Veckans dessert

Petits-choux med härlig fyllning

HÄLSA
Spröda petits-chouxer blir ljuvligt goda med färska jordgubbar och smak av citron.
Spröda petits-chouxer blir ljuvligt goda med färska jordgubbar och smak av citron.

12 stycken

75 g smält margarin

2 dl vatten

1 1/4 dl vetemjöl

2 ägg

2 lådor med jordgubbar

2 dl kesella (10%)

1 dl florsocker

finrivet skal från 1/2 citron

Låt smält margarin och vatten koka upp. Rör i vetemjölet. Sjud under kraftig omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Rör i någon minut. Klicka med hjälp av 2 skedar ut 12 petits-chouxer på ett bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 200 och grädda i ytterligare 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan den första kvarten. Skär ett litet hål i varje bakelse så att luften pyser ut. Ställ in dem i den varma ugnen, med luckan på glänt. Låt dem stå där i några minuter. Låt dem svalna på galler. Mosa jordgubbarna och häll bort vätskan. Blanda bär med kesella, florsocker och citronskal. Fyll petits-chouxerna .

Recept: Kristina Eriksson, Foto: Thomas Johansson