Dagens namn: Alfhild, Alva
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Tjuv skar sig – slickar bort sitt blodspår

Stal lotter och kontanter – skadar sig och börjar blöda under kuppen Försöker slicka bort blodspåren han lämnat

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Varningen: ”Vi förlorar kampen mot ebola”

Ebolautbrottet i Västafrika Världen håller på att förlora kampen om att kontrollera ebolautbrottet i Västafrika. Det menar organisationen Läkare utan gränser. – Sex månader in i det värsta ebolautbrottet i historien, håller världen på att förlora kampen om att kontrollera utbrottet. Världsledare har misslyckats med att förstå omfattningen av det här transnationella hotet, sa Joanne Liu, organisationens president, under ett tal i FN i New York.

Efter 30 år i dödscell – kan frias med nya bevis

Två män i North Carolina har suttit inspärrade i 30 år, dömda för mord och våldtäkt på en 11-årig flicka 1984. En av männen, Henry McCollum är dömd till avrättning. Den andre, Leroy Brown, till livstids fängelse. I dag väntas männens advokater presentera nya DNA-bevis som de hoppas ska fria dem från anklagelserna. Testresultaten kan enligt The Guardian binda en annan man till brottsplatsen. Den personen dömdes till livstid för ett snarlikt brutalt mord tre veckor efter att McCollum och Brown greps.

”Putin är rätt citerad – men missförstådd”

Konflikten i Ukraina Kreml bekräftar nu Vladimir Putins uttalande om att ”han kan inta Kiev på två veckor” bekräftas nu av Kreml. Jurij Ushakov, rådgivare i utrikesfrågor, säger till nyhetsbyrån Itar-Tass att ”uttalandet var taget ur sitt sammanhang och har givits en helt annan innebörd”. Putin fällde kommentaren under ett telefonmöte med EU:s Jose Manuel Barroso. Denne får kritik av Ushakov, som menar att det var ”ovärdigt” av Barroso att öppet referera ett privat samtal.

Lovar att förändra
för flera miljarder

Alliansen lovar 13 miljarder i reformer – S 40 miljarder Nu reder vi ut skillnaderna mellan deras vallöften

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida