Mat för dagen

Pasta puttanesca

TEKNIK
Pasta puttanesca .
Foto: Mari Bergman
Pasta puttanesca .

4 portioner 15 minuter

DET HÄR BEHÖVER DU

500 g spagetti

1 ask sardeller

3 vitlöksklyftor

0,5 gul lök

3 cm chili

1 msk olivolja

1 burk hela skalade tomater

1,5 dl svarta oliver

0,5 dl vatten

4 msk tomatpuré

1 tsk basilika

2 nypor salt

2 nypor svartpeppar

0,5 kruka persilja

1 dl parmesanost, riven

SÅ HÄR GÖR DU

1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.

2. Skala lök och vitlöksklyftor.

Finhacka löken, sardellerna och chilin (ta bort fröhuset).

Hetta upp en panna med oljan och fräs alltsammans hastigt utan att det tar färg.

3. Tillsätt burktomater, tomatpuré, vatten, basilika, salt, svartpeppar och oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.

4. Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja och servera med riven parmesanost.

Recept: Mari Bergman