Dagens namn: Sam, Samuel
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 08.30 LIVE-TV Experterna om den senaste Aftonbladet/United Minds-mätningen 10.00 LIVE-TV Alliansen presenterar sitt valmanifest

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Indisk by får 108 toaletter efter brutalt dubbelmord

Kvinnovåldet i Indien I skydd av mörkret lämnade två indiska tonåringar sin by för att uträtta sina behov på ett närliggande fält, men våldtogs och mördades. Händelsen inträffade i slutet av maj och har väckt ilska i ett land där varannan medborgare saknar toalett i hemmet. Nu skänker en välgörenhetsorganisation 108 toaletter till byn, enligt BBC. – Ingen ska behöva riskera livet för att utföra sina behov, säger välgörenhetsorganisationens grundare Bindeshwar Pathak.

Pojke utan hjärna överlevde till tolvårsdagen

Trots att han föddes utan hjärna klarade en pojke från Keithville i USA att leva till att han blev över tolv år gammal. Det rapporterar CBS-kanalen KSLA. Prognosen från läkarna var till en början att han inte skulle klara sig mer än tolv veckor. Pojken led av hydrancephaly, i stället för hjärna hade han bara säckar av cerebrospinalvätska. Enligt pojkens mamma kunde han reagera på vissa typer av stimuli. – Han hatade att vara ensam, säger hon till KSLA.

Israel beslagtar palestinsk mark på Västbanken

Israel–Palestina-konflikten Israel har tagit beslut om att beslagta 400 hektar palestinsk mark på Västbanken, uppger en talesman för den israeliska armén till nyhetsbyrån AFP. Marken ligger runt staden Bethlehem på den södra delen av Västbanken och som orsak anger Israel kidnappningen och morden på tre israeliska ungdomar i juni i år. Den oberoende organisationen Peace Now, som granskar Israels bosättningar, betecknar den israeliska expropriationen som mycket långtgående. ”Detta saknar motstycke sedan 1980-talet och kan förändra tillvaron dramatiskt i området”, säger organisationen i ett uttalande.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida