Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Hus & hem / Inredning

Så får du julen att blomma

Dekorera som proffset - utan att ruinera dig

Pris i butik: 475 kr. Arrangemangen från Bernzons blomsterhandel.  

En tulpan som lutar sig mot en hyacint på en bädd av mossa i en näverkruka.

Så brukade julblommorna se ut.

I dag är det både granbarr och orkidéer, fröskidor och kottar i arrangemangen.

Ett personligt jularrangemang behöver inte kosta alltför mycket, enligt floristen Yvonne Bernzon. Några tulpaner och ett par videkissar räcker. Och vill man slösa så kan man ösa på med orkidéer.   Ett personligt jularrangemang behöver inte kosta alltför mycket, enligt floristen Yvonne Bernzon. Några tulpaner och ett par videkissar räcker. Och vill man slösa så kan man ösa på med orkidéer. Foto: Eric Roxfelt

Julkorgar går nu att köpa överallt. På macken, i matvaruaffären, i kiosken. Det har gått inflation i uppsättningar.

– I stället för att ha fem traditionella julkorgar, så väljer allt fler att beställa ett arrangemang. Det blir en personlig upplevelse som varar över hela julen, säger Yvonne Bernzon, Bernzons blomsterhandel.

Julbuketten behöver inte vara särskilt stor.

– En fransk tulpan och ett par videkissar. Det räcker. Den franska tulpanen är dyrare och har längre stjälk, men står i gengäld längre.

Dessutom kan man ta ut svängarna och visa sina personliga intressen med ett arrangemang. En båtuppsättning för seglaren, kanske?

– Allergier har gjort att många ratar hyacinter. Det behöver man inte göra. Man försöker ta fram hyacinter som inte doftar så starkt numera. Nu är de försedda med doftkoder.

Nejlikan är en blomma som kommit litet i skymundan, men som är en utmärkt liten blomma för den doftkänslige och passar väl i en juluppsättning.

– Den står länge och finns i alla färger. Den rekommenderas vid allergi. Man kan göra mycket vackra buketter med nejlikor, säger Yvonne Bernzon.

 

Anita Hansson
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Hus & hem

Visa fler
Om Aftonbladet