Dagens namn: Olaus, Ola
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
PLUS  

Fick Alzheimer vid 39

PLUS Mikael vårdas nu i hemmet av hustrun Eva: ”Läkarna säger att vi kan få fem till åtta år tillsammans. Nu försöker vi leva och njuta av livet”

PLUS  

Flickorna hittade
i bil – efter 43 år

PLUS Spårlöst borta sen 1971 – nu har de anhöriga äntligen fått svar på hur de dog: ”Vår resa är slut”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Japan startar valjakten igen

Den japanska valjakten Trots internationell kritik planerar Japan att återuppta sin valjakt i Antarktis nästa år. I ett uttalande i fredags sa landets jordbruksminister Yoshimasa Hayashi att Japan kommer skapa en ny plan i höst som ska göra det möjligt att fortsätta de årliga valjakterna. I april avbokade Japan valjakten i Antarkits på grund av ett domslut i Internationella brottsdomstolen i Haag som menade att deras jakt, som motiveras med forskning, gett få forskningsresultat. 26 april väntas jakten i Stilla havet påbörjas.

Första kropparna hämtade från vraket

Färjekatastrofen i Sydkorea Dykare krossade fönstret till en passagerarhytt innan midnatt koreansk tid och drog ut tre kroppar, enligt nyhetsbyrån AFP. Kropparna är de första som hämtas från den förlista sydkoreanska färjan. Samtidigt har familjemedlemmar fått lämna DNA-tester för att underlätta identifieringen av kropparna. Testerna blev en tydlig markering för anhöriga som tvingas förlika sig med att inte återse sina familjemedlemmar vid liv.

Rektorns vädjan: ”Skona mina elever”

Islamistupproret i Nigeria Några flickor hoppade av kidnapparnas lastbilar. Andra flydde efter att de satts i arbete med matlagning i kidnapparnas läger. De sista som lyckats fly utnyttjade islamisternas bönestund för att smita. Nu skriver BBC att 32 studenter har undkommit gisslantagarna, vilket betyder att merparten av de kidnappade skolflickorna fortfarande är i fångenskap. I en intervju med BBC vädjar flickornas rektor till kidnapparna som tros tillhöra islamistgruppen Boko Haram om att skona hennes elever.

SENASTE NYTT
Om Aftonbladet
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida