Dagens namn: Inga, Ingalill
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 16.00 SHL Fyra matcher 18.00 La Liga Real Madrid–Barcelona 18.30 SHL Två matcher

KIM ANDERZON DÖD

Samlade vännerna – till en sista fest

TV+TEXT Kim Anderzon bjöd in ett 70-tal vänner till en restaurang i måndags ”Det modigaste jag har varit med om”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Italiensk politiker vill ha separata bussar för romer

Den italienska staden Borgaro Torinese anklagas för apartheid sedan dess borgmästare Claudio Gambino föreslagit separata busslinjer för romer. Gambino citerades i italiensk press i går med att ha sagt att två busslinjer skulle garantera säkerheten i staden. ”En för våra medborgare, en för romer”, menade Gambino, som också påstår att de 600 romer som lever i läger runt staden ”har plågat i över 20 år”. Förslaget har väckt stor ilska på nationell nivå i Italien.

USA söker svar på varför omtyckt elev blev mördare

Skolskjutningen i Seattle Skolkamrater berättar att den 14-årige pojken, Jaylan Fryberg, som sköt ihjäl en annan elev och skadade fyra innan han tog sitt eget liv, var snäll, utåtriktad och populär. Myndigheter i delstaten Washington söker nu efter motiv till varför den omtyckta pojken, som bryter mönster från andra skolskjutningar, valde att skjuta. På pojkens sociala medier finns inget som direkt tyder på att eleven planerade något men i tisdags skrev han ett förtvivlat meddelande på Twitter efter att han hade gjort slut med en flickvän.

26-årig kvinna avrättad i Iran trots protester

Enligt 26-åriga Reyhaneh Jabbari försökte mannen droga och våldta henne. Hon dödade honom i självförsvar och flydde från platsen. I går avrättades hon i Iran, trots högljudda protester från internationella människorättsorganisationer.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida