Dagens namn: Yngve, Inge
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

”Miss Texas” hittad död efter bikt – präst gripen

Senast den 25-åriga läraren och tidigare skönhetsdrottningen sågs i livet var samma kväll som hon biktade sig. Nu riskerar en tidigare katolsk präst att ställas inför rätta för mordet på Irene Garza, som hittades död i en kanal i Texas. Den tidigare prästen, som i dag är 83 år gammal, har länge varit huvudmisstänkt för det misstänkta mordet som ägde rum 1960, skriver CNN som bevakat fallet under flera år. Nu har han arresterats. Åklagaren vill inte säga vad de nya bevisen består i. – I det här skedet är jag väldigt försiktig med vilken information jag ger ut, säger han till CNN.

Reporter togs från sitt hem – hittad död på gatan

Kriminaljournalisten Anabel Flores Salazar rövades bort från sitt hem av beväpnade män tidigare i veckan. Nu har hennes kropp hittats på en väg i centrala Mexiko, bunden och med påsar över huvudet. Hon dog av kvävning. Mordet är det senaste i en lång rad av mord på journalister. 89 personer i mediebranschen har dött sedan år 2 000, skriver TT. En släkting som var med när Anabel Flores Salazar togs från sitt hem säger till pressfrihetsorganisationen CPJ: – Vi bad dem att de inte skulle ta med henne. Jag sa till dem att hon nyss fått en bebis. I tisdags presenterade den brittiska organisation Article 19 en rapport om journalisters situation i Mexiko. Enligt den leder försvinnandena till rädsla och självcensur.

Bush: Trump som president vore ännu värre än Obama

Primärvalen Primärvalskampanjen har dragit vidare från New Hampshire mot South Carolina. Det republikanska fältet är fortsatt splittrat och kampen är hård mellan kandidaterna som slåss om partietablissemangets stöd i skuggan av Donald Trump och Ted Cruz. Jeb Bush, som i somras var favorit till att ta hem nomineringen, går till hård attack mot Trump. Enligt Bush skulle Trump vara en sämre president än Barack Obama, skriver Politico. – Det skulle bli värre än vad det är i dag, och då är det ganska dåligt redan nu, säger han. Medan Bush offentligt attackerar Trump arbetar hans medarbetare med att underminera rivalerna Marco Rubio och John Kasichs kampanjer. I interna dokument döms deras chanser ut, strategin är bland annat att trycka på att de vore olämpliga som presidenter, skriver Politico.

Kvinna skadades allvarligt i krock

Räddningstjänsten: ”Vägbanan var underkyld och full med snömodd”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida