Det blir sparris – resten är hemligt

Aftonbladets Karin Ahlborg har avslöjat en av ingredienserna i bröllopsmiddagen

1 av 2
Aftonbladets reporter sätter sin sko på att det åtminstone blir sparris till lördagens bröllop.
NÖJE

Om det inte serveras sparris på lördag lovar jag att äta upp min gamla gympadoja.

Löjrom, potatis och ren är andra lågoddsare.

Att jag kan vara så säker på sparrisen beror på att jag i går bevittnade hur låda efter låda bars in på Operakällaren och att ett gäng toppkockar försäkrar att det inte finns något smarrigare just nu än svensk sparris.

Svenska råvaror

Stefano Catenacci, som i detta nu har 30 kockar som bara rör i prinsessgrytorna, lovar också att menyn bara innehåller svenska råvaror.

–?Men det är inte samma sak som svenska smaker, säger han kryptiskt.

Min vilda gissning, efter lite kackel med elitkockar, blir så här (utan att sätta någon sko på spel):

Troligtvis ren på menyn

Det kommer att serveras sparris i någon form och löjrom är ingen högoddsare. Man kan tänka sig att havskräfta ingår någonstans.

Med tanke på klimatdebatten är det också troligt att ren står på menyn – och det blir svårt att låta bli såväl färskpotatis som jordgubbar.

FAKTA

Det här har andra kungligheter smaskat i sig

Prins Bertil och prinsessan Lilian, 9 december 1976:

Hummer

Oxfilé med selleri och pumpernickel

Krusbärsmousse

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, 25 augusti 2001:

Kammusslor Kronprins

Piggvar och blomkålspuré

Lammfilé och Krems Cantharellus

Isparfait Mette-Marit