Dagens namn: Linus
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-matcher 20.45 LIVE CL: Malmö-Juventus

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Treåring sköt ihjäl mamma – vapen låg på soffbordet

En treårig pojke kom åt ett vapen som låg på familjens soffbord. Med det sköt han ett dödande skott mot sin mamma som var i färd med att byta blöja på sin yngre dotter. Familjetragedin utspelade sig i delstaten Oklahoma i USA i går. Enligt en granne ska barnets mormor ha hittat sonen och hans syskon täckta av blod och därefter ringt polisen, skriver NBC. Samtidigt visar statistik från National Safety Council att olyckor med skjutvapen har minskat bland alla åldersgrupper mellan 1998 och 2012, vilket innebär att de utgör mindre än 1 procent av dödsolyckorna i USA, skriver Tulsa World.

Elever tvingas läsa kurs i Kim Jong-Un-kunskap

Kim Jong-Un har blivit ett eget skolämne i Nordkorea. Gymnasieelever i diktaturstaten kommer att behöva klara av en treårig kurs i ”Kim Jong-Un-historia” som en del av sin utbildning, rapporterar BBC. Enligt Sydkoreas statliga radiokanal KBS World Radio, som tagit del av den obligatoriska läroplanen, introducerades kursen tidigare i år. Kurslitteraturen uppges bestå av material från det styrande arbetarpartiet och eleverna undervisas bland annat i Kim Jong-Uns citat.

”Dejtingexpert” predikar strypgrepp – portas igen

Sexistiska ”dejtingexperten” Den självutnämnde raggningsexperten Julien Blanc, som har sin bas i USA, har portats från ännu ett land. Nu står det klart att han förbjuds inresa även i Singapore. Han har tidigare portats i både Storbritannien och Australien. Blanc var på väg mot Sverige i december men efter massiv kritik har han ställt in sitt framträdande. Blanc predikar dominans över kvinnor, bland annat genom stryptag. Han har bland annat twittrat att han kan lära män att ”krossa” kvinnors samtycke så att man kan ”våldta dem alla”.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida