Dagens namn: Klemens
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

I DAG 11.45 Skidor sprint, herrar och damer 14.00 F1 Abu Dhabis GP 14.30 Premier League Crystal Palace-Liverpool 17.00 Premier League Hull-Tottenham 20.45 Serie A Milan-Inter

– Det kan skada hälsan allvarligt

TV+TEXT MARKUS LARSSON om veckans avsnitt av Så mycket bättre Så bra var alla låtarna

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Måste stå emot försöken att skapa religiöst krig”

Bussmassakern i Kenya Efter att 28 personer avrättades på en buss i Kenya i går tog terrorgruppen al-Shabaab på sig dådet. Abdikadir Mohammed, en rådgivare till Kenyas president, säger till BBC att massakern är ett försök från al-Shabaab att starta ett religiöst krig. – Målet är att skapa en konflikt mellan muslimer och icke-muslimer, att skapa ett religiöst krig i Kenya. Mohammed berättar vidare att de sedan dådet sett till att muslimska ledare gått ut och fördömt attacken och uppmuntrat befolkningen att stå enade mot ”brottslingarna och de vidriga brotten”.

USA sprängde tusentals kemvapen i Irak – i smyg

USA förstörde tusentals kemvapen i Irak mellan 2004 och 2009. Nästan alla sprängningar skedde i hemlighet, i det öppna och utan nödvändiga säkerhetsarrangemang – trots att man förstörde vapen som inkluderade exempelvis senapsgas. Det framkommer i en rapport från Organisationen för förbud mot kemiska vapen, som skrevs 2009 och som varit hemligstämplad av Pentagon, avslöjar New York Times. Jeffrey Lewis, expert på massförstörelsevapen, säger till New York Times att sprängningarna strider mot FN:s konventioner. – Det här är varken ett säkert eller ur ekologisk hänsyn lämpligt sätt att förstöra kemvapen, säger Jeffrey Lewis.

Två barn hittade döda – mamman misstänkt

Två små barn, som ännu inte nått skolålder, har hittats döda i staden Kuopio i Finland. Polisen misstänker att det är mamman som har dödat dem, skriver finska Yle. – Det hände sannolikt i dag. Saken kom fram på kvällen vid sextiden, säger kriminalkommissarie Juha Korhonen.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida