Dagens namn: Amalia, Amelie
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Forskare: Jättar har
existerat – i Europa

PLUS Är det ren galenskap eller sanning? Enligt arkeologer föll jättar från skyn – och landade i turistparadis

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ger upp sökandet efter tre försvunna Everest-sherpor

Dödslavinen på Mount Everest Räddningsarbetarna har gett upp sökandet efter de sista tre försvunna bergsbestigarna på Mount Everest. Dödssiffran är nu uppe i 13 personer, samtidigt som ytterligare tre saknas. Räddningsarbetarna säger att området är fullt av sprickor och lösa block vilket gör sökandet svårt och chansen att hitta de sista kropparna våldigt liten. Lavinen är den dödligaste på Everest någonsin, enligt AFP.

Över 42 döda i bussolycka i Pakistan

En buss krockade med en lastbil och dödade 42 i Sukkur i centrala Pakistan i dag. Ytterligare 17 skadades, men än så länge är orsaken till olyckan oklar.

Nordkorea visar ingen sympati över färjeoffer

Färjekatastrofen i Sydkorea Medan kondoleanser strömmar in från hela världen till Sydkorea efter den förödande färjekatastrofen är det tyst från ett, kanske inte helt oväntat, håll. Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har inte kommenterat tragedin med ett ord, skriver nyhetsbyrån AFP. Omkring 45 statschefer från runtom i världen har skickat personliga hälsningar till Sydkorea, däribland USA:s president Barack Obama, Rysslands Vladimir Putin och Kinas Xi Jinping. 476 personer uppges ha funnits på färjan när den sjönk, de flesta av dem skolbarn. Händelsen beskrivs som en av de värsta katastroferna i Sydkorea i fredstid.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida