Oemotståndlig krokant

"Riktigt hemkört är det bästa”

NYHETER

Nu är det en vecka och en dag kvar till julafton. Dags att bjuda familj och vänner på riktigt hemkört godis. Och kanske ska du spara en eller två bitar till tomten.

Foto: Coop

Rulla en tryffel eller gör en oemotståndlig krokant.

– Godaste godiset är hemkört på riktigt smör och grädde. Gör om ditt kök till en verkstad för gott, tipsar Sara Begner.

Idag tipsar Sara Begner, chef för Coop provkök om en härlig mandel- och pistagekrokant. På cirka 30 minuter har du ett tjugotal mumsbitar att bjuda familj och vänner på.

Ingredienser

50 g smör

4 msk socker

2 msk sirap

2 msk vetemjöl

2 tsk kakao

1 msk sötmandel, grovhackad

2 msk pistagenötter, grovhackade

100 g mörk choklad

Tillagning

Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 1/2 centimeter tjock.

Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

Tips:

Varje dag får du recept av alla dess slag från Sara Begner på Coop.se. Låt dig inspireras av nya smaker och få till det lilla extra till vardagens middagar.

Är du sugen på att sätta igång med julbaket. Tips och recept hittar du här.

Och för dig som gärna fyller upp godisskålen till jul finns både klassiker och nya varianter att välja mellan. Här hittar du recept.

Coop