa hans arbetslöse son. 5 000 euro utlovas till det företag som nappar på erbjudandet, rapporterar Sydsvenskan. ”Absolut diskretion” utlovas. Till El Pais säger pappan att den 39-årige sonen blev ”väldigt arg” när han fick höra talas om annonsen. – Men efter att ha talat en lång stund med honom, sa han till mig ”du är världens bästa pappa”, säger 68-åringen i intervjun.

Stäms på miljoner – leksaken för lik tv-stjärnan

Nyhetsankaret Harris Faulkner på kanalen Fox i USA stämmer leksaksföretaget Hasbro på över 5 miljoner dollar för att sälja en leksakshamster i plast som lanserats under hennes namn. Enligt Faulkners advokat är leksaken även till utseendet lik, i såväl ögonform som sminkning. Enligt Faulkner själv vill hon inte associeras med en leksak som ”är känd för att orsaka kvävning och utgöra en fara för små barn”, skriver BBC.

”Jag har gjort en hemsk sak”

Kim nätmobbade en elev på skolan: ”Ett skämt som gick över styr”

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida