Dagens namn: Mikael, Mikaela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
EXTRA

– Tåget flög upp och träffade taket

tv+text Pendeltåg körde in i stationen New Jersey i full fart Byggnadens tak rasade Vittnet: ”Jag såg en kvinna som satt fast under betong”

”Jag vill skrika till världen att jag är en människa”

Yasmin flydde från IS terror – nu ska hon överleva flyktinglägret vid fronten: ”Mitt liv var redan slut och jag vet inte om det nu har börjat igen”

Svullen mage kan vara dold sjukdom

PLUS 10 symptom du ska ta på allvar Du snarkar, sover dåligt, magen svullnar… När ska du reagera? Vad händer sen?

EXTRA

Martin, 33: Jag har ångest varje stund

tv+text Åtalas för mordet på Lotta Berättar i förhör: ”Vi blev osams”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ville håna Johnson – men misslyckades själv

Valrörelsen Efter libertarianen Gary Johnsons fadäs, där han inte kunde nämna en enda världsledare, såg Green Party-kandidaten Jill Stein sin chans att ta några politiska poäng. På Twitter radade hon upp sina tre favoriter bland världens ledare. Problemet var bara att ingen av dem är regeringschefer i sina länder, vilket var vad som efterfrågades av Gary Johnson. Jill Stein nämnde i stället tre oppositionspolitiker: kanadensiska Elizabeth May, brasilianske João Stédile och brittiske Jeremy Corbyn, rapporterar Politico.

Trumps älskarinnehot sågas: ”En distraktion”

Valrörelsen Donald Trump tänkte nämna Bill Clintons tidigare älskarinna Gennifer Flowers under måndagens debatt med Hillary Clinton. Men Trump avstod, enligt honom själv, av hänsyn till parets dotter Chelsea. – Jag var på väg att säga något extremt grovt till Hillary och hennes familj, men jag kunde inte. Det är olämpligt. Det är inte snällt, sa Trump efter debatten. Nu ger Chelsea Clinton sin syn på Trumps kommentar. – Jag reagerade på samma sätt som andra gånger Trump har attackerat min mamma eller familj. Det är en distraktion, ett sätt för honom att dölja att han inte har något att säga om det som verkligen står på spel i det här valet, säger hon till Cosmopolitan.

Tyska födde i fångenskap – flydde med sitt barn

Tyskan Janina Findeisen var gravid när hon kidnappades under en resa till krigets Syrien förra året, och födde under tiden i fångenskap. Nu har 27-åringen och hennes barn lyckats fly, rapporterar Reuters. De båda tog sig över gränsen till Turkiet på onsdagen, säger en talesperson för det tyska utrikesdepartementet enligt Reuters. De uppges må bra under omständigheterna och deras hemresa till Tyskland förbereds nu av landets ambassad i Ankara. Det var i oktober förra året som den då gravida Findeisen rapporterades försvunnen. Tyska medier har beskrivit henne som en 27-årig frilansjournalist som rest till Syrien efter löften om att få tillgång till exklusiv information.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET