Annorlunda pesto

Veckans smala

HÄLSA

Pesto brukar oftast innehålla basilika. Här får du ett annorlunda recept på pasta och pesto - med ruccolasallad.

Den passar perfekt till räkor och går snabbt att laga.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Räkor i ruccolapesto 4 portioner

50 g valnötter

50 g ruccola

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

3/4 dl torkad parmesanost

5 avrunna, finhackade, soltorkade tomater

Örtsalt

400 g skalade räkor

280 g pasta

200 g haricots verts

Kör valnötter, ruccola och vitlök i en matberedare. Tillsätt olivoljan lite i taget. Lägg upp röran i en skål. Rör ner parmesanost, tomater och örtsalt. Avsluta med räkorna. Servera med pasta och värmda haricots verts.

Snabbkoll till veckans smala

Kristina Eriksson