Hallonsufflé till efterrätt

NYHETER

Sist men inte minst kommer såklart efterrätten. Roland Persson tipsar om en smaskig hallonsufflé.

Foto: Magnus Wennman

Hallonsufflé med vaniljgrädde

4 portioner

125 gr hallonpuré

50 gr hallonlikör

50 gr vatten

20 gr potatismjöl

125 gr äggvita

40 gr socker

2 dl grädde

1 st vaniljstång

20 gr florsocker

Så här gör man

Koka upp hallonpuré och likör. Blanda potatismjöl med vatten som sedan hälles i hallonpurén. Låt koka upp till en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna. Vispa äggvitan med socker till maräng. Detta vändes sedan ner i hallonkrämen och blandas till en slät smet. Smöra och sockra suffléformar. Fyll sedan med sufflémassan och skrapa av med en palett så det får en slät yta. Bakas av i ugn 175 grader i 8 cirka minuter. Serveras med vanilgrädde, hallonsås och färska hallon.

Dryckestips:

Beaumes de venice, ett muscatvin.