Dagens namn: Justus, Justina
Årets Dagstidning 2015.

Marias dotter blev näthatad – tog sitt liv

tv+text Marias dotter blev bara 14 år ”Mobbningen fortsatte på nätet och på telefonen. Man skrev att hon var ful och äcklig. Att hon borde dö”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Hemlig operation: IS-ledare ska dödas med drönare

Kampen mot IS Washington Post har avslöjat ett hemligt samarbete mellan underrättelsetjänsten CIA och amerikanska specialstyrkor. Målet är att med hjälp av drönare spåra upp – och döda – IS-ledare i Syrien. Attackerna sker vid sidan av USA:s stora militäroperation mot terrorgruppen Islamiska staten.

Polisen i Wien hittade unga insvetsade i skåpbil

Lastbilstragedin i Österrike Polis i Österrike hittade under tisdagen 24 minderåriga personer från Afghanistan som trängt ihop sig i lastutrymmet på en skåpbil. Samtliga uppges vara i 16-årsåldern och polisen beskriver att ungdomarna packats in i bilen likt varor, rapporterar AFP. – Fönster och dörrar hade svetsats igen(...) En låsbult hade fästs på dörrarna utifrån. Det var som en fängelsecell på hjul, säger en talesperson för polisen. Österrikisk polis har förstärkt kontrollerna av större fordon efter att 71 döda människor hittades i en övergiven lastbil nära den ungerska gränsen i torsdags.

Överfallskysste kvinna – fick tungan avbiten

En 37-årig kvinna som tillsammans med sin 17-åriga dotter var på väg hem från höstfestivalen i den tyska staden Erding förföljdes av en ung man som, när han kom i kapp dem, försökte kyssa henne på munnen. Mannen pressade in sin tunga i kvinnans mun. Samtidigt slog dottern till mannen hårt med handväskan och det ledde till att mamman bet av en del av angriparens tunga. Det skriver den tyska tidningen Tageszeitung. Mannen flydde men kunde gripas efter att ha fått information om att en man förts bort i ambulans, kraftigt blödande från en allvarlig munskada.

SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida