Kockens bästa recept till nyår

Enkelt och gott!

1 av 2 | Foto: Thomas Johansson
NYHETER

I morgon är det nyårsafton och årets sista fest går av stapeln. Lördagen den 27 december gästade kocken Roland Persson BingoLive-studion för att laga härlig nyårsmat. Här är hans recept!

Hummer och avokadosallad med tryffel och lime vinegrett

4 personer

1 st kokt hummer

2 st avokado

20 gr svart tryffel

½ tsk tryffel olja

3 msk majonäs

2 st lime

3 msk olivolja

2 st plommon tomater

2 st chalotten lökar

Marchesallad till garnering

Så här gör man

Dela hummern och tag ur köttet och knäck klorna och tag ut köttet och i lederna skär sedan stjärten i 1 cm bitar gör likadant med led köttet dela klorna på längden. Dela avokadon ta bort kärnan och skalet skäres i 1 cm bitar . Blanda sedan med hummer köttet hackad tryffel och finhackad chalottenlök ,majonäsen och tryffel olja smaka av med salt och peppar. Riv skalet på limen och pressa sedan ut saften blandas med olivoljan. Skär tomaterna i tungor tag bort kärnhus och skär bortskalet . lägg ut marchesallad på tallrik lägg en hög av hummer salladen på garnera med tomat tungor och hummerklor och ha lite lime vinegrätt runt om .

Dryckestips:

Chablis