Veckans dessert

Trifli på fruktcocktail och yoghurt

HÄLSA
Fruktcocktailbär, yoghurt och skorpor. Svårare än så behöver det inte bli. Och gott blir det!
Foto: Thomas Johansson
Fruktcocktailbär, yoghurt och skorpor. Svårare än så behöver det inte bli. Och gott blir det!

4 port

Så här enkelt är det att göra en superläcker dessert! Yoghurten bryter av perfekt mot de söta fruktcocktailbären. Som en extra krydda används kardemummaskorpor. Enkelt men festligt!

1 burk fruktcocktail i sockerlag

12 finskorpor (gärna med smak av kardemumma)

6 dl yoghurt naturell

Dela skorporna i stora bitar och fördela dem i 4 glas. Häll sammanlagt 1 dl av sockerlagen från fruktcocktailen över skorporna. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 30 minuter. Fördela yoghurt och avrunnen frukt i glasen. Toppa med körsbär.