Ärtig grön soppa

HÄLSA

Här är en alternativ ärtsoppa, gjord på gröna ärter istället för gula.

Och fort går det! Soppan

behöver bara koka fem minuter.

Förhöj måltiden med lite chèvre utrörd i kesella.

Ät en varm macka till.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Grön ärtsoppa med chèvreklick

4 portioner

1 finhackad gul lök

1 msk olivolja

500 g frysta gröna ärter

1 l hönsbuljong

25 g chèvre

2 msk kesella (1%)

Färsk oregano

Varm smörgås:

4 skivor bröd

4 skivor skinka i tärningar

1 dm skivad purjolök

1 dl riven ost

Fräs lök i en kastrull. Tillsätt ärtorna otinade tillsammans med hönsbuljong. Låt soppan koka i 5 minuter. Kör den slät med en mixerstav. Rör ihop chèvre och kesella. Blanda skinka, purjolök och ost. Fördela det på brödskivorna. Gratinera i 250 grader i cirka 5 minuter.

Kristina Eriksson