Taco-badkar med kyckling eller bönor

Kycklingtaco

HÄLSA

(4 personer)

30 minuter

Det här behöver du:

1/2 grillad kyckling eller

2 grillade kycklingklubbor

100 g riven ost

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

2 tomater

2 dm gurka

1 röd paprika

1 gul paprika

1 chili eller 1 tsk sambal oelek

2 lime

3 msk hackad koriander

eller persilja

2 dl mager crème fraiche

1 msk honung

salt

Så här gör du:

1. Starta ugnen på 250 grader.

2. Skala löken och vitlöken. Skär löken i tunna klyftor och finhacka vitlöken.

3. Dela tomaterna. Pilla ut de rinniga kärnorna och skär tomaterna i tärningar.

4. Skala gurkan, dela och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i små

tärningar.

5. Kärna ut paprikorna och skär i tärningar.

6. Kärna ur och strimla chilin om du inte använder sambal eller någon annan het röra.

7. Hacka koriandern.

8. Plocka köttet av kycklingen och skär i munsbitar.

9. Blanda allt det tärnade med löken, vitlöken, chilin och koriandern i en skål.

Pressa över ena limen. Smaka av med salt och kanske mer chili och lime.

10. Antingen lägger du bara kyckling i tacoskalen, toppar med riven ost och gratinerar några minuter. Ät tillsammans med grönsaksröran.

Eller så blandar du också in grönsakerna och låter dem vara med i ugnen under osttäcket.

11. Servera med crème fraiche smaksatt med lite honung.

Gott att dricka till:

Frys vindruvor och använd som isbitar. Stiligt! Eller köp en extra lime och lägg

skivor eller klyftor i Cola.

Vuxenavdelningen:

En bärs, tack. Mexarölen är lite blaskiga så vi tar en inhemsk burk:

Norrlands mellanöl (1300) Sverige, 11:90 (50 cl).

Vego-varianten:

Ös i bönor i stället för kycklingen.

Jon Hansson