Köp Plus här
Publicerad:
Normal text Stor text Extra stor text
Textstorlek:

Just nu befinner sig Aftonbladets reportrar och fotografer på alla världens kontinenter.

Vi är på plats för att träffa klimatkatastrofens offer – i dag Grant och Vicki Lockwod i torkans och brändernas Australien.

Samtidigt kopplar vi ihop världen så att du kan chatta direkt med de drabbade. I webb-tv ställer de sedan en fråga – som Aftonbladets utsända tar vidare till experter och makthavare på klimatkonferensen i Köpenhamn.

Mötesplatsen är aftonbladet.se.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

"Landet torkar ut- årstiderna försvinner"

Familjen Lockwod drabbas hårt av klimatförändringarna.

AUSTRALIEN BRINNER

nyckfullt klimat Australiens befolkning är vana vid det torra vädret. ”Det som skrämmer mig är insikten om att det bara blir värre. När ska det vända?”, säger Grant Lockwod.   nyckfullt klimat Australiens befolkning är vana vid det torra vädret. ”Det som skrämmer mig är insikten om att det bara blir värre. När ska det vända?”, säger Grant Lockwod. Foto: Lina Boström-Einarsson Gant och Vicki Lockwod ser till sina biodlingar. Förut kunde de flytta kuporna till områden som inte drabbats så hårt av torkan. Nu finns inga sådana områden kvar.   Gant och Vicki Lockwod ser till sina biodlingar. Förut kunde de flytta kuporna till områden som inte drabbats så hårt av torkan. Nu finns inga sådana områden kvar. Foto: Lina Boström-Einarsson Paret Lockwod oroas av det allt torrare klimatet. ”Att det finns så många som förnekar klimatförändringar är skrämmande”, säger Vicki.   Paret Lockwod oroas av det allt torrare klimatet. ”Att det finns så många som förnekar klimatförändringar är skrämmande”, säger Vicki. Foto: Lina Boström-Einarsson För att bina ska överleva matas de med sockerlösning.   För att bina ska överleva matas de med sockerlösning. Foto: Lina Boström-Einarsson En ojämn kamp Brandmannen Andrew Charter kämpar mot flammorna nära Ryleston i New South Wales, den 23:e november. Det var den varmaste månaden i Sydney på 190 år, och Rural Fire Services förbereder sig på en rekordvarm sommar.   En ojämn kamp Brandmannen Andrew Charter kämpar mot flammorna nära Ryleston i New South Wales, den 23:e november. Det var den varmaste månaden i Sydney på 190 år, och Rural Fire Services förbereder sig på en rekordvarm sommar. Foto: AIKMAN AMOS/ NEWSPIX

BATHURST. När skogsbranden drog in över Bathurst stod Grant och Vicki Lockwod på höjden ovanför och såg hur vinden piskade lågorna mot deras kafé.

Det klarade sig. Den här gången.

Värre gick det för svärdotterns pappa som fick svåra brännskador.

Värst är ändå insikten om att torkan bara ökar – och att många politiker blundar.

– Det är skrämmande att så många förnekar klimatförändringarna, säger Vicki.

Hettan var obeskrivlig när branden rasade i Bathurst för en vecka sedan.

Tjock, svart rök gjorde det svårt att andas och när brandkåren uppmanade alla att fly sökte sig makarna Lockwod till en höjd en bit bort.

De var maktlösa och kunde bara titta på när lågorna närmade sig deras nybyggda kafé. Det öppnades för två år sedan, som en inkomstkälla att falla tillbaka på om Grants biodlingar inte skulle överleva ännu en sommar av torka.

Innan de tvingades evakuera hade paret fyllt alla kärl runt byggnaden med vatten och spolat området kring huset. Personalen på kaféet hade skickats hem.

Men det går aldrig att förbereda sig helt, skogsbränder är irrationella. Att stanna och försvara sin egendom är något som sitter i ryggmärgen hos de flesta australier.

Brännskadades svårt

Branden släcktes och kaféet klarade sig den här gången. Men Grant och Vickis svärdotters pappa och bror skadades allvarligt när de försökte släcka elden på sin tomt.

– Något gick fel. Pappan ­fattade eld och sonen antändes när han försökte rädda honom genom att lyfta i honom i ett stort kar med vatten. Vi är förtvivlade, säger Grant och skakar på huvudet.

Den 50-årige mannen vårdas på sjukhus i Sydney med brännskador som täcker 85 procent av hans kropp.

– Men sonen kom lindrigare undan.

November var den varmaste månaden i Sydney på 150 år. Och på RFS, Rural Fire Services, är beredskapen hög inför sommaren som förväntas bli en av de torraste och hetaste på länge. Skogsbranden i Bathurst förra veckan är bara en av hundratals som rasar just nu i delstaten New South Wales och resten av Australien.

173 dog i branden

Alla inser allvaret. Det är mindre än ett år sedan 173 människor dog i Australiens största naturkatastrof någonsin: skogsbränderna i delstaten Victoria. ”Black Saturday”.

Parlamentsledamoten Bob Debus kommer från trakten och konstaterar att Bathurst måste vänja sig vid fler och större bränder i framtiden.

– Den senaste branden får mig att inse hur enormt ange­läget det är att något görs för att motverka effekterna av klimatförändringarna, säger han.

Inga säsonger längre

Grant Lockwod började odla bin som 16-åring. 34 år senare beskriver han förändringen:

– Vi har inte säsonger på samma sätt längre. Förr kunde man räkna med att regnet kom när det skulle och att eukalyptusträdens blommor innehöll tillräckligt med nektar för bina. Nu är allt osäkert.

– Det är inte bara somrarna som är längre och torrare. De riktigt heta dagarna har blivit fler. Vintrarna är varmare också.

Vicki minns vintrarna när hon var barn, hur kläderna hennes mamma hängde på tork på kvällen var stelfrusna och täckta av ett tunt islager på morgonen. Det händer inte längre.

För familjens största inkomstkälla, bina, innebär torkan att det inte finns några växter med nektar och pollen. I stället måste Grant mata dem med sockerlösning.

– Tidigare har jag flyttat kuporna till ett annat område som inte varit lika hårt drabbat av torkan, men de senaste åren har det inte funnits någonstans att flytta dem till.

Brandrisken ökar

Ny forskning från den australiska statens forskningsinstitut visar att risken för skogsbränder kommer att öka de närmaste 40 åren som en följd av klimatförändringarna. Sedan studierna började 1950 har regnmängden minskat, torkan förvärrats och antalet extremt varma dagar ökat.

Forskarnas slutsatser är skrämmande:

  Antalet dagar med hög risk för skogsbränder ökar med upp till 70 procent fram till år 2050 i de sydvästra delarna av Australien.

  Om inte utsläppen minskar radikalt stiger medeltemperaturen i landet med sex grader de kommande 60 åren.

Den nuvarande torkan har pågått i nästan tio år. Tusentals bönder har tvingats ge upp och sälja sin mark och sina djur. Vattenbristen är svår på många håll, både på landsbygden och i städer.

Tror inte på orsakerna

– Många här tror inte på teorin att klimatförändringarna är orsaken till torkan och de ökande skogsbränderna. Det är klart att Australien är ett torrt land med extrema väderförhållanden, men att det finns så många som förnekar klimatförändringar är skrämmande, säger Vicki.

Australien är det i-land i världen som har störst andel föroreningar per invånare. Ändå finns föreställningen, ändå upp i rikspolitiken, om att klimatförändringarna inte beror på ökade utsläpp. För några veckor sedan avsattes den liberala oppositionsledaren Malcolm Turnbull eftersom han stöttade Labourregeringens strategi för att minska utsläppen av växthusgaser. Hans ersättare Tony Abbott har en annan syn och tror inte att människans utsläpp ligger bakom världens klimatförändringar.

Grant Lockwod pekar mot området på andra sidan vägen. Torra gula fält så långt man kan se. Enda grönskan sitter i eukalyptusträdens blad, de har en unik förmåga att behålla mycket små mängder av vätska.

”Det blir bara värre”

– Min far beskrev Australiens klimat som en enda lång torrperiod med få och korta regnperioder. Vi är härdade av detta land och vana vid år utan regn. Skogsbränder är också en del av livet. Det som skrämmer mig är insikten om att det bara blir värre. När ska det vända?

Cecilia Lindgren och Lina Boström-Einarsson.   Cecilia Lindgren och Lina Boström-Einarsson. På radion i bakgrunden spelas en reklamsnutt om hur man ska agera när det börjar brinna. Efter Black Saturday fokuserar myndigheterna på att öka medvetenheten om riskerna.

