Ischokladkaka – radiokaka

Baka en gammal favorit

NYHETER
Foto: Coop

16-18 bitar

Ingredienser

250 g kokosfett

2 ägg

3 dl florsocker

1 dl kakao

kex, typ Marie

Tillagning

Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.

Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

Fler tips och recept inför julen hittar du här.

Receptet är hämtat från Coop.se.