Juliga pannkakor på Sara Begners vis

”Det är jättelätt”

(L)ju(v)liga pannkakor  Sara Begner berättar hur pannkakorna får en touch av jul. På bilderna intill syns fr v: Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås, hallonfyllda pannkakor samt morotspannkakor med kanel och rostad palsternacka.
Foto: Coop
(L)ju(v)liga pannkakor  Sara Begner berättar hur pannkakorna får en touch av jul. På bilderna intill syns fr v: Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås, hallonfyllda pannkakor samt morotspannkakor med kanel och rostad palsternacka.
NYHETER

Barnsligt gott. Och barnsligt enkla att göra.

Men hur gör man pannkakorna lite juligare?

Sara Begner, chef för Coop provkök, berättar.

– Det är jättelätt att göra ”pankisar” med julsmak, säger hon.

Till att börja med:

snåla inte med äggen.

Kör gärna dubbel ranson.

– Ja, släng i ett extra ägg om. Det blir godare helt enkelt, och matigare.

Julen närmar sig.

Och den som vill äta pannkakor även som julmat kan lätt ge rätten en (l)ju(v)lig touch.

– Kanel och socker på går utmärkt att ha för att få julsmak. Och det är lätt att göra gula pannkakor genom att ha saffran i, då passar de fint i luciatider också. Sedan kan du servera dem med russin och torkad frukt som aprikos och äpple, och glass.

Sara lägger till:

– Du kan absolut göra dem med apelsin också. Filéade apelsinklyftor, lite saffranshonung och vispad grädde. Mums, säger hon.

Bara att instämma.

FAKTA

Sara Begners grundrecept för pannkakor

3 ägg

3 dl mjöl

6 dl mjölk

En nypa salt

En msk socker

Stek i smör

– Släng gärna i ett extra ägg också. Det blir godare, säger Sara Begner.

Coop