Lyxig kräftpasta

VECKANS SMALA

HÄLSA

Här får kräftstjärtarna en härlig smak av bacon, honung och dill. Använd kräftstjärtar som ligger i lag. Ett jättebra livsmedel att ha på lut hemma i kylskåpet.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Kräft- och honungspasta

4 portioner

1 finhackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1/2 pkt bacon i små bitar

1 paprika i bitar

2 msk honung

2 msk dill

4 clementiner i klyftor

2 bananer i skivor

Salt

Peppar

400 g kräftstjärtar

240 g pasta

Koka pastan. Fräs all lök i olivolja i en stekpanna. Ta upp löken och lägg den åt sidan. Stek baconet i sitt eget fett. Rör ner lök och paprika och låt det fräsa med i någon minut. Tillsätt honung, dill, clementiner och bananer. Låt allt koka ihop i någon minut. Salta och peppra. Tillsätt kräftstjärtarna som bara ska bli varma. Servera med pasta.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson