Bönmosaik med tomater och ruccoladressing

HÄLSA

(4 personer)

30 minuter

Det här behöver du:

röda bönor på burk

vita bönor på burk

kikärtor på burk

4 tomater

1 msk balsamicovinäger

1 lök

50 g ruccola

1 vitlöksklyfta

1 msk fransk senap

1 msk vinäger

1+4 msk olivolja

salt

peppar

din favoritört

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 250 grader.

2. Öppna burkarna med bönor och kikärtor. Häll i en sil och spola av med kallt

vatten eller skölj några gånger i burkarna. Det tar bort konservsmaken.

3. Dela tomaterna, salta och peppra. Droppa över 1 msk balsamico och 1 msk

olivolja.

4. Ställ halvorna på ett ugnssäkert fat eller en bit aluminiumfolie och baka i

ugnen i 20

minuter.

5. Skala och hacka vitlöksklyftan grovt.

6. Lägg vitlöken, ruccolan, senapen , vinägern, salt och peppar i en skål. Mixa

till en smet och häll sedan i 4 msk olivolja i omgångar och mixa ihop.

7. Skala löken och skiva tunt.

8. Lägg upp bönorna/kikärtorna på ett stort fat. Drapera den skivade löken över

hela härligheten.

9. Ställ ut de ugnsbakade tomaterna runt omkring.

10. Drippa över ruccoladressingen. Slit isär lite basilika, timjan eller salvia

och kasta nonchalant över anrättningen.

Gott att dricka till:

Som gjort för rödvin:

Outback chase cabernet sauvignon/petit verdot (16470) Australien,

59 kronor.

Jon Hansson