Tacokyckling med het salsa

HÄLSA

4 portioner

500 gram kycklinglår

1 msk olivolja

20 gram tacochips

salt

peppar

50 gram salladslök

2 klyfta vitlök

1 st röd paprika

1 st gul paprika

200 gram tomater

1 st röd chilifrukt

1 msk matolja

1 dl hönsbuljong

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk socker

salt

peppar

3 dl ris

150 gram riven isbergssallad

150 gram gurka i skivor

Tillagning

Ta bort skinnet från kycklinglåren och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olja och strö på krossade tacochips. Salta och peppra. Stek i 225 grader i 35-40 minuter.

Salsa: Skär salladslöken i skivor och finhacka vitlöken. Skär paprika och tomater i bitar. Ta bort det vita i chilipepparn. Hacka den fint. Fräs lök, paprika, tomat och chilipeppar i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, socker, salt och peppar och låt det bli varmt. Servera med ris och sallad.

Starka recept

Tre heta chilirätter från Viktklubben