Dagens namn: Klemens
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

– Det kan skada hälsan allvarligt

TV+TEXT MARKUS LARSSON om veckans avsnitt av Så mycket bättre Så bra var alla låtarna

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

USA sprängde tusentals kemvapen i Irak – i smyg

USA förstörde tusentals kemvapen i Irak mellan 2004 och 2009. Nästan alla sprängningar skedde i hemlighet, i det öppna och utan nödvändiga säkerhetsarrangemang – trots att man förstörde vapen som inkluderade exempelvis senapsgas. Det framkommer i en rapport från Organisationen för förbud mot kemiska vapen, som skrevs 2009 och som varit hemligstämplad av Pentagon, avslöjar New York Times. Jeffrey Lewis, expert på massförstörelsevapen, säger till New York Times att sprängningarna strider mot FN:s konventioner. – Det här är varken ett säkert eller ur ekologisk hänsyn lämpligt sätt att förstöra kemvapen, säger Jeffrey Lewis.

Två barn hittade döda – mamman misstänkt

Två små barn, som ännu inte nått skolålder, har hittats döda i staden Kuopio i Finland. Polisen misstänker att det är mamman som har dödat dem, skriver finska Yle. – Det hände sannolikt i dag. Saken kom fram på kvällen vid sextiden, säger kriminalkommissarie Juha Korhonen.

30-tal högerextrema svenskar i Ukraina

Intervjun med Säpochefen Ett 30-tal högerextrema svenskar har rest till Ukraina för att strida med nationalister mot Ryssland. Av dessa deltar mellan fem och tio aktivt i strider. Det berättade Säpochefen Anders Thornberg i Ekots Lördagsintervju. – Vi har inte pratat så mycket öppet om det här men vi följer det väldigt noga, sa Thornberg i intervjun, enligt Expressen. Han berättade även att upp till 300 svenskar har rest till Syrien för att strida med Islamiska staten.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida