Dagens namn: Helge
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG 14.00 LIVE Hamrén tar ut EM-kvaltruppen 19.00 LIVE-TV Brottscentralen 20.45 LIVE Paris SG-Barcelona + sju matcher i CL 20.30 LIVE från Lady Gagas konsert i Globen

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Jedi-skola lär ut ”the Force” till unga i Chile

Yoga, taekwondo, meditation – och träning med lasersvärd. Det är några av lektionerna på schemat i en skola i Quilpue i Chile, rapporterar Sky News. – Med jedi-träningen har jag utvecklat en rad nya synsätt, säger den tidigare eleven Pablo Soto som tog examen förra året men regelbundet återvänder till skolan för att hålla kunskaperna vid liv. – Han har en mycket mer öppen filosofi än vanliga ungdomar, säger hans pappa Alejandro Soto.

Turister i Thailand kan få bära id-armband

Strandmordet i Thailand Efter mordet på två brittiska backpackers i Thailand föreslår landets turistminister att turister ska bära id-armband. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. – När turister checkar in på ett hotell kan de få ett armband med ett serienummer som motsvarar deras id-nummer och kontaktuppgifter till hotellet där de bor så att de lätt kan få hjälp om de exempelvis är ute och festar och blir fulla, säger ministern Kobkarn Wattanavrangkul. Hon tillägger att nästa steg skulle kunna vara någon typ av elektronisk spårning.

Jämställdhetskonferens på Island – utan kvinnor

För första gången någonsin ska en konferens om jämställdhet hållas utan att några kvinnor är närvarande. Vid ett tal i FN i går sade Islands utrikesminister Gunnar Bragi Sveinsson att ”Barbershop”-konferensens mål är att få en grupp män att tillsammans diskutera jämställdhet – i första hand våld mot kvinnor. Det skriver magasinet Time. – Får vår del vill vi få in killar och män i jämställdhetsfrågan på ett positivt sätt, sade Sveinsson.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida