Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hoppas på infoguld när IS-borgen faller

tv+text Skickar analytiker till Irak Informationen ska förhindra terrordåd i Europa ’Snabba upp ljusets hastighet’

– Det underligaste kommer hända i år

TV+TEXT MARKUS LARSSON Så bra var premiären av ”Så mycket bättre” Betyg på tolkningarna ”Får se något omöjligt hända”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Guantanamofånge vill byta land – hungerstrejkar

Stängningen av Guantánamo En tidigare fånge på USA:s militärbas i Guantanamo, Jihad Diyab, har hungerstrejkat i 68 dagar för att bli förflyttad från det land som tagit emot honom, Uruguay. Diyab vill bli förflyttad till ett arabiskt land för att återförenas med sin familj, skriver BBC. Enligt den uruguayanske regeringen har man erbjudit att hämta hans familj men ex-fången ska ha vägrat.

Ilska i USA: Våldtog dotter – blev fri efter 60 dagar

Tiotusentals människor i den amerikanska delstaten Montana kräver en domares avgång sedan en 40-årig man som dömts för våldtäkt mot sin 12-åriga dotter endast avtjänat 60 dagar i fängelse. BBC skriver att domaren John McKeon försvarar det korta straffet med att offrets mamma och andra släktingar inte ville att mannen skulle dömas till fängelse. Dessutom ska det ha setts som förmildrande att pappan erkände. Delstaten rekommenderar i vanliga fall ett fängelsestraff på 25 år för brottet.

Trump: Ska stämma alla kvinnor som ljugit om mig

Valrörelsen Donald Trump tänker stämma de kvinnor som trätt fram och anklagat honom för övergrepp och sextrakasserier. Det sa han vid ett tal i Gettysburg, Pennsylvania, i samband med att han lade fram sin plan för de första 100 dagarna som USA:s president – om han väljs. – Varje kvinna som trätt fram har ljugit för att skada min kampanj, sa Trump och delade ut kängor till Hillary Clintons kampanj och medierna. Enligt Trump använder nyhetsmedier sig okritiskt av kvinnors berättelser. Han menar också att Clintons kampanj ligger bakom kvinnornas anklagelser.

Han hade mest sex i Bachelors historia

PLUS Så gick det för deltagarna Hånades av fansen Dejtade Donald Trumps ex-fru Har hittat kärleken via Tinder Hängde sig

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET