Dagens namn: Edit, Edgar
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 22.30 LIVE-TV Eftersnack ”Idol”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Italien slutar rädda båtflyktingar – EU tar över

Flyktingkatastroferna i Italien Italien meddelade i dag att landets räddningsaktion ”Mare Nostrum” är avslutad. Insatsen upprättades i oktober 2013 efter katastrofen utanför den italienska ön Lampedusa då 366 migranter från Afrika miste livet. Från och med lördag övertar EU:s gränsövervakare Frontex ansvaret för verksamheten som går under namnet ”Triton”, rapporterar Sveriges Radio. En talesperson för FN:s flyktingorgan UNHCR varnar för att Frontex-insatsen inte räcker till. Organisationerna Amnesty och Läkare utan gränser instämmer i ett gemensamt öppet brev, skriver Dagens Nyheter.

Efter MH17: Snart är alla offer identifierade

Flygkraschen i Ukraina Nederländska kriminalexperter har återvänt till platsen där passagerarplanet MH17 kraschade i östra Ukraina. Trots våldsamma sammandrabbningar i området ska experter återuppta sökandet efter ytterligare kroppsdelar. Det uppger premiärminister Mark Rutte enligt nyhetsbyrån AFP. – Omständigheterna i dag tillåter ett litet team att resa till haveriplatsen. Vi måste ta tillfället i akt, sa Rutte under en presskonferens. 298 personer dog när planet kraschade den 17 juli 2014. 193 offer var från Nederländerna. 289 kroppar har i nuläget identifierats, skriver AFP. Nederländerna leder den internationella utredningen som ska undersöka orsaken till att planet störtade.

Ny rapport: IS avrättade 600 fångar i öknen

Kampen mot IS Den 10 juni 2014 kördes omkring 600 manliga fångar från ett lokalt fängelse i norra Irak till öknen, där de radades upp vid en ravin och systematiskt avrättades av extremister från Islamiska staten. Det skriver människorättsorganisationen Human Rights Watch i en ny rapport. De flesta fångarna var shiamuslimer, men även kristna och yazidier dödades enligt rapporten. Nio män berättar för Human Rights Watch i ett tv-inslag om hur de överlevde genom att rulla ner för ravinen eller genom att ta skydd under döda kroppar. – Innan de började skjuta, lyckades jag ge männen bredvid mig var sin kyss, eftersom jag visste att vi skulle dö. Efter att vi sagt farväl till varandra, tog jag fram ett foto på min dotter och kysste det och jag bad till gud att rädda mig för hennes skull, berättar en överlevande.

TVVIRAL TV SPÖKSPECIAL

Här avslöjar mediet Samirs hemlighet

”Hur fan visste han det?” Terry Evans: ”Du är som mig”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida