Dagens namn: Vilhelmina, Vilma
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Hyresbostad för familjen Obama efter Vita huset

Primärvalen Oavsett hur det går i presidentvalet i höst står det klart att familjen Obama kommer att behöva lämna Vita huset, som även fungerar som presidentens bostad, när nästa president tar över. Nu har familjen hyrt ett hus med nio sovrum i området Kalorama, enligt Politico. – Härifrån kan du ta dig nästan överallt i Washington på 15 minuter, säger den tidigare kongressledamoten Bart Gordon till The New York Times.

Polis lät gripen se sitt barn födas – kan dömas

En polis i Danmark lånade ut sin mobiltelefon till en gripen man i arresten, så att han kunde följa sista delen av förlossningen när hans partner skulle föda på ett närliggande sjukhus. Nu riskerar polisen att fällas och hon har stängts av från sitt arbete, rapporterar TT. Enligt polisledningen har hon brustit i sin tjänsteutövning och fört vidare känsliga uppgifter. – För mig var det en naturlig sak att visa medmänsklighet till en pappa som inte kunde vara med på sitt barns födelse, säger polisen till den danska tidningen BT.

Disketter från 70-talet används till kärnvapen

Fortfarande används disketter från 1970-talet för att koordinera vissa funktioner inom det amerikanska kärnvapenprogrammet. Det visar en statlig rapport. Nu uppmanas bland annat Pentagon att uppgradera sina system. Att Pentagon – ”denna symbol för den allra senaste tekniken och upphovsmakarna till internet” – fortfarande använder gigantiska flodhäststora fossiler från 1970-talet är ett faktum som behöver sjunka in, skriver Times militärskribent Mark Thompson.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida