Dagens namn: Ivar, Joar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Uppgifter: Kaptenen gick från sätet innan kraschen

Störtade planet i Indonesien Kaptenen för AirAsia-planet som störtade i Javasjön i slutet av december hade lämnat sin stol för att försöka fixa ett datorproblem när andrekaptenen förlorade kontrollen. Problemet med datorn hade kaptenen upplevt under en tidigare flight med samma plan, så han försökte starta om systemet. När han kom tillbaka var det för sent att rädda planet. Det uppger källor nära utredningen till nyhetsbyrån Reuters.

Venezuela sköt ner USA-märkt knarkplan i Karibien

Venezuela har skjutit ner ett mindre flygplan som fraktade narkotika nära den nederländska ön Aruba i Karibien. Men enligt försvarsministern Vladimir Padrino har landet inte kränkt internationellt luftrum. Tjänstemän i Aruba uppger att kring 400 paket med knark har bärgats ur havet efter nedskjutningen. Hur många personer som fanns ombord är ännu oklart.

Kvinna dog efter fall från klippavsats under frieri

När pojkvännen friade på en klippavsats på den populära semesterön Ibiza ska flickvännen ha blivit så lycklig att hon hoppade upp och ner. Men kvinnan, som var från Bulgarien, tappade balansen och föll ner från klippan som paret befann sig på. Brittiska The Independent skriver att 29-åringen ska ha drabbats av en hjärtattack under fallet. När räddningspersonalen kom till olycksplatsen ska kvinnan fortfarande ha varit vid liv men hon dog senare av sina skador.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida