Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Rasism och folkförakt

    P1 har nu ett långt och politiskt korrekt inslag om det svåra skolproblemet med en fjortonårig flicka i Göteborg som tagits ur skolan för att ingå äktenskap.

Men för att tala klartext: En fjorton års flicka är i Sverige inte en sexuellt lovlig partner. Äktenskapsåldern är i Sverige 18 år. Skolplikten gäller för alla barn. (Att man säger sig hoppas att hennes blivande man skall vara så förstående att han tillåter henne fortsätta skolan är ett helt - ordrätt! - perverst yttrande.)

Något skäl att av omsorg om främmande kulturer acceptera att en fjorton års flicka i Gårdstensskolan i Göteborg tas ut ur skolan för att giftas bort finns inte. Våra lagar till skydd för barn, om äktenskapsålder och om skolplikt har stiftats på goda grunder och de gäller lika för alla.

 

    Det som gömmer sig bakom det politiskt korrekta hymlandet om respekt för kulturell identitet är bara samma gamla vanliga svenska överhetsförakt för blattar och svartskallar som vi för en generation sedan möttes av när man från myndigheters sida menade att vi hade fel som krävde människovärde för romer; man måste respektera att zigenare av kulturella skäl ville hållas i Skarpnäck utan ordentlig bostad, utan ordentliga tvättmöjligheter och utan skola för barnen.

Frågan om den fjortonåriga flickan är denna gång inte en för mediediskussion utan en för de sociala myndigheterna; och om så behövs för polis och åklagare.

Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet