VECKANS SMALA Mumsiga musslor

HÄLSA
Foto: THOMAS JOHANSSON

Det här är en variant på Nizzasallad där man istället för tonfisk använder rökta musslor.

Mussel- och potatissallad

4 portioner

600 g kokt potatis

1 burk kronärtskockshjärtan

1 gul lök i skivor

1 ask blandad sallad

4 tomater i bitar

12 svarta oliver

2 burkar rökta musslor

Färsk timjan att garnera med

Dressing:

2 tsk saft från en citron

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 tsk strösocker

3 msk olivolja

1 msk vatten

1/2 dl finhackad färsk timjan och persilja

Salt och peppar

Dela potatisen i bitar medan den ännu är ljummen. Lägg upp potatis, kronärtskockshjärtan, lök, sallad, tomater, oliver och väl avrunna musslor på ett uppläggningsfat. Kör citronsaft, vitlök och socker i en mixer. Blanda i oljan lite i taget. Avsluta med vatten och de färska örtkryddorna samt salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson