Godismarmelad

Sätt mer färg på julen

NYHETER
Foto: Coop

ca 60 st

Ca 2 timmar

Ingredienser

2,5 dl vatten

2 dl juice eller nektar, koncentrat

4,5 dl socker

1/2 påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)

karamellfärg

Garnering:

strösocker

Tillagning

Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.

Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2–3 timmar.

Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.

Receptet är hämtat från Coop.se.