Dagens namn: Ragnar, Ragna
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

10 000 duvor har ”kroppsvisiterats” i Kina

Inför Kinas nationaldag som firas i dag har 10 000 duvor ”kroppsvisiterats”. Duvorna släpptes ut samtidigt som solen gick upp över Pekings symboliska centrum, Himmelska fridens torg, för att markera att det var 65 år sedan Folkrepubliken Kina grundades. Innan de släpptes ut kollades ben, anus och vingar på alla fåglar så att de inte bar på något ”misstänkt material”. Det ovanliga tilltaget var en säkerhetsinsats säger en polischef till Jinghua Times utan att nämna vilka typer av ”material” de letade efter, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Ebolan lämnar tusentals barn föräldralösa

Ebolautbrottet Minst 3 700 barn i Guinea, Liberia och Sierra Leone har blivit föräldralösa efter att ha förlorat en eller båda sina föräldrar i Ebola. Det uppger FN-organet Unicef i dag. Vanligtvis så tas föräldralösa barn om hand av släktingar till familjen men rädslan för att drabbas av smittan har gjort att barnen förskjuts av släktingar. – Rädslan för Ebola är större än familjeband. Sjukdomen förvandlar den basala mänskliga reaktionen att ta hand om ett barn till en dödsdom, säger Manuel Fontaine, Unicefs regionschef i väst- och centralafrika.

Man våldtagen på Oktoberfest

En brittisk man blev våldtagen under tyska Oktoberfests stora ölfestival i helgen. Den 24-åriga mannen stod själv och kissade bakom en buske nära festivalens huvudområde i München när han blev attackerad och våldtagen av två män. Enligt tysk polis så flydde männen scenen efter våldtäkten. Det rapporterar brittiska tidningarna Mirror och The Indpendent. Trots attacken på mannen, ett våldtäktsförsök på en kvinna och flera incidenter med sexuella trakasserier har årets festival varit lugnare än den förra, enligt tyska polisen.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida