Djävulskotletter med saffransgrönsaker

HÄLSA

4 portioner

400 gram magra fläskkotletter

1 st finhackad röd chilifrukt

1 st finhackad grön chilifrukt

2 klyfta vitlök, finhackade

2 msk olivolja

2 tsk salvia

1 msk finrivet skal från en citron

salt

peppar

200 gram bulgur (1/2 = 50 g)

200 gram squash i skivor

1 st röd paprika i strimlor

1 st grön paprika i strimlor

100 gram gul lök i ringar

2 klyfta vitlök i skivor

1 msk olivolja

0.5 pkt saffran

salt

peppar

Tillagning:

Lägg kotletter, chili, vitlök, olivolja, salvia och citronskal i en plastpåse. Marinera köttet i 4 timmar. Stek det i en stekpanna, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna. De ska bli mjuka och få lite färg. Strö över saffran, salt och peppar. Ät och njut.

Starka recept

Tre heta chilirätter från Viktklubben