Dagens namn: Fatima, Leila
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Så vet du att det är dags att separera

PLUS DEL 1 Terapeuten: Frågorna du behöver ställa dig

  Tecknen som fick Magnus, 53, att förstå  Därför skiljer vi oss

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Första hemliga mötet för Clinton om USA:s säkerhet

Valrörelsen Hillary Clinton har haft sin första genomgång i egenskap av presidentkandidat om säkerhetsfrågor som rör USA:s roll i världen, skriver amerikanska medier. Av tradition, allt sedan 1952 under Harry Trumans tid som president, får de båda toppkandidaterna från Republikanerna respektive Demokraterna informationen som en förberedelse inför vad som väntar dem i Ovala rummet. Clinton var ensam under sin briefing, som ägde rum på FBI:s kontor som ligger nära kandidatens hem i Chappaqua, där säkerhetsklassade rum finns att tillgå.

Britter dricker te mot rasism – ”stark symbol”

Storbritanniens framtid Under söndagen arrangeras tedrickning i flera brittiska städer för att motverka rasism. Kampanjen har fått allt fler anhängare i landet, skriver SvD. Efter brexitomröstningen i juni steg antalet anmälda hatbrott kraftigt, vilket kampanjen #MoreTeaLessHate tar fasta på. – Te är något typiskt brittiskt, det klassiska tepartyt är en stark symbol och ett bra verktyg för att nå ut med ett antidiskrimineringsbudskap, säger Natasha Blank, som är en av initiativtagarna, till tidningen. David Cameron har fördömt attackerna och Londons borgmästare Sadiq Khan har uppmanat till att stå upp mot hatbrott.

Norge planerar bygga stängsel mot asylsökande

Flykten till Europa Norge planerar att bygga ett 200 meter långt och 3,5 meter högt stängsel vid Storskogens gränsstation, nära Ryssland. Syftet är att stoppa människor som försöker ta sig in i landet för att söka asyl. Enligt Reuters kom förra året 5 500 flyktingar, främst från Syrien, över gränsen från Ryssland. Den uppmärksammades då i medier eftersom rysk lagstiftning tvingade flyktingar att cykla in i Norge.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida