Dagens namn: Tekla, Tea
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 13.00 TV Wellness, nytt avsnitt 14.00 CHATTA med Sanna Lundell om medberoende 19.00 LIVE-TV Brottscentralen

’Mamma städade bort alla flaskor när soc kom dit’

medberoende Idrottsstjärnan Simon Aulén om sin tuffa uppväxt med alkoholiserade föräldrar: ”Handbollen räddade mig”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tröja som skämtar om våldtäkt dras tillbaka

Filippinernas största köpcenterkedja drar tillbaka tröjor med ett tryck som drev med våldtäkter, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Texten på t-shirten löd ”It's not rape. It's a snuggle with a struggle” (”Det är inte våldtäkt. Det är mys med motstånd”). Trycket uppmärksammades av författaren Karen Kunawicz som lade ut en bild på tröjan på Facebook. Kedjan SM Supermalls skriver i ett meddelande att tröjtrycket är ”oacceptabelt” och att misstaget inte ska upprepas. SM Supermalls ägs av landets rikaste man.

Blackwater-grundaren: ”Vi hade stoppat IS”

Kampen mot IS Erik Prince, grundare av kontroversiella Blackwater, säger att det privata säkerhetsbolaget hade kunnat stoppa Islamiska staten. USA har hittills inte velat skicka in marktrupper i Syrien för att bekämpa jihadisterna. – Som privat organisation hade vi löst det problemet. Då hade vi sluppit den långdragnas politiska röra som jag misstänker kommer att ta vid, säger Erik Prince. Prince gjorde uttalandet i samband med en insamlingsmiddag för den konservativa kampanjfinansieringsorganisationen Maverick.

”Ryssland faller sönder – och vägen dit blir blodig”

Författaren Masha Gessen gör bedömningen att Ryssland kommer att falla sönder inom några år. – Det kan ta tio eller tjugo år. Men Ryssland kommer att brytas upp i mindre republiker – och vägen dit blir blodig, säger Gessen till norska Dagbladet.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida