Dagens namn: Östen
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Uppmanar missbrukarna: Döda knarklangarna

Filippinska knarkkriget Åk hem till knarklangarna, häll bensin på deras hem och tänd på. Den uppmaningen kommer från polischefen Ronald dela Rosa i Filippinerna. I ett tal inför missbrukare uppmanade dela Rosa, som är landets högsta polischef, missbrukarna att själva ta livet av narkotikahandlarna. – Vill ni döda dem? Varsågoda. Det är tillåtet, eftersom det är ni som är offren, sade polischefen i ett tv-sänt tal, enligt nyhetsbyrån AFP. Sedan den kontroversielle presidenten Rodrigo Duterte tillträdde i juni har uppemot 2 000 personer dödats i landet.

Strejkande gruvarbetare slog ihjäl minister

Bolivias biträdande inrikesminister Rodolfo Illanes uppges har slagits till döds av strejkande gruvarbetare i regionen Panduro. Det bekräftar lokala myndigheter. Illanes ska först ha förts bort av gruvarbetarna för att medla i konflikten. Tidigare har två personer dödats och 17 poliser har skadats. Gruvarbetarna protesterar bland annat för rätten att arbeta för privata företag och en starkare facklig organisation, skriver Reuters.

Ny retorik väcker frågor: Har Trump mjuknat?

Valrörelsen Donald Trump lovar att han kommer lägga fram en ”exakt plan” för sin invandringspolitik under nästa vecka. Republikanen har i flera intervjuer den senaste tiden fokuserat på att personer som begår brott ska utvisas, snarare än de 11 miljoner papperslösa han tidigare sagt att han ska deportera. Det har väckt frågor om ifall Trumps hårda linje mjuknat något. Washington Post har besökt ett valmöte i Tampa och pratat med väljare som inte tror att Trump svängt. – Han kommer fortfarande bygga muren. Han kommer göra så att vi blir av med mördare, våldtäktsmän och de som förstör vårt land, säger 51-åriga Krista Kosier. Samtidigt, skriver tidningen, visar en ny undersökning från Pew research center att en majoritet av de svarande avfärdar Trumps syn på invandring och anser att papperslösa är hederliga och hårt arbetande.

Bidens hårda markering – mot Ryssland

tv+text USA:s vicepresident Joe Biden och Stefan Löfven i möte på Rosenbad Hyllar Sveriges flyktingpolitik

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER

Staffan Lindberg

Om Aftonbladet
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida