Dagens namn: Ragnar, Ragna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Talesman: Duterte inte Hitler – vill döda miljoner

Filippinska knarkkriget En talesperson för Filippinernas president Rodrigo Duterte säger att den minst sagt kontroversiella ledaren inte vill bli jämförd med Adolf Hitler. Uttalandet kommer dagen efter att Duterte själv drog en parallell mellan sitt brutala narkotikakrig och Förintelsen. – Vi vill inte förringa förlusten av sex miljoner judar i Förintelsen, säger talespersonen Ernesto Abella enligt AFP. Samtidigt som Abella städar upp efter sin presidents uttalande uppger han att Duterte har som mål att mörda tre miljoner människor för att omintetgöra droghandeln i landet.

Nordkorea uppges bygga större beväpnad u-båt

Nordkoreas kärnvapen Satellitbilder visar att Nordkorea kan vara i gång med bygget av en ny, stor u-båt beväpnad med ballistiska missiler. Det uppger det amerikanskkoreanska institutet vid John Hopkins universitet i USA. Uppgifterna från institutet kommer en dryg månad efter att Nordkorea provsköt en undervattensmissil mot Japan.

Trumps nya attack mot Miss Universe: ”Är äcklig”

Valrörelsen Efterspelet till presidentvalsdebatten mellan Hillary Clinton och Donald Trump i måndags fortsätter. Trump har av allt att döma ännu inte hämtat sig från Clintons attack om vad rivalen sagt om kvinnor. Miss Universe 1996, Alicia Machado från Venezuela, har Trump kallat både ”Miss Piggy” (för att hon enligt Trump vägde för mycket) och för ”Miss Housekeeper” (för att hon har latinamerikanskt ursprung). Senare släppte Hillary Clintons kampanjteam en reklamfilm med Alicia Machado där hon själv berättade vad hon fått höra av Donald Trump. Trump har medgett att han blev ”lite irriterad” av det hela och har försökt anlägga moteld. Senast småtimmarna natten till fredagen twittrade Trump att Machado var ”äcklig” och ställde frågan om Clinton hade sett till att den före detta modellen fått amerikanskt medborgarskap.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET