VECKANS SMALA

Soliga köttbullar

HÄLSA

Med chèvre får köttbullarna en smak av Medelhavet. Använd en teflonpanna så får du ner fettmängden.

Naturella bönor finns numera att köpa i de flesta större livsmedelsbutiker.

Foto: Thomas Johansson

Chèvre- köttbullar med balsambönor

4 port

4 msk ströbröd

1 dl mellanmjölk

400 g nötfärs

1/2 finhackad gul lök

1 ägg

1 tsk salt

peppar

50 g smulad chèvre

5 finhackade avrunna soltorkade tomater

1 msk margarin

1 burk stora vita bönor

2 dl majs

100 g mycket finriven sallad

1 dl finhackad bladpersilja

1 rödlök i tunna klyftor

2 msk olivolja

2 tsk balsamvinäger

1/2 tsk socker

Salt, peppar

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra i 10 minuter. Rör ner färs, lök, ägg, salt, peppar, chèvre och soltorkade tomater. Blanda väl och forma till ganska stora köttbullar. Stek dem i margarin i en stekpanna. Skölj bönorna i ett durkslag. Lägg dem i en bunke. Tillsätt majs, sallad, persilja, rödlök, olivolja, balsamvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.

Snabbkoll till Veckans Smala

Kristina Eriksson