Dagens namn: Malte
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 22.25 22.50 Eftersnack från Idol

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Tusentals har samlats: ”I dag är vi alla Tugce”

Hyllade Tugce Över 2 000 personer har samlats utanför sjukhuset i tyska Offenbach, där Tugce Albayrak i kväll kommer att avsluta sitt liv, då läkarna stänger av de maskiner som nu håller henne levande. Den 23-åriga kvinnan förklarades hjärndöd för ett par dagar sedan efter att ha attackerats då hon gått emellan ett gäng killar som antastade två flickor på en McDonalds-restaurang i staden. Fallet har väckt stor upprördhet i Tyskland och blivit en nyhet i flera länder. Människorna som samlats håller upp ljus och en banderoll med budskapet ”I dag är vi alla Tugce”, för att hylla den unga kvinnans mod och civilkurage.

FN-organ kritiserar USA för skjutningar mot svarta

Dödade tonåringen i Ferguson Amerikansk polis får kritik av FN:s kommitté mot tortyr för våldet och dödsskjutningarna mot svarta medborgare i landet. Kritiken kommer bara några dagar efter det uppmärksammade beskedet att den polis som sköt ihjäl 18-årige Michael Brown i Ferguson inte kommer att åtalas, något som väckt stora protester. ”Kommittén är oroad över flera rapporter om polisbrutalitet och användande av överdrivet våld av brottsbekämpande myndigheter, särskild mot personer som tillhör en viss ras eller etnisk grupp”, skriver FN-organet, bestående av tio ledamöter, i en rapport.

Ebolavirus i sperma – män uppmanas undvika sex

Ebolaepidemin Hos flera män som tillfrisknat från ebola har smittan trots det hittats i deras sperma. Det konstaterar Världshälsoorganisationen (WHO), som funnit levande ebolavirus i sädesvätskan hos tre av 43 manliga före detta ebola-patienter. WHO uppmanar nu dessa män att antingen avstå från sex (inklusive oralsex) i tre månader eller använda kondom. Vid eventuell masturbation bör de upprätthålla ”en god personlig hygien”, skriver TT.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida