”Vi ville behålla funkisstilen”

Familjen Hjorths kök blev både större och ljusare

1 av 4 | Foto: maria östlin
gott om plats. Det nya köket rymmer såväl matlagare som leklystna. På bilden lillebror Axel, 5 år.
NYHETER

Familjen Hjorth har fått köket klart. Dubbelt så stort, dubbelt så funktionellt.

– Det är härligt med ljus, när väggen revs mellan matrummet och gamla köket fick vi fyra fönster på köpet, säger Anna Hjorth.

I fem år har Anna och hennes man Linus bott här med sina två söner. De har tagit reperationerna efter hand.

– Jag ångrar inte att vi dröjde med köket. Efter att ha bott in oss visste vi vad vi behövde. Ändå ritade vi om köket minst tio gånger.

Köket är i dag 25 kvadrat. Allt är nytt utom diskmaskinen i borstad aluminium, som köpts tidigare.

– Den styrde vårt val av kyl och frys, mikro och spis. Men det är besvärligt att hålla rent från fingeravtryck, i dag skulle jag kanske valt enkelt vitt, säger Anna Hjorth.

Mycket av materialet har familjen köpt på Ikea och Bauhaus för att hålla kostnaden nere. Däremot satsade de på viss hjälp av hantverkare. Avloppet behövde till exempel flyttas två decimeter för nya diskbänken.

– Och en snickare satte skåpen på plats. Han gjorde också listningen mot taket.

– Vi ville ha ett kök där många kunde arbeta samtidigt, vänner och familj ska kunna hjälpa till vare sig det är vardag eller fest.

Mellan - totalt 90 000:-

Läs också:

Lillemor Dahl