Pippi på kyckling

HÄLSA

Kyckling är otroligt bra mat - smalt, billigt och variationsrikt! Här på italienska med oliver, tomater och vitt vin. Laga och njut.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Kycklinggryta

4 portioner

1 liten kyckling

2 msk margarin

Salt och peppar

1 fänkål i bitar

1 finhackad gul lök

1 dl vitt matlagningsvin

1 1/2 burk krossade tomater

1 hönsbuljongtärning

10 svarta oliver

Ris

Sallad på 200 g champinjoner i skivor, 1 vitlöksklyfta, 2 msk finhackad persilja och örtsalt

Stek kycklingdelarna i margarin i en stekpanna, några åt gången. Salta, peppra och lägg över delarna i en stekgryta. Tillsätt fänkål och lök som får fräsa med i några minuter. Rör i vin, tomater och buljongtärning. Låt grytan koka i 35-40 minuter. Tillsätt oliver. Servera med ris och sallad.

En portion inehåller 542 kalorier.

Snabbkoll till Veckans Smala