Dagens namn: Harald, Hervor
Årets Dagstidning.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Katolsk nakenselfie-präst stängs av från sitt arbete

Den ansett konservative brasilianske katolske prästen Alfredo Rosa Borges har stängts av från sitt arbete sedan han avslöjats med att ha tagit nakenbilder av sig själv – i kyrkan. Bilden skickade han med Whatsapp till en kvinna.

Pilotens kusliga förutsägelse om kraschen

Flygkraschen i Alperna Två månader innan Germanwingsplanet kraschade så skrev den nederländske piloten Jan Cocheret en krönika i en branschtidning där han varnade för risken att en kapten skulle kunna låsas ute från cockpit. ”Jag hoppas att jag aldrig hamnar i den situationen att jag går till toaletten och återvänder till en dörr som inte går att öppna” skrev han i tidningen Piloot en Vliegtug. I artikeln uttryckte han oro för att en andrepilot skulle ta över kontrollen: ”Jag undrar på allvar vem det är som sitter bredvid mig” skrev Jan Cocheret.

Svenska ”Miss Kurdistan” kämpar för IS offer

När svenska Dalia Hassan deltog i en stor skönhetstävling så hotades hon av radikala islamister. – ”Vi borde överlämna dig till IS”sa de och ”Du har ingen heder”, säger Dalia Hassan till Metro. Som Kurdistans första deltagare i en internationell skönhetstävling så mötte hon även hyllningar. Nu har hon startat en hjälporganisation och i hemlighet besökt terrorgruppen Islamiska statens offer i Kobane i Syrien.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida