Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Gloria måste ’topsas’ – för att hitta sonen

Glorias son hade bott 20 år i USA när han deporterades – nu är han en av alla försvunna flyktingar: ”Efter 48 timmar är deras ansikten uppätna”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Expert: Nästa president får ett helvete med Syrien

Syrienkriget USA förvisades till sidlinjen när den syriska militären med ryskt understöd på fredagen attackerade rebellkontrollerade delar av Aleppo, skriver Reuters. Rysslands direkta deltagande ökar risken för att president Barack Obamas efterträdare kommer ärva en eskalerande konflikt, enligt nyhetsbyrån. En Vita huset-källa säger att planen var att situationen i Syrien skulle hållas under kontroll under Obamas sista tid som president, men att allt nu vänts upp och ner. – För nästa president blir det här ”problemet från helvetet” från dag ett, säger Frederic Hof, som tidigare varit Syrienrådgivare till Obama. Enligt Charles Lister, expert vid Mellanösterninstitutet i Washington, falnar hoppet bland oppositionsledare i Syrien om en diplomatisk lösning framförhandlad av USA. – USA förlorar inflytande på marken varje vecka, säger han till Reuters.

Glädjebeskedet: Nu får Astrid och Wolfram bo ihop

Det har kallats det sorgligaste foto som någonsin tagits – bilden av Anita Gottschalk och hennes demenssjuke make Wolfram Gottschalk från Surrey i Kanada. Efter 62 års äktenskap tvingades paret flytta isär eftersom de inte fick plats på samma vårdboende och bilden av de två spreds över världen i augusti. – De gråter varje gång de träffar varandra. Förutom demensen har vi fått reda på att Wolfram dessutom har cancer, sa barnbarnet Ashley Bartyik. Nu har Wolfram fått en plats på samma hem som Anita. Den glada nyheten meddelade Ashley på sin Facebooksida på fredagen, skriver CNN. ”Nu kan de vara under samma tak sina resterande år, vi kunde inte vara mer tacksamma.”

Erik Åsard: Måste förstå Trump för att förstå hotet

Röster om ”För att förstå det unika hot som Trump utgör måste man ha klart för sig vem han är och vad som format honom.” Det skriver Amerikakännaren Erik Åsard i en debattartikel i DN Kultur. Åsard pekar ut tre auktoritära män som inspirerat den republikanske presidentkandidaten: Fadern Fred Trump (”materialism, manipulationer och fördomar gentemot minoriteter”), basebolltränaren och krigsveteranen Theodore Dobias (”än mer krävande än fadern”) och juristen Roy Cohn (”svårt att finna en mer osympatisk person i amerikansk efterkrigshistoria”). Åsard skriver att det finns all anledning att tro att Trump kommer välja jasägare till rådgivare och att de skulle ha svårt att argumentera emot den manhaftige presidenten. ”Donald Trump är ett akut hot mot USA:s demokratiska institutioner och mot den globala freden och säkerheten”, avslutar Åsard.

Tvingades sluta – efter 1700 filmer

PLUS Nöjesbladet möter porrfilmsveteranen Rocco Siffredi Filmen om hans liv 23 år med frun Rosa ”Känner skuld mot hustrun varje dag”

Privatdeckaren: 10 tecken på otrohet

PLUS ARTIKELSERIE Jane Andersson avslöjar otrogna: ”I 4 av 5 fall har den som misstänker otrohet rätt” Tecknen att hålla koll på

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET