Dagens namn: Ester
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Svenska ”Miss Kurdistan” kämpar för IS offer

När svenska Dalia Hassan deltog i en stor skönhetstävling så hotades hon av radikala islamister. – ”Vi borde överlämna dig till IS”sa de och ”Du har ingen heder”, säger Dalia Hassan till Metro. Som Kurdistans första deltagare i en internationell skönhetstävling så mötte hon även hyllningar. Nu har hon startat en hjälporganisation och i hemlighet besökt terrorgruppen Islamiska statens offer i Kobane i Syrien.

Nazisterna stal tavlan – nu finns den hos kungen

En utredare som försöker hitta konst som stals av nazister under andra världskriget har hittat en sådan tavla – i det nederländska kungahusets konstsamling. Målningen – av 1600-talskonstnären Joris van de Haagen – ska ha plundrats av nazisterna i samband med den tyska ockupationen av Nederländerna under andra världskriget. Sedan ska dåvarande drottning Juliana ha köpt den 1960, utan att känna till dess historia. Nu har hovet meddelat att de tänker återlämna verket till den ursprunglige ägarens arvingar.

Anonymous hotar Israel: ”Elektronisk förintelse”

Hackernätverket Anonymous hotar Israel. De lovar en ”elektronisk förintelse” och att ”radera Israel från cyberspace” nästa vecka, skriver The Independent. Hotet framkommer i en video som heter ”Anonymous meddelande till Israel” där de säger att de ska ta ner serverar och webbplatser som tillhör staten, militären och banker. ”Vi kommer tillbaka för att straffa er för era brott i de palestinska områdena”, säger nätverket i klippet.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida