Dagens namn: Botvid, Seved
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Dödade 19 människor: ”Jag ångrar ingenting”

Knivdådet i Sagamihara Med ett brett leende poserade Satoshi Uematsu i dag inför de japanska tv-kamerorna i samband med att hann fördes ut ur polishuset. 26-åringen har erkänt mord på 19 människor som vårdades på ett hem för funktionsnedsatta utanför Tokyo. – Jag ångrar ingenting, har Uematsu förklarat i polisförhör. Han har tidigare arbetat på hemmet. I ett långt brev, som skrevs flera månader innan dådet, har Uematsu förklarat att han ”vill bli av med de handikappade från den här världen”.

Mamma slog dotter – sände live på Facebook

En mamma i amerikanska Georgia livesände på Facebook när hon slog sin tonårsdotter, skriver nyhetsbyrån AP. Efter misshandeln bad mamman folk att dela och sprida videon på nätet så att den blev viral. Många har chockats av klippet, och skickat det vidare till polisen och krävt att mamman åtalas för misshandeln. I nuläget finns inget åtal mot mamman, men socialtjänsten har kontaktats.

Forskare: MH370 kan finnas 50 mil längre bort

Försvunna MH370 Snart väntas jakten på försvunna flight MH370 avbrytas. Men sökandet – som pågått i över två år – kan ha skett på helt fel ställe, enligt italienska forskare. Enligt deras uträkningar – som bygger på var vrakdelar har hittats och hur havsströmmarna sett ut vid tillfället – så kan planet ha kraschat hela 50 mil norr om det nuvarande sökområdet. Forskarnas arbete publiceras på den vetenskapliga organisationen Natural hazards and Earth System Sciences hemsida.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida