Dagens namn: Desideria, Desirée
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tysk 65-åring födde fyrlingar – blir 17-barnsmamma

Tysk media skriver att en 65-årig kvinna från Berlin har fött fyrlingar. Tv-stationen RTL uppger att barnen, tre pojkar och en flicka, föddes genom kejsarsnitt på tisdagen. Kvinnan som heter Annegret Raunigk är en lärare och sedan tidigare mamma till tretton barn. Hennes beslut att bli mamma på nytt i 60-årsåldern har skapat debatt i hemlandet efter att hon reste utomlands för att bli gravid med befruktade ägg. Enligt RTL mår kvinnan bra efter omständigheterna.

Holländska skolelever: Ge oss vita klasskompisar

I vad som upplevs som ett allt mer etniskt segregerat skolsystem i Nederländerna har två skolor, där majoriteten av eleverna har rötter i andra länder, tagit till gatan för att protestera. Omkring 100 elever gick i går tillsammans med sina föräldrar och lärare i ett protesttåg i Amsterdam för att kräva ”vita klasskamrater”, skriver AFP. – Vi vill lära oss om andras kulturer, sa 11-åriga Aminata, till nyhetsbyrån. Antalet elever i de två skolorna som protesterar sjunker och de riskerar båda nedstängning.

Minister: Fler våldtäkter i Sverige än i Indien

Indien har uppmärksammats för flertalet brutala våldtäkter i landet, inte minst efter att en ung kvinna dog efter en gängvåldtäkt på en buss i New Delhi 2012. Men ryktet som världens våldtäktsland nummer ett stämmer inte, enligt den indiska kvinnoministern Maneka Ghandi. På besök i Stockholm på fredagen sa hon att Indien har mindre problem med våldtäkter än Sverige, rapporterar SVT. – Vi har fyra våldtäkter per 100 000 kvinnor, medan Sverige har mer än 130, hävdade ministern. Gandhi hänvisade enligt SVT till statistik över antalet anmälda våldtäkter, men enligt indiska kvinnorättsaktivister är mörkertalet mycket stort i Indien.

”Jag förtjänar en finalplats”

TV Här är Anna Book i tårar efter semifinalen i ”Let's dance”

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida