Dagens namn: Sibylla
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

70 IS-krigares kroppar har lämnats på sjukhus

Syrienkriget Uppenbarligen har terrorgruppen Islamiska staten, IS, haft svåra motgångar de senaste dagarna. Ett drygt 70-tal kroppar efter döda IS-krigare har under de senaste fyra dagarna lämnats av vid ett sjukhus i den syriska staden Tal Abyad. Det uppger en syrisk oppositionsgrupp för CNN. Tal Abyad kontrolleras av IS och kropparna antas därför ha lämnats in av andra IS-krigare.

Ville bli 100 med ungt blod och lekande barn

Nordkoreas grundare, Kim Il Sung, hade beordrat sina läkare att se till att han levde tills han blev 100 år. Det avslöjar hans privatläkare Kim So-Yeon som ledde forskningen, rapporterar CNN. En av metoderna var att ge honom blodtransfusioner från nordkoreaner i 20-årsåldern. Han såg även till att lägga tid på att titta på lekande barn. – Vi gav honom bara de behandlingar som han valde på vår lista, säger läkaren. Kim Il Sung blev inte 100 år utan dog vid 82 års ålder vilket innebär att han levde en bra bit över landets medellivslängd på 64 år.

Föräldrarnas brev om barnen som dog på MH17

Flygkraschen i Ukraina Kropparna efter de tre australiska syskonen Mo, Evie och Otis nådde förra veckan hem till de sörjande föräldrarna i Australien. Föräldrarna Anthony Maslin och Marite ‘Rin’ Norris har genom Australiens utrikesdepartement släppt ett brev där de hyllar minnet av sina döda barn. Det publiceras bland annat i The Independent. ”I tre månader har de legat i ett kallt rum på andra sidan jorden”, skriver föräldrarna och räknar sedan upp vilka egenskaper de kommer minnas hos sina barn och barnens morfar som också dog på planet.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida