Hovets order: Mindre desserter!

Så klarar brudparet sitt hektiska matschema

NÖJE

Daniel och Victoria firar med lyxmiddagar i dagarna fyra före vigseln. Då rycker hovet in och stoppar frossandet.

– De har uttryckt önskemål om lite mindre desserter, säger Johan Sandelin, chefskonditor på Vetekatten.

De sista dagarna före kronprinsessbröllopet i Storkyrkan är vigda åt exklusiva middagar tillsammans med landshövdingar, regeringen och brudparets närmaste vänner.

Privat fest på slottet

Johan Sandelin.
Foto: André de Loisted
Johan Sandelin.

På torsdagskvällen bjuder brudparet till en privat fest på Drottningholm med sina närmaste vänner. För desserten står stjärnkonditorn Johan Sandelin från anrika Vetekatten - på menyn står champagnemarshmallows.

– Det är en del av desserten, som består av flera mindre delar. Hovet har uttryckt önskemål om att vi ska göra lite mindre desserter. Ska man äta en stor middag vill man inte ha en vräkig efterrätt ovanpå det, säger Johan Sandelin.

Dietisten: "Bra taktik"

En vettig taktik för att toppa lördagens bröllopsform, tycker Aftonbladets dietist Josefine Jonasson:

– Man kan känna sig lite dåsig och trött när man har ätit för mycket sötsaker.

FAKTA

Här är brudparets späckade middagsvecka:

Onsdag: 25-rättersmiddag från Sveriges alla landskap på Ostindiefararen Götheborg vid Skeppsholmen. Runt 150 gäster, däribland Sveriges landshövdingar.

Torsdag: Privat middag på Drottningholms slott. Champagnemarshmallows till dessert. Runt 200 gäster, bland annat brudparets närmaste vänner.

Fredag: Regeringen bjuder på middag i Stadshuset. Runt 700 gäster, efter middagen galaföreställning i Konserthuset.

Lördag: Dags för vigsel - givetvis med efterföljande brakmiddag och tillhörande bröllopstårta.