Veckans dessert

Pannkaks-
gömmor med nötcrème och jordgubbar

HÄLSA
Foto: anna clarén/BLR

5 stycken

Pannkakssmet:

1 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 krm salt

1 ägg

1 msk margarin

100 g nötcrème t ex nutella

1 l jordgubbar i halvor

Florsocker

Citronmeliss

Det här är en efterrätt för alla åldrar. Just nu blir den extra god eftersom jordgubbarna är färska.

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg. Grädda riktigt tunna pannkakor - om du häller i 1/2 dl smet per pannkaka blir det fem stycken. Låt dem svalna något. Bred ett tunt lager nötcrème på varje. Lägg jordgubbarna i en hög och vik ihop så att det blir en gömma. Sikta över florsocker och garnera med citronmeliss.

En pannkaksgömma ger 257 kalorier.

Kristina Eriksson