Här kör 100 milj vilse i Norrland

Läsare fångade Bugattis nya superbil på villovägar: ”Måste vara det dyraste bilföljet någonsin”

MOTOR

Ett ekipage med superrika semesterfirare?

Nja, det här följet med fyra Bugatti Chiron hade kört vilse och påträffades på gränsen mellan Krokom och Östersund.

– Jag är ingen bilentusiast, men jag såg att det här är något i hästväg, säger Erik Noaksson från Ås som lyckades fånga händelsen på film.

Nere på bilmässan i Genève har Bugatti precis ryckt skynket av sin Chiron. En ”superbilarnas superbil” och den modell som nu ska axla manteln som herren på täppan i segmentet. Men i Jämtland, mer än 200 mil norr om den glittrande bilsalongen – påträffades modellen ute på villovägar.

– Jag såg dem i Lugnvik, på gränsen mellan Krokom och Östersund. Jag misstänker att de var på väg norrut mot Arjeplog och vintertest – men att de kört vilse. De kom utflygande från en liten parkeringsplats vid ett skidspår, då började jag filma – sen stannade de och började titta på en karta, säger Erik Noaksson.

Nästan 100 miljoner på hjul

Bugattis Veyron är VW-koncernens senaste flaggskepp och bilen har en W16-motor om 1 500 hästkrafter under huven. Alla kusarna innebär att bilen klarar av att accelerera 0-100 km/h på 2,5 sekunder och topphastigheten är spärrad till 420 km/h. Men på bakhala vägar i Jämtland var det inte tal om några sådana hastighetsövningar.

Bilarna har ett ”listpris” 2,4 miljoner euro, men för de med närmare 25 miljoner kronor brännande i fickan går det lätt att belasta plånboken mer en så genom att kryssa i nått extratillval. Lyxkaravanen överraskade Erik och han insåg snabbt att det inte var några dussinbilar.

– Jag hoppade till. Jag är ingen bilentusiast, men min tioårige son är bilintresserad och han har precis tecknat en Veyron åt mig – så därför kände jag igen att det var en Bugatti. Det måste vara det dyraste bilföljet någonsin i den här regionen, säger Erik Noaksson.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.