Dagens namn: Max, Maximilian
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

3-åring sköt pappa och gravid mamma i USA

En pojke kom åt sin mammas pistol och avlossade ett skott som gick genom pappans höft in i mammans axel. Den tragiska händelsen inträffade på ett hotellrum i New Mexico i USA. Mamman, som precis som pappan klarade sig utan kritiska skador, var gravid i åttonde månaden. Nu riskerar föräldrarna åtal för vårdslöshet.

Pilot utelåst från cockpit under landning

Flygkaptenen lämnade cockpit för en stund, men när han skulle återvända till sin plats för att landa planet gick dörren inte att öppna. Händelsen inträffade i torsdags på ett Delta Airlines-plan som var på väg från Minneapolis till Las Vegas, rapporterar flera medier. När ingen ombord lyckades få upp dörren larmade andrepiloten flygplatsen, men kunde själv nödlanda planet utan problem. 168 passagerare fanns ombord.

Mumifierad munk ser ut att ha mediterat i 200 år

En 200 år gammal mumifierad kropp av en munk, som sitter i lotusställning, har hittats i Mongoliet. Det skriver mongoliska The Morning News, rapporterar bland annat brittiska The Evening Standard. Ännu finns lite information om fyndet, men experter tror att kroppen bevarats i sin ställning i över 200 år och att mannen var en lärare i tibetansk buddism.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida