Dagens namn: Maurits, Moritz
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Iran kräver kärnprogram i utbyte mot IS-insats

Kampen mot IS Iran är redo att samarbeta med bland andra ärkefienden USA i kampen mot Islamiska staten, men ställer motkrav för att delta. Enligt en anonym iransk myndighetskälla vill man få behålla maskiner för att anrika uran, som man säger används till landets fredliga kärnenergiprogram. – Man ger något, man får något. IS är ett hot mot världens säkerhet, det är inte vårt program, säger en högt uppsatt iransk regeringskälla till Reuters under löfte om anonymitet. Samtal om att minska Iransk anrikning av uran i utbyte mot lättade sanktioner från väst har pågått i över ett år.

Brandman dog av Ice bucket challenge

Ice Bucket Challenge En amerikansk brandman har dött av de skador som han ådrog sig i samband med ice bucket challenge i delstaten Kentucky i augusti. Tony Grider, 41, fick en kraftig elchock när hans stegbil kom för nära en elledning. Grider stod uppe i brandbilens korg tillsammans med en kollega för att dumpa vatten på en grupp universitetsstudenter som deltog i tillställningen för välgörenhet.

Ilska över militärer som stal under terrorattack

Attentatet i Nairobi I dag är det ett år sedan fyra medlemmar ur terrorgruppen al-Shabaab gick till angrepp mot gallerian Westgate i Kenyas huvudstad Nairobi. Gisslandramat pågick i tre dagar och kostade 67 människor livet. – Mitt liv är helt krossat, det har varit svårt att stå ut, säger Amul Shah, vars 38-årige son dödades i attacken, under en minnesstund för offren. SVT:s afrikakorrespondent beskriver hur räddningsinsatsen förra hösten urartade i plundring. När oroliga anhöriga hörde skottlossning från köpcentrumet var det inte angriparna som militären sköt på, utan kassaskåp och bankomater i försök att stjäla kontanter.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida