Veckans dessert

HÄLSA
Thomas Johansson Njut av en glassig sommardessert med smak av färska jordgubbar och frisk citron.
Thomas Johansson Njut av en glassig sommardessert med smak av färska jordgubbar och frisk citron.

Jordgubbs- och citronglass i marängkorg

8 portioner

1 l jordgubbar

1/2 dl lemon curd

1 l mager vaniljglass

Några jordgubbar till garnering

50 g blockchoklad

Maräng:

3 äggvitor

2 dl socker

1 krm ättiksprit

Kör jordgubbar, lemon curd och vaniljglass i en mixer så att det precis blandas. Bäst blir det om man mixar i 2 omgångar. Frys in i en bunke. Marängkorg: Vispa äggvitor, hälften av sockret och ättiksprit till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred ut det mesta av smeten i en tallriksstor cirkel på ett bakplåtspapper. Lägg på resten och forma till en kant. Grädda i 125 grader i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna. Doppa jordgubbarna i smält choklad. Lägg dem på bakplåtspapper. Skeda upp glassen i marängkorgen. Garnera med jordgubbarna.

En portion ger 208 kalorier.

Kristina Eriksson