Dagens namn: Helge
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 20.45 LIVE Paris SG-Barcelona + sju matcher i CL 20.30 LIVE från Lady Gagas konsert i Globen 21.00 CHATTA om medberoende

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Turister i Thailand kan få bära id-armband

Strandmordet i Thailand Efter mordet på två brittiska backpackers i Thailand föreslår landets turistminister att turister ska bära id-armband. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. – När turister checkar in på ett hotell kan de få ett armband med ett serienummer som motsvarar deras id-nummer och kontaktuppgifter till hotellet där de bor så att de lätt kan få hjälp om de exempelvis är ute och festar och blir fulla, säger ministern Kobkarn Wattanavrangkul. Hon tillägger att nästa steg skulle kunna vara någon typ av elektronisk spårning.

Hälften av jordens vilda djur har försvunnit på 40 år

Populationerna av fisk, fåglar, däggdjur, groddjur och reptiler har minskat med 52 procent sedan 1970. Det skriver Världsnaturfonden i en ny rapport som bland annat tar upp jordens biologiska mångfald. Förändrad livsmiljö, jakt och fiske är de viktigaste orsakerna som listas i rapporten. – Om hälften av djuren på London zoo dog nästa vecka skulle det vara förstasidenyheter men detta sker ute i det fria. Skadorna är inte oundvikliga utan en konsekvens av hur vi lever, säger Ken Norris vid stiftelsen Zoological Society of London till The Guardian.

Jämställdhetskonferens på Island – utan kvinnor

För första gången någonsin ska en konferens om jämställdhet hållas utan att några kvinnor är närvarande. Vid ett tal i FN i går sade Islands utrikesminister Gunnar Bragi Sveinsson att ”Barbershop”-konferensens mål är att få en grupp män att tillsammans diskutera jämställdhet – i första hand våld mot kvinnor. Det skriver magasinet Time. – Får vår del vill vi få in killar och män i jämställdhetsfrågan på ett positivt sätt, sade Sveinsson.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida