Dagens namn: Gudrun, Rune
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Erdogan: Feminister förstår inte kvinnans plats

”Män och kvinnor kan inte vara jämställda. Det strider mot naturen.” Så löd budskapet när Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i dag talade på en konferens med temat rättvisa för kvinnor. Han sa också att feminister inte förstår kvinnans plats i samhället: som moder. – Du kan inte förklara detta för feminister, för de accepterar inte konceptet moderskap, förklarade han. Erdogan har tidigare uppmanat landets kvinnor att ha tre barn och undvika att bli förlösta med kejsarsnitt.

Man med Downs syndrom fick 30 000 hälsningar

Inför att Manuel Parisseaux från franska Calais skulle fylla år vädjade hans mamma på Facebook om födelsedagshälsningar till sonen. ”Min son Manuel fyller 30 år den 22 november. Han har Downs syndrom”, skrev Jacqueline Parisseaux. Hennes inlägg fick oanad spridning och delades över 120 000 gånger. Det hela slutade med att Manuel fick över 30 000 födelsedagskort, så många att familjen tvingats låna grannarnas garage för att förvara korten.

Flickor såldes som fruar åt ensamma bönder

Polis har gripit ett kriminellt gäng som anklagas för att ha sålt kvinnor som fruar åt män på den kinesiska landsbygden, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Bland de 14 offren finns fem minderåriga flickor från Burma. Människohandel har blivit en lukrativ verksamhet på landsbygden där kvinnorna är få och männen många, till följd av den kinesiska ettbarnspolitiken.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida