Dagens namn: Rosa, Rosita
Årets Dagstidning 2015.

– Det var inte ett skämt, var en felsägning

Åsa Romsons pressekreterare om nya Auschwitz-uttalandet i P3  MP:s språkrör svarade att förintelselägret låg i södra Tyskland

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Föddes utan ögon och näsa – har fått nytt ansikte

Yahya El Jabaly föddes för fyra år sedan i Marocko, missbildad utan ögon eller näsa. Han kunde inte heller tala. Hans föräldrar försökte hitta en kirurg i landet som kunde hjälpa dem, men hittade ingen. Till slut vädjade en av deras grannar i ett öppet inlägg på Facebook. Inlägget sågs av Fatima Baraka, som fötts i Marocko men flyttat till Australien. Hon började omedelbart leta efter en läkare som kunde hjälpa familjen och startade dessutom en insamling till familjen. Till slut kunde familjen resa till Australien och låta Yahya genomgå en 18 timmar lång operation, som nu gjort så att han fått en ny näsa och dessutom kommer att kunna börja tala.

Stenade och brände kvinnan – får mildrat straff

Lynchade kvinnan i Afghanistan De fyra män som stenade 27-åriga Farkhunda till döds i Afghanistans huvudstad Kabul i mars får straffet sänkt av en domstol i landet, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Männen hade tidigare dömts till döden, men domstolen har nu bestämt deras straff till 10 respektive 20 års fängelse. Tidigare har elva poliser dömts för att inte ha ingripit när Farkhunda mördades.

Mamma gungade sitt barn i två dagar – tills det dog

En treårig pojke i Baltimore, USA, dog efter att ha suttit på en gunga i en lekpark under två dygn, rapporterar lokala medier. Barnets mamma, som själv ska ha satt sitt barn i gungan, misstänks nu för mord, enligt ABC News. Polis kallades till platsen när en granne noterade att mamman gungat sitt barn under en ”onaturligt lång tid”. Pojken var vid liv när han placerades i gungan och mamman tros lida av psykiska problem.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida