Hallonfyllda pannkakor

NYHETER

Pannkakor är gott enligt de flesta. Med hallonfyllning blir de ännu godare. Här är ett toppenbra , som lär falla både barn och vuxna i smaken.

Härliga hallon Piffar upp pannkakorna.
Foto: Coop
Härliga hallon Piffar upp pannkakorna.

Så här enkelt fixar du måltiden. Receptet är för 8 till 10 matiga och mättande pannkakor, som fungerar fint till middag en vardagskväll.

Tillagning

Börja med pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.

Häll sedan i resten av mjölken.

Vispa sist i äggen. Smält eventuellt fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Hetta upp stekpannan.

Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.

Hallonfyllning

Halvtina hallonen. Låt keson rinna av i en sil ca. 15 minuter. Blanda keso, 2/3 av hallonen, apelsinjuice och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Fler recept på pannkakor

Gillar du att äta pannkakor ofta? Då kan det vara på sin plats med fler recept. Det hittar du hos Coop.se [extern länk]:

.

FAKTA

PANNKAKSSMET:

2½-3 dl vetemjöl

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

2-3 msk (30-50 g) smör eller margarin

HALLONFYLLNING:

1 pkt frysta hallon, ca 200 g

500 g naturell keso

2 msk koncentrerad apelsinjuice

½ dl florsocker

Coop