– Vi har valt att bo här. Vi vill inte att folk ska tycka synd om oss. Men vi hoppas att världen kan enas för att motverka effekterna av klimatförändringarna, säger Vicki.

För en utomstående kan det te sig orimligt att bo kvar i ett område som är så hårt drabbat av torka och skogsbränder.

Men för Vicki är det otänkbart att flytta:

– Jag är född här och landskapet finns i mitt blod. Det är här jag hör hemma.

Cecilia Lindgren

  Lockwods tvingades fly lågorna ”Vi har inte årstider längre.”
ljudbildspel Kan inte försörja sig som biodlare – bina svälter

12.00: Chatta med familjen Lockwod

BLOGG Inte mycket att le åt kameran för Aftonbladets Johanna Melén bloggar på plats i Köpehamn.
KLIMATBLOGGEN WWF:s Tom Arnbom: Har de misslyckats?

Tipsa Aftonbladet

SMS/MMS 71000, telefon 08-411 11 11, e-post 71000@aftonbladet.se

Jorden kan skyddas – med kompromiss

  Miljöminister Andreas Carlgren hoppfull FN:s toppmöte i Japan om jordens biologiska mångfald in på slutvarvet.

”Full fart på golfströmmen”

  Nu går forskare emot klimatlarmen Avlivar fem år gamla rön i ny studie.

Tvivlet har börjat växa

  Rekordvintern har fått svenskarna att misstro klimathotet Men forskarna är övertygade: Jorden blir varmare.
  Läs hela chattet om klimathotet med meteorolog Martin Hedberg.

Är det viktigt att minska våra koldioxidutsläpp?

  Vi måste rädda livet på jorden – Aftonbladets Lena Mellin
  Att det hjälper är en myt – Professor Wibjörn Karlén

Agera nu!

  Klimatmötet i Köpenhamn floppade – det hade mänskligheten inte råd med Vanliga människors liv förstörs redan av klimatförändringarna.
      Se Aftonbladets unika dokumentär från sex världsdelar      
Foto: Boris Heger

”Vårt berg är på väg att dö”

  Snön smälter på berget – och vattnet sinar för Bolivias jordbrukare Familjen Quispe är orolig för sin överlevnad.
klimatbloggen ”Lås in statscheferna tills vi får något vettigt!” Världsnaturfondens Tom Arnbom rapporterar från Köpenhamn.
  Lucia, 38: "När min son blir stor finns nog byn inte längre kvar."

Havet slukar Sharifs hem

  I dag: Paradisöar. Snart: Havsbotten Familjen Sharif stod maktlös när vågorna slog sönder deras nybyggda hus. ”Vi var tvungna att flytta.”
  Samlade pengar i åratal för att bygga huset Förstördes över en natt.
  ”Vår del av ön försvinner i janu- ari” Läs chatten med familjen Sharif.
ljudbildspel Paradiset är på väg att försvinna Se bilderna.
flashgrafik Hela landet dränks av havet Så ser framtiden ut.

Byn rasar i havet

  Livet i Shishmaref, Alaska, hotas av uppvärmningen Nu måste Ardith och resten av invånarna flytta hela sin by från vattnet.
  ”Vill ni att vi ska dö ut?” Afton- bladet i Shishmaref, Alaska
ljudbildspel Följ med till tundran Se Jerker Ivarssons bilder.

Vi tar Ardiths fråga till världens ledare

  Hjälp oss att flytta vår by! Behöver en miljard – se politikernas svar från Köpenhamn.
flashgrafik Hela landet dränks av havet Så ser framtiden ut.
Läs chatten med Ardith i Shismaref, Alaska ”Framtiden ser inte ljus ut.”
KLIMATBLOGGEN WWF:s Tom Arnbom: Har de misslyckats?
BLOGG Inte mycket att le åt kameran för Aftonbladets Johanna Melén bloggar på plats i Köpehamn.
Läs våra tidigare artiklar om klimathotet
  Jorden kan skyddas – med kompromiss Miljöminister Andreas Carlgren hoppfull (2010-10-28)
  ”Full fart på golfströmmen” Nu går forskare emot klimatlarmen (2010-03-29)
  Asien i mörker Den globala aktionen är igång. (2010-03-27)
  Därför släcker vi ljuset ”Vi har bara ett jordklot” (2010-03-27)
  Det finns hopp – även i svåra vattenkonflikter Men flera förändringar krävs. (2010-03-21)
  FN backar: Klimatpanel ses över efter kritiken (2010-02-26)
  Jätteisberg kan kyla ner jorden Slets loss vid kollision – kan orsaka kallare vintrar i norra Atlanten (2010-02-26)
  Läs hela chattet om klimathotet med meteorolog Martin Hedberg. (2010-02-25)
  NEJ! Att det hjälper är en myt (2010-02-25)
  Klimattvivlet Rekordvintern har fått svenskarna att tvivla på klimathotet (2010-02-25)
  JA! Vi måste rädda livet på jorden (2010-02-25)
  4 av 10 tvekar om klimathotet Ny undersökning: Så miljömedvetna (2010-02-20)
  Klimathotet kan vara överdrivet Nya studier: De värsta prognoserna är med stor säkerhet felaktiga (2010-02-07)
  Sveriges karta måste ritas om Sveriges högsta berg – Kebnekaise – förändras drastiskt (2009-12-19)
  Miljöpartiet rasar: ”De försöker rädda ansiktet” Maria Wetterstrand och Peter Eriksson kritiska. (2009-12-19)
  Klimatavtalet – ett fiasko Har inga bindande krav på utsläppsminskningar. Tolv punkter listas vad som ska göras – inget är nytt. (2009-12-18)
  Lucia, 38: "När min son blir stor finns nog byn inte längre kvar." (2009-12-18)
  Uppgifter till Aftonbladet: Obama kom tomhänt till Köpenhamn. (2009-12-18)
  Reinfeldt: Vi är långt ifrån färdiga Trots extra krismöte. (2009-12-18)
  Tv-reporter föll 5 meter Allvarlig olycka vid klimatmötet (2009-12-17)
  Nu hoppas alla på Obama ...men vad kan den amerikanske presidenten uträtta i Köpenhamn? (2009-12-17)
  Reinfeldts klimatkupp Reinfeldt jobbade hårt för att få fram ett avtal - även under kvällens galamiddag (2009-12-17)
  Clinton: Ingen ska tvivla på USA:s vilja Hillary Clintons bud: 100 miljarder dollar per år för att möta klimatförändringarna (2009-12-17)
  ”Vår del av ön försvinner i janu- ari” Läs chatten med familjen Sharif. (2009-12-17)
  ”Ingen ska tvivla på USA:s vilja” Men Clintons bud anses snålt. (2009-12-17)
  13.00: Chatta med familjen Sharif Ställ dina frågor om klimathotet (2009-12-17)
  Samlade pengar i åratal för att bygga huset Förstördes över en natt. (2009-12-17)
  Nya bråk i Köpenhamn Polisen ingrep mot ”högljudda” demonstranter (2009-12-16)
  Allt färre tror på nytt avtal Reinfeldt till attack mot USA och Kina. (2009-12-16)
  ”Vill ni att vi ska dö ut?” Afton- bladet i Shishmaref, Alaska (2009-12-16)
  Världen direkt Så gör vi vår unika satsning (2009-12-15)
Läs chattet med Maud Olofsson (2009-12-15)
  Lockwods tvingades fly lågorna ”Vi har inte årstider längre.” (2009-12-15)
  Vattnet tog hela byn Familjen Bell fick fly sitt hem i gummibåt. (2009-12-14)
  15.00: Chatta med Jamal – direkt från Tanzania Här kan ställa dina frågor – redan nu! (2009-12-13)
  En kamp om vatten – här styr vädret liv och död       Peter Kadhammar och Urban Andersson från Kilimanjaros fot       (2009-12-13)
  Dagens demonstration urartade – polis fick en gatsten kastad i huvudet   Aftonbladets Johanna Melén och Ulf Höjer på plats.   (2009-12-12)
  Tvingas rita om världen Kartritarnas larm: Något sker därute – och det är skrämmande (2009-12-12)
  Ta er chans i Köpenhamn (2009-12-11)
  Tyvärr – nu slår vi värmerekord Pressen ökar på klimatförhandlarna i Köpenhamn (2009-12-09)
  Hemligt klimatförslag läckte ut – u-länder i uppror Rika länder skulle få släppa ut dubbelt så mycket (2009-12-08)
    1 200 lyxbilar   140 privatplan   98 världsledare Klimatmötet släpper ut lika mycket koldioxid som en hel stad. (2009-12-08)
  ”Avtal inte alls omöjligt” FN-chef: Lättare än väntat rädda klimatet. (2009-12-08)
  Uppdrag: Sätta press på andra Miljöminister Andreas Carlgren chattade direkt från klimamötet i Köpenhamn (2009-12-07)
  ”Barnsligt, Reinfeldt!” Kritiseras för att ha sänkt miljömålen. (2009-12-07)
  Här bränner vi jordens energi Nytt system från Nasa visar var det lyser på natten (2009-12-06)
  ”Ohållbart att äga kolkraft” Miljöminister Anders Carlgren om svenska statens dubbla roller (2009-12-04)
  Så hejdar vi klimathotet Planen: att förändra samhället (2009-12-03)
  Vattenfalls skitiga byk Kallar sig klimatkramare – men lobbar mot skärpta miljökrav (2009-12-02)
  Temperaturen stiger – trots minskade utsläpp Chockbeskedet från FN:s klimatforskare: Trenden går inte att vända (2009-09-26)
  Toppmöte blev botten för klimatet Klimathoten fick bara nämndes bara ytligt i G20-mötets slutsatser (2009-09-25)
  ”Isen smälter – och havet blir varmare” Tom Arnbom har siktat tre isbjörnar på bara några timmar (2009-07-13)
  Han direktrapporterar från Arktis Tom Arnbom bloggar på aftonbladet.se (2009-07-10)
  Klimatet dödar 300 000 per år Kofi Annan: "Vi riskerar svält, sjukdomar och död för många" (2009-05-29)
  ”Risken för infektioner ökar” Även i Sverige blir det varmare och risk för kraftiga skyfall – kan försämra vår hälsa (2009-05-29)
  ”Lysande” undantag Hela Stockholm släcks – men inte Stadshuset (2009-03-28)
  I dag släcker vi ljuset – för miljön Den globala kampanjen Earth Hour passerade Sverige (2009-03-27)
  De dör utan is Uppvärmningen hotar världens isbjörnar (2009-03-27)
  Flera miljoner agerar för miljön På lördag kl 20.30 släcker miljontals världen över lamporna för ett bättre klimat (2009-03-26)
  Marken sjunker när tundran tinar Tinar permafrosten riskerar ett område i Jakutien i Ryssland dubbelt så stort som Sverige att kollapsa (2009-03-25)
  Kändisarna deltar i Earth Hour Anders Lundin: Jag tror vi får väldigt mysigt. (2009-03-24)
  Isarna smälter – då dör sälungen Nyfödda kutar drunknar i iskallt havsvatten (2009-03-23)
  Klimathotet – påhitt eller verklighet? "Jag ska skriva om vad som händer när temperaturen stiger", säger Aftonbladets bloggare Tom Arnbom. (2009-02-09)
  Iskollaps kan få jorden att gunga Ny forskningsraport försutspår tsunami som dränker miljonstäder på norra halvklotet (2009-02-05)
  Utsläpp av växthus- gaser kan stoppas Expert: Sverige kan strypa användningen av växthusgaser radikalt (2009-01-27)
  Antarktis blir också varmare Forskare: Även temperaturen i luften stiger (2009-01-22)
  Googlande ger klimatavtryck Två googlesökningar motsvarar en kopp kokt vatten (2009-01-12)
  Döda kan värma hus i Halmstad Vill koppla kremeringsugnarna till fjärrvärmen (2008-12-16)
  Utsläppen ska ner 20 procent EU-ledarna överens om att minska växthusgaserna till 2020 (2008-12-12)
  Kräver åtgärder för bättre klimat ”Climate Walks” tredje året i rad över hela världen (2008-12-06)
  Jordens resurser överkonsumeras WWF: Den globala konsumtionen överskrider nu jordens förmåga med 30 procent (2008-10-29)
  Teknik kan lagra koldioxid i marken Invigs i veckan – men kritikerna pekar på oklarheter (2008-09-07)
  ”Ät mindre kött – för en bättre värld” Så vill chefen för FN:s klimatpanel stoppa klimatförändringen (2008-09-07)
  Haven stiger – två meter Forskare redovisar nya beräkningar kring klimathotet (2008-09-05)
  Islossning i Arktis Dramatisk islossning (2008-09-03)
  Isbrist dödar björnar Istäcket för långt borta - isbjörnarna kämpar för sitt liv i vattnet (2008-08-31)
  Sågar vårt miljöarbete i Östersjön Ny kartläggning: Danmark, Finland och Tyskland är bättre än Sverige (2008-08-28)
  Plastpåsarna förbjuds i L.A Från och med juli 2010 finns inga plastpåsar i affärerna (2008-07-23)
  En simtur – på Nordpolen "Nordpolen isfritt redan i sommar" (2008-06-22)
  Sverige når inte utsläppsmålen Ny rapport avslöjar att Sverige bara når halva utsläppsmålet för Östersjön (2008-05-19)
  Var tredje oroas inte över klimathotet Undersökning: Åtta procent tror att klimatförändringen är ett naturligt fenomen (2008-05-09)
  Kallare väder – varmare klimat Rekordvarm vinter – men 2008 blir kallt (2008-05-03)
  Miljarder krävs för att nå klimatmålet Höga kostnader för att minska koldioxidutsläppen med 17 procent (2008-04-23)
  Etanolavgaser värre än bensin Ny studie avslöjar att utsläppen från etanolbilarna är cancerframkallande (2008-04-20)
Klimatskolan Handla klimatvänligt Inte så lätt att välja rätt i butikernas hyllor (2008-04-18)
  Så lagar du den nya klim-maten Köp svenskt – och följ säsongerna (2008-04-03)
  Gör som kungen – släck ljuset ikväll Global manifestation för klimatet under en timme i kväll (2008-03-29)
Bildextra Världen stöder Tibet Jorden runt vädjar demonstranterna till den kinesiska regimen: Stoppa våldet i Tibet. (2008-03-17)
  Miljövänligt – nähä! Aftonbladets Joachim Kerpner: Jag är lurad (2008-03-17)
  ”Dricksvattnet kan vara borta om 7 år” Allan Carlson, 54, WWF, rapporterar om katastrofhotet. (2008-02-20)
  Sverige är bäst i världen Joachim Kerpner: Synd att inte svenska politiker bestämmer över hela världen. (2008-02-19)
  Bussbiljetterna kan bli helt gratis Nytt förslag: Månadskorten i kollektivtrafiken ska kosta 0 kr (2008-02-19)
  Politiker väljer flyget före tåget Det klimatsmarta resandet har inte slagit igenom (2008-02-16)
Chefredaktör Jan Helin: Mat för 273 dagar i tanken Därför granskar vi etanolbluffen (2008-02-15)
  316 kr – för att trängas med jeepen Chockhöjning för stadsjeepar i London (2008-02-14)
  Vi borde helt enkelt ställa bilen hemma etanolen rör upp läsarnas känslor. (2008-02-12)
BLOGG Vi sätter käppar i hjulet för klimatförhandlingarna Därför ”prisade” miljöorganisationerna oss. Kritik mot stöd till EU-förslag för ökad skogsproduktion.
  Varmare än på 12 000 år Studie: Så mycket har temperaturen stigit.
GRAFIK Vad händer om det blir varmare? Titta på framtidens TV-nyheter.

De fattiga länderna står som förlorare igen

BLOGG Maggie Thauer- sköld: Inget klimatavtal – varken nu eller 2010.

FN:s trovärdighet på spel om de misslyckas

BLOGG Anders Emrets- son: Kanske dags för andra krafter att ta över.
  TV: Valrossarna krossas till döds Världs– naturfonden larmar.
  Vi frossar i vatten – de törstar ihjäl 3,6 miljoner människor dör varje år av brist på vatten
  Så funkar vädersajten Tio-dygnsprognos - och timme för timme-väder
Upp

Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom

Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin

Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin

Produktägare: Lena Widman

Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Telefon växel: 08 725 20 00

Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se

Kontakta Aftonbladet Support

Org.nr: 556100-1123

Momsregistreringsnr: SE 556100-112301

© Aftonbladet Hierta AB

Tipsa Aftonbladet
MMS/SMS
71000
E-post
Telefon
08-411 11 11
Onsdag 14-04-23
Sök på Aftonbladet