Fisksoppa med smak av citrongräs och ingefära

HÄLSA

4 portioner

100 gram finhackad gul lök

1 msk margarin

600 gram potatis i bitar

400 gram morötter i bitar

8 dl fiskbuljong

1 st finhackad röd chilifrukt

1 tsk röd currypasta

1 msk finriven färsk ingefära

2 st citrongräs i 3 delar

2 dl kokosmjölk

2 st paprikor i strimlor

500 gram torsk i stora bitar

4 st baguette

Tillagning:

Fräs löken i margarin i en gryta. Tillsätt potatis, morötter, fiskbuljong, chilifrukt, currypasta, ingefära, citrongräs och kokosmjölk. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt paprika och torsk. Sjud soppan i ytterligare 5 minuter. Servera baguette till soppan.

Starka recept

Tre heta chilirätter från Viktklubben