Dagens namn: Agne, Ove
Årets Dagstidning 2015.

De segrar – och de kommer sist i kväll

Spelbolagen är rörande överens om vem som går vidare till final

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Kvinna tog blodig penis till polisen som bevis

Kvinnovåldet i Indien För att bevisa för polisen att hon utsatts för våldtäkt tog en kvinna i den indiska delstaten Madhya Pradesh med sig gärningsmannens avskurna penis. Det skriver TT och hänvisar till indiska medier. Kvinnan ska ha våldtagits i flera dagar av mannen, som var hennes svåger. Till slut tog hon en skära och skar av hans penis – det enda sättet att stoppa honom enligt hennes redogörelse för polisen. När polisen kom till platsen hade svågern hängt sig i ett träd. – Ett ovanligt fall som måste utredas för att åtalspunkterna ska bli korrekta, säger polisen Abid Khan till The Times of India. Antalet rapporterade våldtäkter ökade under 2014 med 9 procent till 33 707, enligt officiell statistik. De officiella siffrorna ifrågasätts ofta av kvinnorättsorganisationer, som hävdar att talen i själva verket är högre, skriver brittiska The Independent.

600 000 colombianer kan bära på zika vid årets slut

Zikaviruset Fler än 5 000 gravida kvinnor i Colombia bär på zikaviruset. Det uppger landets smittskyddsinstitut, skriver The Guardian. Totalt i Colombia uppges 31 555 fall av smitta ha bekräftats. Samtidigt väntas siffran stiga dramatiskt framöver. Myndigheterna tror att så många som 600 000 kan bära på viruset vid årets slut. Viruset misstänks orsaka mikrocefali, hjärnskador och förkrympta skallar, hos barn och sprids snabbt med hjälp av myggor över främst Latinamerika.

Mamman om skulden: Sonen blev massmördare

För 17 år sedan dödade hennes son 12 personer på Columbine High School i USA. Nu berättar Sue Klebold för första gången i en tv-intervju om skulden som hon levt med i alla år – att ha uppfostrat ett barn som blev en massmördare. Det var den 20 april 1999 som Dylan Klebold och skolkamraten Eric Harris genomförde en av de dödligaste skolskjutningarna i amerikansk historia. – Jag tyckte att jag var en bra mamma. Att han kunde prata med mig om vad som helst. En del av chocken bestod i att jag var tvungen att inse att mitt föräldraskap och hur jag såg på saker, bara fanns i mitt huvud. Han levde i en helt annan verklighet, säger Sue Klebold i intervjun.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida