Dagens namn: Magdalena, Madeleine
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Finnair avslöjades på Twitter – flög över Ukraina

Strax efter att det malaysiska planet MH17 sköts ned över Ukraina gick flygbolaget Finnair ut på Twitter och försäkrade sina passagerare om att de inte flyger över Ukraina. De påstod även att de inte flugit i ukrainskt luftrum sedan konflikten startade. Men den informationen stämde inte enligt tjänsten Flightradar24 vilket twittraren Mikko Laaksonen påpekade, rapporterar den norska tidningen VG. Först påstod Finnair att informationen från Flightradar24 var felaktig genom att hävda att tjänsten inte ”tog hänsyn till att jorden är rund”. Webbtjänsten gick då själva ut och protesterade. Till slut fick Finnair be om ursäkt och erkänna att de visserligen inte flugit över det oroliga östra delarna av Ukraina men i väst. Efter diskussionen har flygbolaget börjat lägga om rutterna för att inte några flygningar ska gå över Ukraina.

Biden såg Putin i ögonen och sa: ”Du har ingen själ”

Vladimir Putin har ingen själ. Det var USA:s vicepresident Joe Bidens slutsats efter att ha träffat den ryske ledaren i Kreml 2011. Det berättar Biden i en intervju med The New Yorker. Inte nog med att han tänkte det, han sa det också högt. ”Jag sa, ’Herr premiärminister. Jag tittar in i dina ögon och jag tror inte du har en själ”, berättar Biden och fortsätter: ”Han tittade tillbaka på mig, log och sa ’Jag tror vi förstår varandra’. Bidens bedömning står i skarp kontrast till vad USA:s förre president George W. Bush sade efter sitt första möte med Putin år 2001: ”Jag såg mannen i ögonen... jag kunde känna hans själ”.

Miljoner legobitar sjönk 1997 – flyter upp i England

Den 13 februari 1997 skulle lastfartyget Tokio Express frakta 4,8 miljoner legobitar till New York. När fartyget befann sig cirka 30 kilometer från Englands sydvästra kust slog en stor våg till och 62 containrar ramlade överbord. 17 år senare flyter fortfarande legobitar iland på Cornwalls stränder i sydvästra England, rapporterar BBC. Legobitarna har blivit samlingsobjekt och såväl turister som lokalbefolkning engagerar sig i sökandet. De mest eftertraktade legobitarna är de som föreställer bläckfiskar eller drakar, berättar en invånare i Cornwall för BBC.

”Vad har hänt i personalhytten?”

Mediumet Terry Evans svarar på läsarnas frågor om det övernaturliga Dörrar öppnas, lampor tänds...”

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida