Dagens namn: Ursula, Yrsa
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 11.30 TV Wellness, nytt avsnitt 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 19.00 LIVE SHL-omgång 20.45 LIVE Champions League-omgång

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Polsk talman: ”Putin ville dela Ukraina med Polen”

Konflikten i Ukraina Vladimir Putin föreslog 2008 för Polens dåvarande premiärminister Donald Tusk att Ryssland och Polen skulle dela upp Ukraina mellan sig. Det ska polens talman och tidigare utrikesminister Radoslaw Sikorski ha sagt i en intervju med den amerikanska politiksajten Politico gjord under söndagen. – Han (Putin) sade vidare att Ukraina är ett artificiellt land och att Lviv (i Ukraina) är en polsk stad och att vi borde lösa det mellan oss. Sikorski ska enligt Reuters i efterhand ha sagt att delar av intervjun med Politico ”övertolkats”.

Norsk läkare överlevde ebola: ”Jag är frisk”

Ebolaepidemin En norsk kvinna som vårdats för ebola på Ullevåls sjukhus i Norge är frisk och har skrivits ut från isoleringen. – Det här är goda nyheter, säger Jonas Hågensen, kommunikationschef på norska Läkare utan gränser. – Jag känner mig väldigt frisk och det känns egentligen inte som om jag har haft ebola, säger 30-åriga Silje Lehne Michaelsen på en presskonferens. Hon smittades när hon arbetade för Läkare utan gränser på ett behandlingscenter för ebolasjuka i Sierra Leone och har vårdats i Norge sen den 7 oktober.

Forskare: Tutankhamon dog av incest

Frågan om hur egyptiske faraon Tutankhamon dog, blott 19 år gammal, har gäckat forskare länge. Men nu säger sig en grupp ha svaret, rapporterar Huffington Post. I BBC Ones dokumentär ”Tutankhamun: The Truth Uncovered” berättar ett forskarteam att hans föräldrar i själva verket var syskon och att en bidragande dödsorsak var incest. Slutsatsen drar de efter en ”virtuell obduktion” av över 2 000 bilder av den mumifierade kroppen. ”Tidigare trodde man att incest höll blodslinjen ren, när det i själva verket är raka motsatsen. De kan inte ha haft en aning om hälsokonsekvenserna och påverkan på avkomman”, säger en av forskarna i dokumentären. I övrigt avslöjar dokumentären att Tutankhamon hade överbett och breda höfter.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida