Skepp o’hoj – vilken middag

Victoria och Daniel bjuds på 25-rätters på Ostindiefararen

1 av 3
Peter Kaaling är kapten på färden.
NÖJE

GÖTEBORG. Här är det största hotet mot Victorias och Daniels midjemått.

Bara dagarna före vigseln ska paret äta en 25-rättersmiddag.

– De får ge sig ut och springa efteråt, säger stjärnkocken Leif Mannerström.

Aftonbladet var på plats i Göteborg i går eftermiddag när Ostindiefararen Götheborg la ut för att sätta segel mot Stockholm.

150 fina gäster

Målet med seglatsen är kronprinsessbröllopet, där skeppet är en del av festligheterna.

Bara tre dagar före vigseln anordnas en middag ombord – med Sveriges landshövdingar, kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Landets främsta kockar ska stå för maten till de cirka 150 gästerna.

”Landskapsrätter”

– Vi kommer att servera en meny bestående av cirka 25 landskapsrätter, säger Leif Mannerström.

Men det här kan ju äventyra allting. Är du inte orolig för att matorgien resulterar i att brudparet föräter sig och får ställa in bröllopet?

– Haha. Victoria och Daniel ska inte gifta sig förrän den 19 juni så de kan ge sig ut på Djurgården och ta några varv om det skulle behövas. De har ju tre dagar på sig att springa.

FAKTA

Här är delar av menyn

Skånsk spädgrissida med Kiviksäpplen.

Tjäderanrättning med goliatmusseron.

Rökt aborrfilé med gröna spritärtor.

Ängamat från hav och land.

Isterband på hjort.

Minimorotskaka med hjortron, grädde och punch.