Dagens namn: Selma, Fingal
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Nya tjänsten: Hälper ditt barn med läxorna

Foto: Colourbox
Albert

Läxhjälp har traditionellt varit dyrt och otillgängligt för många familjer – tills nu.

Gänget bakom Albert har tagit på sig det självutnämnda samhällsuppdraget att genom teknisk innovation göra läxhjälp och studiestöd möjligt för alla familjer i Sverige.

Uppdraget skall nås med hjälp av den digitala matteläraren Albert som lanserades efter år av utveckling.

Majoriteten av experterna inom området är eniga om att man inte behöver vara en naturbegåvning för att klara av matten. Alla kan lära sig matte, det gäller att hitta en pluggmetod som funkar för den individuella eleven.

– Albert är skapad som en app för telefoner/surfplattor och hjälper ditt barn att både lära sig matte och eliminerar mentala spärrar, på ett sätt som barnen är vana vid från andra appar, säger Johan Dunfalk en av utvecklarna från Albert.

Skräddarsydd hjälp alla dagar 24/7

Utvecklarna bakom Albert har programmerat Albert att lära ut just den boken ditt barn använder i skolan. Detta för att ge en så skräddarsydd upplevelse som möjligt.

 

EXTERN LÄNK

Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i 7 dagar här!

 

Ditt barn anger vilken bok man har i skolan – och Albert hjälper eleven med varenda mattelektion i den årskursen samt hjälp med varje enskild uppgift i just den boken. Han är dessutom tillgänglig dygnet runt alla dagar om året – direkt i mobilen.

Roligare att plugga

9 av 10 elever som testat Albert tycker att matten blir både roligare och lättare att lära sig. Med inslag av både spel, humor och situationer hämtade från verkliga livet blir eleven motiverad att både utveckla sina kunskaper samt sträva efter högre betyg.

– Matte är oftast det ämnet som flest elever har svårt för vilket ofta leder till en stress- och ångestladdad situation när läxan ska göras eller inför ett prov i skolan. Albert är programmerad för kunna ge eleven en riktig aha-upplevelse, fortsätter Johan Dunfalk.

Många av eleverna som använder Albert i dag nämner att det inte alltid är så lätt att få hjälp hemma från sina föräldrar. Föräldrar har ofta fullt upp med både jobb och vardagssysslor att man inte alltid hinner stötta sina barn i den mån man önskar.

Dessutom finns möjligheten att chatta med fysiska universitetselever direkt i appen. Utmärkt när man känner hopplöshet inför ett prov och inte vet i viken ände man ska börja.

– Genom Albert kan man undvika både stress och bråk om läxan samtidigt som man får mer tid över till annat, vilket uppskattas av både elever och föräldrar, säger Salman Eskandari en av grundarna till Albert som också arbetat som läxhjälpare i många år.

Alla har råd

För teamet bakom Albert har det varit viktigt att skapa en tjänst som verkligen möjliggör för alla föräldrar att skapa de bästa förutsättningarna för sina barn att klara plugget och nå sin fulla potential.

Månadskostnaden för obegränsad tillgång till Albert är jämförbart med en lunch på stan och kostar 99 kronor i månaden.

Trots att tjänsten är relativt nylanserad är redan tiotusentals av Sveriges högstadieelever anslutna till Albert. Det är väldigt enkelt att komma igång.

– Du som förälder anger bara ditt barns mobilnummer och ett sms skickas automatiskt med instruktioner om hur ditt barn kommer igång. Det tar endast ett par minuter. Just nu erbjuds även en kostnadsfri prova-på vecka, säger Arta Mandegari den andra grundaren.

 

EXTERN LÄNK

Albert hjälper ditt barn till högre betyg – skapa konto kostnadsfritt här!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet