Dagens namn: Ingrid, Inger
Årets Dagstidning 2015.
EXTRA

Löfven om beslutet: ”Det är upprörande”

Statsministern kommenterar KD:s beslut "Sverige står inför några av de svåraste utmaningarna i modern tid”

IDOL 2015

Idas ilska mot juryn: ’De förstår inte mig’

TV+TEXT Starka reaktioner på nätet under kvällens ”Idol”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Skolskjutningar i Arizona och Texas – två döda

En person har skjutits ihjäl och en annan är skadad efter att en gärningsman öppnat eld på Texas Southern University i Houston, bekräftar polisen för AP. Skytten uppges vara gripen. Det är den andra skolskjutningen i USA i dag. Tidigare sköts en person ihjäl på Northern Arizona University i Flagstaff. Ytterligare tre personer skadades i det dådet. Skytten greps av polis. Motivet är inte känt och det har inte framkommit huruvida den döde var en student på skolan.

11-årige Kolja kan bli Vitrysslands nästa diktator

Valet i Vitryssland På söndag går Vitryssland till val och Alexander Lukasjenko, som beskrivs som ”Europas siste diktator”, lär vinna precis som han gjort de senaste 20 åren. Lukasjenko uppges parallellt förbereda för sin framtida efterträdare; sonen Kolja. Elvaåringen följde nyligen med sin pappa till FN-toppmötet i New York där de bland annat träffade USA:s presidentpar Barack och Michelle Obama. Sonen har även mött påve Franciskus och Kinas president Xi Jinping. – Lukasjenko skickar en signal om att han kommer att vara kvar vid makten så länge han vill och presenterar den nästa ledaren för oss, säger oppositionsledaren Anatol Liabedzka till AFP.

IS har dödat iransk general: ”Vi ska hämnas”

Syrienkriget Jihadister från Islamiska staten har dödat en av Irans högsta officerare, brigadgeneralen Hossein Hamedani. Han dödades i samband med ett ”rådgivande uppdrag” i regionen Aleppo i Syrien. Enligt nyhetsbyrån AFP har Hamedani haft en avgörande roll i kampen mot terrorgruppen. Ali Shamkhani från Irans nationella säkerhetsråd säger att Hamedanis död kommer att hämnas. Han menar också att detta kommer att leda till jihadistgruppernas ”totala förgörelse”.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida