Dagens namn: Elias, Elis
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Mästerverkens dolda budskap

PLUS SUPERGRAFIK: Klicka dig runt i tio världsberömda konstverk och upptäck: Symbolerna Dolda budskapen Konstnärens misstag

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Sms:et inifrån sjunkande skeppet: ”Älskar dig”

Färjekatastrofen i Sydkorea ”Mamma. Det här kan vara min sista chans att säga att jag älskar dig”, löd sms:et från en student ombord på den sjunkande färjan. Mamman svarade – men fick inga fler meddelanden från sitt barn, enligt Los Angeles Times. Nu har myndigheterna i Sydkorea bekräftat att fyra personer dött, 55 skadats och ytterligare 280 personer saknas efter färjekatastrofen söder om Seoul. Senare under kvällen skrev ABC News att pojken bakom sms:et var bland de 179 överlevarna.

Moldavisk utbrytarstat kräver självständighet

Transnistrien har befunnit sig i en juridisk gråzon sedan Sovjetunionens fall. De själva har utropat självständighet, medan inget annat land i världen erkänt dem som nation. Nu vädjar Transnistrien som egentligen är en moldavisk region till Ryssland om hjälp att bli självständiga från Moldavien på samma sätt som Krimhalvön blev självständig från Ukraina – för att sedan gå med i Ryssland.

Obamas vädjan: stoppa masskjutningarna

USA:s president Barack Obama har återigen lyft frågan om att skärpa landets vapenlagar. Efter att ha påpekat att det var den femte gången under sin tid som president som han talar på en minnesceremoni för offer från masskjutningar uppmanade han folket att agera mot vapnen. – Förändring kommer komma på det enda sättet det någonsin kommit: Från det amerikanska folket, sa Barack Obama, enligt BBC.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida