Dagens namn: Petronella, Pernilla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nordkorea försökte skjuta upp medeldistansrobot

Nordkoreas kärnvapen Nordkorea ser ut att ha misslyckats med en provuppskjutning av en robot på tisdagen. Det uppger en högt uppsatt militär i Sydkorea för Reuters. Uppskjutningsförsöket ska ha ägt rum tidigt på morgonen lokal tid. Roboten tros ha varit en kraftfull medeldistansrobot av typen Musudan, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Erdogan vill ha mer oskyddat sex: Vi ska bli fler

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppmanar landets muslimer att undvika preventivmedel och i stället skaffa fler barn, rapporterar BBC. – Vi kommer att mångfaldiga våra avkommor, sa han i ett tv-sänt tal på måndagen. Enligt den turkiska statistikbyrån är landets nativitet 2,14 barn per kvinna vilket är hälften av födelsetalen under 1980-talet.

Lämnade saknad pojke i skog: ”Jag ångrar mig”

Pappan som lämnade sin 7-årige son ensam i skogen som bestraffning säger nu att han är ångerfull. – Jag ångrar vad jag gjorde mot mitt barn, säger han till NHK. Det var i lördags som pojkens föräldrar tvingade honom att kliva ut ur bilen i en skog i japanska Hokkaido. När de återvände efter fem minuter var pojken borta och sedan dess har ett febrilt sökarbete pågått i skogarna. Sedan försvinnandet har det regnat i det glesbefolkade området där det finns vilda björnar.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida