Dagens namn: Per
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Specialister letar efter MH17:s offer med drönare

Flygkraschen i Ukraina Ett grupp specialister från Holland och Australien ska bland annat använda drönare i sökandet efter offer för kraschen med det malaysiska planet MH17. Andra hjälpmedel i sökandet är satellitkartor, spårhundar och dykare, skriver brittiska Telegraph. Tidningen har intervjuat överste Cornelis Kuij som leder sökningarna i östra Ukraina. Enligt honom handlar det om cirka 80 specialister som ska försöka ta sig till olycksplatsen på fredagen.

Isolerad indianstam hittad i Amazonas

En indianstam som levt i Amazonas utan kontakt med omvärlden har för första gången mött människor utifrån, enligt BBC. Mötet i Brasilien skedde i delstaten Acre där medlemmar av stammen promenerade in i en brasiliansk by. En av landets myndigheter har släppt videobilder av mötet där indianerna får bananer och en tröja av några brasilianare.

CIA medger: Har spionerat på amerikanska senaten

Underrättelsetjänsten CIA medger att att den har övervakat en kommitté i senaten. Kommittén förbereder en kritisk rapport om CIA:s förhörstaktik och hemliga fängelser för terrormisstänkta efter 11 september-attackerna 2001, rapporterar The New York Times. Enligt CIA har några anställda skapat en falsk identitet för att ta sig in i det datornätverk som används av kommittén.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida