Dagens namn: Olof
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

77 gripna i gigantisk pedofilhärva

77 personer har gripits i en omfattande pedofilhärva i Storbritannien, rapporterar Sky News. Hittills har 523 offer eller potentiella offer i åldrarna 3–18 år identifierats av polisen. Misstankarna gäller våldtäkt, sexuell utpressning, grooming och spridning av ”oanständiga” bilder. Under polisens operation ”Lattise” har inte mindre än 30 miljoner bilder beslagtagits, uppger Sky News.

Barnen utsattes för tortyr – stäms för flyktförsök

Tortyren i ungdomsfängelset Avslöjandet om tortyrliknande scener – framför allt mot aboriginer – på ett ungdomshem i Australien har tagit en ny vändning. Nu väljer regeringen i delstaten Northern Territory att stämma två av ungdomarna för att ha förstört fängelset i ett flyktförsök då de ska ha stulit en bil och kört rakt in i en av fängelsets ingångar. Fängelseledningen och vakter på fängelset står själva inför allvarliga anklagelser efter att filmer visat hur flera ungdomar misshandlas grovt. I en video bär en 17-årig pojke en huva medan han sitter fastkedjad i en stol, där han lämnas ensam i två timmar.

Likhögar plågar Venezuela: ”Stanken är outhärdlig”

Krisen i Venezuela Krisen i Venezuela har nått bårhusen. I en stadsdel i Caracas har stanken av döda människokroppar blivit outhärdlig, rapporterar CNN:s reporter på plats. På en kulle i Bello Monte ligger lik i högar, de flesta är oidentifierade mordoffer. Personalen på bårhuset vittnar om att de saknar verktyg, kemikalier, handskar och ansiktsskydd för att kunna genomföra obduktioner. Kaoset vid bårhusen är ytterligare ett exempel på hur krisen fördjupats i landet, där det råder akut brist på mat, läkemedel och elektricitet.

”Går inte att lita på Trump”

tv+text Clinton sågade Trump: ”En man som hugger på en tweet är inte en man som vi kan ge ansvaret för kärnvapen”

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida