Veckans dessert

HÄLSA
Foto: Thomas Johansson

Citronfromage med hallon

4 port

En härligt frisk dessert med mycket citronsmak!

2 äggulor

3/4 dl socker

rivet skal av 1 citron

saft av 1/2 citron

1 1/2 tsk gelatinpulver

2 äggvitor

1 1/2 dl gräddfil

1 ask färska hallon eller 100 g frysta

Vispa gulor och socker vitt och poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda gelatinpulvret i citronsaften i en kopp. Sätt koppen i en kastrull med kokhett vatten. Rör så att gelatinet löser sig. Låt det svalna något. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ned gelatin och därefter äggvitor och gräddfil i den vispade äggulan. Rör inte mer än nödvändigt. Häll upp i 4 glas och låt stå svalt i 1-2 timmar. Garnera med hallon.

En portion ger 166 kalorier

Kristina Eriksson