Dagens namn: Adrian, Adriana
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Pappan: Inga bevis att min son är ”Jihad John”

IS avrättningsvideor Pappan till den brittiske man som identifierats som Islamiska statens bödel ”Jihad John” säger i en intervju att myndigheter saknar bevis för utpekandet. – Det finns ingenting som bevisar det som cirkulerat i media, särskilt i videoklipp och filmer, att den anklagade är min son Mohammed, säger Jassem Emwazi i en intervju i den kuwaitiska tidningen Al-Qabas.

Medarbetaren: Han hade bevis för Putins lögner

Mordet på Boris Nemtsov Den mördade oppositionsledaren Boris Nemtsov hade avslöjande material om Rysslands krigsföring på sin dator. Materialet ska nu ha omhändertagits av rysk polis. Det hävdar en av Nemtsovs närmaste medarbetare, Ilja Jasjin, för DN. – Jag pratade med Boris om rapporten bara två dagar före mordet. Han berättade att han hade ett stort material, med dokument och andra bevis för att ryska styrkor strider i Ukraina. Alltså bevis för att Putin ljuger, säger Jasjin till tidningen.

Stor razzia mot kinesiska bebisfabriker i USA

Polis har slagit till mot 20 adresser i Kalifornien, eftersom platserna misstänks ha fungerat som ”mödrahotell” för kinesiska kvinnor. Barn som föds i USA blir automatiskt amerikanska medborgare och det förekommer att gravida kvinnor från andra länder tar sig till USA för att föda. Det är inte olagligt att söka sig till USA för att föda, däremot letar myndigheterna efter brottslighet som uppstår i anslutning till verksamheten, till exempel skattebrott och penningtvätt.

FLYGSTREJKEN

Branschen i kris: ’Är inte hållbart’

TV+TEXT Extrem konkurrens pressar flygbolagen Gick back 1,6 miljarder

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida