Sallad? Nej tack!

Näringsexperten: Ät kött och potatis!

1 av 3 | Foto: THINKSTOCK
Enligt nya forskningsrön är det fritt fram att äta pasta igen, så länge den kombineras med protein. Men välj helst en fullkornsvariant.
HÄLSA

Att den som vill hålla vikten bör passa sig för vitt bröd, fett och socker vet vi redan.

Men den nya trenddieten i USA säger nej till en helt ny viktfälla — nämligen salladen!

Är du typen som tackar nej till kött- och potatisrätten på menyn för att i stället ta det nyttigare och i ärlighetens namn lite tråkigare alternativet: salladen? För många har en trist och smaklös sallad blivit syn­onymt med att äta bra, men enligt näringsexperten Christine Avanti som skrivit boken ”Skinny chicks don’t eat salad” fungerar inte den metoden.

– För några år sedan åt jag själv massor av sallader, jag gick ständigt på diet men jag vägde ändå 13 kilo mer än i dag, berättar hon för Sofis mode.

Köp Plus och läs hela texten