Dagens namn: Aurora
Årets Dagstidning 2015.

FP:s förslag: ’Markera mot dessa skitstövlar’

Vill ta krafttag mot hämndporren – ska straffas med fängelse

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Larmet: IS skövlar skatter i ”industriell skala”

Islamiska staten, IS, förstör antika platser i Irak och Syrien i en industriell skala och säljer ut kulturskatter för att skaffa kontanter. Det säger generaldirektören för FN-organet Unesco, Irina Bokova. En femtedel av Iraks omkring 10 000 världskända fornminnen är under IS kontroll och många har plundrats. Det är oklart vad som hänt på ”tusentals fler” platser, sade Bokova vid ett möte i London på torsdagen. IS gick själva ut på fredagen och uppgav att man förstört sex antika skulpturer från den syriska antika staden Palmyra, enligt nyhetsbyrån AP.

51-årig kvinna döms för mord på sina åtta barn

Fallet Dominique Cottrez En fransk kvinna har dömts till nio års fängelse för mord på sina åtta nyfödda barn. Dominique Cottrez, som i dag är 51 år, kvävde spädbarnen efter att ha fött dem i lönndom. Morden ägde rum mellan 1989 och 2000 i familjens hem i en by i norra Frankrike. Tragedierna uppdagades 2010, när kvinnans föräldrahem sålts och de nya ägarna hittade barnlik i trädgården. Domen är mycket mildare än vad åklagarmyndigheten yrkat på, men ses mot bakgrund av att hon har psykiska problem. Cottrez är gift och har två vuxna döttrar.

Flygande delfin landade på kvinna – ”blod överallt”

En kvinna bröt båda sina anklar efter att ha fått en flygande delfin över sig, rapporterar nyhetsbyrån AP. Chrissie Frickman var ute på en båttur med familjen i södra Kalifornien när en grupp delfiner började simma bredvid dem. Plötsligt hoppade en av delfinerna upp i båten. – Delfinen hoppade runt i hela båten. Den skar upp sin nos och svans. Blod sprutade överallt, berättar maken Dirk Frickman.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia

– Ta aldrig mer upp Auschwitz, det blir bara fel

Lena Mellin om vice statsminister Åsa Romsons senaste magplask

TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida

SENASTE NYTT