Dagens namn: Adela, Heidi
Årets Dagstidning 2015.

”Nu åker jag ner och hjälper till”

Tvåbarnsmamman Cecilia, 23, såg bilden på Alan och fick nog

”Är en lättnad att få berätta det nu”

TV+TEXT Därför avslöjade kronprinsessan Victoria sin graviditet nu

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sjuåring sköts ihjäl av sin pappa som ville hämnas

Den 11 september i fjol sköt Yasser Alromisse ihjäl sin sjuåriga dotter, och senare sig själv, i East Sussex, Storbritannien. Det slår rättsläkare nu fast, enligt brittiska medier. – Det var ett noga planerat dåd, säger rättsläkaren Alan Craze enligt Sky News. Flickan, Mary Shipstone, träffades av en kula i huvudet när hon stod intill sin mamma utanför deras hus, hållandes i en ny violin. Pappan uppges ha ägnat månader åt att söka upp dem efter att de flyttat från deras gemensamma lägenhet sedan han blivit våldsam. Mamman tillika ex-frun menar att dådet motiverades av hämnd. – Han hade möjlighet att skjuta mig med men gjorde det inte, säger hon och fortsätter: – Det var en hämndaktion. Det måste det ha varit.

Miljardär vill skapa örike i Medelhavet åt flyktingar

Flykten till Europa Den egyptiske telekommiljardären Naguib Sawiris vill köpa en ö av Grekland eller Italien för att där bygga upp ett ”nytt land” för de människor som just nu flyr till Europa. Det skriver han på Twitter enligt flera medier. – Först kommer vi att ge dem tak över huvudet för att sedan börja anställa dem som ska bygga upp skolor, hus, universitet och sjukhus, säger Sawiris.

11-åring sköt ihjäl 16-åring under inbrott

Två inbrottstjuvar blev under torsdagen beskjutna när de var i färd att ta sig in i en bostad i St. Louis i USA. En av dem träffades i huvudet av skottet som avlossades av en 11-årig pojke. Det rapporterar nyhetsbyrån AP. Enligt Fox dödades den 16-årige inbrottstjuven av skottet.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida