Dagens namn: John, Jane
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
debatt

Telia och Facebook hotar det fria nätet

Svenska publicister i upprop: Telias uppgörelse med Facebook ett slag mot svenska medieföretag

”Detta är vad som skapar revolution”

Sven, 72, har bott runt Karlaplan i hela sitt liv – det han ser nu skrämmer honom Följ med på en resa genom klassamhället

EXTRA

Knivman sköts ihjäl av polis

tv+text Mannen misstänks ha misshandlat kvinna – gick till attack mot poliser vid två tillfällen  Vittne: Hörde tre skott

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Flyktingar stoppade i Öresundstunneln

Svenskt mottagande 46 människor, främst asylsökande, har försökt ta sig till Sverige via Öresundsbrons järnvägs- och motorvägstunnel sedan i januari. Det uppger den danska Rikspolisen. – Det är potentiellt en farlig situation varje gång någon försöker ta sig till fots genom tunneln till Sverige, säger biträdande polischefen Henrik Møller Jakobsen, till dr.dk. För att upptäcka personer i tunneln har Öresundsbro-konsortiet satt upp värmesensorer vid ingången i Kastrup och på den konstgjorda ön Pepparholmen i Öresund.

Avhuggna huvuden hittade i väska och påse i Mexiko

Två avhuggna huvuden hittades i Mexico City i helgen. Ett huvud från en man hittades i en väska i den kriminellt belastade stadsdelen Tepito på söndagen, uppger åklagare för AFP. Och på lördagen hittades ett huvud i en svart plastpåse ihop med en hand och två underarmar i Atlanta-distriktet. Gängrelaterat våld, däribland halshuggning av offer, förekommer oftare utanför tjugomiljonerstaden – men Mexiko City är inte helt förskonat. I maj förra året påträffades kroppsdelar från tre människor i påsar på tåg och i augusti 2013 upptäcktes 13 unga personer i en massgrav, skriver TT.

Mor och dotter höll på att dö i vildmarken: ”Livrädd”

De hade planerat en dagsutflykt, men blev fast i fyra dagar i den nyzeeländska vildmarken. – Hon började försvinna framför mina ögon. Det är skrämmande för en mor, säger Carolyn Lloyd till ABC News. Det var den 27 april som de två amerikanskorna gick vilse i närheten av Tararua Forest Park. De tillbringade flera nätter hopkurade i nästan minusgrader. Men den dramatiska historien fick ett lyckligt slut. Med hjälp av ormbunksblad lyckades de skriva ”hjälp”, och nödropet upptäcktes av en helikopterpilot som kunde rädda kvinnorna. – Jag var livrädd. Jag trodde inte att någon skulle hitta oss, säger Carolyn Lloyd till ABC News. Hennes dotter var svag och uttorkad. – Min mamma var otrolig. Hon bar mig på ryggen när hon kunde, säger Rachel Lloyd till ABC News.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida