Dagens namn: Ebba, Ebbe
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Nasa: Mars var en ideal planet för liv i rymden

Den ogästvänliga ökenplaneten Mars har varit delvis täckt av vatten, med upp till en mil djupa oceaner. De nya slutsatserna kommer från forskare på den amerikanska rymdmyndigheten Nasa. Uppgifterna revolutionerar synen på Mars, från en död planet till en närmare ideal planet för utomjordiskt liv, skriver The Independent. Mars var täckt av vatten för omkring 4,3 miljarder år sedan.

Nordkoreansk diplomat greps med 27 kilo guld

Tullmyndigheter i Bangladesh har gripit en nordkoreansk diplomat som försökte smuggla in guld till ett värde av nästan 12 miljoner kronor, skriver nyhetsbyrån Reuters. Diplomaten greps på Dhakas flygplats när han vägrade låta tullen scanna hans väska. Mannen ska ha sagt att han inte hade något värt att visa upp. Den nordkoreanska diplomaten har släppts men Bangladesh ska väcka åtal, skriver Reuters.

Domstol erkänner: Manning är en kvinna

Manning-rättegången En amerikansk armédomstol har beslutat att erkänna visselblåsaren Chelsea Mannings önskan att betraktas som en kvinna. Manning ska enligt domstolen inte längre beskrivas som ”han” i den framtida dokumentationen. Det rapporterar nyhetsbyrån Associated Press. I stället ska Manning beskrivas med ord som "hon” alternativt ”Private First Class Manning”. Chelsea Manning hette tidigare Bradley Manning. Förra månaden godkände den amerikanska armén att hon ska få inleda en hormonbehandling inför sitt könsbyte. Manning är dömd till ett 35-årigt fängelsestraff för att ha läckt hemliga dokument till Wikileaks.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida