Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Nya attacken mot tv-ankaret: ”Du är fascinerad av sex”

tv+text Trumps kampanj gick till nytt angrepp mot Fox-ankaret Megyn Kelly Hyllas av presidentkandidaten

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

22 barn döda i attack mot skola: ”Var på väg hem”

Syrienkriget 22 barn och sex lärare dödades i en attack mot en skola i staden Hass i rebellkontrollerade Idlib-provinsen i Syrien på onsdagen, uppger Unicef. – En raket träffade skolans entré när eleverna var på väg hem, efter att skolan beslutat att stänga för dagen på grund av attackerna, säger en representant för Syriska människorättsobservatoriet till AFP. Enligt den brittiskbaserade aktivistgruppen ska flygplanen ha sett ut att tillhöra ryska eller syriska styrkor. Totalt dödades minst 35 civila i lufträder mot provinsen under onsdagen.

Låtsades vara släkt med flygkraschoffer – döms

Flygkraschen i Alperna En tysk kvinna dömdes på onsdagen för att vid flera tillfällen ha låtsas vara kusin till en av de 150 personer som dödades i Germanwings-kraschen i Alperna förra året. Det rapporterar AFP. Genom bluffen ska kvinnan ha fått två flygresor till Frankrike och flera nätters vistelse på ett lyxhotell i Marseille betalda av flygbolaget. Det totala värdet på kompensationen ska enligt nyhetsbyrån ha varit mer än 15 000 euro, cirka 145 000 kronor. Kvinnan döms till ett års villkorlig dom.

Boende i Mosul: IS-män rakar av sig skäggen

Kampen mot IS Irakiska styrkor befinner sig nu bara några kilometer från IS-fästet Mosul, enligt AFP. Boende i den belägrade staden vittnar om att terrorgruppen tycks förbereda sig för striden om staden: – IS-medlemmar har rakat sina skägg och bytt kläder. De är nog rädda, antagligen förbereder de sig för att fly, berättar Abu Saif, boende i östra Mosul, för nyhetsbyrån. Mellan 3 000 och 5 000 IS-soldater tros befinna sig inne i staden, tillsammans med över en miljon fångade civila.

Nato bekräftar: Har gått in i Östersjön

tv+text Försvarsminister Peter Hultqvist (S) om ryska krigsskeppen

”Det är oroande”

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET