Hur ska jag äta när jag tränar?

HÄLSA

Jag är 23 år, väger 58 kilo, är 167 cm lång och tränar aerobics fyra gånger i veckan. Måndagar fatburning, tisdagar konditionsträning, torsdagar och fredagar body som stärker musklerna.

Jag är nöjd med vikten, men mitt mål är att få bort celluliter och att få fastare och mer muskler. Jag har inte ett hum om hur jag bör äta.

Svar: Du bör äta tre stora mål och två mellanmål per dag. Se till att du har en god balans mellan kolhydrater (pasta, ris, potatis, bröd, ris, gryn), protein (kött, fisk, fågel, ost, mjölkprodukter) och att du äter bra fett (fleromättat). Välj bra råvaror utan onödigt fett, stek mat i olivolja, undvik smör om du har andra pålägg på smörgåsen samt ät frukt och grönt. Och drick mycket vatten. Celluliter får du inte bort så lätt (om du nu har så många som 23-åring), men det finns ju knep som torrborstning och massage. Angående träningen tycker jag att du skulle variera lite mer. Musklerna mår bra av att vila mellan bodypassen. Om möjligt byt ut ett bodypass mot ett hårt styrkepass.