Foto: Per Björn
HÄLSA

Spenatgnocchi med tomatsås

5–6 kokta pressade potatisar

200 g hackad spenat

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 liter vatten med lite salt och olivolja till kokningen

Tomatsås:

3–4 vitlöksklyftor i tunna skivor

4 msk olivolja

2 burkar hela tomater

1 msk honung

1–2 msk färsk timjan

Salt och peppar

Till servering:

Riven parmesan (ej för vegan)

Sallad på 3 tomater, 1 ask blandad sallad, 1 bit fänkål, 2 salladslökar, 1 msk olivolja och citronpeppar

Bröd

Tina spenaten i en kastrull. Låt vätskan koka bort. Blanda potatis och spenat. Tillsätt mjöl, lite i taget, salt och peppar. Arbeta till en deg. Dela den i fyra delar. Rulla varje del till en 2 cm tjock längd och skär i drygt 1 cm breda bitar. Tryck räfflor med en mjölad gaffel. Koka upp vattnet. Tillsätt salt och olja. Koka gnocchin i 5 minuter (lite i taget). Ta upp med en hålslev. Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, honung, timjan, salt och peppar. Koka 5 minuter. Ät med sallad, bröd och eventuellt parmesan.

En portion ger 551 kalorier.