Dagens namn: Adolf, Alice
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

"Tidigare var matte ångestladdat för oss”

Foto: Pexels, Colourbox
Albert

I dag är matematik det kärnämne som flest högstadieelever går ut med ett F i (icke godkänt) enligt Skolverkets senaste statistik.

En av många utmaningar som familjer står inför är att föräldrarna många gånger glömt av matematiken själva, vilket gör det svårt att kunna hjälpa sina barn.

Bolaget bakom den digitala matteläraren Albert försöker lösa utmaningen som många föräldrar har med att hjälpa sina barn med matematiken. Johanna, 45, bor tillsammans med sin dotter Elin i Mölndal, strax utanför Göteborg. Johanna är en av alla föräldrar som valt att låta sin dotter, som läser i årskurs 8, prova tjänsten. Tjänsten har enligt Johanna både underlättat vardagen och motiverat Elin i plugget.

Här är fyra anledningar till att prova Albert

1. ”Möter mitt barn där hon är – i mobilen.”

– Elin sitter framför sin mobil så många timmar per dag, så jag tycker det är utmärkt att hon kan spendera 30 minuter av sin dagliga skärmtid på studier, säger Johanna. 

Enligt ingenjörerna bakom Albert är tillgängligheten det en utav huvudanledningarna till att Albert är utformad som en app.

 

EXTERN LÄNK

Digital Läxhjälp och studiestöd – direkt i mobilen. Prova gratis här!

 

2. ”Fräschar upp minnet”

– Många gånger står Elin inför en matteuppgift som jag själv inte kan lösa, med hjälp av Albert kan även jag fräscha upp mitt minne, säger Johanna.

Senaste PISA undersökningen som presenterades av Skolverket visade på att en utav de största utmaningarna vi står inför är att en stor del av våra skolungdomarna faktiskt inte kan få den hjälp de behöver i hemmet.

– Det är ett stort samhällsproblem som vi med hjälp av teknik och artificiell intelligens försöker lösa. Nio av tio föräldrar är väldigt nöjda i dag, så det känns som en bra start, säger bolagets tekniska chef Shahid Jabbar, doktor i Artificiell Intelligens.

3. ”Inte lika ångestladdat inför prov”

Den artificiella intelligensen i systemet gör att Albert lär känna varje individuell användare och identifierar fokusområden man bör träna lite extra inom.

– Tidigare var matematik ångestladdat för oss båda när vi repeterade inför hennes prov, nu kan vi i stället vara lite mer proaktiva och bättre förberedda – vilket skapar en både bättre självkänsla och självförtroende hos Elin, fortsätter Johanna.

4. Roligare att plugga och underlättar i vardagen

Albert har inslag av både verkliga situationer och humor som gör att det blir roligare att plugga.

– Det händer faktiskt att Elin ligger i sängen sent på kvällen och pluggar, det hände inte tidigare, säger Johanna.

Ett av Alberts mission att underlätta pluggvardagen för framförallt eleven.

– Albert möjliggör fulländat plugg med endast en mobil, läsplatta eller dator. Eleven behöver varken skrivblock, penna, papper, suddgummi eller bok. Vi ser att vi har mest tryck i systemet på kvällar runt 21 vilket säger en hel del, säger Shahid Jabbar.

 

EXTERN LÄNK

Roligare läxhjälp? Skapa de bästa förutsättningarna för ditt barn!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet